APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cristina02 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
26 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Printre posibilele cauze ale sfirsitului lumii.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Printre posibilele cauze ale sfirsitului lumii, am putea include si disparitia albinelor. Albert Einstein a spus cindva ca daca albinele ar dispare de pe fata pamintului, atunci omul ar mai supravietui cel mult 4 ani pe planeta. Fara albine, a spus celebrul fizician, nu mai exista polenizare, fara de care nu mai exista plante, nu mai exista animale, nu mai exista oameni.
In anul 1923, filosoful, esoteristul, ginditorul si pedagogul austriac Rudolf Steiner prezicea ca apicultura comerciala va conduce catre disparitia albinelor intr-o suta de ani. Vremurile de azi par sa-i confirme previziunea
Sindromul Prabusirii Coloniilor (eng. CCD – Colony Collapse Disorder) este un fenomen neobisnuit care a inceput sa se manifeste din anul 2006 in Statele Unite si consta in disparitia subita a unor colonii intregi de albine. Ceea ce este misterios este faptul ca nu se stie ce se intimpla cu albinele disparute deoarece in jurul stupilor sint gasite foarte rar citeva cadavre de insecte. E ca si cum lucratoarele ar pleca la adunat de polen si nu se mai intorc niciodata. In stup ramine doar albina regina si citeva larve.
S-au observat unele simptome premergatoare disparitiilor cum ar fi faptul ca albinele reactioneaza intirziat la atacurile unor insecte dusman sau sint reticente in a consuma mincarea oferita de apicultori, precum siropul de zahar sau suplimentele de proteine.
Fenomenul s-a manifestat prima data in SUA. Intre 1971 si 2006 numarul albinelor salbatice a scazut dramatic, astazi ele aproape ca nu mai exista. Din 2006, au inceput sa dispara si albinele crescute de apicultori. Fenomenul a atins proportii ingrijoratoare, din aceasta cauza i s-a dat si numele de Sindromul Prabusirii Coloniilor. El se manifesta acum acut si in multe tari din Vestul Europei dar si in Brazilia, India si China.
In mod obisnuit, o pierdere de 10%, pe sezon, din coloniile de albine, era considerata ceva normal. In cazul unor epidemii sau invazii de daunatori, se ajungea la pierderi de 30%. Prin CCD, pierderile ajung si pina la 70-80%. In acest ritm, albinele se indreapta spre disparitie, mai ales din cauza ca oamenii de stiinta nu inteleg ce se intimpla cu ele si nu gasesc un remediu. Asociatia Apicultorilor Britanici a estimat chiar ca pina in 2018 albinele vor dispare cu totul din Marea Britanie, daca nu se va gasi o solutie pentru a le salva.
Disparitia tuturor albinelor de pe planeta ar fi un dezastru. Ar putea insemna chiar sfirsitul omenirii. Ele realizeaza polenizarea naturala care sustine perpetuarea pomilor si plantelor. S-a calculat ca o treime din mincarea americanilor depinde de polenizare. S-a estimat ca pentru trei sferturi dintre plante, care furnizeaza omului inclusiv cereale, vegetale, fructe, seminte, nuci, polenizarea este vitala.
Pentru a ne imagina consecintele disparitiei albinelor, putem lua ca dovada ceea ce se intimpla in localitatea Sichuan din regiunea Maoxian, China. Aici plantele nu mai beneficiaza de polenizare naturala. Albinele au fost exterminate din cauza utilizarii irationale a pesticidelor. In ultimii douazeci de ani, cei care realizeaza polenizarea pomilor fructiferi sint oamenii. O fac manual!
Cum se intimpla acest lucru? In fiecare primavara, mii de sateni se urca in peri si meri cu niste pamatufuri, cu care scutura usor polenul de pe flori si il aduna in niste sticle de plastic. Apoi, se urca in alti copaci si cu acelasi pamatuf scutura polenul peste alte flori. Este o metoda hilara de inlocuire a polenizarii naturale, care poate fi aplicata doar in anumite situatii.
Sa ne gindim ca mina de lucru a polenizatorilor costa, nu mai este gratis ca inainte. Costul polenizarii s-ar adauga pretului produselor care ajung pe masa oamenilor, productiile ar scadea, si inevitabil s-ar ajunge la o crestere a inflatiei si la o criza alimentara mondiala.
Ce anume provoaca CCD? Nu se stie! Oamenii de stiinta investigheaza mai multe ipoteze. Se pune vina pe un virus puternic de origine israeliana, care a declansat o epidemie printre coloniile insectelor din mai multe tari. Se studiaza daca suplimentele alimentare date albinelor de catre apicultori sau medicamentele si chimicalele folosite impotriva altor boli sau daunatori au condus catre aparitia CCD.
Altii dau vina pe culturile modificate genetic, al caror polen ar fi afectat implicit si albinele. Se incrimineaza si migrarea artificiala prin care stupii sint transportati de colo colo, la distante mari, facilitind imprastierea unor maladii in rindul coloniilor de albine. Se da vina, evident, si pe schimarile climatice. O alta cauza posibila a CCD ar fi radiatiile electromagnetice si de radio frecventa emise de liniile de inalta tensiune sau de antenele pentru telefonia mobila. Se crede ca sistemul de orientare al albinelor este bruiat de aceste cimpuri electromagnetice si astfel nu mai sint in stare sa se intoarca la stup. Toate cercetarile se lovesc de un lucru capital: lipsesc cadavrele albinelor disparutesi, in consecinta,corpul lor nu poate fi analizat!
Daca unii oameni de stiinta s-au mobilizat sa ajute albinele sa supravietuiasca, guvernele lumii reactioneaza deocamdata greu. S-ar putea sa se trezeasca prea tirziu. Dupa cum am vazut, albinele dispar intr-un ritm incredibil. Sintem in 2008. Albinele n-au disparut cu totul, insa nu poti sa nu aduni 2008 cu 4, cifra indicata de Einstein, si sa vezi ca-ti da 2012, anul pe care profetiile il considera fatal pentru omenire.

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
drfredtiti
apicultor

Din: Cuzdrioara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 193
Poate au auzit si albinele ca e sfirsitul lumii in 2012, si ca sa nu-l faca pe Einstein mincinos, se grabesc sa dispara cu 4 ani inainte.
  Eu am o teorie cu CCD, da nu zic, ca voi rideti de mine.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
 

???


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Fiţi calmi, amatori de publicitate sau unele secte grăbite au dat până acum de multe ori data exactă a sfârşitului lumii dar vremea a trecut, sectele au devenit între timp culte iar timpul le-a dat dreptate bătrânelor biserici catolică şi ortodoxă care recunosc totuşi că ceasul acela nu îl cunoaşte nici măcar Fiul ci numai Tatăl. De fapt sfârşitul lumii tot este anunţat de mult. Romanii păgâni erau convinşi că sfârşitul lumii va veni când se va dărâma Coloseumul. Romanii au dispărut ca popor, Coloseul este tot acolo. Einstein era genial dar nu era agronom. Nu numai dispariţia albinei, nici dispariţia tuturor insectelor entomofile nu va duce la dispariţia vieţii pe pământ. Pentru că ar supravieţui plantele care nu au nevoie de polenizarea insectelor pentru a-şi perpetua specia. E drept, noi nu am putea accepta să trăim într-o lume fără zumzetul albinelor, fără parfumul şi frumuseţea florilor, fără fructele noastre care fac deliciul copilăriei. Am muri de angoasă. Totuşi n-ar dispărea nici toate fructele. Iar dispariţia speciilor entomofile ar fi treptată, deci mai suportabilă. Oamenii nu s-au culcat în era sclavagistă pentru ca dimineaţa, la trezire să fie în epoca feudală. Şi nici sfârşitul lumii nu trebuie să fie o sperietoare. Fiecare ne avem sfârşitul care ne aşteaptă, pe unii mai devreme pe alţii mai târziu. Moartea fie ea individuală sau colectivă tot moarte este. Ce trebuie să ne pună serios pe gânduri este dacă vom trece cu bine de ultima judecată la care vom fi supuşi! Şi să facem pentru aceasta ce mai putem acum, cât mai trăim! Iar cât putem să milităm pentru menţinerea bogăţiei în specii a Terei pentru a nu-i mări vechile răni şi a nu-i face altele noi. Dar câţi ar accepta de exemplu o lege care să permită circulaţia turismelor doar cu toate locurile ocupate şi care să extindă transportul în comun? Pentru că unul din cei mari poluatori de origine umană este autoturismul. Să ne punem speranţa în Dumnezeu şi nimic nu ne poate speria. Şi să luptăm pentru a lăsa copiilor şi nepoţilor noştri o lume mai bună sau măcar lumea aşa cum este acum. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
danut
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 681
Sunt destui nebuni care sperie oamenii cu disparitia omenirii ,cei mai multi ii gasesti in randul fanaticilor religiosi,iar altii propaga acest tip de mesaj din interese de toate felurile ,acestia ar trebui sa raspunda ptr.intimidarea la care este supusa de multe ori populatia ,si nu oricum intr-un mod descurajator ptr. cei ce ar mai dori sa o faca ,nebunia religioasa  a distrus multe vieti umane si a tras omenirea cu mult inapoi prin crimele savarsite asupra oamenilor de stiinta ,sper ca pe viitor sa piarda cat mai mult teren in fata stiintei.

_______________________________________
omul a cucerit natura supunindui-se

pus acum 14 ani
   
danut
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 681
care profetii dle. Catalin?,alea religioase?va inteleg simpatia si afinitatea de om religios ,dar nu mai veniti cu astfel de petarde ,recunosc in stilul acesta pe cel al cultelor religioase care cauta sa acapareze cat mai multi adepti iar in spate isi satisfac interesele economice,asa procedeaza primul pas este intimidarea si intoxicarea cu prostii de acest gen,

_______________________________________
omul a cucerit natura supunindui-se

pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Nu-s bune astea d-lor pt. ca ia mintzile unora :
Cica se apropia sfarsitul lumii in 2000.
O tanara adolescenta dintr-o fam. cu pozitzie sociala buna, crestina ... ai marturiseste mamei sale frica de sfarsitul lumii.Dimineatza ...
-Unde te duci Raluca ?
Nu vreau sa mor fata mare, si inchise usa ... dar ... a trecut si 2010 de atunci. 


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
Gicacontra
apicultor

Din: Corbeni Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 480
DOMNILOR

Nu-mi dau seama, cum unii oameni, pot fi mai Dumnezei decât Isus?Ei ştiu foarte bine când va fi sfârşitul lumii dar Isus fiul lui Dumnezeu nu ştia.
Iată cuvintele lui;(Matei 24-36)."DESPRE ZIUA ACEEA ŞI DESPRE CEASUL ACELA,NU ŞTIE NIMENI:NICI ÎNGERII DIN CERURI,NICI FIUL OMULUI,CI NUMAI TATĂL"(am încheiat citatul şi discuţia).Mergeţi la cartea cărţilor şi verificaţi.


_______________________________________
"In univers,doar relativul e absolut"

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnul Isus cand a coborat intre noi, pe pamant ,s-a dezbracat de slava cereasca.Si da, nu cunostea nimic despre data sfarsitului lucrurilor , din pozitia in care pentru o vreme s-a aflat.
Astazi, este la dreapta Lui Dumnezeu.Este Dumnezeu Fiul in Treime.Acum (astazi ) El cunoaste ziua si ceasul.
Teaba noastra pe pamant este alta nu... cautarea sau calcularea datei.Pentru ca sigur ne vom rataci.Treaba noastra pe pamant este sa fim ...oameni placuti Lui.Oameni dupa chipul si asemanarea Lui.In Sfanta Scriptura gasim toate raspunsurile.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Salutare!!!!!!
Domnule pupemea aveti perfecta dreptate singiurul care stie cind va veni sfirsitul este Dumnezeu.
Cind am postat m-am gindit la albine nu la religie.
Dar daca voi vreti va intreb.
-Prin ce se aseamna omul cu Dumnezeu?
-Eu  nu sunt fanatic fratilor  nu merg sa-mi adun adeptii pe la usile caselor prin pieţe pe strazi plictisind oameni.   

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Catalin,
Nu va raspund la intrebare , ca sa nu deschidem si aici o discutie teologica.
O mica complectare, parere as avea.
In postare, numiti pe cei ce-si duc mesajul (bun sau rau) despre credinta lor, drept fanatici.Poate uneori sunt insistenti sau neciopliti ori chiar agasanti...de acord.
Dar de ce numim,atmiram sau facem parte din cei ce aclama o echipa de fotbal, un cantaret (mickael jakson -alias omu cu mana'n tre picioare) in plina strada sau in locuri publice ca fiind ...fani si nu tot fanatici? Ca-si iubesc idolul, echipa, treaba lor.
Dar daca un Crestin declara cu gura ca iubeste pe Isus este etichetat repede ...fanatic?!

Zic si io asa...


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Domnule pupemea pe matale eu te vad om intelept.
Cred ca ai inteles foarte bine ce am dorit sa spun si ce ma deranjat la anumite postari.
Poate ne vom intilni cindva eu unu abia astept    

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

pupemea a scris:

Domnul Isus cand a coborat intre noi, pe pamant ,s-a dezbracat de slava cereasca.Si da, nu cunostea nimic despre data sfarsitului lucrurilor , din pozitia in care pentru o vreme s-a aflat.
Astazi, este la dreapta Lui Dumnezeu.Este Dumnezeu Fiul in Treime.Acum (astazi ) El cunoaste ziua si ceasul.
Teaba noastra pe pamant este alta nu... cautarea sau calcularea datei.Pentru ca sigur ne vom rataci.Treaba noastra pe pamant este sa fim ...oameni placuti Lui.Oameni dupa chipul si asemanarea Lui.In Sfanta Scriptura gasim toate raspunsurile.


Domnule Pupemea, eu cred că aveţi mare noroc pentru că nu v-aţi născut în prima jumătate a primului mileniu, când creştinismul era singura religie permisă în imperiul roman, pe timpul ereziilor. Cei care afirmau că Isus nu a fost şi om şi Dumnezeu în acelaşi timp, având în acelaşi timp şi o voinţă(fire, personalitate zic eu) omenească cu care făcea lucrări omeneşti şi o voinţă Dumnzeiască făcând cu ea lucrări Dumnezieşti era anatemizat(dat afară) ca eretic. Nu numai că le era interzis să aibă relaţii cu ereticii, creştinii nu aveau nici măcar dreptul de a cumpăra sau de a le vinde ereticilor.

Referitor la ştiinţă, cred că ştiinţa dovedeşte măreţia Lui Dumnezeu chiar mai mult decât religia deoarece obiectul ei de studiu este tocmai creaţia Lui Dumnezeu şi cine ştie câte ceva despre Univers sau despre minunata diversitate a lumii vii nu poate să nu fie uimit de măreţia Creatorului său. Argumentul ateilor comunişti că ştiinţa dovedeşte că Dumnezeu nu există este fals pentru că faptul că dacă noi, la un moment dat, nu cunoaştem ceva aceasta nu constituie nicidecum dovada că acel ceva nu există. Ştiinţa a reuşit să meargă înapoi în timp doar până la câteva secunde(sau fracţiuni de secunde? nu sunt la curent) înainte de Big-Bang. Dar Big-Bangul a avut loc abia acum mai puţin de 20 de miliarde de ani. Eternitatea de timp care a trecut până la Big-Bangang este şi va rămâne inaccesibilă ştiinţei, este timpul Lui Dumnezeu şi eu cred că El este Cel care a declanşat marea explozie care a creat totul. Cei tineri poate veţi apuca să aflaţi că ştiinţa va schimba Big-bangul cu o altă teorie dar Dumnezeuva rămâne totdeauna în afara domeniului cercetat de ştiinţă.

Relativ la fanatism şi bigotism. Da, unii suporteri sportivi sunt fanatici, nemairecunoscând adevărul că într-o confruntare sportivă trebuie să câştige cei mai buni. Bigotismul, indiferent de Cultul(Biserica) bigotului se manifestă la fel, bigotul se consideră alesul, deţinătorul adevărului absolut(el şi ai lui). Este absolut închis faţă de argumentele care îi dovedesc faptul că se înşeală. Nu raţionează şi se umple de ură faţă de cel care-l contrazice uitând că Dumnezeu este Dumnezeul adevărului. Şi zice el-al iubirii. Şi nu vede că părăsind adevărul l-a părăsit pe Dumnezeul adevărului, alegând în locul Lui o sosie. Probabil neagră. 

Referitor la Biserică, indiferent care ar fi ea, a făcut şi face mult bine. Dar ca orice instituţie omenească a făcut şi greşeli, mai ales în epocile întunecate ale istoriei dar nici cultele mai tinere nu sunt scutite de greşeli, le-au preluat de la biserica mamă. Slujitorii bisericii au fost tot oameni, făcând unii doar bine, unii şi bine şi rău. Pentru X care susţine că biserica sa nu este o instituţie omenească, o întrebare. Admitem că Biserica lui este o instituţie Divină. Singura, pentru că Isus este capul Bisericii deci un cap-o biserică. Consecinţa afirmaţiei lui este că celelalte Biserici sunt instituţii omeneşti. Sau mai rău. Dar nu există absolut nici o biserică fără greşeli doctrinare, deci şi biserica lui X are greşeli doctrinare. Când s-au comis greşelile este evident că Isus nu era capul Bisericii, dacă era Biserica nu adopta doctrine greşite. Cine era capul Bisericii lui X în momentul adoptării dogmei greşite? Unul sau mai mulţi oameni ori Celălalt, duşmanul adevărului, duşmanul Lui Dumnezeu? Domnule X, dacă eşti convins că nu aveţi greşeli doctrinare discutaţi cu cineva avizat dintr-o altă biserică(cult) şi le veţi afla. Nu aveţi pe cine întreba? Cu ajutorul Lui Dumnezeu voi încerca să scriu o carte pe această temă dar până atunci sunt de acord să discutăm. Cu două condiţii. Să nu fiţi bigot ci iubitor al adevărului. Şi să aveţi un chip adică un nume şi o adresă, nu Ionică din Bucureşti, de exemplu. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu va invit sa recititi  cele scrise. Este vorba despre albine, despre disparitia lor, nu despre cele sfinte. Cele sfinte sa le puneti intr-un topic separat.


catalingiurgila a scris:

Printre posibilele cauze ale sfirsitului lumii, am putea include si disparitia albinelor. Albert Einstein a spus cindva ca daca albinele ar dispare de pe fata pamintului, atunci omul ar mai supravietui cel mult 4 ani pe planeta. Fara albine, a spus celebrul fizician, nu mai exista polenizare, fara de care nu mai exista plante, nu mai exista animale, nu mai exista oameni.
In anul 1923, filosoful, esoteristul, ginditorul si pedagogul austriac Rudolf Steiner prezicea ca apicultura comerciala va conduce catre disparitia albinelor intr-o suta de ani. Vremurile de azi par sa-i confirme previziunea
Sindromul Prabusirii Coloniilor (eng. CCD – Colony Collapse Disorder) este un fenomen neobisnuit care a inceput sa se manifeste din anul 2006 in Statele Unite si consta in disparitia subita a unor colonii intregi de albine. Ceea ce este misterios este faptul ca nu se stie ce se intimpla cu albinele disparute deoarece in jurul stupilor sint gasite foarte rar citeva cadavre de insecte. E ca si cum lucratoarele ar pleca la adunat de polen si nu se mai intorc niciodata. In stup ramine doar albina regina si citeva larve.
S-au observat unele simptome premergatoare disparitiilor cum ar fi faptul ca albinele reactioneaza intirziat la atacurile unor insecte dusman sau sint reticente in a consuma mincarea oferita de apicultori, precum siropul de zahar sau suplimentele de proteine.
Fenomenul s-a manifestat prima data in SUA. Intre 1971 si 2006 numarul albinelor salbatice a scazut dramatic, astazi ele aproape ca nu mai exista. Din 2006, au inceput sa dispara si albinele crescute de apicultori. Fenomenul a atins proportii ingrijoratoare, din aceasta cauza i s-a dat si numele de Sindromul Prabusirii Coloniilor. El se manifesta acum acut si in multe tari din Vestul Europei dar si in Brazilia, India si China.
In mod obisnuit, o pierdere de 10%, pe sezon, din coloniile de albine, era considerata ceva normal. In cazul unor epidemii sau invazii de daunatori, se ajungea la pierderi de 30%. Prin CCD, pierderile ajung si pina la 70-80%. In acest ritm, albinele se indreapta spre disparitie, mai ales din cauza ca oamenii de stiinta nu inteleg ce se intimpla cu ele si nu gasesc un remediu. Asociatia Apicultorilor Britanici a estimat chiar ca pina in 2018 albinele vor dispare cu totul din Marea Britanie, daca nu se va gasi o solutie pentru a le salva.
Disparitia tuturor albinelor de pe planeta ar fi un dezastru. Ar putea insemna chiar sfirsitul omenirii. Ele realizeaza polenizarea naturala care sustine perpetuarea pomilor si plantelor. S-a calculat ca o treime din mincarea americanilor depinde de polenizare. S-a estimat ca pentru trei sferturi dintre plante, care furnizeaza omului inclusiv cereale, vegetale, fructe, seminte, nuci, polenizarea este vitala.
Pentru a ne imagina consecintele disparitiei albinelor, putem lua ca dovada ceea ce se intimpla in localitatea Sichuan din regiunea Maoxian, China. Aici plantele nu mai beneficiaza de polenizare naturala. Albinele au fost exterminate din cauza utilizarii irationale a pesticidelor. In ultimii douazeci de ani, cei care realizeaza polenizarea pomilor fructiferi sint oamenii. O fac manual!
Cum se intimpla acest lucru? In fiecare primavara, mii de sateni se urca in peri si meri cu niste pamatufuri, cu care scutura usor polenul de pe flori si il aduna in niste sticle de plastic. Apoi, se urca in alti copaci si cu acelasi pamatuf scutura polenul peste alte flori. Este o metoda hilara de inlocuire a polenizarii naturale, care poate fi aplicata doar in anumite situatii.
Sa ne gindim ca mina de lucru a polenizatorilor costa, nu mai este gratis ca inainte. Costul polenizarii s-ar adauga pretului produselor care ajung pe masa oamenilor, productiile ar scadea, si inevitabil s-ar ajunge la o crestere a inflatiei si la o criza alimentara mondiala.
Ce anume provoaca CCD? Nu se stie! Oamenii de stiinta investigheaza mai multe ipoteze. Se pune vina pe un virus puternic de origine israeliana, care a declansat o epidemie printre coloniile insectelor din mai multe tari. Se studiaza daca suplimentele alimentare date albinelor de catre apicultori sau medicamentele si chimicalele folosite impotriva altor boli sau daunatori au condus catre aparitia CCD.
Altii dau vina pe culturile modificate genetic, al caror polen ar fi afectat implicit si albinele. Se incrimineaza si migrarea artificiala prin care stupii sint transportati de colo colo, la distante mari, facilitind imprastierea unor maladii in rindul coloniilor de albine. Se da vina, evident, si pe schimarile climatice. O alta cauza posibila a CCD ar fi radiatiile electromagnetice si de radio frecventa emise de liniile de inalta tensiune sau de antenele pentru telefonia mobila. Se crede ca sistemul de orientare al albinelor este bruiat de aceste cimpuri electromagnetice si astfel nu mai sint in stare sa se intoarca la stup. Toate cercetarile se lovesc de un lucru capital: lipsesc cadavrele albinelor disparutesi, in consecinta,corpul lor nu poate fi analizat!
Daca unii oameni de stiinta s-au mobilizat sa ajute albinele sa supravietuiasca, guvernele lumii reactioneaza deocamdata greu. S-ar putea sa se trezeasca prea tirziu. Dupa cum am vazut, albinele dispar intr-un ritm incredibil. Sintem in 2008. Albinele n-au disparut cu totul, insa nu poti sa nu aduni 2008 cu 4, cifra indicata de Einstein, si sa vezi ca-ti da 2012, anul pe care profetiile il considera fatal pentru omenire.


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Balaşbebe, scuze, topicul "Printre posibilele cauze ale sfirsitului lumii"  permite abordări diferite.
-Sfârşitul lumii deci al Universului actual prin decizia lui Dumnezeu care face Pământ nou şi Ceruri noi. Tema este interpretată în funcţie de credinţa religioasă a fiecăruia şi eu pe această direcţie am postat. Cred că această abordare deşi nu pare este cea mai senină, mai dătătoare de speranţe şi de învăţăminte.
-Moartea termică a Universului prin expansiunea infinită sau dimpotrivă prin comprimarea Universului;
-Distrugerea Terrei prin cataclisme cosmice. Subiectul este mai restrâns, nu e vorba de distrugerea lumii şi ci doar de a Pământului, eventual a sistemului solar din care face parte.
Dacă aţi dorit să se discute doar despre dispariţia parţială sau totală a vieţii pe planeta noastră este cu totul altceva, arena pentru desfăşurarea fenomenului este şi mai restrânsă dar paleta de probabilităţi rămîne bogată: 
-cauze cosmice, de la bolizi care rătăcesc prin spaţiu pînă la ajungerea într-o zonă a spaţiului cu radiaţii fatale; 
-cauze telurice ca de exemplu erupţii vulcanice catastrofale şi multiple;
-erori umane ca războiul nuclear, războiul biologic, fenomenul de încălzire globală, deşertificare prin distrugerea solului irigat excesiv pentru a hrăni o populaţie prea mare(aşa au pierit mari civilizaţii antice), alterarea eredităţii umane(chimicale în hrană şi medicamente), radiaţii, organisme modificate genetic, apariţia sau scăparea din laboratoare a unor microorganisme patogene la care nu se găseşte remediu în timp util. Şi lista rămâne deschisă.

Mă tem că prin acest topic aţi deschis posibilitatea apariţiei multor coşmaruri şi angoase, domnule Balaşbebe. Mai ales celor foarte tineri dar şi altora care şi-au pierdut încrederea nestrămutată în Dumnezeu. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Aici s-a dorit asa cum a aratat  autorul acestui topic despre cauze stiintifice. despr  cele vesnice sau sfinte  se poate deschide separat un topic. eu nu am nimic impotrive, dar autorul acestui topic a semnalat dicret despre ce ar fi vorba.
Megem inainte. Pana la CCD in Romania, nu mai este mult. Eu am mai deshis un astfel de topic dar a fost dat uitarii.


pus acum 14 ani
   
marian sima
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1137
Sfirsitul lumi e inpropiu zis fiinca nu va fi sfirsitul lumi ci va fi sfirsitul rautati de pe acest pamint cel rau va fii invins pentru todeauna .Isus zice iata eu vin sa dau fiecaruia dupa faptele sale.asa ca omul rau care nu a avut credinta si a facut fapte rele va disparea impreuna cu satana pentru todeauna iar ceilalti care au avut credinta va avea parte de biruinta impreuna cu Isus.Asta e parerea mea si mi-am spus parerea nu inpun la nimeni sa creada ce cred eu .de dovedit care e bun si care e rau chestia e complicata ca omul nu cunoaste decit pina la haina pe celalalt ce e in inima omului nu poate sa stie decit DZ.Si ca sa vedeti ca e complicat va dau un paragraf din biblie unde zice ca la Isus a venit doua categorii de oameni ,primi au zis Doamne n-am scos noi demoni in numele tau nu am facut noi minuni in numele tau la care isus a raspuns plecati de la mine ca nu va cunosc ,la a doua categorie de oameni sa adresat Isus si lea spus mia fost foame si mi-ati dat sa maninc ,mi-a fost sete si mi-ati dat sa beau  am fost in temnita si ati venit la mine ,aceast a doua categori sint oameni buni dar vedem ca si prima are pretentii de oameni buni dar nu sint.biblia zice va fi un cer nou si un pamint nou si marea nu va mai fi.asa ca omenire nu va disparea decit cei rai ,dar cum am mai spus o parte din aia care par rai nu sint  rai si o parte din aia care par buni sint departe de a fi buni e decit de fatada.I-mi cer scuze daca v-am plictisit.

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
De acord

_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Am înţeles, domnule Balaşbebe. Dar mie unul nu-mi prea vine să scriu despre cauzele ştiinţifice pentru că suntem în mâna Lui Dumnezeu, dacă El hotărăşte sfârşitul noi nu putem face nimic, ne rămâne doar să apelăm la îndurarea Lui. Până atunci pericolele cred că vor trece pe lângă pământ. Sau vor fi mici, simple avertismente, un mic meteorit de exemplu. Omenirea ar fi capabilă să devieze traiectoria unui meteorit nu prea mare dar faţă de imensitatea forţelor din Univers această realizare remarcabilă pentru omenire nu este mare lucru. În faţa Universului suntem mici şi neajutoraţi, în faţa Creatorului Universului suntem nimic. Totuşi ne-dat raţiunea care a permis omenirii  să iscodească adânc în Univers şi să dezlege multe din tainele lui. Iar noi suntem privilegiaţi pentru că trăim într-o perioadă a cunoaşterii, a unei relative bunăstări(faţă de epocile trecute), a progresului, a solidarităţii sociale. Oare vom şti să  păstrăm sau să îmbunutăţim ce avem? Revenind la albină, deşi ştiu sigur că viaţa pe Pământ ar continua chiar dacă ar dispărea albina, ceilalţi polenizatori şi plantele entomofile polenizate de ei, sper ca albina şi binefacerile ei să însoţească pentru totdeauna omenirea. Valer Bodea

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Tot o dati inainte cu creatorul sau cu cel de sus. De ce nu ne aratam adevarata fata, si sa aratam cum noi suntem aceia care am pornit sa distrugem omenirea, si am inceput cu aceste fiinte dragi numite printre altele si albinele. Ele sunt mai sensibile la diferiti agenti externi, creati de catre mana distructiva a omului.
  Nu, noi dam doar vina pe cel de sus, ca asa este voia lui. Pana nu s-a desteptat omul de ce nu au fost in pericol albinele?


pus acum 14 ani
   
marian sima
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1137
Dl balas bebe omul credema nu sa desteptat nu sintem mai inteligenti decit inaintasi nostri .Asa cum spune si biblia citez.IN timpurile din urma cunostinta va creste .eu daca iau niste informatii de la dv nu inseamna ca eu sint mai inteligent decit ieri cind nu le aveam ,a crescut gradul meu de inteligenta nu a crescut nivelul meu de cunostinta.acuma depinde de fiecare om cum o foloseste si in ce scop o foloseste.tot biblia zice .blestemat e cel care otraveste pamintul si credetima problema aici este.

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu m-am referit la partea distructiva pe care omul o desavarseste inconstient.

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Nene Balas,Aveti dreptate cand afirmati ca noi oamenii am distrus cu manuta noastra natura.
Dumnezeu a pus pe om pe pamant si i-a dat in stapanire totul.Daca a facut stapan cu drepturi depline,inzestrat cu "arme" si unelte potrivite pe acest om, acesta devine si  responsabil de cum arata ...propietatea.

Imbratisej si eu teoria care zice ca nu suntem mai isteti decat antemergatorii nostrii.Ba dimpotriva ne indobitocim cu "balast informatic".


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Oare cat mai mergem inainte?
Noi de fapt inaintam mai greu. Vin tinerii din urma care parca nu mai au rabdare si distrug totul de mici. Nu vad un viitor stralucit. Ma refer doar la unii copii care sunt total scapati de sub control. Cand eram mai tineri se spunea despre noi ca suntem cu un comportament anormal. Dupa o varsta noi cei care am fost criticati am ajuns sa criticam. Mergem din rau in mai rau. Nu mai exista respect, nu mai exista rusine, nu mai este nimic bun. Nu vrea sa gandesc negativ, dar asa simt dupa cateva ore petrecute in fata calculatorului sau a televizorului. Daca  aveam  nepoti poate gandeam altfel, gandeam pozitiv. Daca eram mai tanar si aveam copii mici la fel gandeam ca si unii mai tineri. Dupa 50 de ani parca nimic nu mai este bun, nimic nu merge.


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Acuma, sa nu fim pesimisti si... sa facem ce? Ne facem si noi EMO? Sau mai bine ...
azi nu mergem la lucru ,
stam acas' facem sepuku!!

Un Crestin cunoaste,spera un lucru.Conform Sfintelor Scripturi ,Domnul Isus revine.
Pai daca suntem Crestini si numim pe acest Isus -Domn, de ce nu ne bucuram ca vine sfarsitul?? Vine Domnul tau!!!Helau?!
Sau poate nu suntem siguri ca vom putea sta in picioare la aratarea Lui??


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Domnilor!!!
Omul este cel care se auto distruge.
-Omul se aseamana cu Dumnezeu prin faptul ca este liber.
-Are capacitata  sa alega intre bine si rau  
-Bravo domnule Balas!!
-Bravo domnule pupemea!!    

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147

balasbebe a scris:

Vin tinerii din urma care parca nu mai au rabdare si distrug totul de mici.


-suntem saraci material
-scoala romaneasca e distrusa pe zi ce trece
-biserica nu o sa mai fie ce a fost

Tinerii ..o sa devina ce ..se vrea

De catre cine?Adevarul e dincolo de noi..


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

balasbebe a scris:

Tot o dati inainte cu creatorul sau cu cel de sus. De ce nu ne aratam adevarata fata, si sa aratam cum noi suntem aceia care am pornit sa distrugem omenirea, si am inceput cu aceste fiinte dragi numite printre altele si albinele. Ele sunt mai sensibile la diferiti agenti externi, creati de catre mana distructiva a omului.
  Nu, noi dam doar vina pe cel de sus, ca asa este voia lui. Pana nu s-a desteptat omul de ce nu au fost in pericol albinele?



Domnule Balaşbebe, eu am enumerat cauzele dar nu le-am dezvoltat. Albina este un indicator al poluării, ea rezistă doar până la un anumit grad de poluare, apoi piere. Poluarea care afectează albina este provocată de industria care produce bunurile de consum care ne fac traiul mai comod, de automobilele la care cei care le au nu ar vrea să renunţe în favoarea mijloacelor de transport în comun, de combustibilul ars pentru ca să ne încălzim şi baia, şi bucătăria, şi sufrageria pe când oamenii de rând ai epocii preindustriale se mulţumeau să încălzească o singură cameră. Poluarea care afectează direct şi brutal albina este mai ales cea provocată de chimizarea agriculturii. Un exemplu de distrugere al Pământului îl oferă şi dealurile argiloase ale Sălajului, domnule Balaşbebe. Cândva erau protejate de pădurile care le acopereau. Înmulţirea populaţiei le-a transformat în păşuni. Continuarea creşterii populaţiei le-a transformat în teren arabil. Ploile au erodat terenul micşorându-i treptat fertilitatea. Acum fertilitatea redusă face ca sălăjenii tineri să-şi câştige pâinea pe alte meleaguri. Terenurile acelea ar fi bine să fie împădurite. Are ţara fondurile necesare? Pericole ne pândesc şi la şes. Oltenii, careienii, dobrogenii ştiu că şi în România sunt zone nisipoase, nişte pustiuri în devenire care dacă nu sunt controlate pot muşca din suprafaţa arabilă a ţării. Vinovaţi de poluare suntem toţi. Pentru că populaţia mare a globului are nevoie de cantitate mare de alimente care nu poate fi produsă prin agricultura tradiţională. Medicina a avansat, mortalitatea infantilă este mult mai mică decât în epoca premodernă. Populaţia globului creşte continuu. La unirea Principatelor Române acestea aveau 2 milioane de locuitori, acum Moldova şi Muntenia au cam 14 deci populaţia lor a crescut de 7 ori în mai puţin de două secole. În acest ritm peste două secole populaţia globului va depăşi 12 miliarde şi poluarea se va agrava, albina chiar ar putea să dispară din zonele industrializate. Iar curentul care se împotriveşte  limitării naşterilor la 1-2 copii pe familie este mai puternic decât vocea raţiunii. Deşi 2 naşteri pe familie ar asigura o scădere lentă a populaţiei, oarecum suportabilă din punst de vedere economic şi demografic(raportul între grupele de vârstă). Ce este mai imorală, creşterea continuă a populaţiei globului, care pe lângă poluare secătuieşte rapid rezervele de combustibili ale Pământului sau controlarea natalităţii prin metode preventive? Nu m-am referit la avort, este domeniul moralei, al religiei, al medicinei. Referitor la controlul natalităţii prin metode preventive, Dumnezeu i-a spus omului să stăpânească pământul, nu să-l distrugă prin suprapopulare! Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Oki Domnule Valer70!!
   

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Unele din măsurile pentru păstrarea sănătăţii frumoasei Planete Albastre pe lângă costurile mari mai sunt şi nepopulare. Parlamentarii şi guvernanţii statelor democratice ale lumii evită să ia măsuri nepopulare, au nevoie de voturile populaţiei. Deci democraţia are şi laturi mai neplăcute, îi determină uneori pe aleşi să gândească: după noi...potopul. Şi vina este a noastră, votăm de obicei promisiunile demagogice nu investiţiile în viitor. Îi rog pe oltenii care sunt în temă să ne comunice dacă sistemul de irigaţii Sadova-Corabia mai trăieşte şi dacă înaintarea nisipurilor din zona Sadova-Corabia a fost oprită.  Valer Bodea

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427
Citesc pe aici aberati din toate categoriile umane.
De la idealism clasic la fatalism religios.
Tot ce bagati in gura nu este daruit de natura ci produs de om prin selectie de mii de ani. Albina care va ajuta sa traiti este produsul a mii si mii de selecti facute de oameni in cursul a mii de ani si nicidecum una naturala.
Viata voastra si a celor din jur este enorm de mult mai usoara decat a celor de acum 100, 500, 1000 de ani in urma.
Dar ne place sa ne plangem.
Cat despre distrugerea pamantului este ceva ce se va intampla cu siguranta cand soarele va ramane fara combustibil si va "exploda" inainte sa implodeze.
Dar mai sunt vreo 8 miliarde de ani pana atunci.


pus acum 14 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
x

Modificat de nicus (acum 14 ani)


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 14 ani
   
profapis
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 24
in primul rand as vrea sa fac un comentariu la prima postare legata de "marele'" fizician Einstein a carui teorie a relativitati pentru care a luat premiul Nobel sa dovedit ca nu este asa cum a spus,care afirma in 1932 ca nu se poate obtine energie nucleara (nu fusese instruit de romanul Nicolae Teslea) si probabil luand imprumut aceasta ipoteza a lansato pe piata ,albina domestica a fost creata pentru a fi in slujba omului si se adapteaza odata cu el (trebuie sa le ajutam),cat despre sfarsitul lumii -poate al acestei civilizatii sau este o sperietoare a unora care vor sa subjuge tot.

_______________________________________
,, Critici,deci existi ''   Emil Cioran

pus acum 14 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
In fiecare zi ma scol si ma bucur ca inca o zi mi-a fost daruita. Nu zic ca nu e bine sa nu ne intrebam mereu, de unde venim si incotro mergem. Dar fatalismul bolnavicios, ne face viata urata si bucuriile devin searbade.Sunt om si tot ce este omenesc nu-mi este strain, zicea un intelept. Ma duc sa fumez o tigata, sa beau un vin; afara ninge plapand si e o zi frumoasa.  

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la