Cristian IONITA
apicultor
Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
|
|
dumitriu a scris:
gica a scris:
Cine va opreste sa-l faceti si sa iesiti la 50% din pret? La 1-2 tone cred ca se merita. |
Nu se poate face un produs identic in Romania.Reteta e secreta chiar si pentru cei din firma. |
gica a scris:
gica a scris:
Cine va opreste sa-l faceti si sa iesiti la 50% din pret? La 1-2 tone cred ca se merita. |
Sa vedem cu cat m-am inselat pe necalculate la fix.
dumitriu a scris:
Nu se poate face un produs identic in Romania.Reteta e secreta chiar si pentru cei din firma. |
Reteta e secreta - moft.Secretul lui Polichinelle asta este.Cele doua propozitii sunt catalogate de altii drept 'reclama cea mai ieftina pentru gugustiuci'.Cu noi noi nu este cazul.La cati suntem aici nu sunt sanse
dumitriu a scris:
Pretul e in jur de 3,7 lei/kg si depinde de cursul Euro.Pretul la zahar in angro e in jur de 3 lei/kg. Trageti singur concluzia daca diferenta de preturi e mai convenabila sa fabricati singur siropul sau nu. |
Pretul apiinvertului este in jur de 3,7 lei.Cu tva sau fara ?Va raspunde domnul. Pretul la zahar cu TVA in Gorj il aveti aici:
Acum sa trecem la calcule: Cumparam 1000 kg apiinvert. 3700 lei dati din prima.Nu stim daca transportul e gratis sau nu. TVA = ? este inclus sau nu. Cumparam 730 kg de zahar.Costa 2702,80/tona.Platesc 1973 lei cu TVA. Daca iau 1 tona transport gratis.Daca nu 100 lei max. 1 kg sare de lamaie = 20 lei 10 metri cubi de gaz max =10 lei 10 ore de paza si preparare 100 lei ca sunt sef Total maxim = 2203 lei Reprezinta 59,54% daca apiinvertul are TVA inclus sau 50,03% daca nu-l are. Da dom'le,recunosc,m-am inselat.A iesit mai mult de 50% Partea buna am ramas in buzunar cu minim 1500 de lei. Dupa banii astia umbla domnul pe aici
Mai alt stupar ia vino de ne lumineaza si pe noi.Ca ai luat cu tonele.Sa stim si noi si de la unul de-al nostru. Ca ne lucreaza domnul Dumitriu en-gross si en-detail Si mie reclama agresiva nu mi-a placut niciodata. |
Dila Daniel a scris:
Nea Gica nu contest ceea ce spuneti.Zaharul e cu T.V.A?...banuiesc ca da. Acum nici apiinvert nu am folosit,dar,daca compozitia chimica e ok,eu unul vad la el doua mari avantaje. -nu se acreste -nu miroase care pot justifica la unii acea diferentza. |
gica a scris:
dumitriu a scris:
Substanta solida este de aproximativ 72,7 %. Compozitia substantei solide este: -zaharoza: 30 % -dextroza: 31 % -fructoza: 39 % |
Acum sa analizam putin si compozitia solida din reteta secreta. Raportul initial fructoza/glucoza = 55,71/44,29 =1,25 Raportul teoretic fructoza/glucoza la maturare si capacire =54/46 =1,17 Stim cu totii ca mierea de salcam cristalizeaza greu tocmai din cauza ca raportul fructoza / glucoza este supraunitar. Acesta este marele secret al apiinvertului.
O solutie de zahar bine invertita mai are in compozitie 5-10% zaharoza raportat la substanta uscata.Restul de 90-95% este glucoza si fructoza in parti egale. In sudul Olteniei este o fabrica de fructoza care vinde pe la 2-2,5 lei/kg. Suficient 5 kg pentru a obtine o compozitie ca mai sus. Lucru inutil totusi,la mine de cand folosesc zahar invertit nu am vazut acest amestec cristalizat in rame. |
adi hodis a scris:
gica a scris:
dumitriu a scris:
Substanta solida este de aproximativ 72,7 %. Compozitia substantei solide este: -zaharoza: 30 % -dextroza: 31 % -fructoza: 39 % |
Acum sa analizam putin si compozitia solida din reteta secreta. Raportul initial fructoza/glucoza = 55,71/44,29 =1,25 Raportul teoretic fructoza/glucoza la maturare si capacire =54/46 =1,17 Stim cu totii ca mierea de salcam cristalizeaza greu tocmai din cauza ca raportul fructoza / glucoza este supraunitar. Acesta este marele secret al apiinvertului.
O solutie de zahar bine invertita mai are in compozitie 5-10% zaharoza raportat la substanta uscata.Restul de 90-95% este glucoza si fructoza in parti egale. In sudul Olteniei este o fabrica de fructoza care vinde pe la 2-2,5 lei/kg. Suficient 5 kg pentru a obtine o compozitie ca mai sus. Lucru inutil totusi,la mine de cand folosesc zahar invertit nu am vazut acest amestec cristalizat in rame. |
O intrebare, poate ilara dar intreb totusi Siropul de zahar invertit acasa se poate administra ziua fara riscul de a creea furtisag ?. La siropul din comert i se aducea laude ca nu creeaza furtisag ziua dar eu era sa o patzesc pt. ca l-am lasat deschis cateva ore. |
gica a scris:
Raspund tuturor:
DD fa matale te rog un sirop invertit de concentratie 2,7/1 pune-l in sticla, astup-o si daca intr-o luna se acreste vin in Craiova sa-mi dai cu el in cap. Foloseste zahar Coronita sau Margaritar (fabricat tot la Agr..na) si poti sa-l dai in 30 august in mijlocul zilei.Nu are pic de miros.Pe contra este cel de Ludus
Alt stupar,eu nu am scris ca apiinvertul nu este bun.Am scris ca este scump.Am oferit o alternativa. Dar matale ai platit pentru 2 tone 2000 x 3,7 = 7400 lei sau mai mult? Ne cunoastem personal,cum spui asa ramane. Sirop faci intr-un ceas 150 de kg.Cu alteratul nu te cred.De fructoza am zis,de furtisag am zis.De uzat sa fii convins ca uzeaza mai mult apiinvertul.Ca are 30% zaharoza si nu mai putin de 10% ca siropul.
Domn' Adi,orice substanta care se poate dizolva in apa are un miros.Mai slab sau mai puternic.Albina are mirosul de cateva mii de ori mai bun decat al nostru.Asa ca nu-i greu de facut o nenorocire nici cu apiinvert. Si el si siropul daca au temperatura mai mica decat a mediului scad mult sansele de furtisag.Trebuie tinute la beci inainte,nu date calde. |
gica a scris:
Domnule Dumitriu, - nu am afirmat ca produsul pe care il comercializati nu este bun,am afirmat ca este prea scump. - am oferit o alternativa mult mai ieftina la produsul comercializat de dvs. - am recunoscut si recunosc ca zaharul comercializat sub marca 'Coronita' si 'Margaritar' este cel mai bun pe piata noatra.Alte marci cu 5% mai ieftine la pret sunt de toata jena. Azi ati facut urmatoarele afirmatii:
dumitriu a scris:
Domnule Gica,Am vazut si eu site-ul respectiv si am avut si curiozitatea sa sun la firma respectiva sa verific pretul.In primul rand in calculele D-vs ati inclus o cantitate de zahar (din care doriti sa obtineti siropul) de 730 kg.Problema e ce faceti cu cele 21,3 tone de zahar cu care ramaneti pe stoc.Ca cei la care faceti trimitere vand la acest pret o cantitate minima de 22 tone(adica un TIR).Banuiesc ca nu toti apicultorii au bani disponibili sa achizitioneze 22 tone de zahar o data. ............................ .Nu spun ca firma respectiva e neserioasa(nu am de unde sa stiu asta), dar e o firma infintata in octombrie 2009.Asa ca mare grija la banii D-vs, am avut cunostiinte care au platit zahar inexistent si au ramas cu buza umflata. .................
|
Am corectat problema cu site-ul respectiv.Firma este din Tg Jiu si cunosc situatia ei. Multumesc pentru imensa grija pe care o purtati banilor mei.
dumitriu a scris:
Domnule Gica, Revenind la calculele D-vs omiteti ca invertirea Apiinvert-ului nu se face cu sare de lamaie ci cu fructoza.Asa ca inlocuiti in reteta D-vs sarea de lamaie si refaceti calculele.Si oricum nu o sa obtineti un produs identic care sa reziste 18 luni fara sa-si schimbe propietatile.E ca si cum ati vinde miere de salcam la acelasi pret ca cea poliflora.Ca e tot miere, nu? |
Nu m-am referit la metoda de producere a apiinvertului. Am vorbit despre sirop de zahar invertit si am aratat cum se poate obtine un produs cat de cat asemanator cu cel distribuiti dvs.Cat despre rezistenta in timp nu asta conteaza pentru stupar.Ce am propus eu rezista lejer luni bune. Referitor la fructoza despre care faceti caz la invertire rog colegii sa citeasca site-ul urmator:
Asta fiindca tot dati cu petarde si fumigene.
dumitriu a scris:
atunci cand am putut sa ajut cu transportul apicultorii care au luat o cantitate mai mare am facut-o.Si fara sa plateasca 1 leu in plus fata de pretul produsului.Si am sa fac acest lucru de cate ori voi putea.Dar trebuie sa inteleaga toti, ca nu e firma mea, nu am camioanele mele si poate nu pot intotdeauna sa fac aceste facilitati asa cum mi-as dori. |
In acest sens am apelat la colegul 'alt stupar' Cred ca daca platea pe total 2000 kg x 3,7 lei = 7400 lei spunea.Sau nu a inteles.
dumitriu a scris:
Concluzia este una singura:ALEGEREA APARTINE FIECARUIA. Cei care au folosit Apiinvert-ul si nu au fost multumiti pot foarte usor sa renunte la colaborare.Prefer sa ma salut la Targurile apicole cu apicultorii decat sa fie cineva suparat ca i-am vandut ceva prost. Cu stima, Dan Dumitriu |
Sunt de acord cu concluzia trasa de dvs. Nu am afirmat ca vindeti ceva prost,am afirmat ca vindeti ceva scump. Si totusi,cu fructoza asta,or avea dreptate americanii :
|
pngflorin a scris:
Am luat Apiinvert, a fost bun pt albine, insa cu tot cu drumul ma ajuns in toamna lui 2008 la 4,2 lei /KG.
SI IN ACEST AN AM SA MERG PE RETETA LUI GICA. am folosito anul trecut si nu am obs diferente fata de Apiinvert, plus ca e la 40 % fata de costul acestuia. |
pngflorin a scris:
Reteta de sirop invertit: - oala de 10 litri curata - 5 kg zahar Coronita sau Margaritar de la ag**na (sunt singurele sorturi de zahar de la noi care nu au miros). - 5 gr.acid citric (sare de lamaie) Preparare: -se pune 1,1 litri de apa la fiert -cand incepe sa fiarba se pun cele 5 kg. zahar si 5 gr. sare de lamaie -se continua fierberea,se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa fiarba se regleaza din foc pentru ca se umfla ca laptele(face spuma).Atunci are loc invertirea.Cand spuma incepe sa scada(2-3 minute)este gata. -vrei sirop 2/1 mai pui imediat 1,5 litri de apa rece si amesteci bine -vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece si amesteci bine
citat din : nea Gica. |
valter a scris:
Ma..., ma...!! Ma faceti sa ma supar... Pai daca-i sirop 2/1, eu l-am facut 2,5/1, e sirop si l-am trecut in peturi. Experimentez, fac calcule aritmetice, a-mi formez mana pentru a nu-l deranja pe domnul dumitriu. Sirop taica, pe care dorim sa-l verificam daca in conditii de boxa pe durata a doua luni a-si pastreaza calitatile. Daca da, i-si pastreza calitatile, la anul facem vre-o doua tone ca sa hranim nucleele de fecundare a matcilor(aprox 500 de nuclee). Reteta e super. Sa ne traiesti voinic nene Gica Romanescu. Dau un tuborg la Campina. |
gica a scris:
Mai,mai, Voi sunteti mai catolici decat papa de la Roma.Sa le luam pe rand: 5 kg zahar +1,1 litri de apa 6,1 kg= 4,1 litri sirop (va rog sa ma credeti). 6,1kg : 4,1 litri = 1,48 kg/litru (putin mai greu ca mierea). Rece este putin mai vascos ca mierea. 1,1litri apa : 6,1kg = 0.18 ( amestecul are 18% apa) 5 kg zahar : 6,1 kg sirop = 0,82 (amestecul are 82 % substanta uscata) Teoretic,asta iese din reteta.Practic iese un amestec putin mai dens deoarece la fierbere se mai evapora din apa. Acum: - vrei sirop 1/1 mai pui imediat 4 litri de apa rece sau ceai si obtii 8 litri de sirop 1/1 - vrei sirop 2/1 pentru hranire de completare vara mai pui imediat 1,5 litri apa rece. Pus in PET-uri si inchis ermetic tine mult si bine. Acum chestii de finete: - puneti apa la fiert (1 litru),cand incepe sa fiarba puneti zaharul si amestecati.Cand zaharul se topeste si incepe sa fiarba puneti 100 ml apa in care ati dizolvat 5 grame sare de lamaie.Cand fierbe cu spuma si incepe sa scada puneti imediat apa rece.
Daca doriti sa faceti placi de zahar candi la 1litru de apa puneti 10 kg de zahar si 10 grame sare de lamaie,fierbeti ca la sirop si lasati sa se raceasca un timp.Puneti in pungi pe care sa le asezati pe suprafete plane.Cand se raceste are proprietatile duroflexului.Din acest amestec nu arunca nimic afara cum se intampla cu serbetul. |
pab a scris:
La compozitia prezentata, Apiinvertul zic eu ca este ok pentru albine. La mine problema este pretul. Lasand la o parte faptul ca Apiinvertul este partial invertit (nu total) si gata preparat, dupa calculele mele, 1 kg substanta uscata (sa zicem zahar) din apiinvert costa cca 5 lei. 1 kg de zahar din comert, costa cca 3 lei. Calcule: Conform regulii de 3 simple, 0,73 kg echivalent zahar dintr-un kg de Apiinvert costa cca 3,7 lei, adica 1 kg echivalent zahar (glocoza, fructoza si zaharoza) din Apiinvert costa 5 lei. Conform specificatiilor date de producator, intr-un litru de Apiinvert avem echivalent 1 kg zahar. Atentie, apiinvert se comercializeaza la kg si nu la litru. Transpus in litri, ar costa cam 5 lei litrul de apiinvert. Un litru de apiinvert echivaleaza cu 1 kg zahar. Daca cumpar 1 kg zahar din comert cu 3 lei/kg si fac 1 litru sirop la aprox. aceeasi conc cu apiinvert (28%apa) ies mai castigat cu 2 lei, care-mi raman in buzunar. Fiecare alege ce-i convine: apiinvert gata preparat, invertit partial la cca 5 lei pe litru, sau sirop home made din zahar tos la 3 lei litru care daca vreti se poate inverti dupa metoda lui nea Gica.. PS Cer scuze dlui Dumitriu, am vrut sa arat colegilor diferenta, sa poata sa aleaga. In urma discutiei avute cu dvs referitor la pret apiinvert si la faptul ca se comercializeaza la kg, am facut calculele de mai sus. |
_______________________________________ in capitala europeana
|
|