APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lovely_pink la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / zahar invertit  
Autor
Mesaj Pagini: 1
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
ZAHARUL INVERTIT
 
Varianta de tiparire
 
Zaharul tos este toxic pentru organism. 
Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par. 
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism. 
Materiale necesare: 
- 1 kg. zahar tos; 
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata); 
- o lingurita rasa de sare de lamaie; 
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului). 
Mod de preparare: 
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal). 
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute. 
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca. 
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului. 
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri. 
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon. 
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor).


pus acum 14 ani
   
ghimpati
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 279
Daca tot doresti sa scapi de toata povestea cu zaharul.Exista si varianta cu fructoza problema ca este mult mai scumpa.

pus acum 14 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Eu am pus doar reteta de invertie pt cei ce nu au pe moment ce le trebuie...cunosc produsele apiinvert, apimel, apifonda si restul de.."api"...le-am si folosit, dar de ex daca n-ai o turta primavara si n-ai nici apimel si tre sa o dai azi...apoi e necesara reteta!
Noteaz-o ca nu se stie cand ai nevoie de ea!!


pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751

BUNKA a scris:

Eu am pus doar reteta de invertie pt cei ce nu au pe moment ce le trebuie...cunosc produsele apiinvert, apimel, apifonda si restul de.."api"...le-am si folosit, dar de ex daca n-ai o turta primavara si n-ai nici apimel si tre sa o dai azi...apoi e necesara reteta!
Noteaz-o ca nu se stie cand ai nevoie de ea!!

Reteta e super si foarte usoara!!


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la