APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona Profile
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Dana Chirca " consilier MADR pe apicultura"  
Autor
Mesaj Pagini: 1
serbanescu
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
Ce obligatii are primarul Mazare fata de familia Chirca?
Sambata, 10 Octombrie 2009

Tag-uri: Nora Alina Chircă Ovidiu Chircă Radu Mazăre Lucreţia Cioară Gheorghe Cioară cafele contract Primăria Constanţa schimb de teren
(812) Atât familia Norei Alina Chircă, inculpată alături de edilul Constanţei în dosarul retrocedărilor, cât şi partenerii de afaceri ai soţului său au beneficiat de o colaborare fructuoasă cu Primăria Constanţa
Nora Alina Chircă este soţia lui Ovidiu Chircă, angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, care servea, în 2008, cafele şi ceaiuri pensionarilor primarului Radu Mazăre. Acum nu le mai serveşte, locul său fiind luat de către prietena de familie Lucreţia Cioară, care, în luna mai anul acesta, a încheiat o tranzacţie cu Primăria Constanţa.

Dar Nora Alina Chircă nu este tocmai un nume necunoscut, nefiind doar soţia lui Ovidiu Chircă. Ei bine, pentru cei care nu ştiu de unde să o ia, precizăm că doamna Chircă este unul dintre membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanţa, trimişi în judecată, alături de primarul Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor. Numele ei este menţionat alături de cel al lui Radu Ştefan Mazăre - primarul municipiului Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică - Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal şi consilierii juridici Cristian Tălpău şi (fost) Bogdan Ghiţulescu, toţi membri ai Comisiei de aplicare a Legii 10/2001. Toţi aceştia sunt inculpaţi pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Practic, Nora Alina Chircă, în calitate de consilier juridic al Comisiei, s-a trezit cu tinicheaua de coadă din cauza faptului că numele său a fost amestecat în dosarul retrocedărilor.

O familie specială

După cum se va vedea în cele ce urmează, familia Chircă şi partenerii se bucură de o colaborare foarte fructuoasă cu primăria condusă de Radu Mazăre, ceea ce ar face pe oricine să se întrebe ce are această familie atât de special, de este, după câte se pare, în graţiile edilului. Din colaborarea cu municipalitatea, fosta firmă a lui Chircă, soţul Norei Alina, s-a ales cu un contract şi pe vremea cât era patronată de acesta, dar şi după ce el a dat-o în grija Lucreţiei Cioară. În plus, şi Lucreţia Cioară, soţia partenerului de afaceri al lui Ovidiu Chircă, s-a ales cu un schimb de teren foarte convenabil, cu primăria.

Şapte miliarde de la primărie, pentru fosta firmă a lui Chircă

Într-o ediţie din 25 martie 2008 arătam că municipalitatea constănţeană a încredinţat instalarea de utilaje de prelucrare a băuturilor calde firmei constănţene SC Prodigy Corporation SRL. Este vorba mai exact despre automatele de ceai şi cafea instalate în foişoarele şi cluburile pensionarilor Constanţei. Arătam atunci că procedura de atribuire a contractului a fost negociere fără anunţ de participare. Prin contractul încheiat cu Primăria Constanţa, firma Prodigy Corporation a câştigat nu mai puţin de 62.400 lei fără TVA, adică peste 740 milioane de lei vechi. Firma era patronată la momentul respectiv de către Ovidiu Chircă, membru PSD, soţul Norei Alina Chircă.

Dacă anul trecut, Primăria Constanţa a dat 740 milioane lei vechi pe cafelele pensionarilor, anul acesta plăteşte peste 7,2 miliarde de lei, adică de zece ori mai mult. Contractul de miliarde a fost atribuit tot firmei Prodigy Corporation, cu o singură deosebire: la data încheierii noului contract cu municipalitatea, firma nu mai aparţinea angajatului CJC, Ovidiu Chircă. Ca un făcut, Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care cotidianul Ziua de Constanţa scria despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation. Chircă este şi membru al Asociaţiei Apis Tomitana Dacica.

Exista probabil si un trafic de influenta intre Dana Chirca consilier pe apicultura in Ministerul Agriculturii si aceste din urma doua companii pe apicultura.

Din ziarul "Ziua" de Constanta


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la