APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA / Cliseele lui 'nea gica  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Nu obisnuiesc sa pierd vreme prin categoria "battlefield", dar remarcile lui 'nea gica ma distreaza mai mult ca niciodata altele pe forum. Poate pentru ca sunt la adresa mea.

Pai, stimate domnule gica, se pare ca nu ati citit tot ce am scris (sau nu ati vrut), sau poate ca nu procesati decat ce vreti... Dar daca nu m-ati inteles nu e vina mea.

Eu nu va cunosc si nu va pot caracteriza nici negativ, nici pozitiv. Eu doar am constatat niste chestii evidente - ca nu mai conta ideea, care se repeta cu obsesie, in criza de argumente, ci "cine are dreptate". Nu doar dumneavoastra si domnul Valer erati pe acolo aprinsi peste masura. Insa doar dumneata ai reactionat asupra persoanei, nu asupra ideii discutate.
(recunosc ca mi-am iesit din fire, dar deja ma plictiseau "repetitiunile" )

Trebue sa va reamintesc ca se discuta despre DIAFRAGMA, nu despre educatia pe care o avem sau nu. Eu n-am vrut sa parasesc subiectul, dumneavoastra de ce l-ati parasit?

Dar in modul dumneavoastra de exprimare mai de la urma chiar ma distreaza unele chestii.
Sa o luam pe rand:

gica a scris:

Comparatia cu 'berbeci sau cocosi' e tot in domeniu.
Aveam o disputa cu domnul Valeriu Bodea, fiecare venea cu argumentele lui.Pana la urma se rezolva,personal aveam mutarea in plic.
Ca chestia cu matematica si biologia nu merge intotdeauna o fi dar eu am vazut si berbec mergand in 3 picioare si cocos chior calare pe gaina.
Ca domn' Popovici 'are ociul format' cum a scris mai sus, o fi nu-l contrazic,da pentru situatia in discutia asta mai trebuie un organ si produsul lui (creierul si mintea).
Sincer sa fiu interventia lui Dani Popovici m-a oripilat.
Am o fata,are 31 de ani,medic veterinar,masterand la Bucuresti.Cred ca daca as auzi comparatii de-astea de la ea mi-as pune unghia-n gat.Ai o fata,sper sa nu ai ocazia.
Imi pare bine ca domnul Valeriu Bodea a trecut peste astea cu intelepciunea varstei.



Va rog sa cititi "Sociobiologia" de Wilson (ed. Trei Bocureşti, 2003) e vorba de psihologie si de etologie, nu de zootehnie. Cred ca va va trece pofta de pus unghia in gat cand veti vedea asemanarile comportamentale frapante intre specii dintre care omul nu e exclus - daca nu se autocontroleaza (... Da! Pe care din pacate omul nu le-a depasit decat in... pretntii si fitze - de fapt si ele determinate tot de un comportament  animalic de dominare si lacomie).
Dupa ce mi-ati dat dreptate de 2 ori si nu m-ati putut contrazice nici macar odata, va declarati horipilat.      De ce, pentru constatari pe care le fac? Eu v-am pus sa scrieti tot ce ati scris (nu doar dumneavoastra, inca cel putin 2-3 persoane ) ?

Si va mai rog sa nu faceti apel la varsta ca si argument de respect. Omul se poate face respectat DACA SFINTESTE LOCUL. In rest nimeni nu m-ar putea opri sa dispretuiesc lichelele chiar si batrane fie ele (vezi de exemplu tortionarii din fostele puscarii comuniste care se mai bucura si de pensii grase) si nici sa respect bebelusul de la pieptul mamei lui - si el e PERSOANA chiar daca nu are putere "sa impuna respect".
Nu vreau sa interpretati prin vre-un complex psihologic de asociere ca v-as face cumva "lichea", Doamne fereste! - NU VA CUNOSC. Doar ca varsta nu merge ca vaicareala in argumente de auto-victimizare.

Nu ma consider 'telectual deloc, tot tzaran roman sunt ca si structura psihologica (si ... din pacate, poate ceva mai putin neamt decat Pupemea - chiar daca Banatul a avut germani destui - si in procent destul de mare cu defecte de "artist" ).

Nici nu mai puteti spune ca nu mi-am cerut scuze, insa dupa scuzele mele ... tot va mai declarati horipilat, pai eu cum sa ma declar? ... Sa va spun adevarul?


Va repet - daca va contrazic in unele aspecte, nu inseamna ca nu va pot respecta ca persoana (atunci cand si daca va voi cunoaste personal). Dumneavoastra daca ma intalniti la vara undeva in pastoral ce mi-ati face? 

Toate cele bune! 

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
stau si ma gandesc cu mintea mea proasta...ce-o fi vrut sa zica invatzacelul asta cu,,cliseele lu nea gica"???    

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Mai Janese, eu omului astuia i-am spus mai voalat ca nu are cei 7 ani de acasa.
Sa faca pe ta-su berbec si cocos si apoi sa-si ceara scuze la dumnealui.
Eu acolo aveam o discutie cu domnul Valeriu Bodea si s-a bagat el ca izmana-n cur de doua ori.
Nu-s eu de vina ca el are 'ochi sa vada ' si nu are minte sa-nteleaga.
Mai Janese,da parca matematica si fizica din care am pus formulele pe acolo se invata prin clasa a 7-a si a 8-a  si se dezvolta la liceu.Daca omul nostru nu intelege,are impresia ca repetam acelasi lucru pe 12 pagini ce vina am eu?
Oi fii eu sclerozat si la argumentele puse de domnul  Valeriu Bodea nu inteleg nimic.
Dar omul acesta astepta o replica de la mine.
Pe cuvant de onoare ca problema pe care o aveam cu domnul Valeriu Bodea necesita o integrala tripla pentru a simplifica lucrurile.Am stat sa ma gandesc cum sa formulez altfel (sincer sa fiu nu am discutii personale cu dumnealui) si acum apare si se baga-n seama domnul Dani Popovici.
Ne face (compara) cu berbecii si cocosii si apoi isi cere scuze.
Maiiiiiiiiiiiii Janese, tu in aproape 3000 de postari ai comparat pe vreunii cu asa ceva ?
Nu,nu ai facut ca pe tine nu te deranjaza nici armetica nici zoologia.Tu esti un prapadit de inginer cum am fost si eu.
Dar pe doctorandul nostru ce l-a deranjat?
Un lucru simplu,a postat ceva mai imainte si nu l-a bagat nimeni in seama.Asta e tot.
Acum daca domnul a adus discutia aici,circ sa fie.Te rog s-o moderezi tu.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
@ janese
MODERATOR DIN UMBRA

- Ai ieşt la soare ? Frumos gestul tău faţă de un prieten, şi apreciat.

Nu cred că poţi modera acest conflict, din două motive:
  - prin postarea ta ai lasat impresia că esti părtinitor şi nici nu īnţelegi bine situaţia
  - eşti mai obişnuit cu...umbra.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
ma..uite care e shpilu...parerea mea..de om care baga zanzanie!!!  
forumu asta e un loc unde fiecare isi scrie parerea..nimeni nu obliga pe nimeni!fie ca are zece albine sau o mie de stupi!

gica si ala si ala si celalalt sunt practicieni care au citit literatura apicola si au impletit-o cu practica personala..fiecare tragand concluzioi dupa cat ne-a dus mintea pe fiecare!..
eu acum desi ar parea ca tin partea lui gica..va asigur ca nu e asha!!lucrul care nu este corect...?..doctorandul nostru incepe sa dea peste nas celor care participa la discitzii..si voalat facand caz de calificarea dumnealui si colac peste pupaza ca vezi doamne este si doctorand in bransha asta a apiculturii...eu il felicit ptr treaba cu doctoratul...dar nu ash vrea sa vad o teza de doctorat cu spicuiri de colo si de colo!..cam asta presimte janese cu parul alb...si ca sa  arate ca nu am dreptate il rog sa ne publice aici ceva din lucrarile dumnealui premergatoare tezei finale de doctorat!...nu am treaba nici cu gica..nici cu dpopoviciu..dar nu asha se pun lucrurile la punct...dand din coate si facand caz de nu stiu ce cunostintze...care te-ar avantaja datorita scolii care o are un stupar..stupar este si un colonel..si un militian ..si un tamplar...si un farmacist..si un frofesor si un pilot,si un sudor,sofer..si un elev!!hai sa vorbim ca intre stupari!!


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
gica are si el defectele lui ca orice om dar in materie de apicultura...bate la cur pe multzi scolitzi in ale apiculturii!nu-l laud pe gica..dar sa ne vedem fiecare lungu nasului!!..personal treaba cu cliseele ..mi s-a parut un mistou cam golanesc adresat unui om cu par alb in apicultura si cu nitzica scoala!!!dar treaba cu scoala ..e meritu lu tacsu..nu al lu gica!!!..daca nu era tacsu..asta ajungea un bagabond!!  

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

ioanpuiu a scris:

@ janese
MODERATOR DIN UMBRA

- Ai ieşt la soare ? Frumos gestul tău faţă de un prieten, şi apreciat.

Nu cred că poţi modera acest conflict, din două motive:
  - prin postarea ta ai lasat impresia că esti părtinitor şi nici nu īnţelegi bine situaţia
  - eşti mai obişnuit cu...umbra.

puiule..citeste..reciteste..rumega ,topicul de unde a pornit pingpongul si apoi fa-ti o opinie!!..eu asha am facut..azi am citit si recitit treburile care tzi-am zis..si mi-am zis..lasa-i in pace ..ca eu mai lipseam...dar m-a sacait nitzel mutarea diiscutiei aici..si mai ales titlul topicului!


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
pe forum acum sunt 160 de useri..161 cu mine!!!invit pe totzi sa discutam problr-ema ivita !! franc..fara ghionturi..fara gashti,gashcutze..simpatii etc!..hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

pus acum 14 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Nea Jane eu te sustin
Cred ca am postat prea mult la topicuri de astea
si iau pauza dar sa stii te sustin 
Sa traiesti!


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 14 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159

janese a scris:

pe forum acum sunt 160 de useri..161 cu mine!!!invit pe totzi sa discutam problr-ema ivita !! franc..fara ghionturi..fara gashti,gashcutze..simpatii etc!..hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

NEA EUGENE , e simplu , dupa capul meu , eu consider ca inainte de a face o caracterizare unui om trebuie sa-l cunosti , dar sa-l cunosti bine , dl DANI POPOVICI , parerea mea personala cred ca ati gresit , eu l-am cunoscut personal pe nea Gica si este un om de nota 20 , nu-l recunosc in postarea dvs , mai ales cand este usor ironizata , cred ca ar trebui sa-i cereti scuze , numai bine ! LUCIAN AVRAM !      NEA EUGENEEEEEEEEEEEEEEEEEE  MAI TRAIESTI ?    


pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

janese a scris:

pe forum acum sunt 160 de useri..161 cu mine!!!invit pe totzi sa discutam problr-ema ivita !! franc..fara ghionturi..fara gashti,gashcutze..simpatii etc!..hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

Eu ma abtzin,deoarece sunt din categoria "berbeci si cocosi"  si pot fi subiectiv.
Acea postare si pe mine m-a deranjat.Dar cum am considerat ca nu mai intervin in acel topic...am inghitit-o.


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

LUCIAN AVRAM a scris:


janese a scris:

pe forum acum sunt 160 de useri..161 cu mine!!!invit pe totzi sa discutam problr-ema ivita !! franc..fara ghionturi..fara gashti,gashcutze..simpatii etc!..hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

NEA EUGENE , e simplu , dupa capul meu , eu consider ca inainte de a face o caracterizare unui om trebuie sa-l cunosti , dar sa-l cunosti bine , dl DANI POPOVICI , parerea mea personala cred ca ati gresit , eu l-am cunoscut personal pe nea Gica si este un om de nota 20 , nu-l recunosc in postarea dvs , mai ales cand este usor ironizata , cred ca ar trebui sa-i cereti scuze , numai bine ! LUCIAN AVRAM !      NEA EUGENEEEEEEEEEEEEEEEEEE  MAI TRAIESTI ?    

traiesc ma,moldovene,troienit si siberian la temperaturi!!stateam si ma gandeam...zicea fcvaslui ca acum stupii trec examenul de iarna si se alege spuma de pleava..si-mi ziceam..de ce mai face LU atatea cutii noi?? ca or sa-i ramana destule goale pana la primavara!!!
       


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

janese a scris:


hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

   
Pai cat mai ai pana la maturizare Eugene. 


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
adevaratu cliseu e asta..apare pe stuparitu un clinci....faza intai apare andreirn..si faza a doua...se muta citat din topic pe apimardeal ..cu specificatzia...uite ce se cearta aia!!!!!totdeauna se repeta traseul asta!!!rn-ule...puteam sa pun pariu ca apari aici cu o postare!!!

pus acum 14 ani
   
romikele
Vizitator



Eu stau pitit... in umbra  

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

janese a scris:


rn-ule...puteam sa pun pariu ca apari aici cu o postare!!!

Poate te inveti minte si faci si tu un ban ....... muncit.
baga tare la pariuri. 


pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060

janese a scris:

puiule..citeste..reciteste..rumega ,topicul de unde a pornit pingpongul si apoi fa-ti o opinie!!.

Am recitit, şi ?  Nu s-a schimbat nimic.
Dacă lui Dani Popovici īi ştergi din postari p'alea cu berbecii şi cocoşii, nu ai ce-i reproşa. Rămīne seriozitate şi substanţă.
Prea multă sensibilitate aici pe forum.

Referitor la "pingpong" ?
       Dani P. a servit migi de pingpong şi Gică a returnat mingi de golf.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
zi ma ceva de ,,substanta" apicola..ca eu unul n-am vazut cici macar cat bobu de mazare!..posteaza aici un citat!..asta pentru puiu

pentru romikele...cumnate..unde-i zeama groasa mai vii si tu cu ciorbaru sa mesteci??
andrei..fericitule ..ca acu faci extractie la tine in stupina!!!zi ceva de albine!..o data te-am rugat sa ne zici si noua ce mai discutzi tu cu babele in cercul vostru apicol...dar te-ai facut ca ploua!!!


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

Dani Popovici a scris:


Eu doar am constatat niste chestii evidente - ca nu mai conta ideea, care se repeta cu obsesie, in criza de argumente, ci "cine are dreptate". Nu doar dumneavoastra si domnul Valer erati pe acolo aprinsi peste masura.

Va rog sa cititi "Sociobiologia" de Wilson (ed. Trei Bocureşti, 2003) e vorba de psihologie si de etologie, nu de zootehnie. Cred ca va va trece pofta de pus unghia in gat cand veti vedea asemanarile comportamentale frapante intre specii dintre care omul nu e exclus - daca nu se autocontroleaza (... Da! Pe care din pacate omul nu le-a depasit decat in... pretntii si fitze - de fapt si ele determinate tot de un comportament  animalic de dominare si lacomie).
Toate cele bune!  :hi:


-Domnule Dani Popovici, am nimerit din īntāmplare pe aici. Īmi pare rău să constat că vă antrenaţi şi sunteţi pe punctul de a-i antrena şi pe alţii īn lupta absurdă despre care scrieţi īn primul paragraf pe care vi l-am citat. Dumneavoastră ne-aţi īnţeles foarte greşit. Cei care au scris pro sau contra diafragmei au ajuns la convingerea lor după ani de practică. Eu şi alţii am susţinut utilitatea diafragmei iarna dar mai ales primăvara şi toamna pentru cei cu familii de albine puţine, pentru īncepători pentru cei cu familii slabe şi pentru cei cu lăzi mai mari de 12 rame. Iar cei cu familii puţine şi īncepătorii au de obicei familii slabe pentru că se grăbesc să ajungă la numărul care face rentabil pastoralul. Mulţi au şi lăzi mari şi vechi, cumpărate mai ieftin. Dilă Daniel, Pupemea, Maximus, Gică şi alţii au susţinut inutilitatea diafragmei şi sunt convins că nu din rea voinţă. La cei cu mulţi stupi diafragmele costă mult, sunt voluminoase şi incomod de transportat. Ei au de obicei lăzi de 8-12 rame īn care o familie bună se descurcă şi fără diafragmă mai ales iarna, cānd stă īn gheem. Disputa dintre noi nu a avut o tentă personală. Nici nu ne purtăm pică.

-Eu v-am propus să ieşim din zootehnie, nu Gică. Pentru că folosiţi greşit cunoştinţele de etologie pe care vi le-aţi īnsuşit. Noi nu avem nevoie să citim "Sociobiologia lui Wilson" pentru a constata că omul face parte din lumea animală, că īn calitate de animal se supune anumitor legităţi care guvernează lumea animală. Dealtfel de cimpanzeu ne apropie cele peste 98% gene comune. Dar aplicānd mecanic la om etologia animală greşiţi. Topicul despre diafragmă a avut peste 9500 de citiri. Īn spatele lor se află oameni pe care-i interesează subiectul. Aceşti oameni trebuie să decidă ce să facă. Şi eu şi ceilalţi am scris gāndindu-ne la cei care se află īn situaţia noastră ca număr de stupi, mărimea lăzilor, puterea familiilor, e.t.c. dar fără experienţă. Greşiţi şi altfel, greşeală comună multor cercetători pe care-i acaparează subiectul cercetării. Daţi prea mare īnsemnătate laturii animale a omului şi uitaţi că omul are şi o parte luminoasă. Care-l face să ia apărarea celui mai slab, să-l ajute pe cel īn nevoie, să-şi īnvingă instinctul de conservare şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altuia, să facă inaniţie pentru ca să-i poată supravieţui copiii şi altele pe care cineva mai īn temă decāt mine le-ar putea prezenta mai convingător şi mai frumos. Omul nu se reduce la latura lui animală, īn paralel trăieşte şi īntr-o lume a ideilor, a idealurilor, a credinţei īn Dumnezeu şi pe acestea nu le īntālniţi īn zootehnie. Detaşaţi-vă de obiectul cercetării dumneavoastră atunci cānd intraţi īn relaţii cu semenii şi va fi mai bine pentru toţi. Eu i-am īntrebat pe oponenţii diafragmei pentru ce dă sfaturi rele din cauză că sunt stupari de marcă, au un cuvānt important de care ar putea ţine seama unii īncepători care ar pierde prin nefolosirea ei. Măcar a unei folii de plastic. Am riscat să se supere pe mine unii din greii forumului, apărānd interesele unor īncepători pe care nu-i cunosc şi nu-i voi cunoaşte niciodată. Şi să ştiţi că mulţi oameni riscă pentru semeni pe care nu-i cunosc. Īn lumea animală sunt puţine exemple de acest fel. Dar ce credeţi, acest topic nu l-aţi deschis dumneavoastră tot sub imboldul unui impuls animalic explicat īn etologie? Ne puteţi răspunde liniştit, pe acest forum nu ne supărăm pe postările care nu ne interesează, nici pe autorii lor. Pur şi simplu putem să nu le citim, cum puteaţi face şi dumneavoastră. Sănătate şi succes la doctorat! Valer Bodea


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

janese a scris:


andrei..fericitule ..ca acu faci extractie la tine in stupina!!!zi ceva de albine!..o data te-am rugat sa ne zici si noua ce mai discutzi tu cu babele in cercul vostru apicol...dar te-ai facut ca ploua!!!

Bahhhh, tu ai cobit bah si ploua de adevarat.
5 zile a plouat sa ne ajunga pe 3 ani de sa facut la munte zapada de 2m.
Si maine o sa ploua din cauza ta.
Cica o sa mai si fulgere si daca nimeresti o lada de a mea .......
Miere au adunat fetele si cum se opreste ploaia asta trebuie sa am grija sa aiba si ele loc pt explozia de flori ca deja e iarba pana la genunchi.
Iar mai tras pe sfoara si am postat despre albine ca sa fie eu off topic aici.
   


pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
@ Janese
                La cītă apicultură ştiu eu... m-ai agăţat de unde ştiai că sunt mai slab.
...de la "substanţa" apicolă.

Īţi mai dau o părere: (ref. la D.P.)

pupemea a scris:

Ca ...nici mneata si nici nentu' Valer sau Gica nu sunteti deia de le sta mintea sa ...rugineasca.


Da' mingea n-ai văzut-o!


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

Valer70 a scris:

Topicul despre diafragmă a avut peste 9500 de citiri. Īn spatele lor se află oameni pe care-i interesează subiectul. Aceşti oameni trebuie să decidă ce să facă. Şi eu şi ceilalţi am scris gāndindu-ne la cei care se află īn situaţia noastră ca număr de stupi, mărimea lăzilor, puterea familiilor, e.t.c. dar fără experienţă. ...

omul are şi o parte luminoasă. Care-l face să ia apărarea celui mai slab, să-l ajute pe cel īn nevoie, să-şi īnvingă instinctul de conservare şi să-şi rişte viaţa pentru a o salva pe a altuia, să facă inaniţie pentru ca să-i poată supravieţui copiii şi altele pe care cineva mai īn temă decāt mine le-ar putea prezenta mai convingător şi mai frumos. Omul nu se reduce la latura lui animală, īn paralel trăieşte şi īntr-o lume a ideilor, a idealurilor, a credinţei īn Dumnezeu şi pe acestea nu le īntālniţi īn zootehnie. Detaşaţi-vă de obiectul cercetării dumneavoastră atunci cānd intraţi īn relaţii cu semenii şi va fi mai bine pentru toţi. Eu i-am īntrebat pe oponenţii diafragmei pentru ce dă sfaturi rele din cauză că sunt stupari de marcă, au un cuvānt important de care ar putea ţine seama unii īncepători care ar pierde prin nefolosirea ei. Măcar a unei folii de plastic. Am riscat să se supere pe mine unii din greii forumului, apărānd interesele unor īncepători pe care nu-i cunosc şi nu-i voi cunoaşte niciodată. Şi să ştiţi că mulţi oameni riscă pentru semeni pe care nu-i cunosc. Īn lumea animală sunt puţine exemple de acest fel. Dar ce credeţi, acest topic nu l-aţi deschis dumneavoastră tot sub imboldul unui impuls animalic explicat īn etologie? Ne puteţi răspunde liniştit, pe acest forum nu ne supărăm pe postările care nu ne interesează, nici pe autorii lor. Pur şi simplu putem să nu le citim, cum puteaţi face şi dumneavoastră. Sănătate şi succes la doctorat! Valer Bodea


Domnule Valer, chiar asa gandesc si eu.
Daca urmariti postarile mele si incercarile mele repetate de a explica DE CE am intervenit, va veti convinge ca gandesc asemanator cu dumneavoastra.

Orice incercare de a explica vad ca mi-a fost inteleasa gresit.
Deja imi pare rau ca am raspuns la provocarile domnului gica, si incercand sa ii explic ce gandesc am ajuns la ce am postat mai sus (cred ca e apogeul duritatii mele pe acest forum). Dar vad ca sunt mic copil fata de "recitalul" de mahala pe care il face el mai jos. (dupa ce avea pretentii de om educat "care-si baga ungia-n gat" ). Nu-i mai disec ideile din propozitii.

Am gasit un motiv de a-mi cere scuze si, la cererea domnului gica am adus explicatii si ... MI-AM CERUT SCUZE. (vad ca tot nu-i place)

Nu are rost sa ma lungesc cu prostiile astea nici aici, nici in alte postari. Ce am avut de zis am zis deja.
Dar mentionez: NU AM CARACTERIZAT PE NIMENI. AM CONTRAZIS IDEI SI ATITUDINI,  NU PERSOANE IN TOTALITATEA LOR. (Eu vad ca ma trezesc deja caracterizat de necunoscuti.)

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Sa revenim la diafragma si la modul ei de abordare.

Argumentele domnului Valer mi se par frumoase.
Ce m-a deranjat este chiar lipsa de deschidere in a vedea dreptatea celuilalt.
Toti aveti dreptate, dar nu universal valabila, nu tot timpul aplicabila. SA NU MAI PRIVIM IN ALB SI NEGRU.

Domnul Valer a zis ca se degaja caldura (Sigur are dreptate).
Dar poate ca si domnul Pupemea are dreptate - poate caldura care se pierde trebuie sa se duca. Exista situatii in lumea vie cand caldura biologica incurca daca e pastrata in prea mare masura in spatiul in care traiesc vietuitoarele.    Dar nimeni nu s-a gandit intre ce intervale de temperatura are unu dreptate si intre ce intervale de temperatura are celalalt dreptate (in Canada inclin sa dau dreptate domnului Valer, la noi chiar nu stiu).     Nimeni nu s-a gandit sa faca o corelatie intre debitul de aer NECESAR (adica marimea gurilor de aerisire, eventual amplasarea lor) si temperatura de afara.

S-a amintit de mai multe ori despre puterea familiilor. Cred ca e adevarat, ce se aplica la familii de 4 sau 5 rame nu se poate aplica la cele pe 9, chiar daca unii ar vrea sa forteze asta.

Nimeni nu s-a gandit ca exista mai multe anotimpuri intre care toate datele se schimba (mie mi-a venit ideea sa va amintesc, dar vazui ca fara roade).

Lucrurile sunt mult mai nuantate. Nu cred ca poate cineva sa spuna ca solutia lui e singura cea mai buna si aplicabila cu maxim de eficienta indiferent de conditii. Ideea e sa aflam CAND  evalabila o varianta si CAND e valabila alta.

Sa va zic un secret: si eu ma aflu printre cei curoiosi. Nu am pretentia ca dau lectii nimanui in probleme pe care nu le-am experimentat destul - si printre ele si diafragma. Ca de-aia ma intereseaza si mi-a pasat de discutii.
Argumentul experientei fiecaruia ma bucura, dar fara explicatii mai clare si la subiect,  de unde stiu pe cine sa cred?

Si in loc de concluzie ma mai gandesc la o treaba (cu sau fara abordare nuantata a ideilor din dialog) - singurele care ne pot raspunde cu adevarat sunt tot albinele. Doar ele ne pot arata cum se simt cu sau fara, dar atentie - la cate grade afara, cat de multe sunt, in ce sezon...

Puteti sa ma injurati, eu va repet:

TOATE CELE BUNE!


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
multa sanatate..si ai sa vezi ca se linistesc apele.! cat ai scris mai sus....ca text.. posteaza aici ceva din lucrarile tale care te-am rugat..observatzii,..considerente...rezultate ale lucrarilor tale in domeniul apicol!..pe orice tema ai aborda-o si din orice unghi!...sa nu fie cu cromozomi ca ma bagi in ceatza!        

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Gata esti calificat Janeee.Ai luat si tzadula asta...de moderator.Da..ba aia de stupar cand o iei??

_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

janese a scris:

multa sanatate..si ai sa vezi ca se linistesc apele.! cat ai scris mai sus....ca text.. posteaza aici ceva din lucrarile tale care te-am rugat..observatzii,..considerente...rezultate ale lucrarilor tale in domeniul apicol!..pe orice tema ai aborda-o si din orice unghi!...sa nu fie cu cromozomi ca ma bagi in ceatza!        


Pai eu pe nutritie fac experimente, cromozomii si ameliorarea genetica sunt o pasiune.
Imi pare rau ca partial trebue sa te refuz, multe rezultate din cercetarile mele inca nu au fost publicate (cele mai multe). Nu se poate dicuta despre ele public pana nu au fost publicate intr-o chestie d-aia cu patalama. + ca inca nu am terminat teza, n-am sustinut-o (is o grmada de "tabieturi" care nici mie nu-mi plac). Pana una alta, poate ma ajuta Dumnezeu sa le mai verific odata pe cele de care nu sunt sigur si sa scot o carte. - Uite ca si de la Maximus am invatat ceva cu "munca de ani de zile"

Hai sa va zic o chestie (publicata) de care sunt 100% sigur - Mierea nu stimuleaza, doar astampara foamea. In schimb polenul o face. Daca dai miere sau nu dai inainte de a culege ele polen, tot atata puiet numeri (mierea ti-o transporta in faguri). Daca dai polen (turta), creste cantitatea de puiet. Mult repetata idee de stimulare primavara cu sirop e de fapt o "scoatere din foame" si o aducere la normal. (+ ca "zama lunga" poate ajuta la conglomerarea polenului de care e mare nevoie)
Numai ca ATENTIE!, mai ales la familiile stimulate cu turta cu polen sau cu provizii mari de pastura adunata. Primavara trebuiesc ajutate -completate rezervele, ca altfel... ele au terminat tot ce era miere, mai ales daca le-ai lasat doar cu ce era in fagurii pe care ii acopereau ele (2 kg la intervalul de albine) - nu le ajunge.

Inca o chestie de bun simt - hranirea la cei puternici e discutabila in functie de culesul care exista, dar la familiile slabe cu mult puiet, poate sa abunde nectarul (de obicei nu are cine sa-l culeaga, populatia ingrijeste puietul) - si hranirile sunt FOARTE bine venite mai des decat se gandesc de obicei stuparii romani.

Si mai e una neverificata, de data asta - ma tot muncesc sa scot teza si oricum ce aflu interesant e bun si folositor candva. Dar ma intreb: La familiile puternice si bine aprovizionate in ce masura ajuta stimularea aceasta de iarna-primavara? Dar la roii care sunt plini de miere si n-au pic de pastura? (ce capacitati de compensare au ei cand dau de polen).
(Ca la cei slabi, saracii - vara ajuta, iarna n-au putere sa incalzeasca si sa foloseasca ce le dai.)
Prima transa de raspunsuri la ultima intrebare le voi afla primavara aceasta pana la salcam. Voi - sper - cat mai repede, dar nu inainte de sustinerea publica a "muncii mele de 4 ani" din toamna ce vine.

Imi pare rau ca nu ti-am dat raspuns deplin, dar sper sa vina si vremea aceea.
Sal'tare! (ca la Manastur) 

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

pupemea a scris:

Gata esti calificat Janeee.Ai luat si tzadula asta...de moderator.Da..ba aia de stupar cand o iei??

-No' nea Jane !
Iaca inca o chestie ... tre' țadula de stupar ... daca și la rasa de matci trebuie ... ca și Romaniei tre' tzadula de Europa (de parca ne-ar fi mutat cineva in Australia).
-Pai nu-i aceeași Marie, daca-i pui alta palarie ???
O fi ea mai frumoasa, c-o hi palaria noua ... și cu o țira di machiaj da' ... dimineața tot aia originala-i ... așe-i ???
Sa traiești nea'Jane     


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

Dani Popovici a scris:


janese a scris:

multa sanatate..si ai sa vezi ca se linistesc apele.! cat ai scris mai sus....ca text.. posteaza aici ceva din lucrarile tale care te-am rugat..observatzii,..considerente...rezultate ale lucrarilor tale in domeniul apicol!..pe orice tema ai aborda-o si din orice unghi!...sa nu fie cu cromozomi ca ma bagi in ceatza!        


Pai eu pe nutritie fac experimente, cromozomii si ameliorarea genetica sunt o pasiune.
Imi pare rau ca partial trebue sa te refuz, multe rezultate din cercetarile mele inca nu au fost publicate (cele mai multe). Nu se poate dicuta despre ele public pana nu au fost publicate intr-o chestie d-aia cu patalama. + ca inca nu am terminat teza, n-am sustinut-o (is o grmada de "tabieturi" care nici mie nu-mi plac). Pana una alta, poate ma ajuta Dumnezeu sa le mai verific odata pe cele de care nu sunt sigur si sa scot o carte. - Uite ca si de la Maximus am invatat ceva cu "munca de ani de zile"

Hai sa va zic o chestie (publicata) de care sunt 100% sigur - Mierea nu stimuleaza, doar astampara foamea. In schimb polenul o face. Daca dai miere sau nu dai inainte de a culege ele polen, tot atata puiet numeri (mierea ti-o transporta in faguri). Daca dai polen (turta), creste cantitatea de puiet. Mult repetata idee de stimulare primavara cu sirop e de fapt o "scoatere din foame" si o aducere la normal. (+ ca "zama lunga" poate ajuta la conglomerarea polenului de care e mare nevoie)
Numai ca ATENTIE!, mai ales la familiile stimulate cu turta cu polen sau cu provizii mari de pastura adunata. Primavara trebuiesc ajutate -completate rezervele, ca altfel... ele au terminat tot ce era miere, mai ales daca le-ai lasat doar cu ce era in fagurii pe care ii acopereau ele (2 kg la intervalul de albine) - nu le ajunge.

Inca o chestie de bun simt - hranirea la cei puternici e discutabila in functie de culesul care exista, dar la familiile slabe cu mult puiet, poate sa abunde nectarul (de obicei nu are cine sa-l culeaga, populatia ingrijeste puietul) - si hranirile sunt FOARTE bine venite mai des decat se gandesc de obicei stuparii romani.

Si mai e una neverificata, de data asta - ma tot muncesc sa scot teza si oricum ce aflu interesant e bun si folositor candva. Dar ma intreb: La familiile puternice si bine aprovizionate in ce masura ajuta stimularea aceasta de iarna-primavara? Dar la roii care sunt plini de miere si n-au pic de pastura? (ce capacitati de compensare au ei cand dau de polen).
(Ca la cei slabi, saracii - vara ajuta, iarna n-au putere sa incalzeasca si sa foloseasca ce le dai.)
Prima transa de raspunsuri la ultima intrebare le voi afla primavara aceasta pana la salcam. Voi - sper - cat mai repede, dar nu inainte de sustinerea publica a "muncii mele de 4 ani" din toamna ce vine.

Imi pare rau ca nu ti-am dat raspuns deplin, dar sper sa vina si vremea aceea.
Sal'tare! (ca la Manastur) 

pai tu pe mine ma intrebi??zi si tu ceva acolo..o scurgere mica de informatzii.....da si tu ceva de la tine...nu din teza de doctorat..din lucrarile premergatoare!!....daca te aude cine nu stie ishi inchipuie ca cine stie ce cercetari secrete faci!!!

ai zis mai deunazi..ca stupii tai sunt ocupatzi..supusi unor experimente pana in toamna!!...zi macar ce fac saracele albine!!!


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Pai ce teza e alta-ceva decat mine? Teza lucra separat si eu separat? Sau mi-o face altcineva? Sau crezi ca o copiez? 40 % e parte teoretica (baza), dar e mult mai mult decat se scrie in teza de fapt - raman multe lucruri de care se tine cont, dar nu se citeaza explicit in teza de fapt şi 60% experimente.
Documenteaza-te ce-a patit Paulescu de ii suflara aia Nobelu'. Nu ca ce fac eu e de Nobel, da chiar Paulescu dupa ce a patit-o a recomandat sa ne ferim de a discuta public chestii nepublicate cu drept de autor.
La fel a patit si Vuia si au luat fratii aia laurii.

Primavara asta am 8 loturi (fara hranire, martor, cu supliment de lizina, cu protofil, cu acidifiant, cu vitamine si minerale, cu Nosestat, cu ceapa) Le voi masura puietul si incarcatura de spori de Nosema nupa hranire. Ce sa-ti zic? poate ai tu o premonitie si-mi spui de pe acum ce-mi iese. Eu am rabdare pana la primavara, si inca 2-3 ani de repetat experimentele. Tu de ce nu ai rabdare pana in toamna, cand sustin public teza?

Ti-am spus cu ce ma ocup. TI-AM SPUS [2 (DOUA)] CONCLUZII CU 100% ACOPERIRE PE CARE LE-AM PUBLICAT. Eu sper sa dau drumu la informatii verificate, nu la treaba neterminata. Aici pe forum discut tehnologie.


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
hai ca incerci sa ma aburesti...nu ca eu ash fi coanda!!!      
dar ce-mi zici mai sus nu sunt noutatzi....poate treaba cu nosestatul...dar acu douazeci de ani au facut altzii cu fumidilu...cu hidrazida...cu pelinu...cu faina de urzici si trifoi...zi ceva sa ma lasi in cur!


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Dani Popovici am īnţeles poziţia dumneavoastră faţă de utilizarea diafragmei şi faţă de confruntările sterile, este apropiată de a mea. V-am īnţepat puţin īn acest topic, fără răutate, dorind să arăt că de multe ori cānd nu suntem de acord cu atitudinea altora adoptăm aceeaşi atitudine fără a ne da seama. Pentru că putem să-i privim obiectiv pe alţii dar pe noi īnşine-nu! Am păţit-o toţi, inclusiv eu. Toate cele bune! Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Pentru Janese:
Pai bravo lor, da se pare ca s-au distrus izvoarele istorice - e cam mult de atunci si au putrezit tablitele de lut si tablitele cerate.
Daca sunt asa de cunoscute de ce nu se stiu exact efectele? Le stapaneste cineva cu adevarat? Eu vreau CIFRE, nu recomandari "pretioase". Toti recoanda, toti stiu ca e bun (cum stiau dacii ca e bine sa mananci mere), da daca intrebi pe cineva, toti dau din umeri.

De exemplu menta (CEAI) stiai ca daca o dai toamna depopuleaza? Toti o recomanda !!!
Eu am descoperit ca depopuleaza. Explicatia - contine tanin. Daca sti ce face taninul, intelegi.

Tema mea la doctorat este testarea aditivilor furajeri pe albine.

Alt mit demontat si confirmat de 2 experimente ale mele - pastura nu e mai buna decat polenul cu nimic, ba chiar prefera sa consume polen congelat cand au de ales.

Dar ce sa-ti dau eu tie seama ce rezultate am? Am vre-o datorie fata de tine? Sau ma platesti tu pentru ce muncesc? Daca imi iese rezultat 0, tot problema mea si riscul meu  e! ("mi-o iau in bot" ) -asta e!

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
1...pai daca ma iei asha......zic si eu atunci...nu mai face caz de marile tale cercetari!!
2. zici de planta..menta..<<ai descoperit"???
la care menta te referi??? ca aia de balta e aur pentru albine...
tanin nu contzine si strugurele???
or si culesul de la struguri e aur pentru colonia de albine...
3.  zi ceva despre albine...,,alte descoperiri"..ca suntem pe un forum de apicultura....asta e motivul pentru care tzi-am zis sa ne zici cate ceva!!

cum de altfel totzi de aici zicem!!


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Dani cateodata nu poti sa ai dreptate. Nu poti afirma ca un produs rezultat in stup cum este pastura este mai putin bun decat polenul congelat.
Albinele nu se vor arunca pe polenul congelat asa cum ar face pe miere. Polenul administrat in turte sau crud nu se va consuma decat in cateva zile. De multe ori riscul este mare. La o cantitate administrata necorespunzator riscam ca polenul sa mucegaiasca. Dar asta este o alta poveste si riscam sa iesim din topic


pus acum 14 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159

janese a scris:


LUCIAN AVRAM a scris:


janese a scris:

pe forum acum sunt 160 de useri..161 cu mine!!!invit pe totzi sa discutam problr-ema ivita !! franc..fara ghionturi..fara gashti,gashcutze..simpatii etc!..hai sa discutam ca niste oameni maturi!!!

NEA EUGENE , e simplu , dupa capul meu , eu consider ca inainte de a face o caracterizare unui om trebuie sa-l cunosti , dar sa-l cunosti bine , dl DANI POPOVICI , parerea mea personala cred ca ati gresit , eu l-am cunoscut personal pe nea Gica si este un om de nota 20 , nu-l recunosc in postarea dvs , mai ales cand este usor ironizata , cred ca ar trebui sa-i cereti scuze , numai bine ! LUCIAN AVRAM !      NEA EUGENEEEEEEEEEEEEEEEEEE  MAI TRAIESTI ?    

traiesc ma,moldovene,troienit si siberian la temperaturi!!stateam si ma gandeam...zicea fcvaslui ca acum stupii trec examenul de iarna si se alege spuma de pleava..si-mi ziceam..de ce mai face LU atatea cutii noi?? ca or sa-i ramana destule goale pana la primavara!!!
       

pai daca imi raman cutii goale , le vand pe la RAZVAD , cunosc eu acolo pe unu care cumpara tot ce misca       

Modificat de LUCIAN AVRAM (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
ma..uite ce o sa fac....o sa cumpar vreo dopua mii de cutii in vara asta...la toamna le imprastii frumos prin gradina...si la iarna viitoare..o sa le fac o poza..asha troienitzi..sa zic...stupina lu janese!!! ca tu asha ai facut...ai pozat in draci..numai randuri de cutii...si cu cate patru tzarusi sub fiecare...in rest...ce e inauntru...numai voi stitzi!!...  

pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

janese a scris:


1. ...nu mai face caz de marile tale cercetari!!
...
2. zici de planta..menta..<<ai descoperit"???
la care menta te referi??? ca aia de balta e aur pentru albine...
tanin nu contzine si strugurele???
or si culesul de la struguri e aur pentru colonia de albine...
3.  zi ceva despre albine...,,alte descoperiri"..ca suntem pe un forum de apicultura....asta e motivul pentru care tzi-am zis sa ne zici cate ceva!!

cum de altfel totzi de aici zicem!!


1. Nu fac caz deloc, ca si dovada am spus pana acum ca sunt doctorand, nu ca am descoperit America. Oricum printre cele ce am descoperit is si lucrari stiintifice ale altora pentru care numai sa caut si sa traduc mi-a luat 1 an jumate (si n-am facut caz) . si care doar traduse si publicate mi se par cu 2-3-5 pasi mai inainte decat cartile de nutritia albinei scrise in limba romana.

2.Ierneaza tu albinele pe aur de-asta!   Daca nu stiai, si mana de stejar are tanin (pe langa pH mai alcalin si saruri).

3. Ete nu vreau deocamdata.

Mi se pare ca avem in Romania un defect cam ciudat - "Nu fac nimic daca NU ... e spectaculos sau aduce castig peste noapte", "Nu fac ameliorare pe Carpatina ca ... dureaza muuult..., mai bine cumpar de la altii ce vor ei sa-mi deaaaa..., vreau spectacol peste noapteeee, iar ameliorarea dureaaazaaaaaa...", "Nu plantez stejari sau nuci Ca.... cresc greeeeu ... Ca eu poate nu mai ajung sa ma folosesc de ei"
Ei, la nemti si la altii ca ei nu e asa - ca dovada liniile genetice pe care le au, produsele pe care le vand din materii prime banale, dar pe care le STAPANESC  teoretic.
Si pe deasupra la unii ni se pare ca suntem baieti destepti si ca "frierii lucreaza", iar noi ii fentam. (Poate nu e cazul tau, Janese, dar pentru ce imi ceri mie senzatii tari? Repet- cu ce sunt eu dator la tine? Am semnat vre-un contract de cercetare si tre' sa-ti dau raportul? )

Eu daca scriu ceva pe forum, scriu ce cred si ce mi se pare normal. Daca testezi un produs, il testezi ca sa aflii ce poate, nu ca sa te dea pe spate. Sa sti tu exact ce poate si la ce te astepti de la el, nu sa-l folosesti ca ... chiorul.

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

balasbebe a scris:

Dani cateodata nu poti sa ai dreptate. Nu poti afirma ca un produs rezultat in stup cum este pastura este mai putin bun decat polenul congelat.
Albinele nu se vor arunca pe polenul congelat asa cum ar face pe miere. Polenul administrat in turte sau crud nu se va consuma decat in cateva zile. De multe ori riscul este mare. La o cantitate administrata necorespunzator riscam ca polenul sa mucegaiasca. Dar asta este o alta poveste si riscam sa iesim din topic


- Pastura totusi e un polen conservat, comparat cu silozul din zootehnie de Hristea si multi altii. Pai daca sunt nevoite sa-l conserve nu insemna ca pot sa-l inbunatateasca. Compara tu silozul cu planta verde sau compotul, sau orice conservat cu produsele proaspete.

- Nu il consuma in catev zile, ci in cel putin 10 zie. Numai ca am avut loturi egale si nu dintr-un stup-doi si pastura a ramas in diferite proportii dar polenul congelat l-au lins in aceleasi conditii. Si n-a mucegait nimic.

- Explicatia logica a valorii mai mici este clar - faptul ca prin fermentare, bacteriile consuma mult din substantele nutritive (ca in orice fermentatie lactica) si transforma in dioxid de carbon si apa.
Explicatia unei presupuse valori biologice mai mari este o digestibilitate inbunatatita prin fermentare. Ma gandesc ca poate batranii aceia au avut pastura din alta specie, cu polen mai de calitate, sau ca poate nici n-au testat ce au spus. Ca altfel nu-mi explic.

Deocamdata albinele mele au avut aaaalta parereeee... - de a contrazice de 2 ori (in ani diferiti) si foarte ferm (si concludent, si semnificativ statistic, si in egala masura s-au repetat rezultatele) parerea de pana acum ca ar da rezultate mai bune - si la preferinta de a consuma si la cantitatea de puiet. Si eu PE ELE  le cred.

Dar nu mai vreau sa-mi perd timpul cu contradictii din astea. Pentru mine unu, experienta si testele spun tot, nu logica umana bazata pe asocieri [de prejudecati uneori]. Poti inova si inventa orice, dar inainte de a sustine ca e bun, trebue testat.


pus acum 14 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675
dle Popovici nu contest cunostintele nimanui dar ati facut o afirmatie referitor la ceaiul de menta ca ar uza albina ce plante recomandati ?eliminam menta ?eu stiu ca zaharul uzeaza dar folosesc albina care nu ierneaza CE INTRA LA IERNAT AIA IESE PRIMAVARA, experienta personala verificata in timp 

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
dane..eu nu ma cert cu tine..dar daca ai intrat pe forumu asta si te-ai si liogat..atunci ai si niste datorii,obligatzii fatza de el..sa vorbesti despre albine...atat cat potzi!!..ori tu pana acu nu ai dar decat shterse!!...zi ceva despre albinele tale...despre matcile tale..despre cutiile tale...orice ..dar zi ceva!!...fara generalitatzi si descoperiri extraordinare!!!
treaba cu ...Ete nu vreau deocamdata"..asta e in stare si portaru de la fabrica sa o zica!!
eu unu nu ma ami lungesc pe subiectu asta cu tine!..te salut si citesc tot ce scrii despre albine!!
ps...la treaba cu diafragma....ce descoperiri ai facut???


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753
Cand voi crede ca am ajuns la capat si STAPANESC indeajuns ce experimentez. Cand voi fi repetat e suficiente ori experimentele pe ce banuiesc eu ca e bun sau bine. Cand pot alcatui un tot unitar din tot ce voi sti. Cand voi fi sigur ca nu scriu baliverne ...
Voi face public tot ce stiu. Pana atunci vorbim discutii de dragul de a vorbi, nu pentru a scoate ceva util din ele.


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

janese a scris:

dane..eu nu ma cert cu tine..dar daca ai intrat pe forumu asta si te-ai si liogat..atunci ai si niste datorii,obligatzii fatza de el..sa vorbesti despre albine...atat cat potzi!!..ori tu pana acu nu ai dar decat shterse!!...zi ceva despre albinele tale...despre matcile tale..despre cutiile tale...orice ..dar zi ceva!!...fara generalitatzi si descoperiri extraordinare!!!
treaba cu ...Ete nu vreau deocamdata"..asta e in stare si portaru de la fabrica sa o zica!!
eu unu nu ma ami lungesc pe subiectu asta cu tine!..te salut si citesc tot ce scrii despre albine!!
ps...la treaba cu diafragma....ce descoperiri ai facut???



Iti dau dreptate - tre sa fac o pagina personala (si tot am amanat)- stau cam rau si cu pozele deocamdata, si mai ales n-am avut timp. N-am avut  eu timp nici sa rasfoiesc forumul cum as fi vrut. Dar is multi membrii care nu scriu nimic pe de alta parte.
Oricum iti promit ca pana nu vine primavara  dau drumul la un topic personal. Nu esti singurul ca re mi-o cere.

Diafragma n-am cercetat.o DELOC. Eram doar curios. Concluziile le-ai citit la mine si la domnul Valer pe acest topic.


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
Voi face public tot ce stiu. Pana atunci vorbim discutii de dragul de a vorbi, nu pentru a scoate ceva util din ele.(dan popovici)
pai...mai dane...noi astialaltzi nu postam din acest motiv...daca tu faci treaba asta...atunciii...pana o fi copilu cu buricu legat...nu ma mai zgandari!!!
       


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

Dani Popovici a scris:

Cand voi crede ca am ajuns la capat si STAPANESC indeajuns ce experimentez. Cand voi fi repetat e suficiente ori experimentele pe ce banuiesc eu ca e bun sau bine. Cand pot alcatui un tot unitar din tot ce voi sti. Cand voi fi sigur ca nu scriu baliverne ...
Voi face public tot ce stiu. Pana atunci vorbim discutii de dragul de a vorbi, nu pentru a scoate ceva util din ele.


Nenea Dan ,

Pai ...si ...ce sa facem? Sa asteptam pan' ce suntem siguri pe ceea ce ...o sa credem ca stim?Ca semeni,inaintasi siguri pe rezultatul iexperientelor, a analizelor lor de laborator sau nu , am mai vazut.Ca apoi sa vina altu mai dastept si sa zica vitzeversa si...tot bazat pe experiment.
Sa'pai sa nu mai scriem n'ica? Ca... vezi doamne nu suntem... beton?Si sa nu mai dam cu bata in informatie chiar de loc? Atunci pe ce ne mai "certam"??Hai sa inchidem pe trei ani forumu si dupa ce aflam cate picioare are albina, venim si expunem rezultatele.Ca miere fac intre timp chinejii.

Tre' musai si studiu si experiment si lucruri batute'n cuie nu zic nu.Insa fara sa ceara palmasul , nenea doctoru nu stie ce e important si de actualitate.Pe bune ca habar nu are.
'


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
LUCIAN AVRAM
CLUB STUPARITUL

Din: Vaslui
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1159

janese a scris:

ma..uite ce o sa fac....o sa cumpar vreo dopua mii de cutii in vara asta...la toamna le imprastii frumos prin gradina...si la iarna viitoare..o sa le fac o poza..asha troienitzi..sa zic...stupina lu janese!!! ca tu asha ai facut...ai pozat in draci..numai randuri de cutii...si cu cate patru tzarusi sub fiecare...in rest...ce e inauntru...numai voi stitzi!!...  

          INVIDIOSULE     


pus acum 14 ani
   
prisecarul
Vizitator




janese a scris:

ma..uite ce o sa fac....o sa cumpar vreo dopua mii de cutii in vara asta...la toamna le imprastii frumos prin gradina...si la iarna viitoare..o sa le fac o poza..asha troienitzi..sa zic...stupina lu janese!!! ca tu asha ai facut...ai pozat in draci..numai randuri de cutii...si cu cate patru tzarusi sub fiecare...in rest...ce e inauntru...numai voi stitzi!!...  

vorbe.........
     


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Dane!.Suntem pe acest Forum sa putem sa discutam indiferent de ton. Eu nu sunt specialis. Eu sunt producator de polen si ar trebui sa-ti sustin teoria. Nu este rea, este chiar interesanta, dar a face diferenta intre un produs conservat natural si unul in stare artificiala, am vrut doar spun cum gandesc eu. Aceasta discutie se poate lungi de exemplu la intretinerea familiilor de albine, sau in alta parte. Nu prea suntem in topicul creat, dar pentru ca parca aici ne contram putin sa lasam sa decurga discutia oriunde.
Poate ca in alta parte am avea mai multi sustinatori. Mai sunt si specialisti care vad altfel problema. Ei sustin ca ar fi mai bun laptele degresat, faina de soia sau rumegusul. Sunt doar puncte de vedere.


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

balasbebe a scris:

Dane!.Suntem pe acest Forum sa putem sa discutam indiferent de ton. Eu nu sunt specialis. Eu sunt producator de polen si ar trebui sa-ti sustin teoria. Nu este rea, este chiar interesanta, dar a face diferenta intre un produs conservat natural si unul in stare artificiala, am vrut doar spun cum gandesc eu. Aceasta discutie se poate lungi de exemplu la intretinerea familiilor de albine, sau in alta parte. Nu prea suntem in topicul creat, dar pentru ca parca aici ne contram putin sa lasam sa decurga discutia oriunde.
Poate ca in alta parte am avea mai multi sustinatori. Mai sunt si specialisti care vad altfel problema. Ei sustin ca ar fi mai bun laptele degresat, faina de soia sau rumegusul. Sunt doar puncte de vedere.


Pai pastura se poate foarte bine compara cu muraturile sau cu furajul insilozat pentru rumegatoare din punct de vedere al amplorii si tipului modificarilor care au loc in comparatie cu structura materiei prime (polen, porumb verde, castraveti etc. etc.)


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

pupemea a scris:


Dani Popovici a scris:

Cand voi crede ca am ajuns la capat si STAPANESC indeajuns ce experimentez. Cand voi fi repetat e suficiente ori experimentele pe ce banuiesc eu ca e bun sau bine. Cand pot alcatui un tot unitar din tot ce voi sti. Cand voi fi sigur ca nu scriu baliverne ...
Voi face public tot ce stiu. Pana atunci vorbim discutii de dragul de a vorbi, nu pentru a scoate ceva util din ele.


Nenea Dan ,

Pai ...si ...ce sa facem? Sa asteptam pan' ce suntem siguri pe ceea ce ...o sa credem ca stim?Ca semeni,inaintasi siguri pe rezultatul iexperientelor, a analizelor lor de laborator sau nu , am mai vazut.Ca apoi sa vina altu mai dastept si sa zica vitzeversa si...tot bazat pe experiment.
Sa'pai sa nu mai scriem n'ica? Ca... vezi doamne nu suntem... beton?Si sa nu mai dam cu bata in informatie chiar de loc? Atunci pe ce ne mai "certam"??Hai sa inchidem pe trei ani forumu si dupa ce aflam cate picioare are albina, venim si expunem rezultatele.Ca miere fac intre timp chinejii.

Tre' musai si studiu si experiment si lucruri batute'n cuie nu zic nu.Insa fara sa ceara palmasul , nenea doctoru nu stie ce e important si de actualitate.Pe bune ca habar nu are.
'


1. Va rog sa ma intelegeti, imi place sau nu imi place, pana nu public rezultatele, nu pot discuta despre ele. Asta e regula in stiintza deocamdata.

2. V-am mai spus ca am invatat de la Maximus    - muncesc cativa ani in secret si apoi vand ce am obtinut. Acum fara gluma, poate ce e la punctul 1 chiar e de folos in varianta in care reusesc sa scot o carte cu tot ce am muncit (sinteza din lucrarile stiintifice + sinteza din rezultatele experimentelor.


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Fara suparare, dar tu ai inceput. Eu doar m-am bagat putin.  Sper ca nu am derenjat prea tare.

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

Dani Popovici a scris:


pupemea a scris:


Dani Popovici a scris:

Cand voi crede ca am ajuns la capat si STAPANESC indeajuns ce experimentez. Cand voi fi repetat e suficiente ori experimentele pe ce banuiesc eu ca e bun sau bine. Cand pot alcatui un tot unitar din tot ce voi sti. Cand voi fi sigur ca nu scriu baliverne ...
Voi face public tot ce stiu. Pana atunci vorbim discutii de dragul de a vorbi, nu pentru a scoate ceva util din ele.


Nenea Dan ,

Pai ...si ...ce sa facem? Sa asteptam pan' ce suntem siguri pe ceea ce ...o sa credem ca stim?Ca semeni,inaintasi siguri pe rezultatul iexperientelor, a analizelor lor de laborator sau nu , am mai vazut.Ca apoi sa vina altu mai dastept si sa zica vitzeversa si...tot bazat pe experiment.
Sa'pai sa nu mai scriem n'ica? Ca... vezi doamne nu suntem... beton?Si sa nu mai dam cu bata in informatie chiar de loc? Atunci pe ce ne mai "certam"??Hai sa inchidem pe trei ani forumu si dupa ce aflam cate picioare are albina, venim si expunem rezultatele.Ca miere fac intre timp chinejii.

Tre' musai si studiu si experiment si lucruri batute'n cuie nu zic nu.Insa fara sa ceara palmasul , nenea doctoru nu stie ce e important si de actualitate.Pe bune ca habar nu are.
'


1. Va rog sa ma intelegeti, imi place sau nu imi place, pana nu public rezultatele, nu pot discuta despre ele. Asta e regula in stiintza deocamdata.

2. V-am mai spus ca am invatat de la Maximus    - muncesc cativa ani in secret si apoi vand ce am obtinut. Acum fara gluma, poate ce e la punctul 1 chiar e de folos in varianta in care reusesc sa scot o carte cu tot ce am muncit (sinteza din lucrarile stiintifice + sinteza din rezultatele experimentelor.

pana la urma..faci publicitate mascata cartii tale..sau discutam apicultura???
uite...daca eu m-ash duce pe un forum de sex..si ash incepe acolo...am cercetat,tehnica imperecherii la paianjeni si am facut niste descoperiri fenomenale!!..dar deocamdata nu va spun..ca o sa scriu o carte..si daca suntetzi interesatzi...cumparatzi-o!!!???????????  


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Jane Esti tare. Pe mine m-ai convins. Nu mai scriu nimic. Cand doresc intai te intreb pe tine, poate ai o solutie mai buna.

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

balasbebe a scris:

Jane Esti tare. Pe mine m-ai convins. Nu mai scriu nimic. Cand doresc intai te intreb pe tine, poate ai o solutie mai buna.

    hai!!!poate mi-abate shi pe tine!!!


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

balasbebe a scris:

Jane Esti tare. Pe mine m-ai convins. Nu mai scriu nimic. Cand doresc intai te intreb pe tine, poate ai o solutie mai buna.

Despre sex?
Cu paienjeni?
   


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

janese a scris:

ma..uite ce o sa fac....o sa cumpar vreo dopua mii de cutii in vara asta...la toamna le imprastii frumos prin gradina...si la iarna viitoare..o sa le fac o poza..asha troienitzi..sa zic...stupina lu janese!!! ca tu asha ai facut...

Pai tu nu ai atata curte.
Sau pozezi stupi soacrei?
   


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

balasbebe a scris:

Fara suparare, dar tu ai inceput. Eu doar m-am bagat putin.  Sper ca nu am derenjat prea tare.


Janese a inceput.
Da, am mai zis - vad ca daca raspund la provocari n-o mai dau de capat ...

Te trage de liba, spune verzi si usacate, se maimutareste, apoi tot pe tine te noroieste ... N-am urmarit topicul despre relatiile lui cu soacra, da tre' sa ma interesez ce origini mai are si asta. [ ciudat comportament )  ]

Modificat de Dani Popovici (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
      dane..hai sa incheiem!!!dar zi si tu ceva de albinele tale!!!

pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

AndreiRN a scris:


janese a scris:

ma..uite ce o sa fac....o sa cumpar vreo dopua mii de cutii in vara asta...la toamna le imprastii frumos prin gradina...si la iarna viitoare..o sa le fac o poza..asha troienitzi..sa zic...stupina lu janese!!! ca tu asha ai facut...

Pai tu nu ai atata curte.
Sau pozezi stupi soacrei?
   

pai ce? pe curtea lu lucian avram..scrie undeva ca e a lui???sau pe cutiile alea dinrezervatzia naturala..scrie undeva ca stupii sunt ai romanului RN?


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

janese a scris:

      dane..hai sa incheiem!!!dar zi si tu ceva de albinele tale!!!

ti-am promis ca iarna asta fac topic despre mine!?
Mai da-mi ragaz sa fac cateva poze, ca acum ingeata sufletu' (softu sau cum ii spune) in aparat.


pus acum 14 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
eu am rabdare..dar sunt cu ochii pe tine!!!sa stii ca sunt primul care o sa-ti cumpar cartea!(vorbesc serios) dar si daca spui acolo poveshtiiiiii...sa te tzii apoi!!        

fratzilor!! este ca m-a pacalit si asta???      


pus acum 14 ani
   
stefan1
apicultor

Din: sibiu 1953
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 619

Dani Popovici a scris:



- Pastura totusi e un polen conservat, comparat cu silozul din zootehnie de Hristea si multi altii. Pai daca sunt nevoite sa-l conserve nu insemna ca pot sa-l inbunatateasca. Compara tu silozul cu planta verde sau compotul, sau orice conservat cu produsele proaspete.

- Nu il consuma in catev zile, ci in cel putin 10 zie. Numai ca am avut loturi egale si nu dintr-un stup-doi si pastura a ramas in diferite proportii dar polenul congelat l-au lins in aceleasi conditii. Si n-a mucegait nimic.

- Explicatia logica a valorii mai mici este clar - faptul ca prin fermentare, bacteriile consuma mult din substantele nutritive (ca in orice fermentatie lactica) si transforma in dioxid de carbon si apa.
Explicatia unei presupuse valori biologice mai mari este o digestibilitate inbunatatita prin fermentare. Ma gandesc ca poate batranii aceia au avut pastura din alta specie, cu polen mai de calitate, sau ca poate nici n-au testat ce au spus. Ca altfel nu-mi explic.

Deocamdata albinele mele au avut aaaalta parereeee... - de a contrazice de 2 ori (in ani diferiti) si foarte ferm (si concludent, si semnificativ statistic, si in egala masura s-au repetat rezultatele) parerea de pana acum ca ar da rezultate mai bune - si la preferinta de a consuma si la cantitatea de puiet. Si eu PE ELE  le cred.

Dar nu mai vreau sa-mi perd timpul cu contradictii din astea. Pentru mine unu, experienta si testele spun tot, nu logica umana bazata pe asocieri [de prejudecati uneori]. Poti inova si inventa orice, dar inainte de a sustine ca e bun, trebue testat.


Eu as putea gasi alta ratiune acestui comportament al albinelor fata de polen si pastura.
Faptul ca iau intai polenul congelat nu inseamna neaparat ca acesta este mai valoros. Daca punem dupa diafragma  (cine o are) a unui stup un fagur cu miere capacita, unul cu miere necapacita si unul cu sirop, albinele vor duce sigur intai siropul, apoi mierea necapacita si doar la urma mierea capacita, desi  calitativ mierea capacita e cea mai buna, iar siropul cel mai putin valoros. Eu cred ca albinele se grabesc sa proceseze produsul cel mai perisabil, stiind din experienta ancestrala ca acela poate deveni neutilizabil sau chiar daunator daca nu se utilizeaza rapid.


_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

ALBINEL 1984 a scris:

dle Popovici nu contest cunostintele nimanui dar ati facut o afirmatie referitor la ceaiul de menta ca ar uza albina ce plante recomandati ?eliminam menta ?eu stiu ca zaharul uzeaza dar folosesc albina care nu ierneaza CE INTRA LA IERNAT AIA IESE PRIMAVARA, experienta personala verificata in timp 

Menta nu cred ca uzeaza. Mentolul cred ca face bine. Problema e ca taninul din menta incarca tubul digestiv iarna si face rau.

Am vazut ca merg foarte bine: ceapa, pelinul si coada soricelului. Sunatoarea se pare ca si ea e bunicica, dar nu spectaculoasa. Altele n-am studiat deocamdata


pus acum 14 ani
   
Dani Popovici
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 753

stefan1 a scris:


Eu as putea gasi alta ratiune acestui comportament al albinelor fata de polen si pastura.
Faptul ca iau intai polenul congelat nu inseamna neaparat ca acesta este mai valoros. Daca punem dupa diafragma  (cine o are) a unui stup un fagur cu miere capacita, unul cu miere necapacita si unul cu sirop, albinele vor duce sigur intai siropul, apoi mierea necapacita si doar la urma mierea capacita, desi  calitativ mierea capacita e cea mai buna, iar siropul cel mai putin valoros. Eu cred ca albinele se grabesc sa proceseze produsul cel mai perisabil, stiind din experienta ancestrala ca acela poate deveni neutilizabil sau chiar daunator daca nu se utilizeaza rapid.


Nu va pot contrazice cu nimic.
Ce pot eu sa va spun e ca la aceeasi cantitate de pastura comparativ cu aceeasi cantitate de polen, albinele n-au crescut mai mult puiet din pastura, ci chiar mai putin -nesemnificativ, dar mai putin. (era logic ca ceva cu valoare mai mare sa dea rezultate mai bune din aceeasi cantitate)
Si albinele nu aveau chiar de ales. Am comparat 2 loturi destul de mari in care la unu am dat pastura, la altul polen - in amestec cu miere, bineinteles.  Lotul cu polen a fost mai grabit. Rezultate IDENTICE in anul urmator.


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Albinele doar se indoapa cu polenul amestecat cu miere. Nu au cum sa-l care.

pus acum 14 ani
   
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 403

pupemea a scris:

Gata esti calificat Janeee.Ai luat si tzadula asta...de moderator.Da..ba aia de stupar cand o iei??


...asta a fost "cea mai tare postare" de cind sunt pe forum,pe Dvs. nu va cunosc personal insa,pe janese il cunosc personal,ajutindu-ma mult in anul 2009...sa traiesti janese!


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405

pupemea a scris:

Gata esti calificat Janeee.Ai luat si tzadula asta...de moderator.Da..ba aia de stupar cand o iei??

Acushica ... nea Jane, sa-i fac o rama d-aia jos palaria ?.     


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la