APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / Skarry Shit !!!!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058





Baieti...e vb despre aceeasi firma, ce ziceti de asta??


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Mama mea a lucrat la o farmacie si-si aduce aminte ca aspirina aceea de la Bayer a fost vanduta si la noi.

Baieti...tin sa va anunt ca firma BAYER are filiala in Romania...adica suntem inkkt pana la gat daca saraciile alea de produse ale lor intra in pamantul tarii.
..eu, am o propunere, suntem 3000 pe forum, propun ca cu ajutorul moderatorilor acestui forum sa incepem adunarea de semnaturi impotriva utilizerii nicotinoidelor in Romania, propun sa incepem sa convingem oamenii ca e momentul sa ne alaturam miscarilor ecologiste, sa incercam noi astia de pe forum sa convingem oameni din afara forumului, pe oricine caruia ii pasa de ce mananca si ce bea, si felul cum va arata natura in viitor, si celor carora le pasa de sanatatea lor si a copiilor lor, sa incepem sa formulam o petitie, pe care sa o semneze cat mai multi oameni, sute de mii, milioane daca e cazul...tre sa facem eforturi sa schimbam ceva ...cu listoiu asta de sustinatori sa ii sprijinim pe cei care lupta pt natura, voi ce parere aveti?
Putem face asta???
Cati dintre noi sunt in stare sa mearga din usa in usa, sau atunci cand vand un borcan de miere cuiva sa il roage sa semneze pt o cauza nobila...eu zic ca se poate si multa lume...majoritatea oamenilor ar fi de acord cu asa ceva...impreuna putem schimba multe trebuie doar sa avem incredere in noi.

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Totusi, starea de sanatate a natiunii nu poate tocmai sa emane de la actiunea concertata a cca. 3000 de semnaturi.

Sanatatea si prevenirea unor riscuri de pastoral cum este intoxicarea cu asemenea substante, da! Pe noi trebuie sa ne intereseze asta, e de-ajuns!

Nu cred ca ne permitem riscul ca familiile noastre sa aiba de-a face cu substante nocive dovedite in alte parti!

Eu semnez primul un asemenea proiect!



pus acum 14 ani
   
marian sima
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1137
Daca credeti ca ajuta cu ceva aveti si de la mine o semnatura.

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Toate discutiile de panja acum legate de o idee colectiva s-au terminat cu .."si eu semnez" nimic mai mult..cred intradevar ca sunt multi care ar semna un document corect, insa chiar unii dintre noi tre sa ne implicam activ!
De ex eu acum caut pe net o posibilitate de a comunica FAAR-ului sau ROMAPIS aceasta problema.
Nu gasesc nica nici o adresa de mail, website sau altceva, daca stiti cum putem sa le transmitem ingrijorarea noastra puneti adresa de mail sau adresa de web pe forum  ar fi de mare ajutor...eu vreau sa le scriu.
Domnul Constantin Dobrescu de la euro**nig chiar mi-a sugerat odata sa intru intr-o asociatie apicola, nu am facut-o dar o voi face pt ca doar asa voi fi reprezentat si eu, doar asa o temere de genul asta poate sa-si gaseasca raspuns sau rezolvare.
Am inteles ca Romapis a participat in Franta la nu-s ce intrunire nu stiu daca au discutat acolo chestii importante vitale pt apicultura de la noi cum ar fi existenta in Romania a unei filiale a firmei Bayer, si punerea pe piata la noi a unor tratamente pt culturi care contin nicotinoide substante care se pare ca au provocat CCD in SUA si nu numai...daca nu au facut nimic in sensul asta apoi tre sa le comunicam problema, poate pot face ceva.
hopaaaa...c-am gasit ceva:http://www.romapis.ro/despre_noi.html
...se vede treaba ca sunt la inceput, situl e in constructie, nu vad nici o posibilitate sa luam legatura cu ei.
ar fi o alta posibilitate...cine stie ce asociatii de apicultori sunt incluse in FAAR, si daca avem colegi care sunt membri ai acestor asociatii sa ne spuna
vrem sa transmitem mesajul nostru prin intermediul lor  FAAR-ului!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
maximus
Vizitator



bunka, ai crescut in ochii mei,prietene!

  ma bucur sa vad ca in sfarsit apicultorul roman isi da seama ca va fi jale la bucile lui de-acum incolo.acum cativa ani cand scriam pe forum de pericolul care ne va paste incepand cu culturile de rapita ,insecticidele si terminand cu tratamentul antivaroa , nimeni nu a schitat nici un gest.

   fratilor, e groasa,si acesta e doar inceputul!
problema e ca nu numai albinele vor fi afectate,ci si oamenii. singura solutie este in constientizarea colectiva a pericolului, fiecare sa stie ce-l paste.atata timp cat majoritatea oamnilor nu cunosc problema, degaeaba cautam sprijin la autoritati.

Modificat de maximus (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Bunka, nu e chiar asa de simplu sa te asociezi si sa te implici ad-hoc!

Mai simplu este sa facem uz de mijloacele de care dispunem deja. Se poate actiona punand aceasta problema cu prima ocazie in cadrul sedintei structurii asociative de care apartineti, ca e ACA, APIROM, ROMAPIS nu conteaza denumirea! Este o problema de interes comun si banuiesc ca-si face loc pe agenda de lucru a acestora spre a fi avizate autoritatile Ministerului!

Aici, un pas - informarea - a fost facut deja!

Urmeaza sa-i informam si pe cei din afara internetului, pe "cei multi"...



pus acum 14 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 480

lucky5strike a scris:



Mai simplu este sa facem uz de mijloacele de care dispunem deja. Se poate actiona punand aceasta problema cu prima ocazie in cadrul sedintei structurii asociative de care apartineti, ca e ACA, APIROM, ROMAPIS nu conteaza denumirea! Este o problema de interes comun si banuiesc ca-si face loc pe agenda de lucru a acestora spre a fi avizate autoritatile Ministerului
.


Corect domnule profesor,
Poţi face cāte petiţii doreşti,dacă nu ai in spate una, două,organizaţii şi o documentaţie avizată de cel puţin un institut de prestigiu,nu poţi realiza nimic.Noi, doar putem īmpinge aleşii noştrii din asociaţiile din care facem parte să strāngă documentaţie şi s-o prezinte politicului.Dar să nu uităm ca firmele acestea mari "ung"bine politicul īn toate ţările.(vezi cazul gripei porcine)
Vă salut cu respect,şi semnz peţiţia.Am mai semnat multe pe siteul de petiţii,rezultatul;
nimic


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Apoi asa am zis si eu la topicurile celelalte de la... "Boli tratamente si daunatori" la "Colony Colapse Disorder" si la" Disparitia coloniilor de albine" pus de Ghituica...este foarte important ca din astia 3000 cati suntem pe forum sa citeasca toti treaba asta...moderatorii sa scrie cumva cu litere rosii sau ingrosate titlurile topicului sau sa le mute in fruntea coloanelor pe prima pagina ca sa le vada de la Opinca pana la Vladica, informarea este primul pas asa cum ziceti, apoi tre sa ne miscam ...si rapid, deci trebuie luat imediat problema in discutie in asociatiile apicole, apoi reprezentantii asociatiilor mai departe in FAAR, ROMAPIS, apoi sa se redacteze de catre acestia o petitie, si pe hartie si in format electronic pe net daca se poate pe care noi astia...prostimea sa o semnam , sa ne aratam adeziunea, asta sa poata fi semnata si la apicola in orice oras, si pe net, si in cadrul celorlalte asociatii apicole, apoi cand se face grosul de semnaturi, sa fie inaintata ministerului agriculturii, lui Dacian Ciolos care acum e comisar european pt agricultura, la ANSVSA, la protectia consumatorului sau mai stiu eu unde...la protectia plantelor.
Cam asta inteleg eu ca trebuie facut, dar asta destul de rapid ca astia in timp ce noi ne scarpinam in fund ei vand pesticide, s-apoi o sa vreti sa mergeti in pastoral la rapitza...nu???
Mai ce sa va zic...spor la cantar dar...MARE ATENTIE!!!
Eu zic ca inainte sa mergem in pastoral sa punem mana pe telefoane sa vb cu colegii, sa vb pe net, sa ii punem pe toti in garda si sa facem ce putem ca sa blocam folosirea celor 8 neonicotinoide la culturi care au fost  blocate si in Germania.Plantele sunt tratate din faza de seminte, deci se trateaza semintele sau se da pe sol inaintye sa rasara, sau se da pe plante, sau se foloseste in apa pt irigatii deci plantele sunt full de substanta, sunt intoxicate cu pesticide si se pare ca albinele reactioneaza la fel ca si celelalte insecte, isi pierd memoria, se dezorienteaza...si apoi ce mama masii...noi stim ca suntem apicultori ca, comunicarea la albine este o chestie de finete, prin miros, prin simturile tactile, apoi stim de la Karl von Fritz de dansul albinelor pt orientarea spre sursa de cules...cum mai fac ele dansul ala daca sunt nebune de cap...cred ca si uita ce rol au in lada aia.
Daca ati spicuit doar cate ceva din cartea lui Ruttner pb ca v-ati dat seama cam cat de complexa este comunicarea la albine si cum anume stie fiecare individ ce sa faca, deci o albina are si pauze, si mom in care se hraneste si momk in care ingrijeste puiet...etc, toate astea fara ca cineva sa-i zica cat sa stea sau cat sa munceasca si...atentie, niciodata treburile nu sunt amanate...este o forma de comunicare colectiva, instantanee si care este greu inteleasa de noi...e uite ca reusim sa o distrugem!!!!!!!!!!!!
Deci...la treaba baieti!!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
mitica_macin
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
Multumesc domnule BUNKA pentru  informatie adevarat fiecare dintre noi putem contribui cel putin cu raspindirea informatiei  Un moment bun ar fi TG de la CAPINA

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

mitica_macin a scris:

Multumesc domnule BUNKA pentru  informatie adevarat fiecare dintre noi putem contribui cel putin cu raspindirea informatiei  Un moment bun ar fi TG de la CAPINA


Exact...eu nu pot veni acum acolo din mai multe motive si imi pare rau, dar uite... acolo va puteti intalni cu Sebi Ciocan si doctorul Ghe Dobre si altii si sa discutati problema mai pe larg, apoi sa scrieti pe forum o idee despre ce s-a discutat acolo, sincer cred ca ar fi de mare ajutor!
Deci ...cei care citesc aici sa fie atenti ca mai sunt inca doua topicuri la "boli, daunatori, tratamente"...intrati si acolo si cititi si uitati-va la filme si sa discutam sa vedem ce se poate face! E vb de "depopularea coloniilor de albine"pus de Ghituica, si "atentie la Proteus" pus de Andrei Calinescu.
Moderatorii poate puteti sa puneti astea trei topicuri in capul listei topicurilor cu litere ingrosate, inrosite, schimbati-le titlul in ceva mai sugestiv daca e cazul...ca sa vada toti cei 3000 de membri ai forumului problema , sa realizeze gravitatea ei si daca pot sa ne ajute cu o semnatura, cu o idee, cu transmiterea informatiei la cei ce nu stau pe internet.
Mitica...vorbeste cu toata lumea despre problema asta, ai filme sa te documentezi, ai Googelul la dispozitie sa cauti info...hai sa sapam sa vedem ce si cum...astia la intalnirile lor de la Apimondia ce fac???
Discuta pb asta, stiu de ea? Ce masuri au luat??
Trebuie sa ne miscam, sa lasam la oparte orice fel de disensiuni din trecut, orice fel de orgolii...totul si sa colaboram ca un tot unitar noi ca breasla in problema asta!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
O sa discutam problema asta si in special care sunt modalitatile legale de a ne putea "agata" de cei de la firma respectiva fara ca ei sa ne dea in judecata si sa ne innabushe inca din fasha actiunea noastra,de a face public reactiile adverse ce apar in cazul folosirii anumitor substante,care au fost demonstrate in celealte tari.Nu vom putea face fata pana nu gasim un buletin de analiza facut de un laborator autorizat din Franta de exemplu,pe care sa-l putem anexa la petitia noastra.Cu un simplu clip de pe you tube vom fi luati in deradere.Parca era Radu Dulau in Franta,Mishu in Spania...ei ar putea sa ne ajute.Voi lua legatura si cu un prieten care lucreaza   la Ministerul Agriculturii pentru a vedea exact care-i cea mai indicata masura de a lua pozitie.Daca o lasam asa..vom avea foarte multi ani de chin de-aici incolo,cu pierderi imense de efective,pierdere care va fi atat a noastra, cat si a romanilor de rand consumatori de miere autohtona.
va salut cu respect
drd.med vet sebastian ciocan


_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 14 ani
   
ciocansebi
apicultor

Din: IASI
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 465
Asa cum spunea si PAB, nu vom reusi noi sa-i facem sa interzica aceste pesticide la noi,dar vom putea sa informam apicultorii de pericolele ce-i pasc daca vor merge in pastoral pe culturile lor chimizate.Iar daca agricultorii vor pune in balanta,  pierderile cauzate de scaderea productiei din  lipsa albinelor la polenizare, versus cresterea productiei datorate stropirii cu chimicale  tot va fi un castig al nostru pentru ca sper ca multi agronomi vor sti sa-si faca calculele matematice asa cum trebuie si vor renunta a le mai folosi.

_______________________________________
"Exista lucruri care stim ca sunt imposibil de realizat, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza" A.Einstein

pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 577
In zona Giurgiu sud si Calarasi niste veri arabi in cardasie cu neste po;iticieni au arendat mii de hectare . Vorbeste-i de importanta albinelor pentru cultura de rapita ( ca la altceva n-am la ce sa ma duc la ei ) si nici macar nu te vede ( cu toate ca raportul de inaltime este in favoarea mea ).Cred ca si daca si-ar da seama de imp. albinei nu l-ar interesa.

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Bine spus Sebi, asa e, ne trebuie ceva poate sa fie si de la nemti ca si aia cred ca au facut ceva analize pana sa baneze 8 pesticide la ei nu...sigur putem gasi material pe net sau prin asociatiile de apicultori de acolo!
E oleaca de munca de sapat pe net, de informare dar trebuie sa o facem!
Sebi ai tot sprijinul nostru si speram sa mai vina lumea cu ceva info legat de problema!


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

un OM a scris:

In zona Giurgiu sud si Calarasi niste veri arabi in cardasie cu neste po;iticieni au arendat mii de hectare . Vorbeste-i de importanta albinelor pentru cultura de rapita ( ca la altceva n-am la ce sa ma duc la ei ) si nici macar nu te vede ( cu toate ca raportul de inaltime este in favoarea mea ).Cred ca si daca si-ar da seama de imp. albinei nu l-ar interesa.


Vezi ca Sebi a zis bine, fara albina la polenizare ai pierdere, daca pui in balanta castigul pe care-l ai prin chimizare cu pierderea pe care o ai pt ca nu mai vin apicultori la lan sa polenizeze...o sa-i puna pe ganduri pe cultivatori...eu asa zic, e ca la floarea soarelui...albina creste productia cu de la 50% la 300% prin polenizare, apicultorul e bucuros sa faca polenizare gratis acolo la lan , castiga mierea, daca planta e curata, daca e chimizata si periculoasa nu se va duce si cine pierde???
cultivatorul


pus acum 14 ani
   
propomit
apicultor

Din: ploiesti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 49
Bunka nu-ti face probleme pentru polenizarea culturilor agricole pentru asta sau preocupat ei inaintea noastra prin crearea de soiuri autopolenizatoare, vezi soiurile de floarea soarelui. Daca ai posibilitatea sa stai de vorba cu stupari mai in virsta cam ce culesuri se facea pe timpul lui raposatu. cu respect propomit.

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
un OM
apicultor

Din: com.Prundu jud. Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 577
Excelenta interventia ta Bunka, dar eu o vad promovata prin asociatii, cred ca i-ar da o alta putere de convingere. Apropo de soiuri autopolenizante, anul trecut am fost la doua lanuri de f.s. si a fost un mare fiiss ( la cativa stupi care probabil aveau "ascendent" in ligustica, aveam puiet in 6-7 rame aproape pana in leat si miere 5-6 kg.
In problema pesticidelor trebuie implicate autoritatile, dar care, cei ce iau spagi si le-au da-t acordul ?


pus acum 14 ani
   
mitica_macin
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
Da trebuie sa discutam si cu ASOCIATIILE din care facem parte pentru ca un memoriu la MINISTERUL AG si la MEDIU ar fi de folos,
Orice demers facut s au discutie intretinuta cu oficialitati sau chiar cu populatia are efectul scontat


pus acum 14 ani
   
linde
apicultor

Din: Turda
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 169

BUNKA a scris:


un OM a scris:

In zona Giurgiu sud si Calarasi niste veri arabi in cardasie cu neste po;iticieni au arendat mii de hectare . Vorbeste-i de importanta albinelor pentru cultura de rapita ( ca la altceva n-am la ce sa ma duc la ei ) si nici macar nu te vede ( cu toate ca raportul de inaltime este in favoarea mea ).Cred ca si daca si-ar da seama de imp. albinei nu l-ar interesa.


Vezi ca Sebi a zis bine, fara albina la polenizare ai pierdere, daca pui in balanta castigul pe care-l ai prin chimizare cu pierderea pe care o ai pt ca nu mai vin apicultori la lan sa polenizeze...o sa-i puna pe ganduri pe cultivatori...eu asa zic, e ca la floarea soarelui...albina creste productia cu de la 50% la 300% prin polenizare, apicultorul e bucuros sa faca polenizare gratis acolo la lan , castiga mierea, daca planta e curata, daca e chimizata si periculoasa nu se va duce si cine pierde???
cultivatorul

Bunca, e frumos ce spui dar ,asta este din carti ,adica din ce ai citit,in realitate lucrurile stau putin altfel,anul acesta la FS in jud Timis am fost vizitat de un fermier cultivator de FS si prin discutii a reesit ca ii sintem dator cu ceva miere,noi am venit cu argumentele enumerate de tine mai sus, stii ce a zis,    ...ca nu are nevoie de polenizare ca Floarea lui este cu autopolenizare , eii sint in tema sa n-uti faci griji,O poate confirma Daniel Marcus ,fiind inpreuna,
Nu asa stateau lucrurile cu ceva ani in urma ,fiind in Dobrogea ,fermieri se certau intre ei la care sa mergem, cind faceam recunoasterea,si eram tratati dupa dorinta,


pus acum 14 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Domnul Linde,
Va dau dreptate, in plus fermierul nici nu stiu in ce masura e interesat sa aiba productie, intrucat ce-l intereseaza in primul rand e valoarea subventiei pentru suprafata cultivata.
Anul trecut , ducand stupi cu colaboratorul meu la polenizare de leventica, am trecut pe langa campuri intregi de pepeni galbeni nerecoltati...pepenii erau putreziti.
Mi s-a explicat ca fermierii iau subventiile in functie de supr cultivate.
Isi iau subventia si dupa aia...Dumnezeu cu mila.
O sa fac poze anul asta  ca sa vedeti cum sta treaba.
Apropo de otravuri, Proapi, tu care ai luctrat ani la rand cu fam. Gastal, ai putea adauga cateva lucruri din "perioada Gaucho"? Roland mi-a povestit despre depopulari fara precedent.
Duceau stupii noaptea la FS, peste 2 zile, erau goi, fara culegatoare. Acestea ramaneau pe palarii, nu se mai intorceau la stupi, ba mai mult cautau nectar pe tulpina florii, erau complet  handicapate.

Modificat de andrei_calinescu (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
E clar ca in zilele noastre nu mai poti sa te duci la o cultura de rapita sau floarea soarelui fara sa stii cu ce a fost tratata samanta daca a fost tratata, cu ce a fost tratata planta, si cand si ce efect ar putea avea tratamentele asupra alinelor, apoi la Floarea Soarelui daca e autopolenizanta de ce sa te mai duci, ca am inteles ca astea autopolenizante au tubul floral mai lung si degeaba secreta nectar ca albina nu-l poate aduna...deci...de ce sa pierzi o luna la Floare aiurea???
Trebuie mare atentie si la pomii fructiferi, am pus la unul din celelalte doua topicuri unde sunt deschise discutii depre pesticide si CCD o lista cu pesticide ce se folosesc la tratarea semintelor si culturilor si pomilor fructiferi...deci, efectiv acum pastoral nu mai poti sa faci dupa ureche pt ca te poti trezi fara nimic!
O sa devenim printre altele experti si in pesticide, nu destul ca suntem soferi, mecanici, tamplari apicultori si mai stiu eu ce!!!!!!!

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

mitica_macin a scris:

Da trebuie sa discutam si cu ASOCIATIILE din care facem parte pentru ca un memoriu la MINISTERUL AG si la MEDIU ar fi de folos,
Orice demers facut s au discutie intretinuta cu oficialitati sau chiar cu populatia are efectul scontat


Dom Mitica...eu de dim,ineata trimit mailuri peste tot...acum caut adrese de mail sau numere de tel de la presedintii de asociatii sa-i informez despre problema, eu fac ce pot, bine ar fi daca din 3000 cati suntem aici macar 20-30 sa faca informare si restul sa constientizeze pericolul.
Parghii ca sa indreptam lucrurile strambe ar fi dar trebuie munca!!


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

propomit a scris:

Bunka nu-ti face probleme pentru polenizarea culturilor agricole pentru asta sau preocupat ei inaintea noastra prin crearea de soiuri autopolenizatoare, vezi soiurile de floarea soarelui. Daca ai posibilitatea sa stai de vorba cu stupari mai in virsta cam ce culesuri se facea pe timpul lui raposatu. cu respect propomit.



De floare autopolenizanta am auzit, insa de rapita autopolenizanta nu...o fi si asa ceva??? Se vede treaba ca trebuie sa studiez nu doar pesticidele ci si Organismele Modificate Genetic...deci o sa devenim experti si in asta...bun asa, va fi din ce in ce mai greu sa fim apicultori!!


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058

ciocansebi a scris:

O sa discutam problema asta si in special care sunt modalitatile legale de a ne putea "agata" de cei de la firma respectiva fara ca ei sa ne dea in judecata si sa ne innabushe inca din fasha actiunea noastra,de a face public reactiile adverse ce apar in cazul folosirii anumitor substante,care au fost demonstrate in celealte tari.Nu vom putea face fata pana nu gasim un buletin de analiza facut de un laborator autorizat din Franta de exemplu,pe care sa-l putem anexa la petitia noastra.Cu un simplu clip de pe you tube vom fi luati in deradere.Parca era Radu Dulau in Franta,Mishu in Spania...ei ar putea sa ne ajute.Voi lua legatura si cu un prieten care lucreaza   la Ministerul Agriculturii pentru a vedea exact care-i cea mai indicata masura de a lua pozitie.Daca o lasam asa..vom avea foarte multi ani de chin de-aici incolo,cu pierderi imense de efective,pierdere care va fi atat a noastra, cat si a romanilor de rand consumatori de miere autohtona.
va salut cu respect
drd.med vet sebastian ciocan


Sebi, in problema asta poti incerca sa iei legatura cu dr. ing. Dana Chirca reprezentant al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale!
Am sa anexez aici lincuri catre pagini WEB unde sunt descrise evenimentele din Germania din 2008...se pot traduce si poate gasim ceva pe acolo care ne-ar putea ajuta, si o sa caut si ceva de prin Franta!


Fisele de siguranta ale produselor de la Bayer

Modificat de BUNKA (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Uite cum arata CCD ...cum arata depopularile... disparitia albinelor in curs, la nemti acum 2 ani in 2008!!

skarry shit !!!! uite cum arata ccd ...cum arata disparitia albinelor curs, nemti acum ani 2008!! CLUB STUPARITUL

50KB


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la