APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
luana_21 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Despre drepturile de autor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1186
Pt ca tot s-a discutat ieri despre postarea unui articol aici dintr-o revista de specialitate, hai sa discutam un pic problema.
Orice carte sau revista aparuta pe piata care are cod ISI sau ISBN are sa nu scris pe interiorul copertii cam asa ceva:"reproducerea partiala sau totala este sanctionata conform legilor in vigoare". chiar daca nu are scris, tot te poate actiona in instanta pt reproducere sau copiere.
Exista Uniunea Drepturilor de autor, parca asa ii zice, unde se inregistreaza aceste carti, sau reviste.
Cartile sau articole din reviste scanate si puse pe net constituie infractiune. Daca, cartile sunt foarte vechi, eventual autorul a decedat, atunci este posibil ca in acest caz sa nu mai aibe cine te da in judecata, dar nu se stie niciodata. Personal, mi se pare corect, autorul a muncit pt a scoate o carte, a cheltuit o poala de bani cu editura, bani pe care omul vrea sa si-i scoata prin vanzarea cartii.

Si acum sa va dau un exemplu banal, dar concret, intalnit de mine in viata reala, acum cca 2 luni: orice agentie imobiliara foloseste contracte sau precontracte de vanzare cumparare imobile standard (am zice noi). Iata ca o agentie imobiliara din Bucuresti a fost data in judecata de alta agentie imobiliara precum ca modelul de  antecontract folosit in tranzactii ar fi semana cu al lor in proportie de 90% (e si normal am zice, pt ca sunt standard). Argumentul forte adus a fost acela ca agentia imobiliara care a actionat in instanta avea modelele de contracte si precontracte inregistrate la aceasta uniune a drepturilor de autor, prin care au dovedit ca vezi doamne erau conceptie proprie.
Asa ca...atentie sporita ca nu stii de unde sare iepurele si-ti da in cap. In ziua de azi nu mai stie lumea de unde sa scoata bani.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Dreptate ai destula PAB.
Eu o sa repet aici un aspect. Nu gasesti aproape nici o carte de specialitate fara sa nu fie indicata si sursa, adica bibliografia.
Mia mult daca un elev doreste sa faca o lucrare el trebuie sa se inspire de undeva. Trebuie sa fie o sursa.
Cu o revista de specialitate, cum ar fi ceea de apicultura, poate ca este altceva, dar si autorul unui articol, precis ca s-a inspirat intr-un procent mai mare sau mai mic.


pus acum 14 ani
   
Baciu Octavian
apicultor

Din: Caracal
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 288
Eu personal, procesez cam greu și nu înțeleg nimic.
Mai concret, la ce vă referiți?

Modificat de Baciu Octavian (acum 14 ani)


_______________________________________
Numai cu ambiţii vom putea să realizăm ceea ce vrem!

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la