APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Pisii la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Ialomita
cauta Barbat
24 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PRODUSELE ALBINELOR / Cum colectati mierea? Moderat de daniel dila
Autor
Mesaj Pagini: 1
mircea_bog
Administrator

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1348
Scrie aici tot ce stii despre colectarea,conditionarea si pastrarea mierii.....

_______________________________________

Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se.
O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !

pus acum 17 ani
   
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
cauta pe net

_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 17 ani
   
Lutzi
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 123
Despre colectarea mierii ni stiu daca sunt multe de spus in afara de calitatea ramelor, a centifugii si igienei. Urmatoarea etapa are o importanta capitala pentru pastrarea mierii in stare naturala si anume MATURAREA. Aducerea la o umiditate de max. 17% este obligatorie.Se pastreaza in borcane inchise ermetic la temperatura de max. 14 grade celsius multi ani  Sper ca am incitat pe toata lumea si cum pe aceasta tema sa pot scrie romane datii  bataie.

pus acum 17 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Colectarea se face pe muchie de cutit.Adica cat de repede si totusi nu prea .Este in joc volumul vs calitate.Amandoua ne dor.Acesta dilema apare mai ales la salcam cand ne mutam la fix si scoatem la "fix fara ceva."

Deaceea trebuie sa stim ce se intampla in fiecare zi in stupina.Albina aduce nectarul de la 24% pana la peste 30%, in cantitati diferite.Cu un refractometru la indemana se poate controla zilnic(prin sondaj) situatia mierii in rame.Chiar daca nu este capacita in totalitate, mierea ce pleaca la EG se scoate la 20%.

In rest e treaba lor.(procesatorului)Eu am treaba cu Albina si floarea.
Mierea pentru mine si la borcan e alta poveste.Revin.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 16 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Stie cineva daca sunt afectate calitatile mierii poliflore cristalizata bine, in conditii de depozitare la sub 0 grade Celsius? Va intreb pt ca anul asta am mierea in bidoane pe care le pastrez intr-o camera neincalzita care trebuia sa fie garaj, dar i-am dat destinatia de atelier apicol. va multumesc.

_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 16 ani
   
kiloz
apicultor

Din: oradea
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 295
mierea nu ingheata si nici nu pierde din calitate daca respectati citeva principii --temperatura de depozitare constante fara variatii mari si repetate ale temperraturii recipiente inchise corespunzator--temperattura asta sa se incadreze intr -6 +30 de grade ,dar temperatura cea mai indicata ar fii 25-30 ;deci incercati sa evitati variatiile de temperaturi bruste si este in regula
                                cu respect


pus acum 16 ani
   
hailadanmihail
apicultor

Din: Botosani
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 83
s-a scris mai sus de -6 grade Celsius. Eu am tinut multe borcane cu miere cristalizata si necristalizata intr-o incapere unde cred ca au fost si -15 grade Celsius cand afara au fost -20. CE PARERE AVETI? CE SE INTAMPLA CU MIEREA LA O ASTFEL DE TEMPERATURA? (in carti n-am gasit despre subiectul asta. la gust si consistenta parea la fel ca una tinuta la 10 grade, doar mai vascoasa cea necristalizata si mai tare cea cristalizata.)

_______________________________________
Dacă albina ar şti pentru cine face mierea, poate nu ar mai face-o aşa de dulce.

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la