APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: andrum94 pe Simpatie
 | Femeie 25 ani Galati cauta Barbat 27 - 80 ani |
|
BUNKA
CLUB STUPARITUL
 Din: Botosani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2058
|
|
ZAHARUL INVERTIT Varianta de tiparire Zaharul tos este toxic pentru organism. Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par. Zaharul invertit este inofensiv pentru organism. Materiale necesare: - 1 kg. zahar tos; - 150 ml. apa (de la robinet sau plata); - o lingurita rasa de sare de lamaie; - un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului). Mod de preparare: - Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal). - Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute. - Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca. - In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului. - Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri. - Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon. - Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).
|
|
pus acum 15 ani |
|
ghimpati
apicultor
 Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 279
|
|
Daca tot doresti sa scapi de toata povestea cu zaharul.Exista si varianta cu fructoza problema ca este mult mai scumpa.
|
|
pus acum 15 ani |
|
BUNKA
CLUB STUPARITUL
 Din: Botosani
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2058
|
|
Eu am pus doar reteta de invertie pt cei ce nu au pe moment ce le trebuie...cunosc produsele apiinvert, apimel, apifonda si restul de.."api"...le-am si folosit, dar de ex daca n-ai o turta primavara si n-ai nici apimel si tre sa o dai azi...apoi e necesara reteta! Noteaz-o ca nu se stie cand ai nevoie de ea!! 
|
|
pus acum 15 ani |
|
EN
apicultor
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
|
|
BUNKA a scris:
Eu am pus doar reteta de invertie pt cei ce nu au pe moment ce le trebuie...cunosc produsele apiinvert, apimel, apifonda si restul de.."api"...le-am si folosit, dar de ex daca n-ai o turta primavara si n-ai nici apimel si tre sa o dai azi...apoi e necesara reteta! Noteaz-o ca nu se stie cand ai nevoie de ea!!  |
Reteta e super si foarte usoara!! 
|
|
pus acum 15 ani |
|