APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
elenn Profile
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / Tratamente naturiste  
Autor
Mesaj Pagini: 1
eronim
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2
Buna ziua si bine v-am gasit!
  Va rog frumos, daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu o informatie, pentru mine foarte pretioasa. Am tot "asistat"  la discutiile de pe acest forum, imi place modul de abordare si de aceea va cer sfatul. Ma intereseaza un tratament naturist pentru puiet varos si pentru loca americana. Daca aveti ceva informatii, cunostinte, as vrea sa incerc,
Va multumesc


pus acum 17 ani
   
Bios
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 58
Pentru loca americana,din cate stiu eu,nu exista tratament naturist,recomandarea de baza fiind distrugerea prin ardere a familiilor afectate.In cazurile mai putin severe fiind indicat un tratament cu antibiotice iar stupina izolata!!!
   Pentru puiet varos,preventiv,se pune var nestins in stup pt absorbtia umiditatii.De obicei puietul varos dispare in perioada de cules.Daca nu,se trateaza cu antifungice(Micocidin)Cele mai bune masuri sunt cele de prevenire(pastrarea igienei stupului,innoirea fagurilor,familii puternice)

Modificat de Bios (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
Da, pentru loca americana nu stiu alt tratament decit focul.Nu e recomandabila spalarea cu lesie ,flambarea pentru ca boala rezista in peretele stupului (lazii) peste 30 de ani.
In cazul puietului varos am folosit si eu var nestins. Var nestins am folosit citiva ani la rind,preventiv cu bune rezultate.In cazul puietului varos se vehiculeaza stirea ca s-ar datora stessului (?).

Modificat de drone1952 (acum 17 ani)


_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la