APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
DEEA25 pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Mures
cauta Barbat
25 - 51 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Remedii naturiste pentru răcelile copiilor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Răcelile comune sunt cele mai frecvente boli cu care se confruntă un copil. Ele sunt cauzate de infecţii virale ale membranelor mucoase ale nasului şi gātului, adesea fiind afectate şi sinusurile. Răcelile obişnuite afectează īn general pofta de māncare, somnul, activitatea şi vitalitatea copilului. De asemenea, micuţii tind să fie mai iritabili atunci cānd sunt răciţi.

Remediile salvatoare

Niciun remediu naturist nu poate face ca răceala unui copil, ca şi a unui adult, să treacă peste noapte. Şi īn cazul copiilor, răceala durează īn general īn 7-10 zile. Dar ceea ce pot face remediile naturiste este să-l ajute pe copil să suporte mai uşor această perioadă, să-i amelioreze simptomele. Şi, spre deosebire de medicamentele clasice, ele nu au niciun fel de efecte secundare imediate sau viitoare. Īn general, aceste remedii ajută la reducerea febrei şi la decongestia căilor nazale, astfel īncāt copilul să poată mānca fără greutate.

Busuiocul

Această regină a plantelor medicinale este un remediu eficient pentru răcelile celor mici. Busuiocul este renumit pentru reducerea febrei şi a simptomelor răcelilor. Ia o mānă de frunze de busuioc, spală-le şi fierbe-le īn 3-4 ceşti de apă. Din mixtura rezultată dă copilului 3-4 linguriţe dimineaţa şi 3-4 linguriţe seara. Tratamentul trebuie urmat timp de 8 zile, recomandarea fiind aceea de a se prepara mixtura īn fiecare zi şi nu pentru toate cele 8 zile deodată. La fel de eficiente sunt şi frunzele verzi de busuioc dacă ele pot fi māncate de copil. Mai mult chiar, ele pot avea şi rol de prevenţie. 

Mierea

Copiilor cu vārste īntre 2 şi 5 ani li se poate da cāte o jumătate de linguriţă de miere, o linguriţă celor cu vārste īntre 6 şi 11 ani şi 2 linguriţe celor mai mari de 12 ani. Mierea este īnsă contraindicată copiilor mai mici de un an din cauza riscului crescut de botulism.

Usturoiul

Are şi el o puternică acţiune īn cazul răcelilor obişnuite. Dacă face parte din alimentaţia curentă a copilului, atunci īl poate ajuta să ţină departe de el multe dintre aceste răceli. Copiilor răciţi li se poate face o “salbă” din mai mulţi căţei de usturoi curăţaţi, pe care să o poarte īn jurul gātului atunci cānd dorm.
     
Masajul

Este o modalitate excelentă de a-l ajuta pe copilul răcit să doarmă bine. De aceea trebuie făcut chiar īnainte ca micuţul să se culce. Se masează spatele timp de circa 5 minute, apoi pieptul. Efecte foarte bune se obţin dacă masajul este făcut cu ulei din nucă de cocos.


Sursa:http://www.revistafelicia.ro/articol_1007189/remedii_naturiste_pentru_racelile_copiilor.html


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la