APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006 la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ? / Despre mine  
Autor
Mesaj Pagini: 1
va
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 20
In primul rand as dori sa transmit toate urarile de bine acelora care urmaresc acest forum, membrilor activi, moderatorilor si nu in ultimul rand administratorilor acestui site pe care il urmarecs cu placere de ceva vreme.
Ma numesc Vasile Nasca am 34 de ani o sotie grozava si doi copii minunati si locuiesc in Targu Mures iar stupina o am la 40 de km de oras.
De meserie sunt subinginer silvic si lucrez pentru un patron care are doua firme:
-una de achizitii si exprt de fructe de padure in care trudesc pe perioada sezonului
- cealalta firma face achizitii si export de miere si alte produse apicole si aici pun osul de cate ori este nevoie.
Cum am inceput? Pe langa tatal meu care in urma cu vreo 20 de ani a primit un roi de albine de la inginerul agricol din sat impreuna cu o carte despre albine.la inceput il ajutam ocazional mai ales in vacante si nu credeam ca o sa se lege ceva de mine.Prin '96 am avut o tema la facultate ca sa fac un plan de afaceri pentru o societate pe care as dori sa o infiintez la acea vreme asa ca am ales sa imaginez un plan pentru ostupina de 50 de familii.Am cautat prin ziare, m-am documentat  am vorbit cu mai multi apicultori pasionati de meserie si am luat nota 10 la Managementul Afacerii.Am pus dosarul deoparte cu gandul ca intr-o zi acest vis frumos se va transforma in realitate.
Anii au trecu si tranzitia m-a tarat prin mai multe meserii care nu prea aveau nici o legatura  cu pasiunile pentru natura in general si pentru gaze in special.IN 2003 vazand si preturile bune la miere am cerut tatalui meu sa-mi face o stupina separat de a dansului de care sa ma ocup numai eu. Am primit 14 familii de albine pe care le-am instalat in gradina bunicilor langa o padurice.Ce mare bucurie pe sufletul meu! Cate sperante,ce optimist eram la acea vreme; dar a venit anul 2004 cu scaderea preturilor si cu toate problemele iar albinele mele au ramas doar ca un hobby pentru mine.Doi ani mai tarziu au aparut fondurile pe sapard asa ca am hotarit ca este o sansa pe care nu o pot rata.Dupa lupte seculare am accesat programul si asa am ajuns detinatorul a 200 familii de albine plus cateva utilaje si eram gata sa trec la profesionisti (asa credeam eu).In anul de gratie 2006 am pierdut din pacate 80% din efective si numai din cauza mea dar nu am disperat si am luat-o de la inceput mai hotarit mai constient si mai motivat ca niciodata.
Acum mi-am revenit si ced ca lectiie invatate pe propria piele ma vor ajuta foarte mult pentru desavarsirea mea ca apicultor profesionist.
VA multumesc.


pus acum 14 ani
   
andrei_calinescu
apicultor

Din: Montpellier
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 506
Salut VA,
De ce ai pierdut 80% din efectiv.
Cauzele???
Multumesc si succes in continuare.


pus acum 14 ani
   
bally
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 55
Bine ati venit !

Mai multe detalii nu ar strica. (ce gen de stupi folositi). Cand aveati 200 mai aveati serviciu?


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Salutari d-nu Vasile
Sa va bucurati de reusita d-vs multi ani.
Sant convins ca nu regretati stresul si nervii din acele lupte seculare pt. accesarea fondului.
Si am dori sa ne incantati privirile cu niscaiva poze ... ca sigur aveti o mandrie de stupina, si ceva din experientzele d-vs, bune si rele ... asa cum sant    


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
va
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 20
Domnule Andrei, am pierdut albinele DIN CAUZA MEA.Nu le-am tratat corespunzator contra parazitului Varroa doi ani consecutiv, le-am inmultit haoic si excesiv, le-am aglomerat prea multe pe o vatra,nu am stimulat roii nou formati si nu in ultimul rand am dorit sa detin o stupina ecologica model.In vara lui 2006 eram atat de inplicat in noul meu job incat am lipsit de la stupina din iunie (dupa recolta de la salcam) si pana la jumatatea lui august. Am ignorat toate semnalele de  alarma pe care le primeam de la tatal meu pana in august cand ,,au disparut' albinele din primul stup. Atunci era deja prea tarziu...
Despre tipul de stupi pot sa spun ca am incercat aproape toate modelele cel care ma avantajeaza cel mai mult este RA cu zece rame stas ci magazie de multietajat cu rama lata de 40 mm in partea superiora. O sa revin cu amanumte.
Ceva imagini am pus la sectiunea POZE.
Scuzati greselile de ortografie de la postarea anterioara!


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la