APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
simona2000
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / VIDEOCLIPUL SAPTAMANII / o noua metoda de descapacit  
Autor
Mesaj Pagini: 1
delonghi
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 6
iata o noua metoda de descapacit, instalatia circula ceara fierbinte
[url]



Modificat de delonghi (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
munguriu
apicultor

Din: buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 53
foarte interesanta metoda ,cine fabrica asemenea aparate

pus acum 14 ani
   
Nicolaus
apicultor

Din: Orsova
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 199
Este o mare traznaie! Daca observam cum asaza ramele in storcator putem trage concluzii. Punctul de topire a cerii este peste 60 grade iar mierea pierde din proprietati la 40 grde, de aici alte concluzii 

_______________________________________
Daca puteti distinge sfaturile bune de cele rele inseamna ca nu mai ai nevoie de sfaturi.

pus acum 14 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare!
Nicolae! ...Nicolae!...Da' ce crezi matale , ca in economia de piata mai conteaza fleacurile....Ce enzime distruse???Ce parfum si gust  specific???Astea-s fleacuri....Productia!!!! MUUULT!!!! Cat mai MUUUlT....Sa iasa banu'....
Eu decristalizez mierea controlat la maxim 50 de grade, am cheltuit o groaza de bani sa-mi fac instalatia,  -  vecinu' care este pietar, o pune pe plita de la soba de gatit si o decristalizeaza in doua ceasuri, o vinde in piata cu pret aproape dublu, fata de  pretul cu care  o dau eu de acasa...Cine-i fraieru' ????
Poate amaratul care cumpara un borcan ,  ca-i este copilu' bolnav ( ca noi luam mierea doar ca leac , nu ca aliment)...
Rar merg in piata, si atunci putini cumpara mierea cristalizata ( e zaharisita, are zahar, nu e buna, - luam de la cei ce au miere curata, transparenta, etc...etc...etc...
Strainii nu sunt fraieri, au " citit" piata si cat de fraier este consumatorul si... profita....
Acuma, noi ce sa facem????Ori facem ca ei - si o ducem bine....Ori facem cum stim noi ca e corect, - si atuncea, suntem niste fraieri....
Asta-i economia de piata....Asta inteleg unii ca e bine....
Noroc ca mai sunt si " ALTII" care stiu cum e BINE...Si aia apreciaza calitatea....
Pacat ca sunt prea putini....    
Nu am examinat procedeul, nu ma pot deci,  pronunta ferm asupra lui, o fi bun....Foarte bine!....N-o fi bun, foarte rau!....Da' daca specialistii pot spune cert, ca metoda nu dauneaza calitatii mierii....Atunci e bine....Poate ca datorita faptului ca prin acest procedeu, capacelele se topesc si inca repede, mierea n-apuca sa se  altereze...Si-atunci e bine....Da'  si daca se altereaza????  -  La asta eu nu pot raspunde!  Sa vina SPECIALISTII!!!!!
Sal'tare!            
Donbazil - Ne vedem la Faget!        


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 480
1)Cred că nu are temperatură prea mare,pentru că n-ar putea ţine māna pe furtunul gonfrabil.
2)Recipientul din care vine aerul(cred),nu este izolat termic.Dacă ar avea temperatură mare n-ai putea sta lāngă el.
3)Putem īncerca şi noi cu un feon cu care īşi usucă femeile părul.
4)Văzāndu-l, mi-a venit ideea, că am putea īncerca o perie rotativă de sārmă pe un flex mic cu rotaţii mai puţine decāt cel obişnuit.


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
Si ce te faci cand se incarca de ceara cu miere?
Eu am vazut ceva asemanator, adica o perie rotativa, pentru scame, dar avea si un aspirator puternic.
Pentru acel furtun cu ceara, caci nu este aer asa cum ai zis, trebuie o incinta incalzita la o temperatura destul de ridicata. Cu alte cuvinte trebuie un mic laborator. Dupa ce o sa vedem si pretul acelui utilaj, noi ca romani va trebui sa inventam. Cel mai costisitor ar fi de procurat pompa.


pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3059

Nicolaus a scris:

Daca observam cum asaza ramele in storcator putem trage concluzii.

Centrifuga este reversibila.Ramele sunt puse corect in ea.
indiferent de sens,leatzul superior este impins in partea opusa sensului de rotatie.Poate imaginea te-a inselat la ochi,dar analizeaza atent (dupa legile fizicii)sa vezi ca este corect.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
viorel_v2000
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 525

Gicacontra a scris:


3)Putem īncerca şi noi cu un feon cu care īşi usucă femeile părul.





_embedded



S-a mai discutat aici:

Modificat de viorel_v2000 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 577
Asta nu este feon . Lucreaza cu grade multe, ridica pana la 600. S-ar putea regla si mai putin ,dar...

pus acum 14 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 480

viorel_v2000 a scris:


Gicacontra a scris:


3)Putem īncerca şi noi cu un feon cu care īşi usucă femeile părul.





_embedded

:hi:

S-a mai discutat aici:


Mulţumesc Viorel 2000.Nu văzusem postările acestea.M-am lămurit.


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 14 ani
   
Andreyu
apicultor

Din: Cluj Napoca
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 76
In primu video cel cu honeybeetle zicea ca cel mai bun lichid pt topirea cerii este mierea fierbine la 80-95 grade.ca si o concluzie mierea tinuta la temperatura aia si-a pierdut deja enzime si alte propietati.Acum problema este ce faci cu mierea respectiva.daca o vinzi la procesator care iti cere sa faci teste pe ea si sa ii dovedesti ca mierea ta este ok, nu stiu cat de buna este soluatia asta.daca vrei sa o vinzi la procesatori carora nu le pasa acest detaliu se merita sa iti faci o instalatie de asta si mai ales daca ai mii de rame.

_______________________________________
A vorbi īnseamnă a semăna, a asculta īnseamnă a culege.

Modestia este fundaţia solidă a tuturor virtuţilor

pus acum 14 ani
   
echo
apicultor

Din: Magurele - Ilfov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 730
Eu cred ca nu dauneaza mierii, spun asta considerand ca procedeul de pasteurizare a mierii se bazeaza cam pe acelasi principiu, respectiv incalzirea mierii la o temp de 70-80 C pt o scurta perioada si apoi racirea ei rapida. In cazul de fata se incalzeste doar mierea din parte superioara a celulei, tinand cont de viteza de operare

In cazul de fata eu inteleg ca se foloseste o solutie de miere diluata, incalzita controlat si recirculata.
Recircularea se face din partea de jos a containerului in asa fel incat solutia apa/miere sa fie preluata si circulata iar ceara topita sa se mentina in partea de sus a containerului. Eventual un container dublu compartimentat pe principiul separatorului de grasimi ar da un randament mai bun la separarea cerii topite.

Solutia folosita se imbogateste treptat in miere, ceea ce duce la o influenta scazuta in ceea ce priveste umiditatea mierii, sau se poate folosi miere bruta, nu stiu acum ce vascozitate are mierea la 85 C dar daca autorul zice ca se poate atunci poate stie ce spune...

Ma mai gandesc ca o vascozitate mai ridicata (mierea) duce automat la o antrenare / indepartare mecanica mai buna a cerii topite / inmuiate.


_______________________________________
Daca votul ar fi putut schimba ceva, ar fi fost demult interzis...

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5405

echo a scris:

Eu cred ca nu dauneaza mierii, spun asta considerand ca procedeul de pasteurizare a mierii se bazeaza cam pe acelasi principiu, respectiv incalzirea mierii la o temp de 70-80 C pt o scurta perioada si apoi racirea ei rapida. In cazul de fata se incalzeste doar mierea din parte superioara a celulei, tinand cont de viteza de operare

In cazul de fata eu inteleg ca se foloseste o solutie de miere diluata, incalzita controlat si recirculata.
Recircularea se face din partea de jos a containerului in asa fel incat solutia apa/miere sa fie preluata si circulata iar ceara topita sa se mentina in partea de sus a containerului. Eventual un container dublu compartimentat pe principiul separatorului de grasimi ar da un randament mai bun la separarea cerii topite.

Solutia folosita se imbogateste treptat in miere, ceea ce duce la o influenta scazuta in ceea ce priveste umiditatea mierii, sau se poate folosi miere bruta, nu stiu acum ce vascozitate are mierea la 85 C dar daca autorul zice ca se poate atunci poate stie ce spune...

Ma mai gandesc ca o vascozitate mai ridicata (mierea) duce automat la o antrenare / indepartare mecanica mai buna a cerii topite / inmuiate.

Din cate am citit eu, temperatura folosita la topirea mierii cristalizate in scopul lichefierii nu este voie sa aduca mierea mai sus de 60 de gr. C. pt. ca isi pierde din proprietati.
Acum nu stiu care sa o iau de buna, 60 ; 70 s-au 80 de gr.     


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
echo
apicultor

Din: Magurele - Ilfov
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 730
Pai eu ziceam de pasteurizare (a mierii lichide) care presupune iridicarea temperaturii mierii  pt o scurta perioada si apoi racirea rapida (pt a se elimina centrii de cristalizare prezenti in miere). Cam la fel se intampla si cu metoda astuia de decapacire,

In cazul decristalizarii mierii atunci vorbim de o incalzire delunga durata si ai dreptate ar dauna daca s-ar incalzi asa de mult. Pt decristalizare si eu stiu tot de 40-50 C


_______________________________________
Daca votul ar fi putut schimba ceva, ar fi fost demult interzis...

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la