APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dimitriu livia 25 ani
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 55 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Apicultura- curiozitati si divertisment  
Autor
Mesaj Pagini:  1 2 3 4
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Mierea - mai buna decat antibioticele

Un studiu publicat in International Journal of Clinical Practice propune utilizarea mierii in tratamentul plagilor chirurgicale, datorita proprietatilor sale terapeutice. Mierea are un puternic efect antimicrobian, cicatrizant si antiinflamator. Aplicata pe rani, ajuta la vindecarea mai rapida si fara complicatii a acestora.

Mierea este un leac vechi si foarte eficace in tratamentul plagilor, dar a cazut in uitare odata cu generalizarea folosirii antibioticelor, in secolul XX.  Revine, insa, in actualitate si in practica medicala, din cauza problemelor generate de utilizarea pe scara larga a antibioticelor.

Sursa: Science daily


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Albinele pot numara. Pana la patru!!

In cadrul testelor efectuate in laborator, albinele au putut distinge natural intre tipare continand doua si trei puncte, iar cu putina instruire, si intre cele reprezentand trei si respectiv patru puncte. Ca rezultat, cercetatorii planuiesc acum sa probeze si eventuala capacitate a albinelor de a rezolva calcule de aritmetica elementara. Doctorul Shaowu Zhang, de la Centrul Vision din cadrul Universitatii Nationale Australiene, care a coordonat studiul, sustine ca “au existat multe dovezi ale faptului ca animalele vertebrate, precum porumbeii, delfinii sau maimutele, au unele competente matematice, insa nu ne-am asteptat sa descoperim asemenea abilitati si in cazul insectelor.” Abilitatea albinelor de a face diferenta intre numere le poate ajuta sa identifice surse de polen chiar si atunci cand acestea se afla la distante de kilometri de adapostul lor, a mai adaugat cercetatorul.

Sursa: Daily mail


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
20 de reguli de aur !!.pps - 420.5 Kb

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Secretul pentru un vin bun !!.pps - 2.4 Mb  

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Earth, beautiful and magnificent !!.pps - 3.0 Mb

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Gata!!! Asta e ultima; ne mai intalnim la Craciun!!!  

   Blonda perfecta !!.pps - 1.6 Mb


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Si ultima... N-am rezistat in fata frumosului creat de semenii nostri...
   Muzica: The Prayer, Andreea Bocelli si Celine Dion
 
    Magnifica iubire...!!.pps - 3.9 Mb


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

damici a scris:

ati vazut site-ul ?

Adica ... are ceva iesit din comun ?   


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Salut pe toti stuparii, acum ca am venit din "bejenie", nu ma abtin sa nu va dau o reteta de ketchup, reteta pe care o facem de ani de zile si de care suntem incantati noi si in special, papilele gustative. Este sezonul; profitati!!

Ingrediente
5 kg rosii, 5 kg gogosari sau ardei capia rosii, 1 ˝ cana otet, 1 ˝ cana zahar, 1 cana ulei, ˝ cana sare, piper, ardei iute, boia dulce

Mod de preparare
Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb toate inca o jumatate de ora dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si, daca este necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in sticle cat timp este inca fierbinte, se pun capacele si se fierb sticlele in bain-marie.
Se poate servi la cartofi prajiti, la oua ochiuri, la pizza si chiar in diverse mancaruri cu sos rosu.

Asta e reteta originala; noi folosim in loc de zahar, miere de salcam pe care o adaugam dupa ce compozitia s-a racit la 30-40*C, dupa gust. Otetul il folosim de mere si miere. Nu folosim bain-marinul; punem compozitia in sticle de plastic si le bagam in congelator. Gustul se schimba putin fata de reteta originala, dar una peste alta este un deliciu!!! Incercati ce va convine, dar va asigur ca nu aveti ce regreta.
Si sa nu uit!! Folosim destul de mult ardei iute.Pofta buna! 

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
multumim!

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
DE CE DISPAR ALBINELE?
   
     
   Citez din articolul Celularele, o posibila explicatie a misterului mortii unor colonii intregi de albine:

   O cercetare germana si-a propus sa afle de ce au murit masiv albine in diferite parti ale lumii. Primele suspiciuni se indreapta asupra telefoanelor celulare. Echipamentele electromagnetice ar afecta sistemul lor de navigatie. Semnatarul articolului publicat de ziarul italian La Stampa, Carlo Grande, aminteste de avertismentul lui Einstein: ”Daca albinele vor disparea, omenirii nu i-ar mai ramane decat patru ani de viata”.

   Ca albinele sunt muncitoare si foarte organizate se stie deja, la fel ca si faptul ca ar reprezenta un indicator de mediu extraordinar de sensibil. Albinele nu apreciaza, de exemplu, lanurile cultivate cu plante modificate genetic, le evita cu grija si dupa cat se pare transmit mesaje de alarma chiar si colegelor lor care nu au survolat inca culturile transgenice. Dar faptul ca ar fi grav amenintate si de undele electromagnetice ale telefoanelor celulare constituie o noutate dezagreabila, anuntata de cercetatori germani de la Universitatea din Landau: insectele, potrivit cercetarilor lor, refuza sa mai intre in stup daca in apropierea lui sunt amplasate antene sau echipamente electromagnetice. Sistemul lor de ”navigatie” este puternic afectat, in  asemenea masura incat nu mai reusesc sa gaseasca drumul spre stupi.
    Aceasta ar fi – desi inca controversata, dupa cat se pare – explicatia recentei mortalitati a unor colonii intregi de albine, survenita in multe parti ale lumii, pusa pana acum pe seama prezentei unor paraziti sau carentei de polen. Telefoanele celulare ar provoca ceea ce in termeni stiintifici este definit drept ”Colony collapse disorder”, cu alte cuvinte moartea insectelor departe de casa. Fenomenul, inregistrat inca din toamna trecuta in SUA, a fost semnalat si in Europa, mai intai in Spania, iar acum si in Germania si Marea Britanie. Misterioasa maladie este pe cale sa decimeze albinele americane, expunand riscului polenizarea multor culturi si provocand pagube in valoare de sute de mii de dolari. In ultima vreme, apicultorii din circa 20 de state americane au inregistrat pierderi de pana la 80 la suta din populatia de albine. Un fenomen neobisnuit ca raspandire si gravitate.
    Albinele sunt o resursa economica enorma si aflata ”pe statele de plata” ale naturii. Un stup contine pana la 50.000 de insecte. In Europa exista miliarde de albine si de fiecare data cand una dintre ele iese din fagure polenizeaza circa 100 de flori, o ”munca” care produce numai in Uniunea Europeana miliarde de euro. Importanta polenizarii este imensa pentru ecosistem: fara albine sute de plane ar disparea.
    Cu toate acestea, miraculoasele insecte dispar de pe campuri in ritm vertiginos. Apicultorii gasesc din ce in ce mai multe albine moarte sub faguri iar productia de miere a scazut in lumea intreaga. Desigur ca este din vina substantelor chimice folosite in agricultura, dar si a schimbarilor climatice. Potrivit unui raport al World Watch Institute, o treime din populatiile de albine domestice au disparut deja si aceeasi soarta le asteapta si pe speciile de albine  salbatice. Prejudiciilor naturale li se adauga cel economic, deoarece valoarea polenizarii plantelor este estimata la aproximativ 10 miliarde de euro pe an in lume.
    Suspiciunile ulterioare privind antenele si telefoanele celulare s-au inmultit. Ca sunt periculoase se banuieste de mult timp, iar numeroase cercetari, chiar daca au fost combatute de studii contrare, sustin acest lucru. O ancheta finlandeza datand de cativa ani, de exemplu, a afirmat ca folosirea excesiva si timp de un deceniu a telefonului celular poate creste cu 40 la suta riscul de a dezvolta o tumora la creier. O cercetare suedeza spune, in schimb, ca undele electromagnetice sunt in masura sa distruga celulele cerebrale. Alarma privind pericolul implicat pentru cei mai tineri, fie ei copii sau adolescenti, este larg acceptata.
    Studiile continua si un raspuns definitiv nu poate veni decat odata cu analizele care examineaza ”trend-ul” pe termen lung. Intre timp, insa, ar fi intelept sa se aplice in mai mare masura ”principiul prudentei”.
    Revenind la albine, indiferent care este explicatia unuia dintre evenimentele cele mai misterioase din punct de vedere ecologic din ultimii ani, este de sperat ca omenirea sa nu se afle pe punctul de a asista la sfarsitul unei specii, demn de un film de groaza. ”Daca albinele vor disparea, omului nu ii vor mai ramane decat patru ani de viata”, a scris Einstein.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Frumoasa Terra!!


Frumoasa Terra!!.pps - 1.4 Mb


Al doilea razboi mondial!!.pps - 2.5 Mb


     46 dintre cele mai frumoase poze National Geographic!!

46 dintre cele mai frumoase poze National Geographic!!.pps - 1.7 Mb

10 Tanga RO !!.pps - 1011.5 Kb

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Pe o chifla de Big Mac sunt in jur de 178 seminte de susan.
    Daca mirosi banane si mere verzi (fara sa le maninci), slabesti mai usor.
De fiecare data cand lingi un timbru, consumi o zecime de calorie.
    Daca pui boabe de struguri in cuptorul de microunde, acestea vor exploda.
Cea mai veche guma de mestecat dateaza de acum 9000 de ani.
    Pe parcursul vietii, un om inghite in timpul somnului in jur de opt paianjeni.
Cea mai intrebuintata leguma din lume este ceapa. Alunele constituie unul dintre
ingredientele dinamitei.
    Un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decit unul cu apa rece.
In 1987, American Airlines a economisit 40.000 $ eliminand cate o maslina din fiecare
salata servita celor care stateau la bussines class.
    Mel Blanc, "vocea" lui Bugs Bunny, este alergic la morcovi.
Macaitul ratei nu produce ecou.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
...de toate, de prin reviste adunate!!


    Limonada cu miere

Ingrediente:

1 ceasca miere, ˝ ceasca suc lamiie, 1 litru apa, un praf de sare
Mod de preparare:
Se amesteca mierea cu apa rece sau calda, in functie, dupa aceea se adauga sucul de lamiie si sarea. Mod de servire Se serveste cu gheata

Rachiu de mirodenii
Ingrediente:
1 litru rachiu de drojdie, 50 g scortisoara, 2 nucsoare,3-4 cuisoare, 1 baton vanilie, 5 g chimion
Mod de preparare:
Rachiul se amesteca cu scortisoara pisata mare, nucsoara taiata bucati, cuisoarele, vanilia taiata bucati si chimionul. Se lasa sa macereze 60 zile, dupa care se strecoara si se filtreaza.

Fortifiant

Ingrediente:
1 pahar apa, 4 cuisoare, 4 boabe de piper, 1 lingurita anason, ˝ lamiie cu coaja, 1 lingura miere
Mod de preparare:
Se da apa in clocot, dupa care se adauga sucul de la ˝ de lamiie. Dupa ce se raceste putin se adauga o lingura de miere, anasonul, piperul, cuisoarele si coaje de lamiie. Se lasa la rece.

Tinctura de ardei iute

Treizeci de grame de ardei iuti proaspeti se toaca fin, apoi se pun intr-un borcan, adaugandu-se deasupra jumatate de pahar (100 ml) de apa si alta jumatate de pahar de alcool alimentar de 90 de grade. Se inchide ermetic borcanul cu capacul si se lasa preparatul la macerat, vreme de 10 zile, dupa care se filtreaza, iar tinctura obtinuta se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Administrare: Se iau cate 30-50 de picaturi de tinctura in miere sau in apa, de 3-6 ori pe zi.
Extern, se pun comprese cu tinctura de ardei iute, in caz de nevralgii, dureri reumatice, migrene etc.

Uleiul de ardei iute

Se pune intr-un borcan un pahar de ulei de masline si un sfert de pahar de ardei iute tocat foarte fin. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul sa macereze vreme de 14 zile, dupa care se filtreaza si se trage intr-o sticla inchisa la culoare. Uleiul astfel obtinut se foloseste ca solutie de masaj contra celulitei, pentru imbunatatirea circulatiei prin maini si prin picioare, pentru tratarea degeraturilor etc.

Uleiul de flori de soc

Se pun intr-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori de soc, peste care se adauga jumatate de litru de ulei de floarea-soarelui sau de masline. Se inchide borcanul ermetic, se lasa florile sa macereze vreme de doua saptamani, dupa care lichidul se filtreaza, iar preparatul rezultat se pune intr-o sticla inchisa la culoare. De regula, se foloseste ca solutie de masaj, pentru persoanele cu pielea uscata.

Tinctura de galbenele
    Are cele mai bune efecte pentru tratarea infectiilor, inflamatiilor si a leziunilor pielii, afectiuni unde este nevoie de un preparat dezinfectant. Substantele antiseptice, cicatrizante si antiinflamatoare prezente in galbenele sunt cel mai bine extrase in alcool. Pentru obtinerea acestui preparat se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de flori de galbenele, peste care se adauga doua cani (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, intr-un loc calduros, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza din acest remediu de patru ori pe zi, cate o lingurita diluata in putina apa.

Tinctura de valeriana

Este forma de administrare terapeutica cea mai frecvent utilizata, intrucat are o actiune rapida si intensa, chiar si in doze relativ mici. Iata metoda de preparare: se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de radacina de valeriana, peste care se adauga doua cani (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa vreme de doua saptamani intr-un loc calduros, dupa care maceratul obtinut se filtreaza si se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de patru ori pe zi cate 50 de picaturi diluate in putina apa.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Retete diverse cu miere

1. Diuretic preparat din ceapa si miere

Se iau 1-2 cepe (cam 100 g), 50 g miere si 200 ml apa. Ceapa curatata si spalata se taie in citeva bucati (in 4) si se pune la fiert, timp de 15 minute, intr-un vas acoperit, la foc domol. Dupa ce se racoreste putin, ceapa se stoarce, se strecoara, iar in lichidul obtinut se adauga mierea. Se amesteca bine, pina la omogenizare.

Preparatul se bea caldut, toata cantitatea, seara la culcare. Leacul se prepara de cite ori este nevoie.

Actiunea terapeutica: este un preparat diuretic, contraindicat insa bolnavilor de diabet, ulcer gastric sau duodenal, sau celor cu alergie sau intoleranta (la miere, ceapa).

2. Tonic din aloe cu miere

Se iau 750 g frunze proaspete de aloe, 1.250 g miere si 500 ml suc de lamiie (se pot reduce cantitatile, proportional). Frunzele se iau de la un aloe de peste 3 ani, care nu s-a udat 5 zile. Se spala bine, se toaca marunt si se pun intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita. Se adauga peste frunze mierea si se omogenizeaza bine, apoi se adauga sucul de lamiie si se amesteca din nou. Vasul se acopera si se lasa la macerat timp de 5 zile, in frigider (sau alt loc uscat, intunecos si rece).

Preparatul este un excelent tonic. Medicina populara din Rusia si celelalte tari vecine recomanda acest leac in boli nervoase, astenii, in tulburari de crestere la copii, in convalescenta dupa boli infectioase, in ulcere gastrice si duodenale sau in astm bronsic.

Se poate pastra cel mult doua saptamini, de aceea este mai bine sa se prepare cit se poate consuma in acest interval. Leacul se administreaza numai copiilor peste 3 ani cite o lingurita dimineata. Copiilor de 6-9 ani li se da cite o lingurita dimineata si seara, de 3 ori pe zi, dupa mese, timp de o luna. Apoi, dupa o luna pauza, se poate repeta cura inca o luna.

Adultii vor lua cite o lingura de 3 ori pe zi, inaintea meselor, in cure de cite o luna intre ele.

3. Unt cu miere

Intr-un vas de sticla sau portelan se amesteca 100 g unt cu 100 g miere. Se freaca bine pina se omogenizeaza ca o crema.

Este un leac pentru fixarea calciului, indicat in spasmofilii, crize tetanice, la copiii cu debilitate, cu lipsa a poftei de mincare, slabiciune, pierderi de greutate sub valoarea normala, in convalescenta si in graviditate si lehuzie.

Contraindicat alergicilor la unt si miere, precum si bolnavilor de diabet, celor cu afectiuni renale, colibaciloza, obezitate sau icter si alte boli de ficat.

Copiilor intre 6 luni si 3 ani li se va da cite o lingura pe zi. Copiilor de peste 3 ani si adultilor li se vor administra de la 2 la 6 lingurite zilnic, in functie de virsta si greutate corporala.

Se poate pastra cel mult 12 ore la frigider.

4. Suc de ceapa cu miere

Se prepara dintr-un kilogram ceapa rosie si 300 g miere de munte (din flora montana). Ceapa se curata, se spala, se taie nu foarte marunt si se zdrobeste (in robot, storcator de fructe si legume sau chiar in masina de tocat). Trebuie sa rezulte 600 ml suc limpede de ceapa (pulpa se stoarce printr-o bucata de pinza). Se transfera sucul intr-o sticla curata, apoi se adauga si cele 300 g miere. Se amesteca bine, se inchide si se pastreaza la frigider.

Zilnic se iau cite 150 ml din acest amestec - cit 50 g inaintea sau in timpul celor trei mese principale. Cura dureaza o luna, cu o saptamina pauza, apoi se poate repeta, la nevoie.

Leacul este recomandat pentru compensarea si disparitia varicelor, caci actioneaza favorabil asupra circulatiei mai ales periferice venoase. Este util si in alte probleme de circulatie, in congestie cerebrala, arterioscleroza cerebrala sau generala, astenii.

Este contraindicat pentru diabetici, pentru cei ce sufera de gastrite, duodenite, ulcere gastrice si duodenale sau pentru alergii la una din componente.

Se poate pastra la frigider timp de o saptamina.

5. Valeriana (odolean) cu miere

Din radacina uscata de odolean (valeriana), pisata in piulita, se ia o lingurita care se pune intr-un pahar. Se adauga o lingura de miere si se amesteca bine, pina la omogenizare.

Toata cantitatea preparata se consuma dintr-o data la o singura priza. Este un leac recomandat in crize de nervi, agitatie, dureri de cap, in momentul crizei. Aceeasi doza se poate da seara la culcare, cu o ceasca de ceai de tei, celor ce sufera de insomnie. Este un foarte bun calmant.

Nu se recomanda alergicilor, conducatorilor auto, iar la copii - cu avizul medicului. Este un preparat ce nu poate fi pastrat. Trebuie consumat imediat dupa preparare, caci daca se tine o ora la temperatura camerei devine toxic.

6. Siropul de propolis

Acest sirop se prepara din 50 g propolis, 200 ml apa si 50 g miere. Propolisul, bine curatat, se pune intr-o cratita smaltuita cu cele 200 ml apa. Se fierbe acoperit, la foc moale, pina scade la jumatate. Lichidul cald se strecoara prin tifon, se transfera intr-o sticla si se adauga mierea. Se omogenizeaza preparatul cit este caldut.

Preparatul este cu atit mai activ cu cit este mai proaspat. Se pastreaza la frigider cel mult doua saptamini. Siropul acesta are actiune bactericida, bacteriostatica, este usor antibiotic, dezinfectant, antitusic. De aceea, este indicat in toate bolile inflamatorii acute sau cronice ale cailor respiratorii - bronsite, traheobronsite, tuse spastica, bronsite astmatiforme, astm bronsic.

Nu se administreaza copiilor sub 2 ani, de asemenea persoanelor cu hepatite cronice, alergii la propolis sau miere (si la polen), precum si in diabet.

7. Baie tonifianta cu plante si miere

La aceasta baie se folosesc frunze de izma (menta), frunze de nuc, miere si apa.

Intr-un recipient se pun 100 g frunze de izma verzi sau uscate si 100 g frunze de nuc. Peste frunze se toarna 3 litri apa clocotita si se lasa sa se raceasca la temperatura miinii. Apoi se adauga 100 g miere si se amesteca bine, pina se topeste toata mierea.

Picioarele sau miinile obosite se spala cu apa calduta si sapun, apoi se introduc in aceasta apa calduta. Se mentin cel putin 30 de minute. Procedura se poate repeta ori de cite ori este nevoie.

Baia aceasta este un remediu faimos in medicina populara impotriva oboselii miinilor si picioarelor. Nu se recomanda persoanelor alergice la una din componente.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

  Un gandac de bucatarie poate trai cateva saptamani decapitat, murind insa de foame.

Mai mult de 10.000 de pasari mor in fiecare an strivindu-se de geamurile cladirilor.

  Limba Balenei Albastre cantareste mai mult decat un elefant.

Gainatul produs de o gaina pe parcursul vietii poate genera suficienta energie pentru ca un bec de 100W la lumineze timp de 5 ore.

A existat o specie de cal care avea marimea unei pisici de casa.

La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masura ce creste, devine femela.

  Un cameleon orb, este perfect capabil sa-si schimbe culoarea in concordanta cu mediul inconjurator.

Elefantul este singurul animal cu 4 genunchi, si toti ursii polari sunt stangaci.

  In Florida, este interzis sa arunci ceva, dintr-o masina in miscare, exceptand apa si gainile vii.

  Leul este singura felina mare care poate toarce.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Divertisment!! Fisier cu sunet.

   Ma iubeste femeile!

Ma iubeste femeile pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Pestii de apa sarata beau apa, iar cei de apa dulce nu.

Durata de viata a unei papile gustative este de 10 zile.

Barbatii au de sase ori mai multe sanse sa fie loviti de fulger decit femeile.

Este anatomic imposibil sa-ti lingi cotul. Cu toate aceste, 75% din cei ce afla incearca sa atinga cotul cu limba.

In topul obiectelor cu care se ineaca americanii, scobitoarea este pe primul loc.

Sangele homarului este albastru deschis.

Porcii nu pot sa se uite in sus. Spre cer...!!!

Inima unui crevete este in cap.

Sobolanii si caii nu pot vomita.

Dihorii dorm 20 ore pe zi.

Melcii pot dormi 3 ani.

Pana in varful Turnului Eiffel sunt 1.792 de trepte;

1 kg de lamai contine mai mult zahar decat un kg de capsuni;

Hitler si Napoleon aveau fiecare numai cate un testicul;

Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decat oul din care abia a iesit;

Oamenii si delfinii sunt singurele specii care fac sex de placere;

Persoanele dreptace, traiesc, in general, cu 7 ani mai mult decat persoanele stangace;

Prima locomotiva cu abur avea "marea" viteza de 8 km/ora (trenurile moderne calatoresc cu viteza de 500 km/ora;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Bautura care va face fericiti pps
   


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

  -1 dm2 de fagure crescut pe ambele fete, are 800de celule.

  -1dm2 de fagure de miere capacita, pe ambele fete, cantareste 0,350-0,400 Kg.

  -Matcile care depun intr-un sezon, cca 180000 oua, se considera matci cu prolificitate ridicata.

  -La cladirea unui fagure artificial, se adauga urmatoarele cantitati de ceara:
          -la un fagure 1/1, 420x270cm,.....cca, 70 gr ceara.
          -"     "     "     3/4  420x210cm,.....cca, 55 gr ceara.
          -"     "     "     1/2  420x145cm,.....cca,  35 gr ceara.

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
O reteta pentru doamne.
   
    Reteta impotriva ridurilor.
 
     -10 gr ceara de albine
     -5 gr miere
     -2 gr suc de ceapa
     -10 gr suc din bulbi de crin
Pasta se tine aplicata cca 20min.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Desene animate hazlii pps

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Unde este adevarul pps

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Al 2-lea fluviu al Europei (dupa Volga) si al 26-lea din lume,
Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra (Germania) si se varsa in Marea Neagra in apropierea padurii Caraorman, care in limba turca insemna tot Padurea Neagra;

111.111.111 X 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321;

Un fulger contine suficienta energie ca sa prajeasca 160.000 de felii de paine.
Din nefericire, un fulger dureaza 1/10.000 dintr-o secunda, asa ca ti-e foarte dificil sa intorci felia de paine si pe partea cealalta;

In muntii Gara-Taz ( Kazaha), intr-o pestera care se afla la 160 de metri adancime, a fost gasita o neobisnuita padurice de brazi. Pestera are o inaltime de 70 de metri. Curios este faptul ca in aceasta padurice traiesc si numeroase pasari, printre care si prumbei cu un splendid penaj albastru;

Singura data din istorie cand a nins in Desertul Sahara a fost in 18 febr 1979;

Un om se naste cu 300 de oase, dar cand devine adult nu mai are decat 206 oase;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
E cald afara!!!

    Bautura racoritoare din miere, lamai si flori de soc

  -10 litri de apa
  -2 Kg de miere
  -15 flori de soc,(cca 20 gr flori uscate)
  -4 lamai taiate felii
Timp de 14 zile, se amesteca zilnic. Dupa 21 de zile fermentatia este terminata. Daca apuca !!! De obicei se consuma rapid si n-are timp sa se odihneasaca...


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

   Pe insula Kildim din nordul Uniunii Sovietice, se afla un lac neobisnuit. El este alcatuit din 5 straturi de apa: apa dulce, apa putin sarata, apa sarata, apa de culoare rosie si apa saturata cu hidrogen sulfurat. Corespunzator fiecarui strat de apa, in acest lac traiesc cele mai felurite vietati: pesti de apa dulce, meduze, crustacee, pesti marini pitici, stele de mare etc

   Cea mai raspandita limba este chineza, vorbita de peste 1,1 miliarde de oameni. Abia urmatoarea este engleza, vorbita de aproximativ 800 de milioane de persoane. Pentru 330 din acestia, engleza este limba materna: circa 270 de milioane in SUA si 60 de milioane in Marea Britanie;

   Cea mai mare perioada de gestatie detine elefantul asiatic: 600-760 de zile;

   Cea mai ridicata temperatura a corpului detine capra domestica: 40 grade C;

   Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751


     Despre barbati pps

     BODYSCAP PPS


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Cea mai mare varietate a serpilor se afla in Tailanda, 179 de specii, dintre care 100 de specii sunt veninosi;

Daca ai calatorii de la un cap la altul al galaxiei noastre - Calea Lactee - cu viteza luminii, ti-ar trebui 100.000 ani;

Cea mai mare floare o are Rafalezia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine. Floarea ei are 3m circumferinta si cantareste 10 kg. Un boboc de floare e de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza;

China reprezinta 25% din populatia lumii;

Cea mai rece temperatura din istorie de pe pamant a fost inregistrata in Antartica pe 24 August 1960. Temperatura masura atunci -127 de grade C;

Femeile clipesc de aproape doua ori mai mult decat barbatii;

Cand stranuti, toate functiile corpului se opresc, chiar si inima;

Elefantii sunt singurele mamifere care nu pot sari;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
     

     Welcome to Romania pps




       Romania Castele si palate pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...


Cei mai multi oameni din Nepal numesc Muntele Everest "Sagarmtha", care inseamna "frunte in cer". Vorbitorii de limba tibetana numesc Muntele Everest "Chomolungma" ceea ce inseamna "zeita, mama a lumii". Muntele Everest este numit dupa Sir George Everest. El a fost un inginer militar englez care a fost topograf general in India din 1829 pana in 1843. In aceasta perioada el a topografiat varful. Sir George Everest a fost prima persoana care a inregistrat locatia si inaltimea Muntelui Everest care la acea vreme se numea Varful XV;

Daca iei orice numar, il dublezi, aduni 10, imparti prin 2, si apoi scazi numarul initial, raspunsul va fi 5;

Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine;

Brazilia este singura tara care a jucat in fiecare Cupa Mondiala;

Energia unui uragan este egala aproximativ cu 500.000 de bombe atomice; Nimeni nu stie unde este ingropat Mozart;

Palatul Buckingham are 602 de incaperi.

Un kilogram de uraniu are energie cat sase milioane kilograme de carbune;

Cea mai mare temperatura de pe pamant a fost de +57 de grade C, in Death Valley, California;

Inima umana creaza destula presiune pentru a arunca sangele pe o distanta de 10 m

Ochiul unui strut este mai mare decat propriul sau creier;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

albinele care pazesc stupul recunosc albinele straine care incearca sa intre in stup dupa un miros specific? Fiecare familie are mirosul sau specific produs de niste glande speciale denumite Nassonov.

puteti recunoaste o albina “hoata batrina” dupa corpul ei plesuv, negru-lucios? Acesta a devenit asa in urma luptelor cu albinele pe care le-a atacat, ele smulgandu-i cu mandibulele toti perisorii de pe corp.


in natura, pe langa albinele melifere se mai intilnesc si rudele lor apropiate – albine solitare ( melitele-rozatoare de frunze, megahilele etc, aproximativ 300 specii)?

liniile de curent electric de inalta tensiune au o influenta negativa asupra activitatii si vitalitatii albinelor? Acestea afecteaza productivitatea familiilor de albine si le face agresive.

cuvintul “nectar” inseamna “bautura zeilor” iar legenda spune ca acest produs da viata vesnica?

larva din care se va naste o regina isi mareste greutatea corpului de 3000 de ori in 5 zile in timp ce larva din care se va naste o albina lucratoare doar de 1500 ori?

Albinele produc propolis. Mai intai colecteaza rasina de la diverse plante si copaci cu ajutorul maxilarului inferior, apoi produc propolisul amestecand saliva lor cu rasina colectata. Propolisul este transportat la stup in niste saculeti speciali care se afla lacalizati pe picioarele lor.

Atunci cand albinele gasesc in stupul lor un soarece sau orice alt intrus, murdarie pe care nu o pot transporta in afara stupului, il imbalsameaza cu ajutorul unei substante numite propolis, pentru a preveni producerea de bacterii si imbolnavirea albinelor din stup; este greu de crezut dar propolisul este un material anti-bacterian, adica distruge bacteriile?

Este nevoie de 2 milioane de flori pentru a produce un singur borcan de miere?

O albina lucratoare produce in medie 1/12 lingurite de miere in intreaga sa viata?

Albinele comunica intre ele cu ajutorul dansului, albinele putand intelege miscarile chiar daca afara este intuneric bezna ?

O matca poate depune pana la 3000 de oua intr-o zi, adica 175-200 de oua intr-un singur an ?

Un singur stup poate adaposti pana la 80.000 de albine- o matca, cateva sute de trantori iar restul este reprezentat de albine lucratoare?

Cand Alexandru cel Mare a murit, corpul sau a fost dus inapoi in Grecia intr-un sicriu de aur umplut cu miere?

Albinele au un fel de banda magnetica in jurul creierului care le ajuta sa se ghideze atunci cand zboara?

Utilizarea mierii si a altor produse apicole in scopuri terapeutice poarta numele de apiterapie

in conditii extreme, albinele au o rata de supravietuire de 5-6 ori mai mare decat a omului?


in trecut, stupii erau vopsiti cu o solutie facuta din var stins amestecat cu brinza la care se adauga clei de visinar

de obicei albinele culeg nectar de la o distanta de pina in 2 km de la stupina?

in anii 80, un parazit adus din Asia a decimat populatiile de albine europene? Acesta, un acarian denumit Varroa destructor, este extrem de rezistent si este considerat cel mai mare pericol pentru populatiile de albine iar infestarea unei colonii duce, in majoritatea cazurilor, la moartea acesteia.

in Germania, consumul de miere pe cap de locuitor este de aproximativ 4 kilograme reprezentand una din cele mai mari rate de cosnum din lume?

putem intalni una din cele aproximativ 20.000 specii cunoscute pana in prezent oriunde pe glob, mai putin in Antarctica?

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
  Fisier cu sunet!!

   Ce ar trebui sa faci in fiecare zi pps

   St Petersburg Palatul de iarna pps


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

EN a scris:

Stiati ca...

Atunci cand albinele gasesc in stupul lor un soarece sau orice alt intrus, murdarie pe care nu o pot transporta in afara stupului, il imbalsameaza cu ajutorul unei substante numite propolis, pentru a preveni producerea de bacterii si imbolnavirea albinelor din stup; este greu de crezut dar propolisul este un material anti-bacterian, adica distruge bacteriile?



Asta nu este sigur ... inbalsamarea.
Am vazut schelet de shoarece neimbalsamat ... iar aici vedetzi un schelet de shoparla, tot asa ... si fluturi.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
    Fisier cu sunet.

    Vantul si fustele pps!!

    Ce ar fi sa razi asa fara motiv pps??


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

   Daca iei orice nr. intre 1 si 9 si il inmultesi cu 9, suma celor 2 nr. din rezultat va fi intotdeauna 9;

Ai nevoie de 17 muschi pentru a zambi si 43 pentru a te incrunta;

In marele incendiu din Londra din 1666, jumatate din Londra a fost arsa, dar numai 6 oameni au fost raniti;

Scaunul electric a fost inventat de un dentist;

Cea mai folosita replica in filme este: "Let's get out of here" (Sa plecam de aici);

Toate lebedele din Anglia sunt proprietatea Reginei;

Pinguinul este singura pasare care poate inota dar nu poate zbura;

Viteza cu care zboara mingiile pe o masa de ping-pong este de aprox. 160 km/h;

Winston Churchill a fost nascut intr-o toaleta a femeilor in timpul unui dans;

Amprentele ursilor koala nu se pot distinge de cele umane si pot fi confundate la locul unei crime;

Unii viermi se mananca pe ei insisi daca nu gasesc de mancare;

Bufnita este singurul animal destul de prost incat sa atace un sconcs;

Un cor urias format din 15.785 muncitori din China a stabilit un nou record mondial Guinness in orasul Tangshan, provincia Hebei. Muncitorii, de la toate unitatile industriale locale, au cantat acelasi cantec - "Muncitorii sunt puternici" - in piata "anti-cutremur" a orasului. Dirijorul a fost nevoit sa stea intr-o macara ridicata la o inaltime de 8 metri, informeaza Rompres;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Iata oferta pe care o face clasa politica si guvernantii acestei tari, cetatenilor Romaniei; aveti grija unde cadeti!!

           
Oferta guvernantilor Romaniei gif


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
   
     
        Cineva care te iubeste foarte mult pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Poveste...

     Cum a ajuns taurul functionar public pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751


AUDI: Another Ugly Deutsche Invention;

BMW: Brings Me Women;
BMW: Break My Windows;

FIAT: Failure in Italian Automotive Technology;

FORD: Fix Or Repair Daily;
FORD: Found On Road Dead;

SAAB: Shape Appears Ass-Backwards;

HYUNDAI: Hope You Understand Nothing's Driveable And Inexpensive...;

SUBARU: Screwed Up Beyond All Repair Usually;

VOLVO: Very Odd Looking Vehicular Object;

PORSCHE: Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything;

DACIA: Daca Ai Cap Ia-ti Alta;


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Un antreprenor de pompe funebre australian a propus clientilor un dric echipat cu un bar, pentru a "inveseli" oarecum intregul proces. Compania din Melbourne pune la dispozitia clientilor un microbuz echipat cu un minibar si un DVD player. Directorul societatii, Martin Tobin, este convins ca acest serviciu inedit nu va fi totusi pe placul tuturor clientilor;

Beethoven isi baga capul in apa rece inainte sa compuna.

Hartia a fost inventata in sec. II de catre un eunuc chinez;

In Peru nu exista WC-uri publice;

Intregul nume al Los Angeles este: El Pueblo de Nuestra Serona la Reina de Los Angeles de Porciuncula;

Recordul pentru cea mai "ploioasa" zi a fost inregistrat in Reunion Island, in Oceanul Indian, pe 15 Martie 1952, unde au cazut 187 de cm de apa in numai 24 de ore;

Nisipul umed cantareste mai putin decat nisipul uscat;

Pentru a inghiti sunt necesari 25 de muschi;

Un om clipeste de aprox. 25 000 de ori pe zi. Femeile clipesc de aproape doua ori mai mult decat barbatii;

Politia din Seattle investigheaza unul dintre cele mai ciudate si rare accidente. Este vorba despre un pacient care a murit pe masa de operatie in timpul unei interventii chirurgicale pe cord deschis, efectuata in regim de urgenta. Neobisnuit este insa faptul ca pacientul, ca si cum n-ar fi suferit destul, a mai si luat foc in timpul operatiei. Corpul acestuia s-a aprins din cauza combinatiei de alcool si a unui instrument medical care a facut scanteie. Fisa medicala indica insuficienta cardiaca drept cauza a decesului, asa ca politia nu s-a sesizat. Asta pana de curand, cand cineva a trimis o scrisoare care sustinea ca pacientul ar fi decedat in urma arsurilor grave. Medicii recunosc ca astfel de accidente se mai intampla, dar extrem de rar


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

   Tarantula nu este un paianjen veninos. In unele cazuri, intepatura lui este ca o intepatura de albine. Exista insa si specii a caror intepatura provoaca probleme de respiratie.
 
    Mai multi oameni au frica de paianjeni decat numarul celor care mor din cauza lor. Este mult mai probabil sa fii omorat de dopul de la o sticla de sampanie decat sa mori muscat de un paianjen. 

    Pe pamant sunt mai mult de 4 milioane de milioane de furnici. O colonie de furnici include mai mult de 20 de milioane de furnici. 

    O furnica poate cara de 50 de ori greutatea corpului ei si poate trage de 30 de ori greutatea corpului. Furnicile nu dorm niciodata. 

    Pentru a se proteja, unii fluturi au invatat sa zboare ca alte insecte pe care inamicii lor nu le mananca in mod normal. Unele specii de fluturi nu traiesc decat cateva zile. 

    Sunt mai mult de 1.400 de specii de scorpion in lume. Scorpionii nasc pui vii, nu din depunerea oualelor.

    In jur de 80% din animalele planetei sunt insecte.

    Exista 20.000 de specii de albine in lume. Albina este cea mai importanta insecta pentru ca ajuta la inmultirea florilor. In 5 minute, o intreaga colonie de albine pot omora o vaca prin intepaturi. Dupa ce albina isi pierde acul, ea moare.

    O lacusta poate sari o distanta mai mare de 20 de ori decat lungimea corpului ei. Dar un purice poate sari de 350 de ori marimea corpului lui. Este ca si cum un om ar sari lungimea unui stadion de fotbal.

    Substantele mirositoare din componenta unui parfum nu au numai origine vegetala ci si animala? De exemplu, o substanta inflamabila de culoare inchisa secretata de sistemul digestiv al Casalotului (o anumita specie de balena; Sperm Whale in engleza) sta la baza producerii ambrei. Alte arome se obtin si din castori sau albine, in timp ce moscul (in original musk, care inseamna testicul in limba sanscrita) se obtine din secretia unei glande situate in regiunea anala la masculii speciei de caprioare cu acelasi nume.

    Cea mai lunga pista din lume este situata in Tibet si apartine aeroprtului situat la cea mai inalta altitudine din lume? Pista, care deserveste aeroportul Qamdo Bangda din Tibet, are o dimensiune de 5,5 kilometri si este atat de lunga intrucat la acea altitudine (4,334 metri) avioanele au nevoie de mai mult spatiu pentru decolare si aterizare datorita aerului rarefiat.

    Sofranul este cel mai scump condiment din lume? Pretul unui kilogram de sofran este de aproximativ 4000 de dolari, insa poate creste in functie de calitate. Totusi, fiind un condiment foarte puternic, cantitatea mica de sofran care trebuie folosita pentru gatit compenseaza pretul.

    Cel mai mare cutremur, ca magnitudine, inregistrat vreodata a avut loc in 1960 in Chile? Cutremurul a avut magnitudinea de 9.5 grade si este urmat in acest top de catre cutremurul care a avut loc in 2004, in vestul coastei de nord a Sumatrei, cu 9.3 grade magnitudine. Ambele cutremure au fost urmate de cate un tsunami devastator.

    Michael a fost prima persoana din industria divertismentului care a castigat mai mult de 100 de milioane de dolari intr-un singur an? Totodata el este si cea mai bine platita persoana din show-biz din toate timpurile, conform Guiness Book.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751

   
     No comment pps

     Body painting world pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

   Un om de afaceri din Indiana va trebui sa-si imbrace statuile, deoarece, potrivit legilor acestui stat, sunt obscene. Ginger Streeval spune ca obiectul de activitate al societatii "White River Truck Repair and Yard Art" este realizarea de replici ale statuilor celebre (precum Venus din Milo sau David al lui Michelangelo). Cei care locuiesc in cartierul unde se afla depozitul afacerii s-au plans de nuditatea operelor, asa ca Streeval este obligat ori sa mute statuile in alta parte, ori sa le imbrace;

Actiunea de a lipi un timbru cu limba consuma 1/10 calorii;

70% din oameni se tem mai mult de paianjeni decit de moarte;

China reprezinta consumatorul de carne de porc numarul I pe plan mondial;

Din cele 206 de oase ale omului, 52 sunt aflate in picioare;

Timp de 186 de zile nu se poate vedea soarele la Polul Nord;

Un ceas stricat "are dreptate" de cel putin doua ori pe zi;

Un hipopotam poate alerga mai repede decat un om;

Inima unui arici bate de aproximativ 300 de ori pe minut;

Inima unei balene albastre bate doar de noua ori pe minut;

Americanii au inventat solutia ideala pentru a pune capat conversatiilor telefonice dezagreabile. Este vorba de un dispozitiv special atasat telefonului. Acesta e prevazut cu sase butoane, fiecare emitand sunete diferite care sa sugereze interlocutorului ca postul e deranjat. Masinaria de "inventat scuze" costa 10 dolari;

Joseph Stanton, un tanar in varsta de 29 de ani din Bates Township, Michigan, a fost impuscat de propria lui pisica. Fortele de ordine au constatat ca victima fusese ranita cu un glont provenind de la un pistol de calibru 9 mm. Tanarul isi pregatea cina cand pisica a lovit accidental pistolul cu piedica trasa, lasat pe masa din bucatarie. Acesta s-a descarcat si glontul s-a oprit in spatele proprietarului.

Detectorul de minciuni a fost inventat de John Augustus Larson in 1921.

Prima carte de credit a fost inventata in 1950 de catre Frank M. Namara.

China are mai multi cunoscatori de limba engleza decat U.S.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
De ce fac albinele miere? pentru ca au regina, ca daca aveau presedinte faceau un rahat.

      Definitia lunii de miere

La Radio Erevan, un tanar care urmeaza sa se casatoreasca intreaba: - Ce este luna de miere? Radio Erevan raspunde: - Este un concediu pe care il capata barbatul inainte de a lucra pentru noul sef.


  Ursul la furat de miere!!

fac albinele miere? pentru regina, daca aveau presedinte faceau     definitia lunii miere

23.5KB

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Albine- spectacol!!

albine-

63.6KB


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Nea Moderatorule!! Nu mai sterge dom'ne pozele! Asa cum ai facut ieri... Pe forum venim sa ne mai si relaxam...Si ca sa stai linistit ca nu te cearta seful lu' matale iti spun ca pozele sunt luate de pe un forum romanesc, profesionist,cu 468391 de utilizatori si unde moderatorii sunt alesi pe spranceana, numa' unu' si unu', de abia dupa ce trec testele de managementul comunicarii, notiuni elementare de psihologie,gramatica limbii romane. Iaca aici...

   Romania pe glob

nea mai sterge dom'ne pozele! asa cum facut ieri... forum venim mai stai linistit cearta seful lu'

42.3KB

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
***Cercetatorii de la Washington University School of Medicine, Statele Unite, sustin ca pe viitor ar putea folosi veninul pentru tratarea tumorilor si a altor afectiuni precum cele cardiovasculare, artrita si infectiile severe.
Astfel, s-ar evita efectele secundare ale medicamentelor puternice utilizate pentru tratarea pacientilor cu astfel de boli, in favoarea unui remediu direct din natura.

***Mierea – unul dintre cele mai sănătoase alimente

Regula mea nr 1 este: eliminati pe cat posibil zaharul alb din alimentatia d-voastra si incercati sa-l inlocuiti 100% cu miere sau zahar brun.  Pana nu s-a importat in Europa trestia de zahar, mierea era singurul indulcitor natural care exista. Mierea este un aliment pomenit in diferite scrieri egiptene si mai apoi romane, iar legendele vorbesc despre bauturile cu miere pe care zeii si le preparau pentru nemurire si pentru fertilitate.  Vorbim de un produs natural, recunoscut pentru beneficiile sale inca din antichitate si bunicii nostrii  cunosc si folosesc diferite retete naturiste pe baza de miere, miere si propolis,  polen sau laptisor de matca. Pe noi ce ne impiedica sa profitam de beneficiile mierii ?
Daca regula nr. 1 este inlocuirea zaharului din alimentatie cu mierea, cea de-a 2 regula este aceea de a ne face noi singuri acasa diferite cocktailuri de fructe, seminte sau chiar legume cu miere, fiindca mierea ne ofera o sursa naturala de energie. Mie imi place sa testez astfel de combinatii naturiste cu miere, astfel ca o sa vi le recomand si voua si o sa va rog ca si voi, daca aveti retete proprii, sa mi le impartasiti mie si cititorilor.
Prima mea recomandare este salata cu miere. E vorba de salata verde (mai ales ca acum se gaseste din abundenta) pe care eu o condimentez cu un varf de sare, cu putin ulei de masline, putin otet de mere cu miere (sau doar zeama de lamaie) si o lingurita buna de miere poliflora (eu prefer poliflora in salata pentru ca e mai aromata), dupa care se amesteca foarte bine totul.
Daca nu stiati, salata verde ajuta la o digestie mai rapida, iar mierea prin enzimele care le contine faciliteaza si ea o mai buna digestie.  Pentru cei care sufera de o usoara gastrita (cum sunt si eu), salata verde e cea mai buna alternativa la ridichi si ceapa verde. Salata verde cu miere se recomanda  si pentru eliminarea toxinelor din organism. Combinatia de salata verde cu miere si ulei de masline poate fi un medicament natural impotriva constipatiei, salata impreuna cu cele 2 ingrediente ajutand procesul de digestie si eliminare.
Va rog sa incercati si voi sa preparati salata verde cu miere si ulei de masline si o sa vedeti ca nu e asa greu sa inlocuiti zaharul din alimentatie.
- de Alina Mates


Sursa:  medicina-naturista.ro


***Pat Wagner, vindecată de scleroză multiplă cu venin de albine


10 Jul 2010

Pat Wagner, cunoscută sub numele de “Doamna albinelor” (“The Bee Lady”) este o femeie din Maryland (SUA) care a reușit să se vindece de scleroză multiplă prin terapie cu venin de albine. Pat a fost diagnosticată cu scleroză multiplă forma recurent-remitentă în 1970 și a urmat multiple tratamente medicamentoase (ACTH, prednison, meprobamat, flurazepam, triazolam, valium, lomotil, oxicodonă, morfină, indometacin, oxibutinin) până în 1992 când a avut cel mai grav puseu din punct de vedere al duratei și rezistenței la tratament. După ce cura de 80 mg prednison timp de 6 săptămâni nu a avut succes, Pat rămăsese înțepenită în scaunul de rotile și cu incontinență urinară. În martie 1992 a fost înțepată de o albină la genunchiul stâng și la doar 20 minute a simțit o ameliorare a sensibilității la picioare. După alte câteva înțepături, pacienta a reușit să își recapete auzul în 2 săptămâni și să își recapete abilitatea de a merge.

Veninul de albine conține o substanță numită melitină, care are un puternic efect antiinflamator și stimulator al glandei suprarenale, favorizând procesele de vindecare și reparație tisulară. Scleroza multiplă este o afecțiune cronică demielinizantă care produce progresiv o invalidare severă.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Băutorii moderaţi de alcool beneficiază de o stare a sănătăţii mai bună          
25 Mai 2010

Băutorii moderaţi de alcool beneficiază de o stare a sănătăţii mai bună decât cei care consumă mult alcool, şi chiar mai bună şi decât cei care nu beau deloc, conform unui nou studiu francez publicat  de revista European Journal of Clinical Nutrition. Cercetătorii francezi au analizat datele clinice şi biologice provenind de la aproape 150.000 de persoane adulte (97.406 de bărbaţi şi 52.367 de femei), care au fost consultaţi în perioada 1999 - 2005 la Centrul de investigaţii clinice din Paris. Vârsta medie a eşantionului este de 47,6 ani pentru bărbaţi şi respectiv 47 de ani pentru femei. Din cadrul acestui eşantion, 13,7% dintre bărbaţi şi respectiv 23,9% dintre femei nu consumă deloc alcool.
Studiul indică şi faptul că, pe măsura înaintării în vârstă se consumă din ce în ce mai mult alcool. Cu excepţia tinerilor de până în 30 de ani din eşantion, vinul este băutura cea mai consumată.
În aceste condiţii, indicele masei corporale, factorii de risc cardio-vascular, stresul, depresia, capacitatea respiratorie - toţi aceşti indicatori ai stării de sănătate - sunt mai buni la persoanele care beau moderat (în jur de două pahare de vin pe zi), comparativ cu cele care nu beau deloc sau care beau prea mult. La aceşti indicatori se mai adaugă şi alţii care nu au fost luaţi în discuţie până în prezent, cum ar fi nivelul activităţii fizice şi nivelul socio-profesional, care sunt de asemenea mai buni la băutorii moderaţi.



Sursa: Posta medicala.ro

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Muntii Retezat pps

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Australia pps

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Fisier cu sunet!!

       Sunt altii si mai ciudati decat noi pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Fisier cu sunet!!


         Africa Mozambic locuri de vis pps


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Gogosari in otet

O reteta pe care noi o folosim de multi ani, luata din "Almanahul stuparului" editia1983

Reteta originala suna cam asa:

  Gogosarii se spala,se taie in jumatati, se curata de seminte si se aseaza in borcan fara sa ii indesam, cu partea concava in sus, ca sa iese aerul.Se pune la fiert un litru de otet, trei litri de apa, 0,5 Kg zahar,0,250Kg miere, 121g sare, un pahar de ulei, cateva foi de dafin si ceva boabe de piper.Se fierbe compozitia si se toarna peste gogosarii din borcan. Gata!
  Noi am scos zaharul si folosim numai miere de salcam, pentru ca nu schimba gustul compozitiei.E suficient.

    O alta reteta, dar pe care nu am facut-o, desi ma tenteaza.

    Sos pentru friptura din gogosari

   Se coc 100 gogosari rosii, se cojesc, se curata de cotoare si de seminte. Se trec prin masina de tocat, dupa care se adauga 20 g sare, 250ml otet, 250gr miere. Se amesteca bine, apoi compozitia se pune in borcane. In fiecare borcan, se adauga putin ulei, dupa care se baga la bain-marie.

  Pofta buna!


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

     Fiecare om produce zilnic aproape 1.5 kg de gunoi, majoritatea fiind hartie.

Cel mai lung rau din lume este Nilul, care are 6670 de km.

Varza contine 91% apa.

Dintii rozatorilor nu se opresc niciodata din crestere.

In U.S.A., rosul este cea mai folosita culoare pentru masini.

Este imposibil sa stranuti cu ochii deschisi.

   Un adolescent din Melbourne a fost salvat de pompieri dupa ce a ramas intepenit intr-o pubela. Cum a ajuns acolo? Ei bine, unul dintre prieteni i-a aruncat telefonul mobil, iar tanarul de 18 ani, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a incercat sa-l recupereze. Din nefericire, el a ramas cu jumatate de corp inauntru si cu cealalta jumatate in afara pubelei din inox.Lubrifiantii folositi de pompieri nu au dat roade, asa ca ei au fost nevoiti sa taie recipientul cu un bomfaier special pentru a-l elibera pe captiv.

  Un vietnamez care a luat pastile Viagra false pentru a-si trata impotenta a fost internat in spital din cauza ca erectia sa a durat doua zile. Barbatul (47 de ani) cumparase pastila de la o cunostinta. Apoi, vietnamezul nu numai ca nu a avut contactul sexual dorit, dar nici nu a mai putut scapa de erectie.

Zaharul a fost adaugat pentru prima oara intr-o guma de mestecat in 1869 de catre un dentist.

Noua Zeelanda este singura tara care contine toate tipurile de clima din lume.

Inima unei femei bate mai repede decat cea a unui barbat.

Daca nu poti sa mai vezi cu un ochi, iti pierzi aproape o cincime din toata vederea.

Zilnic, omul uita 80% din tot ce a invatat in ziua respectiva.

Gura Statuii Libertatii are 1 metru latime.

Pisicile au 32 de muschi in fiecare ureche.

   Aproape 65 000 de texte de lege, decrete si amendamente aflate in vigoare in Egipt dateaza de la inceputul secolului 19.

Floarea cea mai aromata este cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.

   Mamiferul cu urechile cele mai mari este elefantul african; suprafata totala a urechilor sale este de 8 metri patrati.

   Doctorul Merry Delabost, medicul-sef al inchisorii de la Bonne-Nouvelle, din Rouen, este cel ce a inventat dusul, prin 1872, pentru a permite detinutilor sa aiba o mai buna igiena corporala. Era vorba de dusuri colective, dar sistemul de jetare a apei era individual.

   Cand se simte amenintat de vreun dusman, ornitorincul, mamifer ce traieste in Australia, se scufunda rapid in apa, unde poate ramane nemiscat peste 10 minute, fara sa respire.

   Sugativa a fost descoperita in Anglia in 1863, dintr-o intamplare, un muncitor uitand sa adauge clei in cazanul cu hartie cruda.

   Turul Frantei la ciclism, creat de catre Henry Desgranges, lua start pentru prima oara pe 1 iulie 1903. El continea 6 etape si doar 20 de concurenti au reusit sa treaca linia de sosire, din cei 60 inscrisi.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Legenda albinei si a paianjenului      


       O femeie saraca avea doi copii: un baiat si o fata. Ei au plecat în lume, spre a-si câstiga cele necesare traiului. Baiatul a intrat ucenic la un tesator de pânza, iar fata cara pietre pentru zidari. În ceasul mortii, mama îsi chema copiii lânga ea. Fata a venit imediat, dar baiatul nu a vrut sa vina. Mama l-a iertat, dar dupa moartea ei, fata s-a prefacut în albina, iar baiatul în paianjen. De atunci, paianjenul traieste singur, vesnic singur, fara frate si fara surori si fara parinti. El fuge de lumina si vesnic îsi tese pânza prin locuri întunecoase, si e posomorât si suparat, iar oamenii îl urgisesc si, oriunde îl afla, îi strica pânza si pe el îl fugaresc si îl omoara. Albina, de atunci, este vesela si toata ziua zboara de pe o floare pe alta si traieste cu parintii ei, cu fratii si cu surorile ei la un loc. Oamenii o iubesc si o vad cu drag, caci ea cu toti îsi împarte ceea ce aduna si tuturor le da mierea ei.


pus acum 14 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1283

EN a scris:

Nea Moderatorule!! Nu mai sterge dom'ne pozele! Asa cum ai facut ieri... Pe forum venim sa ne mai si relaxam...Si ca sa stai linistit ca nu te cearta seful lu' matale iti spun ca pozele sunt luate de pe un forum romanesc, profesionist,cu 468391 de utilizatori si unde moderatorii sunt alesi pe spranceana, numa' unu' si unu', de abia dupa ce trec testele de managementul comunicarii, notiuni elementare de psihologie,gramatica limbii romane. Iaca aici...

   Romania pe glob

mai spart,sa moara bibi    

                     


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
             Modele de capitalism


COMPANIE AMERICANA
Ai doua vaci. Vinzi una si fortezi pe cealalta sa produca
lapte pentru patru. Esti surprins cand vaca moare.

COMPANIE FRANCEZA
Ai doua vaci. Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci.

COMPANIE JAPONEZA
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici
decat o vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte.
Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii,
numite Cowkemon si le promovezi la scara globala.

COMPANIE GERMANA
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani,
sa manance o data pe luna si sa se mulga singure.

COMPANIE BRITANICA
Ai doua vaci. Amandoua sunt nebune.

COMPANIE ITALIANA
Ai doua vaci, dar nu stii unde sunt.
Pleci in pauza de pranz.

COMPANIE RUSEASCA
Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci.
Le numeri din nou si afli ca ai 42 de vaci.
Le numeri din nou si afli ca ai 12 vaci.
Te opresti din numarat aci si deschizi alta sticla de vodca.

COMPANIE ELVETIANA
Ai 5000 de vaci, dintre care nici una nu-ti apartine.
Facturezi celorlalti cheltuieli de depozitare.

COMPANIE INDIANA
Ai doua vaci. Te inchini la ele.

COMPANIE CHINEZA
Ai doua vaci. Ai 300 de oameni care le mulg.
Declari somaj zero, productivitate bovina inalta
si arestezi reporterul care a publicat cifrele.

COMPANIE ROMANEASCA
Ai 6 vaci, costuri cat de 10, mulgi doar 3,
alergi bezmetic printre ele, mai aduci personal
pentru alte 5, dai faliment si dai vina pe bou.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Dom'ne, ce poate sa fete mintea romanului, i-auzi, cica site de injuraturi si blesteme...Doamne, mare e gradina ta!!
Reproduc numai ce poate fi decent, ca ce e acolo te crucesti!  

   "...esti atat de urat(a) incat daca imi bag poza ta in portofel nu mi-l mai fura nici dracu' ""
   "Ma-ta e atat de urata incat a incercat sa faca o baie si a sarit apa din cada."
   "Oglinzile nu pot vorbi…dar ce noroc pe tine prietene ca nu rad…"
   "Imi vine sa-ti sparg dintii…dar de ce sa te fac sa arati mai bine??"
Mda, este si asta un gen de refulare... Daca ar fi la fel de creativi si in alte domenii, tare m-as bucura.


pus acum 14 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

EN a scris:

Dom'ne, ce poate sa fete mintea romanului, i-auzi, cica site de injuraturi si blesteme...Doamne, mare e gradina ta!!
Reproduc numai ce poate fi decent, ca ce e acolo te crucesti!  

   "...esti atat de urat(a) incat daca imi bag poza ta in portofel nu mi-l mai fura nici dracu' ""
   "Ma-ta e atat de urata incat a incercat sa faca o baie si a sarit apa din cada."
   "Oglinzile nu pot vorbi…dar ce noroc pe tine prietene ca nu rad…"
   "Imi vine sa-ti sparg dintii…dar de ce sa te fac sa arati mai bine??"
Mda, este si asta un gen de refulare... Daca ar fi la fel de creativi si in alte domenii, tare m-as bucura.


Acum 2 ani la o partida de table pe bgroom am fost jignit
atat de rau de un pushtan pe care-l batusem incat am ripostat
cu o injuratura ce nu poate fi reprodusa pe suport tehnic aici
Peste cateva zile acelashi pushti intra iar la joc-uitasem de patzanie-
shi ma anuntza sa ma duc la Iasi la un distins colegiu sau gimnaziu
nu ,mai shtiu sa-mi ridic premiul pentru injuratura anului  
Asha ca se mai intampla sa avem derapaje verbale uneori dar ar fi de
preferat sa fie evitate
salve     


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Si asta tine tot de ce discutam la alte subiecte de pe forum: educatia din familie, scoala, mediul social in care traieste individul, samd.
  Salve...si la Gara!!

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Ceva interesant...

Creierul uman poate inmagazina o cantitate de informatii care ar umple 20 de milioane de volume.

  Vocea mamei e cel mai bun calmant. Cea mai simpla metoda de linistire? Stati de vorba cu mama atunci cand sunteti foarte stresati. Vocea mamei este considerata de savantii americani ca fiind cel mai bun calmant, capabil sa reduca rapid nivelul de stres.

  Pielea este asemanatoare unui al treilea rinichi, deoarece contribuie la reglarea necesarului de apa al organismului si eliminarea toxinelor prin transpiratie. Aspectul ei ne poate indica prezenta anumitor boli. Astfel, o piele aspra si uscata la o persoana care are tensiunea mica ne arata o secretie insuficienta a glandei tiroide. Putem remedia acest lucru consumand zilnic alimente bogate in iod: peste, iaurt, oua, legume cu frunze verzi, struguri si banane. Nu e rau sa frecati pielea cu o perie pentru a indeparta celulele moarte de la suprafata ei.

  Cand englezii au ajuns in Australia au vazut un animal ciudat care sarea prin paduri. Au chemat un bastinas si l-au intrebat prin semne ce animal era acela. Cum bastinasul repeta "kan ghu ru" ei au adoptat acel nume pentru animal. Dupa mult timp cercetatorii au constatat ca bastinasul de fapt spunea "nu inteleg".

Daca mesteci guma in timp ce tai ceapa nu iti vor mai curge lacrimi!

  Musetelul, hreanul, menta, teiul, sunatoarea, ienuparul, coada-soricelului, patlagina si mesteacanul sunt plante care actioneaza impotriva bacteriilor.

Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un barbat obisnuit intre 2.000 si 4.000 de cuvinte pe zi. Deci femeile vorbesc de doua-trei ori mai mult decat barbatii. Diferenta se vede la cupluri seara, cand se aseaza la masa, pentru ca, in mod normal, el si-a terminat cele 4.000 de cuvinte, nu mai are nimc de zis la sfarsitul zilei, dar s-ar putea ca ea sa mai aiba de spus vreo 4.000-5.000 de cuvinte.

Degetul mijlociu   
    In ziua de azi este ceva jignitor sa arati cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea alta semnificatie. Inaintea bataliei de la Azincourt din 1415, francezii, anticipand victoria lor asupra Angliei, au decis sa le taie degetul mijlociu tuturor soldatilor luati prizonieri. Asta pentru ca fara degetul mijlociu le va fi imposibil sa mai traga cu arcul si astfel sa mai ia parte la vreo lupta pe viitor. Insa francezii au pierdut acea batalie, iar soldatii englezi ii batjocoreau aratandu-le degetul mijlociu, pe care acestia intentionasera sa li-l taie.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Ceva din bucataria vietnameza... O fi bun?

        Pui cu usturoi si miere

  Bucatarie: vietnameza

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 10 minute plus marinare

Timp de gatit: 20 minute


Ingrediente:

500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiata bucati

4 linguri de sos de soia light

2 linguri de miere

6 lingurite de zahar brun

6 catei de usturoi, dati prin razatoare

2 catei de usturoi, tocati grosier

2 lingurite de boabe de piper negru, macinate grosier

2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)

2 limete, coaja rasa si sucul de la

1 lingura de sos de peste

1 ardei iute rosu, tocat marunt

1 lingurita de ulei de susan

orez fiert, pentru servit

salata verde, pentru servit


Instructiuni:

Se amesteca intr-un castron sosul de soia cu miere si 4 lingurite de zahar, pana ce acesta se dizolva. Se adauga usturoiul ras, piperul si uleiul de alune. Se adauga carnea si se amesteca bine. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat minim 3 ore.


Intre timp, se prepara sosul nuoc cham. Se piseaza intr-o piua un usturoiul tocat cu ardeiul iute, pana se obtine o pasta cat mai omogena. Se combina intr-un castronel sucul de limeta, sosul de peste, restul de zahar, uleiul de susan si mixtura de usturoi si ardei iute. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul, se presara apoi cu coaja rasa de limeta si se acopera castronelul; se lasa ingredientele 10 minute, la odihna, ca sa se dezvolte aromele.


Se incinge cuptorul la 230 °C. Se pun fasiile de piept pe o tava de copt, acoperita cu folie de aluminiu. Se frige carnea 10 minute, se scoate tava, se intorc fasiile de carne si se ung cu marinada. Se continua alte 5-10 minute, pana ce carnea este facuta si rumenita.

Se serveste imediat alaturi de orez fiert, salata verde si sos nuoc cham.

Sursa:


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Gogosari in otet cu miere 

Ingrediente

5 kg gogosari
1 l otet de 9 grd
3 l apa
250 g miere
400 g zahar
foi de dafin
boabe de mustar
boabe de piper
frunze de telina
cubulete de hrean, telina si rondele de morcovi, buchetele de conopida
125 g sare

Mod de preparare

Se curata gogosarii, se spala si se scurg, cei frumosi se lasa intregi ceilalti se taie in patru sau opt bucati;

Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile, in ea se oparesc pe rand gogosarii, dupa care se scot si se racesc;

Se pun pe fundul borcanelor (de preferinta de 800 g cu capac) boabe de mustar, 3-4 bucatele de hrean, foi de dafin si boabe de piper, dupa care se aseaza gogosarii intregi cu gura in sus, umpluti cu bucati de gogosar, telina, hrean, morcovi sau conopida;

Intre gogosari se pun oricum morcovi si conopida, iar daca vrem sa incapa mai multi gogosari si sa ne fie mai usor taiem direct gogosarii in patru si ii inghesuim in borcane, alternati cu hrean, morcovi si conopida;

La sfarsit se pun pe deasupra frunze de telina si se toarna compozitia de apa cu otet, se lasa putin, se completeaza cu putin otet si se inchid cu capace sau celofan


Tips:

Daca gogosarii sunt proaspeti si frumosi ii putem umple cu boabe de struguri, conopida, arpagic, conopida, morcovi, telina si hrean, vor arata demential;

Daca vrem sa fim sigure de reusita conservelor pentru ca nu avem camari racoroase sau pivnite, putem adauga la fiecare borcan cate 1/2 aspirina.



pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Muraturi in saramura

Se aleg gogonele verzi, sanatoase, pot fi si putin parguite, castraveti, ardei capia verzi, pepenasi verzi, morcovi, telina, conopida, radacina de patrunjel, varza rosie.
Pe fundul borcanului se pun foi de vita si frunze de visin, pentru a mentine muraturile tari. Se asaza apoi in randuri legumele pentru murat, printre care se amesteca mult usturoi, cimbru uscat, hrean curatat si taiat in suvite sau rondele. Deasupra se asaza foi de vita, frunze de telina, frunze de cires. Se preseaza cu un teasc din doua scandurele.
Se prepara saramura din apa cu sare - la 1 l de apa 30 gr sare grunjoasa, se calculeaza cata apa intra in borcanul de muraturi. Se pune saramura intr-un vas, la fiert. Cand clocoteste se toarna in  borcan pana la umplerea acestuia. Se acopera borcanul cu celofan sau capac, sa fie fest, ca sa nu intre aer.
Se inveleste borcanul intr-o patura veche si se lasa pana se raceste. Se poate desface abia dupa trecerea unei luni din ziua in care s-au pus muraturile.

PS. Noi folosim apa rece; in felul asta fermentatia lactica are loc mai incet si muraturile sunt mai savuroase. Pe langa celelalte,punem foarte mult hrean, pentru conservare si muraturile sunt ceva mai picante.



pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Va recomand sa cultivati roinita sau iarba stuparului, pe langa stupina. Cred ca este constatare subiectiva, dar in zona in care am plantat roinita, parca si albinele sunt mai linistite. Infuzi de roinita, este un deliciu!! Are gust de lamaie...

    ROINIŢĂ SAU IARBA STUPULUI.

Melissa officinalis Fam. Labiatae sau Fam. Lamiaceae.

Denumiri populare: alămâiţă, buiede de miros frumos, buruiană pentru albine, buruiana stupilor, busuioc broştesc, busuiocul câmpului, busuiocul calului, busuioc de munte, busuiocul stupului, cătuşnică, creţişoară, floarea stupilor, iarba albinelor, iarba roilor, iarbă creaţă, izmă, izmă de grădină, izmă sălbatecă, izma stupilor, lămâiţă, mătăciune, melisă, mintă, motoacă, poala Sfintei Mării, răstupească,  roişte, stupelniţă, tămâiţă, tămâioară, urzică înţepoasă, voioşniţă de albine. Creşte mai ales în sudul şi în vestul ţării- Arad, Timişoara, Caraş Severin, în Bihor, dar şi în zonele sudice ale Olteniei şi Munteniei.
   În tradiţia populară: ceaiul şi decoctul din frunze sau tulpinile florifere se luau în dureri de dinţi, dureri de stomac, colici şi diaree, precum şi contra durerilor de piept. Vinul de roiniţă se întrebuinţa la astm. Cu extractul, preparat din o parte flori şi 3 părţi alcool, se făceau frecţii contra durerilor reumatice. În vechime se spunea că Roiniţa este un elixir al tinereţii pentru faptul că relaxează, calmează şi tratează foarte multe afecţiuni.
   Istoric şi întrebuinţări: roiniţa este una dintre vechile plante medicinale care se cultivă pe suprafeţe reduse încă din antichitate.În prezent se cultivă prin grădini şi în cultura mare pentru prepararea ceaiurilor, iar în unele locuri ca plantă meliferă.
   Roiniţa în afara calităţilor medicinale, este şi poate deveni o sursă importantă de ulei volatil mult întrebuinţat în industria parfumurilor, alimentară şi farmaceutică.

Descriere: este o plantă perenă erbacee. Este înaltă de aproape un metru.

Întregul sistem radicular se compune din numeroase rădăcini adventive fibroase care pornesc de pe rizomul subteran. Rizomul este orizontal, lung de circa 25-30 cm, colorat în brun-gălbui, lignificat. Pe rizom se formează stoloni ascendenţi care dau naştere la tulpini.
  Tulpina ierboasă, înaltă de 60-120 cm şi groasă de 3-5mm, patrunghiulară, glabră la bază şi păroasă pe partea superioară, este anuală. Pe acelaşi rizom apar mai multe tulpini formând o tufă compactă.
   Frunzele sunt opuse, cu peţiolul lung de 2-4cm. Limbul frunzei este lung de 3-6 cm şi lat de 2-5cm, de formă ovată, cu vârful obtuz şi marginile ecranat serate. Frunzele sunt acoperite cu peri şi glande oleifere tipice labiatelor, în special pe nervuri.Florile sunt scurt pedicelate, sunt grupate câte 5-15 în verticile aşezate, la subsuoara bracteelor. Floarea are caliciul păros, lung de-8 mm, pe care se observă 13 nervuri proeminente, labiul superior terminat prin 3 dinţi scurţi şi laţi, iar cel inferior cu 2 dinţi aristaţi. Corola este de culoare albă-gălbuie, albă sau liliachie, lungă de 8-12 mm. Staminele sunt în număr de 4, din care 2 superioare mai lungi. Ovarul, superior, are la bază o glandă oleiferă.
Înfloreşte în lunile iunie-iulie-august.
Fructele sunt nucule, colorate în brun lucitor, grupate câte 4 în caliciul persistent. Greutatea a 1000 de seminţe (nucule variază între 0,52-0,68g.

Compoziţie chimică: se folosesc frunzele de roiniţă Folium Melissae.

  Frunzele conţin circa 11% substanţe minerale.A fost de asemenea semnalată prezenţa uleiului volatil  0,02-0,15% care este compus din aldehide terpenice ca citralul, sub formele stereoizomerice cis şi trans din geraniol şi nerol. Uleiul volatil mai conţine: taninuri, rezine, pectine, acid succinic, ursolic şi oleanolic, substanţe flavonoide (ramnazina, cinarozina, etc), depsine ale acidului cafeic ca acid cafeil- cafeic şi hidroxi- hidrocafeil- cafeic,un principiu amar, citronelal, care îi conferă aroma plăcută, alcooli terpenici ca linalool, citronelol.
  Pe lângă uleiul volatil, în frunze mai sunt prezenţi acizii cafeic, clorogenic, protocatechic, rosmarinic (labiatenic), precum şi enzime, o substanţă amară cristalizată, dar neidentificată, taninuri cu acţiune antivirală, circa 12 % mucilagii, flavonoide ca ramnazina şi 7-glucozida luteolinei. De la roiniţă se culege partea aeriană (tulpina, frunze, flori) prin tăierea cu grijă , pentru a nu dezrădăcina planta. Culesul se face pe timp frumos, însorit, în zile fără vânt (vântul favorizează evaporarea uleiurilor eterice din plantă, care este un principiu activ extrem de important). Imediat după culegere, tulpinile de roiniţă se pun la uscat în strat subţire, într-un loc umbros şi lipsit de umiditate. Din 500g de plantă proaspătă, rezultă aproximativ 100g de plantă uscată. În stare proaspătă, frunzele de roiniţă pot fi folosite ca adaos la salate de crudităţi, cărora le dă o aromă şi o savoare deosebită.
Marea cantitate de triterpene o formeză acizii oleanolic şi ursolic.

Acţiune farmacologică:
carminativ, coleretic, antispasmodic gastro-intestinal, stomahic, antiviral datorită taninurilor, antiemetic, antidiareic, calmează stările nervoase, reduce stresul şi depresiile, greţurile, vărsăturile, starea de nervozitate, ajută la dismenoreei, coleretic, carminativ, sedativ. Este foarte bun în tulburările digestive după mese. Extern: antiseptic, cicatrizant. Are acţiune carminativă şi stomahică. În ultimul timp s-au întreprins cercetări în legătură cu acţiunea spasmolitică şi s-a stabilit că această acţiune se datorează componenţilor polifenolici şi în special depsidelor acidului cafeic, care măreşte totodată şi colereza. Este posibilă şi acţiunea sedativă centrală. Uleiul volatil de roiniţă are ca punct de atac sistemul limbic, organ răspunzător de dirijarea funcţiilor vegetative şi de ecranare a creierului mare faţă de excitanţii puternici de la periferia corpului. Din această cauză roiniţa este produsul de elecţie indicat în tratamentul gastropatiei funcţionale (nevroza gastrică şi a distoniei neuro-vegetative. Compuşii terpenici imprimă o activitate analogă papaverinei, iar substanţele cu caracter de taninuri, imprimă activitate antiherpetică. Intră în componenţa ceaiurilor anticolitic, aromat, contra colicilor nr 2 şi laxativ nr3
   Este valoroasă mai ales datorită uleiului esenţial care se obţine prin distlarea frunzelor sale. Acest ulei este întrebuinţat atât în farmacie, cât şi în cosmetică.
   Femeile se pot bucura din plin de efectele preparatelor pe bază de Roiniţă. Administrarea tincturii are efect de reglare a ciclului menstrual, fiind un remediu excelent contra stărilor de nervozitate şi disconfort de dinaintea menstruaţiei.

Durerile cauzate de reumatism pot fi combătute destul de uşor dacă se administrează suferinzilor infuzie de Roiniţă. Aceasta are acţiune antiinflamatoare articulară, antialgică. În uz extern poate fi folosit şi uleiul de Roiniţă, cu care se ung articulaţiile afectate.

Roiniţa şi sistemul nervos.

Probabil cea mai importantă categorie de efecte a roiniţei este cea asupra sistemului nervos. În doze mici şi luată ocazional, roiniţa este un excelent calmant nervos fiind recomandat contra durerilor de cap, care apar pe fond de stres şi de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos. În toate aceste afecţiuni se administrează câte o linguriţă de tinctură diluată într-un pahar de apă, în doză unică, atunci când este nevoie. Roiniţa este un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimerului (reduce starea de agitaţie şi îmbunătăţeşte memoria), contra tulburărilor de memorie post-traumatice, precum şi contra tulburărilor de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. În aceste afecţiuni se administrează câte o linguriţă de roiniţă de 4 ori pe zi în cure de minimum 4 luni.

Roiniţa şi psihicul.

Rezultatele experimentale privitoare la folosirea roiniţei în tratarea unor tulburări cum ar fi depresia, anorexia psihică (cu reversul său- bulimia), angoasele de tot felul au fost mai mult decât încurajatoare. Administrarea unor doze medii de roiniţă- 6 linguriţe de tinctură pe zi sau 4 linguriţe de pulbere pe zi, are efecte înviorătoare asupra psihicului, antidepresive, favorizând gândirea optimistă, amplificând tonusul psihic şi mintal. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratament cu această plantă contra tulburărilor emoţionale menţionate au resimţit o ameliorare clară a stării lor psihice. Un rezultat foarte bun, dacă este să ne gândim la faptul că roiniţa este un remediu practic nenociv şi care poate fi luat în cure de lungă durată, fără a da dependenţă. Există însă şi un… dacă- pentru a obţine rezultate notabile, prin tratamentul cu roiniţă, este necesar să simpatizaţi sau cu alte cuvinte să vi se potrivească această plantă. Oricum merită să încercaţi.

Roiniţa şi glanda tiroidă.

Studiile făcute la un important institut america de endocrinologie, au arătat că extractele de roiniţă pur şi simplu inhibă puternic acţiunea în organism a hormonului tiroidian (TSH). Este o descoperire extraordinară care va duce în curând la apariţia pe piaţă a primului medicament natural, cu adevărat eficient contra afecţiunilor tiroidei, infuzia de roiniţă din care se bea un litru pe zi, în 3-4 reprize, în cure de 2 luni, cu 2 săptămâni de pauză. Acest remediu este valabil şi în cancerul de tiroidă, pentru că această plantă are şi efecte antitumorale dovedite.

Roiniţa şi tulburările hormonale la femei.

Cercetările clinice făcute în Germania au arătat că administrarea tincturii de roiniţă are efect de reglare a ciclului menstrual, fiind un remediu excelent contra unor probleme cum ar fi stările de nervozitate şi de disconfort dinaintea menstruaţiei, menstre neregulate, însoţite de dureri abdominale, spasme sau dureri de cap. Vă recomandăm o combinaţie în părţi egale de tinctură de roiniţă şi tinctură de creţişoară din care se iau câte 6 linguriţe pe zi diluate în 100 ml apă sau ceai.

Roiniţa şi reumatismul.

Un litru de infuzie consumată zilnic ajută la combaterea majorităţii formelor de reumatism, având o acţiune antiinflamatorie articulară, antialgică, încetinind sau chiar oprind procesele degenerative. Extern se ung articulaţiile afectate cu ulei de roiniţă, la care se adaugă un pic de ulei volatil de mentă (se găseşte la Plafar)- 3 picături de ulei de mentă la o linguriţă de ulei de roiniţă.

Roiniţa şi bolile gastro-intestinale.

În colita de fermentaţie, roiniţa este unul dintre cele mai puternice, remedii vegetale, având darul de a inhiba dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentaţie în colon, de combate spasmele, de a diminua inflamaţia. Se administrează sub forma pe care pacientul o simte cea mai eficientă, în cazul său: pulbere (4-6 linguriţe pe zi) sau infuzie combinată (1 litru pe zi). Acest tratament este valabil contra colonului iritabil şi a colonului spastic, precum şi contra enteritei.

Vinul de roiniţă luat înainte de masă este un remediu excelent împotriva indigestiei, a dispepsiei şi a atoniei gastrice.

Roiniţa şi afecţiunile hepatobiliare.

Infuzia este un excelent leac pentru diskinezia biliară (fiere leneşă, pentru colecistită şi un adjuvant contra litiazei biliare. Studii preliminare arată o acţiune favorabilă a extractelor de roiniţă contra hepatitei virale. Se pare că această plantă este un adevărat inamic al viruşilor.

Roiniţa şi herpesul.

Virusurile care produc herpesul de tip I sau II sunt distruse de un complex de substanţe secretate de această plantă. Intern se face cură cu tinctură 6 linguriţe pe zi, sau infuzie 1 litru pe zi. Extern se pun vreme de 2 ore comprese cu infuzie sau mai eficient cataplasme cu roiniţă, pe locurile afectate de herpes. La 5 minute după încheierea aplicaţiei, se pune tinctură de propolis pe leziunea herpetică, pentru a grăbi vindecarea.

Roiniţa şi… tinereţe fără bătrâneţe.

Anterior vorbeam despre efectul favorabil al roiniţei împotriva bolii de vârsta a treia, greu de combătut la ora aceasta şi anume Alzheimer. Efectele acestei plante nu se opresc însă aici: pe lângă faptul că ea îmbunătăţeşte considerabil memoria şi întreaga activitate a sistemului nervos, ea are un puternic efect antioxidant. Cu alte cuvinte, ea ajută menţinerea tinereţii tuturor celulelor din organism, anihilând radicalii liberi (molecule din sânge care sunt responsabile de îmbătrânirea ţesuturilor).

Precauţii.

În cazul persoanelor care utilizează sedative şi calmante de sinteză, se recomandă evitarea utilizării în paralel a roiniţei.

Contraindicaţii.

Această plantă nu se va administra, mai ales pe termen lung şi în doze medii sau mari, în cazul pacienţilor care suferă de hipotiroidie.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni: aerofagie, afecţiuni cardiace, ameţeli, anemie, angină pectorală, angoase, anorexie, atonie gastrică, balonări, boala Alzheimer, boli gastro-intestinale, bronşite, cancer, cardiopatie ischemică, celulită, colici abdominale şi intestinale chiar şi la copii, colite cronice, colon iritabil, colon spastic, conjunctivită, constipaţie, coree, convulsii, crampe musculare, debilitate, depresie, dezechilibru nervos, diaree, digestie lentă, dischinezie biliară, dismenoree, dispepsii, distonie neuro-vegetativă, dureri diverse, dureri uterine şi ovariene, dureri abdominale, duodenită, eczeme zemuinde, emotivitate exacerbată, enterite, enterocolită cronică, eructaţii, febră, flatulenţă, frigiditate pe fond psihic, gastrită cronică, gastrită hiperacidă, greţuri, gută, herpes bucal şi genital, hipotensiune arterială, glosite, greţuri, guturai, halenă, hipermenoree, hipertiroidie, hipertensiune, hipoaciditate, indigestie posprandială, infarct miocardic, infecţii virale, infecţii bacteriene şi fungice, insomnie,  insatisfacţii sexuale la tinerele femei, insomnie, insuficienţă cardiacă şi circulatorie, laringite,  litiază biliară, memorie dificilă, menopauză, menstre dureroase, meteorism, metroragie, migrenă, nervozitate, neurastenie, nevroze gastrice, oboseală nervoasă, palpitaţii, prostatită, prurit, răni, reumatism, sarcină, sincopă, sindrom dispeptic, spasme gastro-intestinale, spasme diferite în orice parte a organismului, stări nervoase, stări de tensiune, stres, surmenaj intelectual, ten obosit sau uscat, tulburări digestive, tulburări de memorie, tulburări neuro-vegetative, tulburări ovariene, ulceraţii, ulcere de gambă, ulcer gastric şi duodenal, vărsături, vertij, zgomote în urechi (tinitus).

Mod de folosire:

Pulbere- se macină cu râşniţa de cafea planta apoi se cerne. Se ţine apoi în gură pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.

Infuzie- o linguriţă de frunze mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.

Infuzie extern -Se dublează cantitatea de plantă la folosirea externă şi se foloseşte pentru cataplasme şi băi.

Vin -Se pune la un litru de vin 2 linguri de plantă mărunţită. Se ţine timp de 8 zile după care se strecoară. Se va lua câte 50 ml în afecţiunile de mai sus. Copiii pentru poftă de mâncare sau alte afecţiuni vor lua o linguriţă înainte de mese cu 10 minute.

Cataplasme -Cataplasmele calde scad durerile de gută şi alte dureri.

Tinctură din 50 g frunze mărunţite puse în 250 ml alcool de 70°. Se va ţine timp de 15 zile după care se strecoară. Se va lua câte o linguriţă diluată cu puţină apă de trei ori pe zi.

Infuzie concentrată din 200g de plantă la 1 litru de apă clocotită. Se acopere apoi 10 minute şi se strecoară. Se poate folosi în gargară sau băi de gură în diferite afecţiuni.

Ulei de roiniţă- se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de roiniţă, peste care se adaugă 500ml ulei de floarea soarelui sau de măsline. Se lasă la macerat 15 zile, într-un recipient închis ermetic, după care se filtrează, iar preparatul rezultat se pune într-o sticlă de culoare închisă. Remediul se poate folosi atât intern cât şi extern, sau ca ulei alimentar pus în salate (are efect digestiv, reântineritor), cât şi extern, contra reumatismului, nevralgiilor, durerilor de cap.

Cataplasme cu roiniţă- o mână de frunze mărunţite de roiniţă se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50 grade Celsius). Se aplică direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon, şi se lasă vreme de o oră.

Precauţii- persoanele care utilizează sedative şi calmante de sinteză, se recomandă să nu folosească această plantă.

Modul de folosire pe afecţiuni:

Aerofagie-

Afecţiuni cardiace- la persoanele iritabile, stresate, încordate psihic- pulbere 2 linguriţe pe zi sublingual cu 15 minute înaintea meselor.

Ameţeli-

Anemie-

Angină pectorală-

Angoase- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Anorexie- se poate lua infuzie câte 1 cană cu 15 minute înaintea meselor sau sub formă de praf. Pentru a amplifica efectele se poate asocia cu Busuioc.

Atonie gastrică- se poate folosi sub formă de infuzie sau praf de 3 ori pe zi, pentru refacerea activităţii stomacului. Efectele se fac vizibile după 10 zile de tratament.

Balonări- se consumă infuzie după mese dacă este nevoie.

Boala Alzeimer- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Boli gastro-intestinale- Roiniţa are darul de anihila dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentaţie în colon. Se administrează fie sub formă de pulbere 4-6 linguriţe pe zi, fie infuzie 1 litru pe zi. Acest tratament este valabil şi pentru colon iritabil şi a colonului spastic, precum şi contra enteritei.

Bronşite-

Cancer-

Cardiopatie ischemică-

Celulită-

Colici abdominale şi intestinale chiar şi la copii- infuzie câte 3 căni pe zi, pentru copii se poate administra câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi, cât timp este nevoie.

Colite cronice- infuzie câte 3 căni pe zi, pentru copii se poate administra câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi, cât timp este nevoie.

Colon iritabil- Roiniţa are darul de anihila dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentaţie în colon. Se administrează fie sub formă de pulbere 4-6 linguriţe pe zi, fie infuzie 1 litru pe zi. Acest tratament este valabil şi pentru colon iritabil şi a colonului spastic, precum şi contra enteritei.

Colon spastic- Roiniţa are darul de anihila dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentaţie în colon. Se administrează fie sub formă de pulbere 4-6 linguriţe pe zi, fie infuzie 1 litru pe zi. Acest tratament este valabil şi pentru colon iritabil şi a colonului spastic, precum şi contra enteritei.

Conjunctivită-

Constipaţie-

Coree-

Convulsii-

Crampe musculare-

Debilitate-

Depresie- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Dezechilibru nervos-

Diaree-

Digestie lentă-

Dischinezie biliară- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Dismenoree- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.

Dispepsii-

Distonie neuro-vegetativă-

Dureri diverse-

Dureri uterine şi ovariene- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.

Dureri abdominale-

Duodenită-

Eczeme zemuinde- se fac spălături de 2-4 ori pe zi cu infuzie mai concentrată sau cu tinctură 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă.

Emotivitate exacerbată- se consumă 1 cană de infuzie pe zi în fiecare seară înainte de culcare, timp de 1 lună de zile.

Enterită- Roiniţa are darul de anihila dezvoltarea excesivă a bacteriilor de fermentaţie în colon. Se administrează fie sub formă de pulbere 4-6 linguriţe pe zi, fie infuzie 1 litru pe zi. Acest tratament este valabil şi pentru colon iritabil şi a colonului spastic, precum şi contra enteritei.

Enterocolită cronică- infuzie câte 3 căni pe zi, pentru copii se poate administra câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi, cât timp este nevoie.

Eructaţii-

Febră- Consumat fierbinte, ceaiul acesta combinat cu flori de lămâiţă combate foarte eficient febra.

Flatulenţă-

Frigiditate pe fond psihic- se consumă 1 cană de infuzie pe zi în fiecare seară înainte de culcare, timp de 1 lună de zile.

Gastrită cronică-

Gastrită hiperacidă-

Glosite-

Greţuri- o linguriţă de pulbere de plantă se ţine sub limbă pentru 20 de minute, după care se poate înghiţii. Se repetă de 4 ori pe zi timp de 3 săptămâni sau atât timp cât este necesar. Se poate pentru amplificarea rezultatelor să se asocieze cu rădăcină de Ghimber, un sfert de linguriţă de pulbere.

Gută-

Guturai-

Halenă-

Herpes bucal şi genital- se poate folosi intern infuzia sau tinctura şi extern se tamponează cu vin. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru herpes. Se face un tratament de 3 luni cu infuzie câte 3 căni de infuzie pe zi luate cu 15 minute înaintea meselor.

Hipotensiune arterială-

Hipermenoree- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.

Hipertiroidie- (prin blocarea acţiunii TSH) se administrează de preferinţă pulbere sublingual. Tratamentul durează 4-6 luni. Efectele sunt mult amplificate prin asociere cu pulbere de sânzâiene galbene (Galium verum). În cazul în care se administrează sublingual şi este greu suportată se va administra infuzie 3 căni pe zi (înainte de înghiţire se face gargară 2-3 minute).

Hipertensiune arterială- pulbere sublingual de 4 ori pe zi în cure de lungă durată. Este utilă mai ales în creşterile de tensiune asociate cu stări de nervozitate, stres. Se utilizează frecvent în asociere cu alte plante hipotensive ( vâsc, păducel, talpa gâştei).

Hipoaciditate-

Indigestie posprandială-

Infarct miocardic-

Infecţii virale- se poate folosi intern infuzia sau tinctura şi extern se tamponează cu vin. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru herpes. Se face un tratament de 3 luni cu infuzie câte 3 căni de infuzie pe zi luate cu 15 minute înaintea meselor.

Infecţii bacteriene şi fungice- se poate folosi intern infuzia sau tinctura şi extern se tamponează cu vin. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru herpes. Se face un tratament de 3 luni cu infuzie câte 3 căni de infuzie pe zi luate cu 15 minute înaintea meselor.

Insomnie-  o cană de infuzie mai concentrată cu 2 ore înainte de culcare, în fiecare zi asociat cu valeriana (Valeriana officinalis) 1 linguriţă de pulbere la o cană, se poate asocia şi cu sedativele de sinteză, fără a avea reacţii adverse. De asemenea poate înlocui medicamentele de sinteză fără a avea aceleaşi efecte nedorite ca cele de sinteză.

Insatisfacţii sexuale la tinerele femei-

Insomnie-

Insuficienţă cardiacă şi circulatorie-

Laringite- 

Litiază biliară- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Memorie dificilă- ceaiul din infuzie consumat fierbinte este indicat în special studenţilor şi elevilor în perioada examenelor pentru că are darul şi capacitatea de a stimula activitatea creierului, concentrarea şi memoria, de a calma nervii. Este denumită şi iarba şcolarilor. Are avantajul că poate fi administrat perioade lungi de timp, fără efecte negative.

Menopauză- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.



Menstre dureroase-

Meteorism-

Metroragie-

Migrenă- pulbere de 4 ori pe zi în cure de 2-3 luni.

Nervozitate- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Neurastenie-

Nevroze gastrice-

Oboseală nervoasă- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Palpitaţii-

Prostatită-

Prurit- se fac spălături de 2-4 ori pe zi cu infuzie mai concentrată sau cu tinctură 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă.

Răni- se fac spălături de 2-4 ori pe zi cu infuzie mai concentrată sau cu tinctură 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă.

Reumatism: se consumă intern 2-3 căni de infuzie pe zi. Se mai poate folosi uleiul de roiniţă în amestec cu ulei volatil de mentă în proporţie de 3 picături de ulei de mentă la o linguriţă de ulei de Roiniţă. Se aplică prin masaj pe locurile afectate.

Sarcină-

Sincopă-

Sindrom dispeptic-

Spasme gastro-intestinale-

Spasme diferite în orice parte a organismului-

Stări nervoase-

Stări de tensiune- se consumă 1 cană de infuzie pe zi în fiecare seară înainte de culcare, timp de 1 lună de zile.

Stres- se va consuma 1 cană de infuzie pe zi.

Surmenaj intelectual-

Ten obosit, uscat sau sensibil- poate fi revitalizat dacă se tamponează zilnic cu infuzie de Roiniţă.

Tulburări digestive-

Tulburări de memorie- pulbere câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, dar la aceleaşi ore.

Tulburări neuro-vegetative- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.

Tulburări ovariene- are acţiune calmantă, analgezică, antiinflamatoare şi reglatoare hormonală, reduce considerabil efectele neplăcute în aceste tulburări. Se administrează de preferinţă infuzie sau tinctură de 2-3 ori pe zi.

Ulceraţii- se fac spălături de 2-4 ori pe zi cu infuzie mai concentrată sau cu tinctură 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă.

Ulcere de gambă- se fac spălături de 2-4 ori pe zi cu infuzie mai concentrată sau cu tinctură 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă.

Ulcer gastric şi duodenal-

Vărsături- o linguriţă de pulbere de plantă se ţine sub limbă pentru 20 de minute, după care se poate înghiţii. Se repetă de 4 ori pe zi timp de 3 săptămâni sau atât timp cât este necesar. Se poate pentru amplificarea rezultatelor să se asocieze cu rădăcină de Ghimber, un sfert de linguriţă de pulbere.

Vertij- pulbere de 4 ori pe zi în cure de 2-3 luni.

Zgomote în urechi (tinitus)- pulbere de 4 ori pe zi în cure de 2-3 luni.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
De mult timp cautam o reteta de preparare a borsului. Iaca, am gasit-o! Daca stiti alta mai simpla sau mai buna, punet-o aci...   Atentie! Chestiile alea din text,  nu-mi apartin. Sunt generate de anumite semne de punctuatie.

        Borşul.

Borşul de putină este un ingredient specific bucătăriei româneşti. El poate fi folosit şi în scop terapeutic.

Borşul de putină, preparat în casă din ingrediente naturale şi folosit apoi ca ingredient pentru ciorbe este şi gustos şi sănătos.

Se obţine prin fermentarea tărâţelor în apă, rezultând un lichid albicios, parfumat, cu gust foarte acru, înţepător.

Se obţine în principal din tărâţe de grâu, adică din coaja boabelor de cereale, care este extrem de bogată în vitamine din grupa B- B1,B2,B6,B12, calciu, magneziu, precum şi o serie de oligoelemente ca zincul, seleniul, etc. Se poate însă adaugă la acestea şi faptul că borşul în cursul procesului de fermentare dobândeşte o serie de acizi organici şi enzime. Este de fapt un adevărat elixir care ajută în foarte multe afecţiuni. Este foarte util în toate afecţiunile cronice şi mai ales la cancer, furnizând organismului foarte multe vitamine, minerale, etc. De asemenea este foarte util la toate bolile respiratorii (astm, bronşită, tuberculoză, Ajută la trecerea fenomenelor indigestiei şi în toate formele de alcoolism. Opreşte senzaţia de vomă, are efect revigorant, ajutând la înlăturarea oboselii psihice şi fizice. Ajută în toate afecţiunile ficatului sau biliare. Ajută de asemenea la scăderea tensiunii arteriale. Poate să contribuie la dispariţia insomniei şi anemiei. Şi lucru foarte important contribuie foarte mult la scăderea colesterolului din sânge.

Preparare:

Se va pune 200 g de tărâţe de grâu (sau secară la opărit cu 3 litri de apă. Se pune apoi după răcire puţină drojdie de bere. Se lasă la cald sau la soare timp de 3 zile, apoi se strecoară. Se bea în fiecare zi pe stomacul gol dimineaţa la trezire 1 pahar din acesta. Apoi se va mai putea bea înainte de mese câte un alt pahar în cură chiar de lungă durată.

-La 3 litri se va pune 500g tărâţe de grâu sau secară, 100g mălai şi 1 creangă de vişin cu frunze. Se pune peste ele 500 ml apă rece şi se lasă de seara până dimineaţa într-un loc cald. Se iau apoi 2 linguri din acest produs şi se pun la 2 litri de apă clocotită. Se acopere recipientul cu o pânză şi când se răceşte se pune 25 g drojdie de bere amestecate cu restul compoziţiei şi apoi pus în borcanul cu apă. Se agită apoi cu o lingură de lemn de mai multe ori pe zi, în toată perioada fermentării. În general iarna se acreşte în 4 zile şi vara în 2-3 zile.

După ce s-a acrit suficient se trage în sticle cu un furtun de cauciuc fără să se ia şi ce s-a depus la fundul borcanului. Se păstrează la rece. Peste ce a rămas se mai poate pune încă odată apă.

Alt mod de preparare: Ingrediente: 500g tărâţe de grâu, 100g mălai, o crenguţă cu frunze de vişin, 5 litri de apă, 20g drojdie şi 1 kg de pâine neagră.  Preparare: se face o plămădeală din 500 g de tărâţe, mălai, drojdie de bere şi apă caldă. Se lasă să dospească peste noapte şi după ce a crescut, se pune într-o putină de 20 de litri. În nici un caz borşul nu se prepară în vase metalice. Se adaugă restul de tărâţe şi apă călduţă şi se lasă să dospească 5-6 ore. După aceia se adaugă apă clocotită până ce se umple vasul, apoi pâinea tăiată felii, bine prăjită şi crenguţa de vişin. Se amestecă borşul cu o lingură curată de lemn şi se lasă să se limpezească 24 ore, apoi se poate folosi. După ce borşul s-a consumat şi rămâne un amestec pe fundul vasului, se poate adăuga apă fiartă şi se agită bine. După 24 ore se obţine o nouă serie de borş.

Administrare:

Se poate folosi timp foarte îndelungat fiind de mare ajutor organismului mai ales în cazurile în care se doreşte revigorarea organismului. În general se poate folosi câte 1 cană de borş cu 15 minute înaintea meselor în cure de câte 20 zile apoi se va face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Cura de borş calmează durerile de ficat. Se consumă în acest caz cu 15 minute înainte de masă câte o cană de borş. Ca să fie mai eficientă în acest caz în cana de borş se adaugă şi o linguriţă de praf de pelin. Chiar dacă este foarte amar este foarte util pentru ficat.

Contraindicaţii: gastrite, ulcere gastro-duodenale, sindrom dispeptic.

Nivelul crescut al glicemiei care apare frecvent la cei care consumă multe dulciuri sau chiar dacă aveţi diabet, există două remedii tradiţionale pentru scăderea glicemiei: borşul şi ceapa.

Ce se mai ştie de borş:

A apărut ca o variantă a unei vechi băuturi ruseşti, cvasul. E  un aliment tradiţional şi în România, o băutură gălbuie, uşor tulbure, practic fără alcool şi dioxiod de carbon. Se prepară din tărâţe de grâu  prin fermentare lactică. Borşul poate fi băut şi nediluat, însă are un gust foarte acru, iar unele persoane nu-i suportă mirosul Pentru a-i rafina şi îmbunătăţii gustul, poate fi amestecat cu suc de mere, sirop de sfeclă de zahăr sau zer.

Studiul recent, efectuat de către antropologi, asupra tulcenilor lipoveni, care au o medie de viaţă foarte crescută, a condus la ideea că borşul conţine elixirul tinereţii.

Secrete ascunse în sucul de grâne.

O mulţime de specialişti în gerontologie (ştiinţa despre îmbătrânire) şi-au focalizat atenţia supra produşilor organici prezenţi în ceea ce noi numim borş.

Chabrob H.S& Bergelet J.M, de la Universitatea franceză din Toulouse au constatat că în produsele de fermentaţie al gramineelor (grâului) apar substanţe organice de tip peptidic (proteine) capabile să influenţeze absorbţia unor metale extrem de dificil absorbabile.

Spre exemplu nichelul, cuprul, seleniul şi nu în ultimul rând aurul pătrund în mucoasa intestinală de 2000-3000 de ori mai rapid în prezenţa proceselor de fermentaţie din duoden, atunci când „borşurile” sunt prezente în cantităţi suficiente. Aşa după cum susţine Dr. Chaabrob H.S. secretul absorbţiei forţate a unor metale, precum seleniul şi aurul este determinat de transformările produse de substanţele din grâu în prim proces de fermentare în intestinul uman.

Echipa de cercetători francezi a descoperit că absorbţia maximă de metale „rare” precum nichelul, cuprul, seleniul este favorizată de „fermenţii” din sucurile de grâu, numite pe româneşte borş.

Studiile britanicilor de la N. S. London University au dovedit că procesele de tip fermentativ, care au loc în intestinul uman, favorizează atât absorbţia de metale cât şi de vitamine.

Borşul ca terapie a bolilor nervoase şi endocrine.

La sugestia unor cercetători români, conduşi de Secţia Medicală a Academiei Române, echipa de cercetători belgieni coordonată de Venisse J.M. de la Universitatea din Bruxelles a constatat că în duoden (prima porţiune a intestinului subţire) au loc peste 2500 de tipuri de transformări biochimice. Toate acestea favorizează atât absorbţia unor minerale, dar mai ales a vitaminelor din grupa B. Dr Venisse J.M. candidat la Premiul Nobel pentru biochimie a constatat că produsele de fermentaţie din borş cresc cu 1000% absorbţia de vitamine B2 din lapte şi cu aproximativ 1500% absorbţia de piridoxină (vitamina B6) şi vitamina B 12.

Neuro biochimiştii estimează că un consum constant de produse de fermentaţie de graminee (borşuri) poate scădea riscul în bolile nervoase (nevroze) sau psihice cu 30-40%. De 2 decenii este cunoscut faptul că deficienţele de vitamine din grupul B, corelate cu absenţa unor minerale, creşte incidenţa bolilor psihice.

Cura de borş are după numai câteva zile de utilizare, efecte benefice vizibile: creşte pofta de mâncare, elimină stările de apatie şi senzaţia de somnolenţă a astenicilor, elimină sensibilitatea la mirosurile puternice (benzină, scade dorinţa fumătorilor de a-şi satisface viciul, reduce energia şi pofta de muncă, creşte capacitatea de concentrare. Efectele sale se datorează nu doar puterii de curăţare a organismului de toxinele acumulate, ci şi proprietăţilor vitaminizante şi energizante ale extractului de tărâţe.

Efecte- borşul este una dintre băuturile incluse în alimentaţia sănătoasă. Unii speră să-şi conserve cu ajutorul, lui tinereţea. Într-adevăr, el conţine o serie de minerale, totuşi nu în cantităţi atât de mari, încât să aducă o contribuţie absolută, la aprovizionarea cu minerale a organismului sau la menţinerea densităţii minerale a oaselor noastre. Dar acidul lactic, rezultat din fermentaţie, stimulează digestia. Nu este exclus ca, la fel ca în cazul verzei murate, în procesul de fermentaţie să ia naştere şi alte substanţe, care să exercite o influenţă benefică asupra sănătăţii.

Atenţie! Siropul şi alte adausuri pot spori considerabil valoarea calorică a borşului. Nu pierdeţi din vedere acest amănunt. Borşul normal nu are mai mult de 7,7 kilocalorii la 100 ml, procentele de grăsime şi carbohidraţi sunt neglijabile.

Sugestii- Borşul combinat cu zer are un conţinut sporit de minerale, însă şi aici va trebui să fiţi atenţi la restul ingredientelor. Cumpăraţi borş obişnuit şi îmbunătăţiţi-i gustul, după dorinţă şi inspiraţie.

Dieta cu borş.

Micul dejun.

Înainte de a servi micul dejun beţi pe nerăsuflate 250 ml borş imediat după trezire. Ţineţi licoarea pe noptieră şi beţi borşul la prima apariţie a unei senzaţii de sete. Dacă nu este ora de trezire, culcaţi-vă, chiar dacă vă rămâne un gust amărui în gură. Dacă a sunat ceasul, nu beţi nimic altceva decât borş, până vă treziţi complet. Nu depăşiţi 500 ml până la trezirea complectă. După micul dejun este interzis să beţi borş până la ora 13,40.

Dejunul.

Este recomandat să beţi ca aperitiv 100 ml borş rece înainte de masă. N-ar fi rău să serviţi zilnic o ciorbă de 500 ml acrită cu 0,2-0,5l borş. După masă beţi iarăşi un pahar de borş rece şi o bere (500 ml). În acest fel vă asiguraţi o absorbţie optimă de vitamine din grupa B.

Cina.

Borşul este indicat să fie servit cu 1-2 ore înainte de cină. Forma ideală este o ciorbă de peşte fierbinte, bogată în borş, creier de crap şi legume.

Înainte de apusul soarelui, vara şi la începutul toamnei, proteinele din borş favorizează absorbţia fosfatidelor (şi mai ales a lecitinelor) cu o importanţă aparte, în buna funcţionare a creierului.

După cină evitaţi să beţi băuturi distilate, dacă doriţi ca terapia cu borş să aibă eficienţă. În cel mai nefericit caz nu depăşiţi 50 ml tărie imediat după masă.

Afecţiuni pulmonare- persoanele care au probleme pulmonare se refac mai repede dacă în loc de apă, consumă în fiecare zi câte un litru de borş amestecat cu 250 ml infuzie din flori de soc (din 2 linguriţe de flori uscate puse în 250 ml apă clocotită- se lasă acoperit 15 minute apoi se strecoară. Această băutură se poate îndulci cu miere şi se consumă înaintea meselor principale. Terapia se poate urma 2 luni. În cazurile grave se mai poate prelungi cu încă 2 săptămâni.

Beţie- borşul are proprietatea greu de explicat de medicina modernă- de a trezi din beţie. O doză şoc de 2 litri de borş, băută pe parcursul a 1-2 ore redă acuitatea simţurilor, ajută la redobândirea echilibrului duce în bună măsură la capacitatea  de a judeca.

Dureri de ficat şi bilă- se bea pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de fiecare masă, câte o cană de borş. În medicina populară românească pentru o mai mare eficienţă, se punea în cana de borş şi puţin praf de pelin.

Glicemie crescută- este un fenomen care apare frecvent de sărbători, la cei care sunt mari amatori de dulciuri. Pentru a nu da complicaţii specifice diabetului, poate fi combătută cu 2 remedii tradiţionale: borş şi ceapă crudă. Dacă aveţi probleme cu glicemia, consumaţi mari cantităţi din cele două alimente.

Mahmurealẳ- este eliminată complet consumând dimineaţa un litru de borş şi apoi, pe parcursul zilei, bând borş în loc de apă. Pentru o mai mare eficienţă a tratamentului, se va mânca pe parcursul zilei respective ceva mai des, însă în porţii mici, iar înainte de fiecare masă, se va consuma obligatoriu borş.

Migrena- apare adesea în timpul sărbătorilor din cauza excesului de hrană şi/sau de băutură, din cauza statului prelungit în casă, ori din cauza reactivării unor probleme biliare, etc. Practic s-a constatat că durerile de cap însoţite de vertij cedează dacă bem pe parcursul unei zile un litru de borş. Asociaţi acestei terapii şi câteva fricţionări uşoare cu oţet de mere la tâmple şi ieşiţi neapărat câte 2 ore pe zi la aer curat. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Obezitate- se face un tratament simplu: zilnic vreme de o săptămână, consumaţi un preparat obţinut din 500 g borş proaspăt, doi litri de apă de izvor, zeama de la o lămâie şi 3 linguri de miere. Toate componentele se pun într-un vas şi se amestecă bine, până la totala omogenizare, după care se trage în sticle care însă nu se vor păstra la rece, ci la temperatura camerei. Se consumă cei aproape 3 litri de preparat pe parcursul unei zile. Efectele curei acesteia se simt în scurt timp.

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Terapia cu vin- enoterapia

      Este una din cele mai des recomandate de specialiştii în medicină alternativă. Cercetătorii belgieni au descoperit anul trecut că vinul şi mai ales cel roşu conţine o serie de substanţe taninice care scad viteza depunerii de grăsime în stratul de sub piele.

Taninurile lucrează asupra grăsimilor.

Biochimiştii belgieni au descoperit în majoritatea vinurilor roşii şi negre, mai ales în cele mai proaspete, existenţa a patru specii de taninuri ce lucrează asupra mecanismelor de reacţie la hormoni a hipodermului (stratul gras de sub piele). Cura cu vin roşu pentru slăbit s-a dovedit a fi mult mai eficientă atunci când hormonii tiroidieni sunt descărcaţi în cantităţi mai mari. Taninurile şi vinul roşu cresc acţiunea de slăbire a hormonilor, dar lucrează şi printr-un mecanism propriu asupra grăsimilor de sub piele. Aceasta are loc mai ales pe parcursul adaptării la frig.

Cura cu vin roşu.

Pentru vârste între 18-31 de ani.

Cura cu vin roşu trebuie să dureze minimum 21 de zile şi maximum 35. Această limită maximă este impusă mai ales de creşterea dependenţei de alcool.

Pentru vârste 32-52 ani.

Vinul ales trebuie să respecte aceleaşi categorii ca cele descrise la vârste de la 18- 31 ani. Ca o libertate în plus, puteţi alege un vin mai dulce, însă nu vermut roşu sau alte băuturi de fabricaţie asemănătoare vinului tonic farmaceutic.

Dimineaţa după micul dejun, puteţi lua ca pe un medicament 1-2 linguri de vin roşu, pe care trebuie să le înghiţiţi foarte rapid, fără să le simţiţi gustul. După dejun beţi 100 ml vin roşu, apoi imediat 100 ml apă minerală. Nu consumaţi apă nici alimente timp de 2 ore. După cină beţi 50 ml vin roşu fiert. Este important ca vinul să fie încălzit doar până la primul semn de fierbere, atunci când apar bulele de clocotire. Cu o oră înainte de culcare beţi 50 ml vin fierbinte.

Pentru vârste 53-69 ani.

În cursul dimineţii se recomandă evitarea consumului de băuturi aromatizate şi alcoolizate, inclusiv a vinului roşu. În timpul mesei de prânz se recomandă un pahar de vin de 100 ml vin roşu în combinaţie cu 70-80 ml sifon sau apă minerală. Înainte de cină beţi 50 ml vin rece şi imediat după masă beţi 50 ml vin fiert fierbinte.

Ce vin trebuie folosit.

Vinul necesar pentru o astfel de cură trebuie să fie roşu sau negru, din generaţia anului în curs. Nu trebuie să fie foarte aromat şi nici foarte dulce sau foarte acru sau acidulat, pentru a evita unele reacţii biologice ce împiedică absorbţia acestor taninuri.

Când, cum şi cât trebuie să beţi.

1. În timpul curei cu vin roşu este absolut interzis să consumaţi vin sau alte băuturi alcoolizate până la ora prânzului. Cu 10-15 minute înainte de prânz, dar şi înainte de a consuma ceva dulce, beţi 50 ml vin roşu. Beţi-l încet, ca pe un păhărel de coniac foarte tare sau ca o cafea fierbinte.

2. Imediat după masa de prânz beţi 70-100 ml vin roşu, de asemenea foarte încet, în aşa fel încât totul să pară că se absoarbe în cavitatea bucală.

3. Înainte şi după cină beţi câte 50 ml vin roşu foarte rece.

Este foarte important ca pe parcursul acestei cure să evitaţi total să beţi alte categorii de vinuri.

Terapia cu vin.

Cea mai veche atestare a enoterapiei (tratament cu vin) în Europa îi aparţine lui Herodot, care amintea în istorisirile sale despre folosirea de către traci a vinului împotriva intoxicaţiilor cu ciuperci şi a stărilor de şoc produse de muşcăturile de şarpe.

De asemenea, izvoarele scrise arată că Hipocrate părintele medicinei, indica vinul, ca tonic al sistemului nervos persoanelor cu cele mai diferite afecţiuni, care erau slăbite şi mai mult de frica de moarte, atunci când se îmbolnăveau.

În epoca romană, efectele benefice ale vinului asupra unor bolnavi de inimă erau bine cunoscute, iar în epoca medievală vinul era considerat un elixir al tinereţii, protejând organismul de efectul nociv al stresului, oboselii sau frigului.

Până în preajma sec. 18, vinul nu a constituit un pericol pentru sănătate, datorită faptului că efortul fizic, extrem de intens, permitea o rapidă metabolizare a alcoolului şi la fel de uşoară eliminarea excesului prin mecanisme renale, oferind în plus un aport crescut de vitamina A, B1, B2 şi săruri minerale. Această realitate nu mai este valabilă în zilele de astăzi, când activitatea fizică a omului este de 18 ori mai redusă decât în epocile apuse, aşa după cum afirmă cercetătorii antropologi de la Oxford. Din acest motiv, în epoca modernă, vinul, ale cărui proprietăţi terapeutice nu pot fi negate, poate deveni o otravă, în cazul unui consum excesiv, de multe ori acesta fiind treptat înlocuit de băuturi distilate.

Înţelegerea deplină a acestui pericol permite folosirea vinului în scopuri profilactice, în tratamentul unor boli şi chiar drept cură profilactică împotriva îmbătrânirii.

Cercetări recente, efectuate de către oameni de ştiinţă de la Univesitatea din Lion Paris au dovedit că unele tipuri de procyride (substanţe prezente în vin) despre care se credea că nu au decât rolul de reducere al depunerilor de colesterol, influenţează activ viteza de sinteză a unor hormoni sterolici (derivaţi din colesterol). Astfel vinul, chiar dezalcoolizat, are un efect reglator asupra producţiei de cortizol din glandele suprarenale, un hormon extrem de important pentru majoritatea funcţiilor metabolice. De asemenea dr. Marie J. Levant, neuro-biochimist, a constatat că în urma unui consum, ponderat de vin, descărcările specifice de cortizon influenţează, prin mecanisme încă necunoscute, biologia hipocampusului (zonă a creierului cu rol în filtrarea informaţiilor din mediu, care „merită” să fie analizate de creier). Se poate spune, empiric, că o mică doză de vin, chiar lipsit de alcool, obligă creierul să fie mai adaptat şi implicit să gândească mai lucid. În acest fel explică dr. M.L. că cei care consumă ponderat vin, fără a consuma băuturi distilate, realizează cele mai bune punctaje la unele teste de raţionament şi nu sufere de nevroze obsesive ori de psihoze schizofrenoide.

„Substanţele conţinute în vin şi mai puţin alcoolul, pot fi folosite în scopul terapiei profilactice a bolilor nervoase cu o componentă obsesivă, care sunt moştenite genetic, cât şi a unor forme de schizofrenie paranoidă, determinate genetic” afirmă dr. M. J. în una dintre conferinţele sale de la Universitatea din Lion.

Pe lângă aceste efecte benefice, biochimiştii de la Edinburg University (Scoţia) au descoperit că vitaminele din complexul B, inclusiv pirodoxina, recent descoperită în vinuri, suferă în timpul fermentaţiei modificări chimice care facilitează apariţia unor alţi componenţi organici instabili, cu efect terapeutic. Aceşti compuşi încă ne botezaţi de scoţieni, regăsiţi în mari cantităţi în mustul în curs de fermentaţie şi în vinul proaspăt au un puternic efect distructiv asupra bacteriilor patogene şi asupra unor virusuri din sistemul digestiv. Aceşti enigmatici compuşi organici, în contact cu sucul gastric acid, creează şi un mediu nefavorabil microorganismelor patogene, reducând riscul la apariţia gastritelor, dar extrem de favorabil absorbţiei de ioni de potasiu şi calciu, extrem de utili în relaxare nervoasă.

Un alt studiu, efectuat de australieni, asupra efectelor substanţelor prezente în vin a descoperit mecanismul acţiunilor unor alte tipuri de procyride asupra funcţiilor glandelor sexuale. Astfel s-a constatat că un consum de 150-200 ml pe zi facilitează, în cazul femeilor, descărcarea normală de estrogeni, o condiţie esenţială pentru menţinerea tinereţii biologice şi a unei vieţi sexuale normale. Aceiaşi cercetători au constatat că din punct de vedere statistic, femeile care consumă 1-2 pahare de vin pe zi pot întârzia apariţia menopauzei cu mai mult de 4-6 ani, în lipsa consumului de alte toxine.

Folosirea vinului în scopul prevenirii unor eventuale boli metabolice (inclusiv depuneri de colesterol), psihice (inclusiv psihoze majore) sau sexuale trebuie să respecte unele reguli:

1.      A nu se folosi vin contrafăcut, cel mai des prezent la preţuri mici în magazinele alimentare, de regulă capsat metalic, nesigilat.

2.      Vinul cel mai indicat este cel plăcut la gust, indiferent de marcă. Plăcerea degustării amplifică absorbţia compuşilor prezenţi.

3.      Consumul zilnic maxim de vin nu trebuie să depăşească 300 ml, chiar dacă pe etichetă se arată unul scăzut de alcool. Riscul creşterii treptate a dozei este extrem de periculos, în special la femei, care din punct de vedere biologic nu pot face faţă toxicităţii alcoolului.

Pentru femeile care nu suferă de boli cardio-vasculare sau nevroze certificate este recomandat:

-50-70 ml vin tare, sec, înainte de masa de prânz.

-100-150 ml vin demisec, la 5-10 minute după masă.

-50-70 ml vin demisec cu o oră înainte de culcare, după cină.

4.      Dimineaţa şi noaptea vinul este complet contraindicat pentru ambele sexe, dacă se urmăreşte un tratament profilactic eficient. Aceasta nu înseamnă că la ocazii speciale nu putem renunţa pentru 2-3 zile la acest regim. Regimul implică folosirea a numai două soiuri de vin şi să nu se consume tării. Berea de preferat slab alcoolizată, poate fi consumată, însă imediat înainte şi după terapia cu vin.

5.      În cazul în care serviţi dejunul la orele 12-12,30, când este minimum de glicemie, nu consumaţi mai mult de 50 ml vin în timpul mesei şi faceţi o pauză de peste 15 minute, înainte de a bea 1-2 pahare de vin demidulce.

6.      Evitaţi orice medicament calmant (distonocalm, extraveral, diazepam) înainte cu o oră şi în primele 2 ore de a lua vinul. Ar fi de preferat să nu folosiţi deloc substanţe sedative sau tranchilizante când nu simţiţi nevoia.

7.      Dacă sunteţi tentaţi să consumaţi după micul dejun sau cină mai mult de 200 ml vin, beţi cel puţin 1 l de apă minerală în paralel sau după ce aţi terminat, apoi odihniţi-vă, încercând să dormiţi circa 30-60 minute.


pus acum 14 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 643

EN a scris:

Ouale conservate in miere, isi pastreaza prospetimea intacta timp indelungat.

O sa incerc si eu...


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Incearca! Si eu vreau sa incerc, dar deocamdata n-au prisosit ouale... Nevasta-mea e pasionata de pasaret, dar nu are timpul necesar pentru ele.Si mie imi plac...sa le iau gatul si sa le vad impanate la cuptor.

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

     Cel mai vechi dictionar cunoscut dateaza din anul 600 i.Ch. Gasit in Mesopotamia, el e scris in akadiana, limba folosita de asirieni si de babilonieni.

Girafa este animalul terestru cu talia cea mai inalta; poate atinge 6 m in inaltime.

Prima pudra de cacao fusese fabricata pentru prima oara de catre olandezul Coenraad Johannes Van Houten, la Amsterdam, in 1828.

Singura pasare din lume ce canta si in timpul zborului este ciocarlia. In zborurile ei aproape verticale, te incanta cu trilurile asemanatoare unei soprane de coloratura.

Baikalul este cel mai adanc lac de pe glob(1742 m ) si cu cel mai mare volum de apa dulce (23 000 km cubi).

In anul 1480,William Caxton publica primul dictionar bilingv englez-francez pentru "turisti". Continea 36 de pagini.

Zaharina a fost descoperita de americanul Constantin Fahlberg, care lucra sub indrumarea profesorului Ira Remsen la Universitatea John Hopkins din Baltimore. El publica rezultatul muncii sale pe 27 februarie 1879.

Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii; cand este transportat spre o destinatie oarecare intr-un vagon inchis si pe rute oricat de incalcite, el, odata eliberat, regaseste locul de unde a plecat, chiar si la o distanta de 2000 km.

El cactus andante este planta care "merge". Acest cactus are drept picioare niste umflaturi ciudate, acoperite cu ghimpi si care se pot misca foarte incet. Foloseste umiditatea atmosferei, si nu pe cea a solului.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
 

    Cearceafuri pentru burlaci jpg

   


Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751


     Evolutia omului jpg

     
Evolutia omului jpg


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

   Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay, se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.

Ghepardul este animalul terestru cel mai rapid, el putand sa atinga o viteza de 110 km/h.

In anul 1570, flamandul Ortelius a publicat lucrarea intitulata Theatrum Orbis Terrarum (continand 53 de planse cu 70 de harti), lucrarea fiind considerata a fi primul mare atlas universal.

Primul ascensor cunoscut a fost construit sub domnia lui Ludovic XVI, la Versailles, in 1703 si era folosit doar de rege personal.

Cu o temperatura constanta de 40,7 °C, lupul este mamiferul cu temperatura corporala cea mai ridicata.

In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc "pomul dracului", a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura.

Bicicleta cu motor, botezata Motocyclette de catre inventatorii sai, francezii Eugene si Michel Werner, a fost expusa prima data la Salonul de la Paris din anul 1897.

In apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate: una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive, muschi si coada.Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante "fumigene", in care se ascunde.

Handbalul aparut in anul 1915 in Germania?

...primul telescop fusese construit in 1672 de catre Isaac Newton?

...primul somnifer a fost inventat de medicul roman Celsius?

...cuvantul "ecologie" a fost creat de naturalistul german Ernst Haeckel, mare admirator si partizan totodata al lui Ch. Darwin (in 1866)?

...primul ascensor de folosinta publica a fost inaugurat pe 23 martie 1857 la New York?

...in anul 1802, farmacistul francez F. A. Descroisilles a inventat cafetiera, ce se numea la inceput cafeolette?

...o persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi?

...inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului?

...dintii unui om sunt tari aproape ca piatra?

...chinezii sunt cei ce au inventat cerneala, cu 2500 ani i.Ch? Ea era fabricata pe baza de funingine, lipici si diferite substante aromatice.

...fasolea fusese importata din America in Europa in anul 1529 de Piero Valeriano pentru papa Clement VII?


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Ultimul strajer al capitalei



Uploaded with ImageShack.us

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Telecomunicatii sec XXI



Uploaded with ImageShack.us

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Broasca si albina!!



Uploaded with ImageShack.us

Modificat de EN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1060

EN a scris:

Stiati ca...

   Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay, se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.

Există un îndulcitor natural - taumatina - de 2500 de ori mai dulce decît zahărul, extras dintr-o plantă din Africa.
Trecută în cartea recordurilor, ca cea mai dulce substanţă cunoscută.
   altă sursă:
  Taumatina (E 957) - este extrasa din fructul plantei Thaumatocus Danielli ("fructul miraculous de Sudan", carre creste in Ghana , Zair , Sudan si Togo . Puterea de indulcire este cuprinsa intre 1400 si 2200. Gustul dulce se caracterizeaza printr-o persistenta deosebit de mare si este afectat de o nuanta parazita. Se foloseste la produse zaharoase, gemuri, inghetata si guma de mestecat.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Foarte interesant!! Si aceasta taumantina au bagat-o la E-uri? Cred ca nu peste mult timp o sa auzim:" Draga, am facut azi o supa de E-16B4, o minunatie! Si friptura de E-!44X5, ceva grozav..."

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiat ca...


diapazonul a fost inventat in 1711 de catre englezul John Shore?

anaconda este cel mai mare sarpe din lume (cel mai mare exemplar cunoscut masurand 11 m)?

inventatorul pianului este italianul Bartolomeo Cristofori, care in 1698 a creat un prim "cembalo a martelletti" (clavecin cu ciocanele), apoi, spre 1710, primul sau pianoforte, din care si azi se mai pastreaza un exemplar datand din 1720, la Metropolitan Museum din New York?

cea mai mare pasare este strutul din Africa, ce poate atinge 2,40 m in inaltime, cantarind pana la 150 kg?

circulatia pe dreapta in Europa a fost impusa in 1807 de Napoleon I, ca represalii impotriva englezilor, care introdusesera blocada continentala si care circulau pe dreapta?

cea mai mare scoica de pe planeta este tridacna, din Marea Bariera de corali, scoica avand pana la 1,5 m lungime si 300 kg greutate? Pescarii filipinezi o denumesc "carapacea mortii", deoarece poate reteza cu valvele ei piciorul sau bratul unui om

Thomas Edison are mai mult de 1.300 de inventii brevetate in SUA si in alte tari. El si-a stabilit o "fabrica de inventii", un laborator industrial de inventii, in care si-a propus sa produca cate o inventie la interval de 10 zile. Intr-o perioada de 4 ani el a obtinut 300 de brevete, ceea ce inseamna o inventie la 5 zile!

Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului, era instructor al copiilor surzi. El a inventat telefonul ca sa-si ajute sotia surda si mama sa auda.

Alfred Nobel din Stockholm, Suedia, a brevetat dinamita in 1867.

Cand primul serviciu de telefonie comerciala a fost introdus, o convorbire intre New York si Londra costa 75 de dolari.

Englezii au inventat primul "Tank" in timpul primului Razboi Mondial. Cuvantul "Tank" a fost folosit pentru ca nu inseamna nimic si nu dadea nemtilor nici o idee despre ceea ce insemna masinaria respectiva.

Designer-ul Gabrielle "Coco" Chanel a introdus primul ei parfum in 1921. Ea i-a dat numele ei "Chanel No. 5." Dupa cum a explicat, ea a sarit direct la numarul 5 pentru ca asta era numarul ei norocos. Ca mirosul sa aiba succes, l-a introdus pe piata la data de 5 mai. Chanel No. 5 a devenit cel mai bine vandut parfum din lume.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Eficienta muncii!!



Uploaded with ImageShack.us


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Ceva desore albina africanizata

Albina africanizata (Apis mellifera scutellata) Se gaseste in America de sud ,America centrala, si in sud-vestul americii. Problema este ca nu poti sa le deosebesti de albinile melifere europene in nici un fel. In schimb poti sa iti dai seama dupa comportamentul lor. Albinile normale iti lasa ragaz circa 9 secunde inainte sa te atace, timp suficient incat sa mergi mai departe. Si chiar daca cumva se abat asupra ta, dupa circa 100 de metri nu te mai urmaresc. Albinile africanizate hotarasc in aproximativ jumatate de secunda daca esti o amenintare pentru ele si pornesc asupra ta toate, numarul lor poate ajunge chiar la cateva zeci mii de albine. Si bineinteles ca o vei lua la fuga, dar aceste albine te vor urmari aproximativ 800 de metri. Albinele africanizate au fost create de Warwick E. Kerr in Brazilia in 1950. Cercetatorul urmarea sa creeze un nou hibrid in ideea dezvoltarii productiei de miere, incrucisand albina europeana cu cea africana. Totusi, rezultatul nu a fost pe placul lor. Albina africana a scapat si a „dominat” specia celei melifere, inlocuind-o aproape total. 



Uploaded with ImageShack.us


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Topul 100 al recordurilor din Cartea Recordurilor

100.Cele mai multe albine pe o fiinţă umană – 81000 de albine
99.Mersul pe frânghie la cea mai înaltă altitudine – 900 metri
98.Cea mai mică talie (la om) – 38.1 cm
97.Cea mai înaltă săritură în 30 de cm de apă – 10.36 metri
96.Surfing pe cel mai înalt val – 21.3 metri
95.Cel mai tatuat om din lume – 99% din suprafaţa corpului
94.Cele mai multe râme mâncate – 62 râme/30 secunde
93.Cel mai înalt om – 2.35 metri
92.Cel mai mic om – 72 cm
91.Cel mai lung păr – 12.8 metri, India
90.Cele mai multe piese domino răsturnate – 4.790.382 de piese, Olanda
89.Aruncare de la cea mai mare altitudine fără paraşută – 7.8 km altitudine
88.Cele mai lungi unghii la picioare
87.Cea mai lungă distanţă parcursă pe cărbuni încinşi – 61 metri
86.Stat în cadă cu cei mai mulţi şerpi veninoşi – 87 şerpi
85.Cea mai rapidă urcare cu pianul în spate – 1.06 minute/10 metri plan drept şi 15 trepte
84.Cei mai mulţi pereţi din plexiglas sparţi cu capul – 10 pereţi/42 secunde
83.Cel mai greu avion tras de un om – 184 tone/100 metri
82.Cele mai multe cârlige de rufe pe faţă - 110 cârlige
81.Cel mai urât câine – Cici, câine african
80.Cel mai rapid om tras de motocicletă – 241 km/h
79.Cei mai mulţi oameni într-o maşină – 22 persoane într-un Mini Cooper
78.Cele mai multe pietre preţioase pe corp – 26.000 pietre preţioase
77.Cel mai mare lanţ (la gât) – 2.26 kg
76.Cel mai mare grup de interpreţi Elvis Presley – 147 “Elvişi”
75.Cele mai multe tricouri purtate simultan – 155 tricouri
74.Cea mai lungă barbă a unei femei – 28 cm
73.Cel mai mare scorpion ţinut în gură – 17.8 cm, scorpion imperial african
72.Cea mai rapidă piramidă de pahare – 7.23 secunde
71.Cel mai greu vehicul tras cu urechile – un volkswagen 1.56 tone/11 metri
70.Cele mai multe cuţite aruncate într-un minut (la panou) – 100 cuţite
69.Cele mai lungi unghii la mâini – 740 cm total la ambele mâini
68.Distanţa parcursă între 2 baloane cu aer, la cea mai înaltă altitudine- 6.52 km
67.Cei mai mulţi criminali identificaţi cu ajutorul picturilor unui artist – 523 criminali
66.Cele mai multe recorduri deţinute – 70 de recorduri
65.Cel mai lung hot dog – 60 metri şi 30 cm
64.Cei mai grei gemeni – 664 kg
63.Cele mai multe aplauze/minut/om – 721 aplauze/minut/om
62.Cel mai rapid avion – 3541 km/h
61.Cel mai rapid birou din lume
60.Cel mai rapid rapper – 674 cuvinte/minut
59.Cel mai flexibil om – Daniel Smith, poate să-şi treacă întreg corpul printr-o rachetă de tenis
58.Cea mai mare întrecere de oameni îmbrăcaţi în gorile – 637 persoane
57.Cele mai multe ouă sparte cu degetele date peste cap – 4 ouă/30 secunde
56.Cea mai lungă limbă – 9.5 cm
55.Supravieţuitorul celei mai lungi căzături la ski – A căzut pe o distanţă de 396 metri
54.Cel mai tatuat cetăţean bătrân – femeie 62 ani, tatuaje pe tot corpul cu excepţia palmelor şi tălpilor.
53.Cele mai multe fete în bikini fotografiate la un loc – peste 1000 fete. Poză pentru revista Cosmopolitan, Australia.
52.Cea mai adâncă scufundare în apă a unui câine – 9.2 metri
51.Cei mai mulţi copii la o naştere – 7 copii în 6 minute.
50.Cel mai mare grup sincronizat în aer – 53 de persoane
49.Cea mai lungă spaghetă scoasă pe nas – 18 cm
48.Cea mai puternică aruncare cu maşina de spălat (45 kg) – 3.35 metri
47.Cea mai lungă aruncare de lapte cu ochiul – 2.8 metri
46.Cele mai multe săgeţi prinse cu mâna – 36 săgeţi
45.Cea mai adâncă scufundare fără rezervă de oxigen – 213 metri
44.Cele mai multe sutiene desfăcute cu o mână într-un minut – 56 sutiene
43.Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă – 1362 metri
42.Cea mai lungă săritură cu motocicleta de pe un acoperiş pe altul – 20 metri
41.Cei mai mulţi oameni într-o cutie – 3 oameni/2.54 minute
40.Cea mai înaltă săritură cu paraşuta – din spaţiu
39.Cel mai înalt cal – 2.13 metri
38.Cel mai mic cal – 43 centimetri
37.Cel mai bătrân om – 122 ani
36.Omul cu trei picioare
35.Cele mai multe lovituri în cap cu propriul picior – 77 de lovituri
34.Cei mai mulţi pepeni sparţi cu capul – 40 pepeni/minut
33.Cea mai mare greutate ridicată cu dinţii – 30 kg
32.Cele mai multe ace în cap – 1700 ace
31.Cele mai multe kg de bere ţinute în cap – 180 kg/10 secunde
30.Cele mai multe escaladări cu mâinile libere – 7 clădiri
29.Cel mai rapid la sărit coarda – 97 sărituri/30 secunde
28.Cei mai mulţi jalapenos mâncaţi (ardei iuţi) – 16 jalapenios/minut
27.Cel mai lung mers pe plite de aragaz – 21 metri
26.Cel mai lung zbor cu tunul – 25 metri
25.Jonglat cu drujbe
24.Cea mai mare scufundare prin cauciucuri a unui câine – 2.84 metri
23.Cele mai multe crushteste cu maşini ale unui om
22.Cea mai mare reuniune religioasă – 20 milioane de oameni
21.Cei mai mulţi gândaci peste un om – 20.500 de gândaci
20.Cea mai mare răsucire pe o placă de skateboard – 900 de grade
19.Cea mai mare bătaie cu mâncare – 28.000 oameni şi peste 375.000 roşii aruncate
18.Cel mai mic câine – 10.3 cm
17.Cel mai mare obiect extras din cap – spirală de bormaşină de 46 cm
16.Cele mai multe baloane de săpun cu o tarantulă în gură – 117 baloane/5 secunde
15.Cea mai lungă săritură cu snowmobilul – 80.16 metri
14.Cele mai multe inele puse în piele în aceiaşi sesiune – 1015 inele/45 minute
13.Cel mai greu vehicul tras cu cârlige înfipte în piele – 107 metri un Mercedes Vito
12.Cea mai lungă distanţă înnot pe sub gheaţă - 61 metri
11.Cea mai elastică piele – se întinde 15.2 cm
10.Cel mai greu om – 601 kg
9.Cele mai multe săbii înghiţite – 9 săbii
8.Cei mai ieşiţi ochi din orbite – 9 mm
7.Cea mai ciudată dietă – mănâncă pahare, becuri, lame, tablă
6.Săritură de la cea mai mare înălţime – 132 metri
5.Cele mai multe maşini peste un om – 6 maşini şi 1 camion
4.Cele mai lungi unghii
3. Cea mai mare tumoare – 150 kg
2.Cea mai păroasă familie
1.Cel mai lung tunel de foc traversat cu motocicleta – 50 metri/705 grade celsius.


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
Domnule EN. Prezenta dumneavoastra lasa de dorit. Pui tot felul de trimiteri de unde probabil o sa scapam de bani. Daca vrei sa ne spui ceva despre albine bine, daca lasa-ne mai usor. Nu vrem sa castigam decat prin munca.
O explicatie ar fi de interes pentru fiecare stupar.


EN a scris:

Eficienta muncii!!

http://img822.imageshack.us/img822/7554 ... muncii.jpg

Uploaded with ImageShack.us


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.

Domnule balasbebe, eu am observat ca esti conservator si de moda veche, dar nu m-am luat de viata matale din respect pentru punctul de vedere al fiecarei user care vine pe aici. Dar nu incerca sa ai apucaturi de zapciu ca ma obligi sa-mi dau in petic si sa-ti zic  mai multe. Daca nu-ti convine, nu mai calca pe aici. Eu incerc sa respect regulamentul forumului, pentru ca asa cred ca este normal. Cat despre ce indrugi acolo cu munca cinstita,scapat de bani si alte bazaconii nu prea inteleg. "Uploaded with ImageShack.us", este un host gratuit si este folosit de marile forumuri, fara restrictii.Anul trecut ai mai avut o tentativa de a-mi sterge postarile. Iata ce mi-ai raspuns, daca asta se poate chema raspuns de "moderator":

"http://stuparitul.3xforum.ro/post/5747/ ... ertisment/
Acesta?
Este ?
Nu inteleg care este problema daca este ceva tehnic. S-a blocat ceva rotita la mine. Se mai intampla.


--- Mesaj original ---

Buna seara!
Sunt tare curios sa-mi spui si mie de ce mi-ai sters subiectul " Apicultura- curiozitati si divertisment.

"Utilizatorul balasbebe a raspuns la topicul 'Apicultura- curiozitati si divertisment'


Topicul se gaseste la adresa:  ... 8637#98637"

  S-a blocat rotita!!! Nu crezi ca esti penibil?

Rog administratorul forumului, sa ma atentioneze pe privat daca incalc regulamentul forumului. Multumesc!


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Johann Gutenburg a inventat tiparul in 1450 si prima carte tiparita a fost Biblia in limba latina.

Lipiciul dateaza din timpuri stravechi. Artistii combinau culorile cu oua crude, sange uscat si seva de plante pentru a face vopseluri lipicioase pentru picturile murale. Mai tarziu, egiptenii si altii au invatat sa faca lipiciuri mai puternice fierband oase de animale si piei.

Numerotarea caselor a fost intalnita prima oara in Paris in anul 1463. In Anglia, numerotarile nu au aparut pana in 1708, cand sistemul de numerotare a fost folosit pe o strada in London's Whitechapel.

In 1656, un inventator olandez numit Christian Huygens, lucrand independent, a construit primul ceas cu pendul. Ceasurile cu pendul au ramas cele mai exacte mecanisme pentru masurarea timpului pana in secolul 20.

Cand Eleanor Abbott din San Diego s-a insanatosit de poliomielita in 1940, ea a inceput sa fabrice jocuri si activitati pentru tinerii bolnavi. Una din inventiile ei s-a numit "Candy Land". Prietenilor ei tineri le-a placut jocul atat de mult incat ea a s-a angajat imediat la Milton Bradley Company unde a fost imediat acceptata. De atunci "Candy Land" a fost international acceptat ca fiind primul joc pentru copii.

In 1914, firma lui W.C. Coleman a introdus lanterna care a schimbat viata rurala americana si l-a facut pe Coleman celebru. Lanterna cu arc Coleman, cu o putere de 300 de lumanari, putea lumina la 300 de metri. Fermierii americani au putut sa lucreze pana tarziu in noapte, marind productia de mancare si haine in al doilea Razboi Mondial.

Primul pantof din lemn provine din Olanda. In Olanda este foarte multa apa, asa ca oamenii au avut nevoie de pantofi care sa le tina picioarele uscate in timpul muncii in aer liber. Pantofii au fost numiti "klompen" si au fost taiati dintr-o singura bucata de lemn. Azi, "klompen" sunt suvenirul preferat al turistilor care viziteaza Olanda.

Din 11 inventii patentate de Nikolai Tesla, pentru industria hidroenergetica, azi sunt in folosinta 9 dintre ele, neschimbate.

Jocul de carti a fost inventat de chinezi in 1120.

Clipsul sau "clema" de hartie a fost inventata de norvegianul Johan Vaaler in 1899. Din cauza ca norvegienii nu au avut legea patentului la acea vreme, el a trebuit sa calatoreasca in Germania unde a primit patentul in 1900. Americanii i l-au acordat in 1901.

Rusii cumpara skateboard-uri din Statele Unite - dar nu pentru distractie. Ei vad in asta un raspuns la nevoile de transport in tara, din cauza ca skateboard-ul este mai ieftin decat bicicleta, si ocupa spatiu mai mic. Primul skateboard a aparut la instructorii de scoala, pentru ca acestia sa-i poata invata pe copii cum sa le foloseasca.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Folclorul de pe plaiurile mioritice!!

De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamant
Au fost intotdeauna...PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
"Iubite Doamne, fa-ma ....PROST!"

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera
Ajunge numai sa fii...PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de....PROST.

Avem impozite cu carul
Dar inotam in saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe.....PROSTIE...

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de ...PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt...


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...   

   Romanii au inventat felicitarea (vederea). Cateva exemple au fost gasite in sapaturile arheologice langa zidul lui Adrian, in Anglia. Una a fost o invitatie la o zi de nastere, alta a fost o cerere pentru ca cineva din Roma sa trimita soldatilor mai multi ciorapi si lenjerie in Anglia!

   Umbrela a fost inventata de mai mult de 4000 de ani. Au fost dovezi ale existentei umbrelei in arta straveche in Asiria, Grecia, Egipt si China. Europenii de mai tarziu au facut umbrele din lemn sau oase de balena si acoperite cu vopsea in ulei.

   Ideea de examen de conducere a fost inventata in Franta. In 1893, soferii trebuiau sa dea un test de abilitate in conducerea si reparatia masinii.

   In Marea Britanie ziua marului, stejarului, 29 mai, a fost ziua de nastere a Regelui Charles al II-lea si comemoreaza faptul ca el a scapat de soldatii lui Cromwell dupa batalia de la Worcester (3 septembrie 1651) ascunzandu-se intr-un stejar la Boscobel. Copacul de azi din Boscobel nu este cel care la adapostit pe regele Charles, ci a crescut dintr-o ghinda produsa de stejarul initial.

   Stejarul si frasinul fac parte dintr-o veche traditie de prezicere a vremii. Daca stejarul infrunzeste inainte de frasin, va fi un an bogat, in cazul in care primul apare frunzisul frasinului, vara va fi rece si toamna nu va fi rodnica. Conform folclorului rural, verile britanice fiind de obicei umede, frasinul este primul care infunzeste.

   Cea mai mare floare o are Rafalezia Arnoldi, care creste in padurile tropicale din sud-estul Asiei pe insulele Filipine. Floarea ei are 3m circumferinta si cantareste 10 kg. Un boboc de floare e de 2-3 ori mai mare decat o capatana de varza.

   Cel mai stravechi arbore din lume e considerat un baobab, care creste in Africa rasariteana. Are 5000 de ani.

   Un pom fructifer rar, avand originea in California, a fost cultivat in sera gradinii botanice londoneze. Prin altoire s-au obtinut simultan lamai, mandarina si 2 specii de portocale.

   Cele mai mari frunze le are palmierul rafie de pe malurile Amazonului. Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m lungime si circa 12m latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza.

   Unde este cel mai inalt arbore de pe planeta noastra? Care este inaltimea lui? Se considera ca recordul in aceasta privinta este de 109 m, apartinand unui arbore ce creste in California. Insa s-a aflat ca tot in California a fost descoperit un arbore mai inalt - 112,3 m. Diametrul acestui gigant 13,5 m. Varsta - peste 1000 de ani.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

...atunci cand Alexandru cel Mare a murit, corpul sau a fost dus inapoi in Grecia intr-un sicriu de aur umplut cu miere?

...  Preotii Egiptului Antic foloseau propolisul la imbalsamarea mumiilor. In timpul razboiului anglo-bur, medicul Pavel Meyer, in lipsa unor medicamente, a folosit in spitalele de campanie o alifie din vaselina si propolis (propolis vasogen) in tratarea ranilor. Spre surprinderea tuturor, a dat rezultate mai bune decat medicamentele farmaceutice in actiunea de cicatrizare si formare a tesuturilor noi. De asemenea, pe scara larga, propolisul a fost folosit de medicii rusi in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

...liniile de curent electric de inalta tensiune au o influenta negativa asupra activitatii si vitalitatii albinelor? Acestea afecteaza productivitatea familiilor de albine si le face agresive.

...in trecut, stupii erau vopsiti cu o solutie facuta din var stins amestecat cu brinza la care se adauga clei de visinar?

...in Germania, consumul de miere pe cap de locuitor este de aproximativ 4 kilograme reprezentand una din cele mai mari rate de cosnum din lume?

...o sticlă de un litru de miere ar trebui să aibă 1,450 kg? Este cel mai sigur indiciu pentru a verifica daca mierea nu este contrafacuta.

... în Evul Mediu, aproape toate mănăstirile aveau stupine, iar ţăranii ce aveau casă pe pământul mănăstiresc erau obligaţi să plătească o danie în miere şi mai ales ceară, pentru fabricarea lumânărilor. Documentele amintesc existenţa unei ceri verzui în Moldova , care nu scotea fum la ardere, din care se făceau lumănări ce ardeau în palatele dogilor din Veneţia .


Albinele se intorc in New York

     Autoritatile din New York au amendat la sfarsitul acestei saptamani o lege prin care localnicii vor avea dreptul sa detina stupi, relateaza Ecorazzi.
In forma initiala, legea clasifica albinele, alaturi de ursii polari si broastele testoase din familia Chelydridae ca animale salbatice. Din acest motiv, ele nu puteau fi crescute in niciunul din cele cinci cartiere ale orasului.
In conditiile in care numarul de albine a scazut drastic pe toata suprafata Statelor Unite, apicultorii au facut lobby pentru a-i determina pe oameni sa se implice in cresterea albinelor. Datorita amendamentelor votate saptamana aceasta, locuitorii orasului vor putea creste albine din specia Apis mellifera, cea mai comuna specie, ce nu este agresiva.
    In trecut, cei care cresteau ilegal albine in New York puteu fi amendati cu pana la 2.000 de dolari.
Sursa:http://www.green-report.ro/


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751


Apicultura- curiozitati si divertisment

11.1KB


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Matematica...si victimele sale!!

victimele sale!!

55.8KB


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Metode de a va pedepsi seful!!

    Metode de a va pedepsi seful exe


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751


De ce sînt dolarii verzi? Pentru ca evreii îi culeg înainte de a fi copti...

Suna un evreu la linia erotica. Îi raspunde o voce suava:
- Iubitule, ce bine-mi pare ca m-ai sunat. Fac orice pentru tine.
- Chiar orice, orice?
- Bineînteles, de aia ma aflu aici.
- Bine, atunci noteaza numarul meu si suna-ma tu.

Itic si Strul erau prieteni. Moare Strul. Itic se duce la mica publicitate sa dea un ferpar. Scrie: "Strul mort". Functionara îi spune: "Oricum se taxeaza pe minimum 4 cuvinte". Itic se gîndeste si scrie: "Strul mort vînd Trabant"…

Se intalneste Itic cu Strul.
Ce faci, Strul?
Excelent!
Dar tu, Itic?
Minunat. Si amandoi in cor : Asa ne trebuie!


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

In pustiurile din Peru creste un cactus care poate sa mearga. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. Cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.

Baobabul poate trai pana la 5000 de ani! Urmeaza maslinul - 2000, stejarul - 1600, teiul - 1150, cedrul - 800, parul - 400, chiparosul - 350, ulmul - 335.

Pe tarmurile Marii Mediterane creste un arbore - busola - pinul de Alepo. Are inaltimea de 10-15 m. Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

Savantul indian Sing a supus unii arbusti din familia Potos, timp de o luna, unui tratament zilnic intre orele 5 si 6 dimineata. S-a constatat ca acesti arbusti au avut o crestere considerabila fata de altii carora le-au lipsit sunetele odihnitoare ale flautului. Sporul de 25 procente in inaltime, 50 procente in numarul de frunze si 30 procente in dimensiunea frunzelor, sunt cifre care demonstreaza influenta muzicii asupra cresterii acestor arbusti.

Pe insula Madagascar se inalta copacul de paine, care e supranumit mama-padurii. Copacul atinge o inaltime de 20 de m, avand o circumferinta de peste 5 m.

Un botanist suedez a realizat un ceas cu totul original. Bazandu-se pe faptul ca unele specii de flori se trezesc si adorm la ora exacta, el a plantat flori intr-o ordine anumita. In acest fel, el a creat un ceas adevarat, florile caruia se trezesc pe rand, indicandu-i ora respectiva.

In Africa de Nord creste copacul necuratului. Scoarta lui contine un procent mare de fosfor, ceea ce il face sa lumineze. Noaptea poti citi sub acest copac. Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sunt mult mai gustoase decat cele culese la amiaza.

In padurile tropicale, unde nu se schimba anotimpurile, copacii nu au inele anuale.

Cercetatorul american dr. Sheiton Applegate a ajuns la concluzia ca rechinilor nu le place carnea umana. E o explicatie pentru faptul ca, in cele mai multe cazuri, rechinii care au atacat un om in largul oceanului, il parasesc dupa prima muscatura.

Se estimeaza ca pe glob mai traiesc in prezent circa 3.000 de urangutani si 1.500 de gorile.

Maimutele din peninsula Malaca au talent de pescar. Ele isi lasa coada in apa si, imediat ce s-a prins de aceasta un rac, o scot afara si se ocupa de captura.

Ariciul este aproape imun la otravuri, dovedind o rezistenta iesita din comun chiar si pentru lumea animala. Proba este cianura. Pisica moare dupa ce a ingurgitat un gram de cianura, ariciul insa rezista si la cinci grame. Explicatia este faptul ca vietatea tepoasa poate consuma si viperele renumite pentru secretia otravitoare ce ucide omul.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Bancuri cu betivi...

Trei betivi bat la usa unei doamne.
Femeia deschide usa, dar ramane surprinsa.
Unul dintre betivi zice:
-Am venit sa-l conducem pe sotul dvs. acasa dar nu stim care dintre noi este.


Un betiv iese impleticindu-se dintr-o crisma si se ciocneste de o prostituata.
- Ce faci, fa?
- Fac trotuarul, ce nu se vede?
- Pai atunci fa-l... hic... mai lat!


Intr-o seara un betiv trece pe langa o casa cu demisol. La un moment dat, betivul se opreste sa se pise. In timp ce...o femeie iese la geam si exclama:
- Doamne, ce grosolanie!
- Ei, dar de lungime ce zici?


Un betiv se intoarce acasa, insotit de prietenul sau, beat si el.
-Asta-i apartamentul meu. Uite holul, aici e bucataria, alaturi e sufrageria si vizavi e dormitorul nostru... patul conjugal... femeia din pat e nevasta-mea, iar ala de langa ea SUNT EU...


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Proverbe cu si despre albine...

Mulţi au in vorba miere şi in inima fiere. (proverb latin)

In nevasta altuia dracul pune o lingura de miere.

Omului cu-nvăţăură îi curge miere din gură.

Repede se satură cine mănâncă numai miere. (proverb persan)

Dacă prietenul tău are miere, tu nu umbla să mânânci tot.

Albina fără ac nu face miere. (proverb belgian).

Albina face mierea dulce, dar mai si impunge.

Când slobozeşti săgeata adevărului, înmoaie vârful în miere.    
    - proverb arab.

Cu răbdare şi tăcere se face agurida miere.

Voinicu nu piere, din pelin el face miere.

Multi bâzâie precum albina si se mira ca nu iese miere.

A baga mana in miere si a nu-ti linge degetele nu se poate.

Numai miere zicand, gura nu se indulceste.

Cuvintele prietenoase sint ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, si sanatoase pentru oase.

Tacerea e ca mierea.

Un strop de nectar. Ce usor poate fi corupta harnica albina!

Carnea femeii se hraneste din mângâieri precum albina din flori.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Albinele si...matematica

Din multimea vietuitoarelor planetei, albina a starnit din vremuri imemoriale interesul si admiratia omului, devenind chiar un simbol al harniciei si organizarii. Un studiu mai atent si mai aprofundat a scos la iveala si alte aspecte ale vietii si activitatii acestei insecte. Cunoastem cu totii geometria ireprosabila a fagurilor. Albinele par a-l construi pe baza unor "calcule matematice" absolut exacte si respectand cele mai severe standarde. Celulele care alcatuiesc fagurii sunt atat de riguros egale incat in secolul al XVII-lea specialistii metrologi au propus adoptarea laturii L a unei celule drept unitate de masura etalon pentru lungimi. Daca propunerea ar fi fost acceptata, astazi am masura lungimile nu in metri sau centimetri, ci in "stupnici" sau poate in "albinici", o astfel de unitate de masura ar fi avut exact 5,37milimetri, cat masoara latura unei celule hexagon din fagure. Un studiu mai atent a dus la descoperirea si a altor lucruri interesante in alcatuirea fagurilor. La baza tuturor actiunilor noastre sta principiul realizarii unui efect maxim cu efort minim, principiu cunoscut sub numele de "principiul minimei actiuni", sau principiul lui Maupertuis. Daca omul foloseste din plin ratiunea pentru realizarea acestui principiu, s-a constatat ca in natura acest principiu se aplica in mod instinctiv. Astfel, s-a observat ca fagurii au in mod invariabil forma de prisma hexagonala, cu fundul alcatuit din trei suprafete rombice. Incinta astfel construita inchide volumul maxim inconjurat de o suprafata minima. Albinele realizeaza astfel o capacitate maxima pentru miere, cu un consum minim de ceara. Omul de stiinta Maraldi a masurat cu atentie unghiurile fetelor rombice care inchid fagurele in partea inferioara si a gasit urmatoarele valori: Ü=70°32' si a =109°28'. Impresionat de "cunostintele de geometrie" ale albinelor, Réamur s-a adresat matematicianului König din Berna pentru a rezolva problema, fara a-i spune care e originea ei. König a tratat aceasta problema folosind analiza matematica si a publicat rezultatul in anul 1739, gasind Ü =70°34' si a=109°26'. S-a gasit astfel o coincidenta uimitoare intre calculele matematice si practica de mii de ani a albinelor. Matematicianul englez Mac-Laurin nu a admis aceasta diferenta de doua minute de arc la unghiuri, astfel ca in anul 1743 reface calculele si obtine unghiurile masurate de Maraldi. S-a constatat ulterior ca nici König nu gresise calculele, dar ca folosise tabele de logaritmi cu erori. Iata ca albinele au reusit astfel sa corecteze tabelele de logaritmi alcatuite de matematicieni experimentati. In final, sa mai adaugam si putina aritmetica, legata tot de viata albinelor: La fiecare "transport", albina aduce la stup 0,02 grame de miere, deci pentru un kilogram de miere sunt necesare 50.000 de zboruri. La o singura deplasare, albina parcurge in medie 3 kilometri, adica pentru un kilogram de miere este nevoie de o "deplasare" a albinelor echivalenta cu de patru ori ocolul Pamantului pe la Ecuator. Acum, dupa ce ati aflat aceste curiozitati, sunt sigur ca veti aprecia si mai mult, nu atat mierea, cat mai ales pe micutele si harnicele "fabricante" ale mierii.

IOAN ROSCA

Sursa:


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

...verighetele sunt cele mai mici catuse din lume?

In 2002, in intreaga lume s-au cheltuit de 5 ori mai multi bani pentru implanturi mamare si pentru Viagra decat pentru cercetarile asupra maladiei Alzheimer. Se poate trage deci concluzia ca peste 30 ani vor exista foarte multe persoane cu tatze mari si cu erectii superbe, dar incapabile sa-si aduca aminte la ce folosesc.

Cat de destept este piciorul tau drept?
Incearca asta. Este de la un chirurg ortoped.
Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua sa incerci din nou si din nou pentru a vedea daca esti mai destept decat piciorul tau, dar nu veti reusi.
1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic.
2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie.

Un urs la farmacie:
- 50 de prezervative va rog.
Doi iepurasi in spatele lui isi dadeau coate si radeau de el.
Ursu' se intoarce, se uita crunt la ei, se intoarce la farmacist si zice:
-52!

Trei berze seara la cafea, discuta despre ce-au facut in cursul zilei.
- Eu am dus o pereche de bebelusi gemeni, draguti rau...
- Eu am dus un bebe negru adorabil...
- Eu am mai speriat vreo doua studente...

Un vultur s-a nascut mult mai "dotat" decat toti ceilalti vulturi. Natura il inzestrase cu o p**a tare aratoasa. Evident ca era mandru de chestia asta, singurul inconvenient fiind ca atunci cand zbura era un pic cam haotic (adica zig-zag-uri, flic-flac-uri, etc). Si cum zbura el asa intr-o zi, trec pe langa el doi confrati care mirati de stilul lui de zbor il intreaba:
- Ce faci fratioare !?
-Ce sa fac mancati-as, zbor cum vrea p**a mea ...

Fiind intrebat cum ar fi barbatii fara femei , Mark Twain a raspuns: ’’In primul rand fericiti! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini!’’


pus acum 14 ani
   
dorindafi
apicultor

Din: novaci Gj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1283

EN a scris:

Stiati ca...

...verighetele sunt cele mai mici catuse din lume?

In 2002, in intreaga lume s-au cheltuit de 5 ori mai multi bani pentru implanturi mamare si pentru Viagra decat pentru cercetarile asupra maladiei Alzheimer. Se poate trage deci concluzia ca peste 30 ani vor exista foarte multe persoane cu tatze mari si cu erectii superbe, dar incapabile sa-si aduca aminte la ce folosesc.

Cat de destept este piciorul tau drept?
Incearca asta. Este de la un chirurg ortoped.
Iti va pune mintea in incurcatura si vei continua sa incerci din nou si din nou pentru a vedea daca esti mai destept decat piciorul tau, dar nu veti reusi.
1. In timp ce stai la birou in fata calculatorului, ridica piciorul drept de pe podea si fa cu el cercuri in sensul acelor de ceasornic.
2. Acum, in timp ce faci asta, deseneaza cifra "6" in aer cu mana dreapta. Piciorul isi va schimba sensul de rotatie.

Un urs la farmacie:
- 50 de prezervative va rog.
Doi iepurasi in spatele lui isi dadeau coate si radeau de el.
Ursu' se intoarce, se uita crunt la ei, se intoarce la farmacist si zice:
-52!

Trei berze seara la cafea, discuta despre ce-au facut in cursul zilei.
- Eu am dus o pereche de bebelusi gemeni, draguti rau...
- Eu am dus un bebe negru adorabil...
- Eu am mai speriat vreo doua studente...

Un vultur s-a nascut mult mai "dotat" decat toti ceilalti vulturi. Natura il inzestrase cu o p**a tare aratoasa. Evident ca era mandru de chestia asta, singurul inconvenient fiind ca atunci cand zbura era un pic cam haotic (adica zig-zag-uri, flic-flac-uri, etc). Si cum zbura el asa intr-o zi, trec pe langa el doi confrati care mirati de stilul lui de zbor il intreaba:
- Ce faci fratioare !?
-Ce sa fac mancati-as, zbor cum vrea p**a mea ...

Fiind intrebat cum ar fi barbatii fara femei , Mark Twain a raspuns: ’’In primul rand fericiti! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini!’’

   


_______________________________________
NOROC si MIERE MULTA
   0763650092

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Stiati ca...

Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta. Tratamentul este cam neplacut dar sigur.

Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul

Stiati ca cimitir, cuvantul, provine din grecescul koimetirion, care inseamna "dormitor".

La nastere toata lumea l-a crezut mort pe Pablo Picasso, doar unchiului lui i-a venit o idee si a reusit sa-l aduca la viata cu ajutorul fumului de trabuc.

Canada este singura tara organizatoare de Olimpiada care n-a castigat nici o medalie de aur acasa.

Imnul Greciei are 158 de strofe. Nimeni din Grecia nu cunoaste in intregime inmul statului....(PS: de parca cel care l-a scris s-a inspirat dupa modelul Iliada)

Creierul uman are capacitatea de stocare de 1 trilion de byte, sau 1164153 gigabyte

Omul moare mai repede din cauza lipsei somnului decat a mancatului. 10 zile rezista un om fara somn maxim. Fara hrana chiar 1-2 luni.

Leonardo da Vinci a fost capabil cu o mana sa scrie iar cu cealalta sa deseneze simultan.

Cea mai mare temperatura generata de om a fost de 70 de milioane de grade care s-a realizat in 1978 la Universitatea Princeton

Primul E-mail a fost trimis in anul 1972.

Ca sa devii astronaut american trebuie sa fii mai scund de 1,80 m

Albert Einstein a inceput sa vorbasca la varsta de 6 ani

Cea mai lunga intrerupere de program de televiziune s-a intamplat in Anglia . BBC a oprit un desen animat cu Mickey-Mouse, s-a anuntat ca a pornit al doilea razboi mondial, apoi peste 6 ani a reluat filmul exact de acolo de de unde s-a intrerupt.


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Acceleratorul LHC a recreat un mini Big Bang cu temperaturi de un milion de ori mai mari decat in centrul soarelui


Uriasul accelerator de particule de la granita franco-elvetiana a recreat un mini Big Bang prin coliziuni de ioni de plumb, experiment in care s-au atins temperaturi de 10 trilioane de grade, de un milion de ori mai mari decat in centrul soarelui, scrie BBC. Seful proiectului spune ca experimentul reusit e un semn ca acceleratorul a atins maturitatea necesara pentru a realiza in anii urmatori ciocniri de electroni in cautarea "particulei lui Dumnezeu".

LHC a ciocnit cu succes ioni de plumb, reusind sa atinga cele mai mari temperaturi intalnite vreodata intr-un experiment stiintific: 10 trilioane de grade. Coliziunile de ioni de plumb facute la viteza apropiata de cea a luminii genereaza un sistem cu temperatura extrem de mare de cateva mii de milioane de grade apropiate de cele inregistrate la o milionime de secunda dupa nasterea universului acum 13,7 miliarde de ani.

Acest sistem este ca o "minge de foc" numita plasma quark-gluon dupa numele celor doua particule (quarcii si gluonii) prezente in protonii si neutronii nucleului ionului de plumb. Exact aceasta plasma exista in primele momente dupa nasterea Universului, inainte ca materia sa fie in forma sa actuala, explica fizicianul Federico Antinori, citat de Le Monde.

Studiind aceasta plasma, fizicienii spera sa afle mai multe despre asa-munita "Strong force" (Forta Nucleara Tare) care face ca protonii si neutronii sa ramana integri si stabili.

Experimentul a trecut de o etapa importanta, iar dupa analizarea datelor colectate din aceste coliziuni si dupa ce acceleratorul va fi oprit intre decembrie si februarie se vor relua experientele de baza, cele de ciocnire a protonilor in incercarea gasirii bosonului Higgs.


pus acum 14 ani
   
Pagini:  1 2 3 4  

Mergi la