APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Coco11 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Constanta
cauta Barbat
27 - 65 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA / decristalizarea mierii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
simona ciobotaru
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 10
Buna,

Stie cineva daca este acceptata in tara si UE metoda de decristalizare a mierii prin ultrasunete?
Producatorul aparatului sustine ca mierea nu-si pierde calitatea si beneficiile!

Merci!


pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Dar se lichefiaza?

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
simona ciobotaru
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 10
Ultrasunetele se folosesc atunci cand mierea este lichida/proaspata. Dupa folosirea lor, mierea nu se mai cristalizeaza, asa sustine producatorul aparatului care emite ultrasunete.

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Hopa,producatorul sau vanzatorul au dreptate in cazul acesta.Dar nici ce ramane dupa tratament nu cred sa se mai cheme miere.

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
cosmin_tanase82
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 145
Cautand astazi anumite informatii pe internet am dat de acest site:

http://www.hielscher.com/ultrasonics/ho ... Zgod5yJXyA


pus acum 14 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 506
Simona,
Solutia folosita pe scara larga in UE si inclusiv in Ro, sunt defigeratoarele, unul din modele este Amiapi, simplu o rezistenta cu termostat care se introduce in miere.
Dar atentie nu se depaseste temperatura de 70 grade C.
Noi nu urcam mai sus de 40 grade pentru rapita si alte mieri care cristalizeaza.
Investitia e minora, un aastfel de aparat nu costa o avere.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la