APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sofia15
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ? / Bine v-am gasit!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Formula de salut si dosar personal:

  Ma numesc Peter Murphy, nascut in anul 1968 in Cairo. Istoria numelui cat si a locului nasterii mele este putin neobisnuita.

  Tatal meu, Brian Murphy, atasat cultural la ambasada Britanica din Cairo o intalneste pe mama mea, Andeea Sfefan furier la ambasada Romaniei din aceeasi capitala.

  Am locuit impreuna cu ai mei in Cairo pana la varsta de 3 ani. In anul 1970, tata isi termina misiunea la ambasada, si intreaga familie ne mutam in Chelmsford, in imediata apropiere a Londrei.

  Se spera ca vom putea beneficia de liniste in ceea ce priveste stabilitatea caminului cat si a stabilitatii locului de munca a tatalui meu. Norocul nu ne surade, si tatal meu primeste diverse misiuni de ordin cultural la diverse ambasade si consulate Britanice din Europa. In conditiile in care deja se punea serios problema educatiei mele ai mei decid stabilirea mea permanenta in Romania la parintii mamei mele.

  Pe scurt, mi-am terminat studiile in Romania iar la finalizarea acestora obtin un loc de munca in orasul natal al tatalui meu. Aici imi perfectionez pregatirea profesionala in domeniul constructiilor, amenjarilor interioare si a bricolajului.
  Sef de santier incepand din anul 2000, detin aceasta functie pana in anul 2004, an ce s-a dovedit a fi fatidic pentru mine si familia mea. In anul respectiv tatal meu moare intr-un accident rutier, iar imediat dupa asta se stinge si bunicul meu, tatal mamei, omul care m-a crescut si care mi-a fost mentor si exemplu de verticalitate.

  Decid impreuna cu mama sa ne mutam in Romania. In Romania continui sa profesez, iar timp de 4 ani, am condus diverse microsantiere in constructii, amenajari de targuri expozitionale si amenajari spatii comerciale.

  Contactul meu cu apicultura, pasiunea( sa-i spunem asa) in stare,, larvara" pentru aceasta tot de la bunicul meu vine. Acesta, de-a lungul vietii a crescut albine. Nu ca pe o afacere, ci ca pe un hobby. Productia de miere nu a fost niciodata mai mare decat nevoile familiei.
  Fiind mostenitorul casei si bunurilor familiei mele, m-am trezit ca sunt ,, fericitul" beneficiar si mostenitor a 14 stupi ..... nepopulati aruncati si uitati intr-un sopron.
  Raportat la respectul ce l-am avut pentru bunicul meu, raportat la inclinatia ce o am spre bricolaj si reconditionare, intentionez sa revitalizez acesti 14 stupi.

  Nu stiu de unde sa incep..........
  Nu stiu ce-ar trebui facut intai ........
  Nu stiu foarte sigur cat ma va castiga si cat imi va consuma timpul .......
  Nu stiu daca sunt dispus sa aloc mai mult timp acestei activitati ...........
  Nu stiu daca sunt gata sa ranunt la ceea ce fac acum ........
  Nu stiu ...... mai nimic !

  Stiu cu siguranta ca nici sub sopron nu vor ramane, si nici nu-i arunc!

  Intrand in contact cu aceasta ,, idee", cu diverse forumuri tematice, se naste o noua idee ! Ideea de a impleti cele doua principale pasiuni. Bricolajul/mica productie cu apicultura. Asadar, ..... pe scurt, ..... aia caut pe forum! Informatia asupra celei mai eficiente modalitati de productie de stupi.
  Intrucat parari sunt multe, intrucat pe cat sunt de multe , pe atat de controversate, intrucat imi place provocarea si vreau sa-mi iasa din prima, .... stau, citesc, asimilez, perfectionez!

..................................

  Bine v-am gasit!

p.s. Intr-un fel, iata si un scop ,, balamucului" de zilele trecute. Prezentarea mea. Cine stie, ltfel poate nu as fi facut-o, sau poate nu acum! :hi :


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Iata si una dintre postarile mele din celalalt forum. Fiind autorul acesteia consider de dreptul meu s-o copiez si sa v-o prezint si dvs. Odata cu asta veti intelege cum si in ce fel imi pot aduce aportul pe forum. Pun la dispozitia tuturor cunostiintele mele, si unde pot oportun si pertinnt sa intervin cu vre-o parere sau observatie, am s-o fac :

...................................................

Profesional ma consider suficient pregatit sa pot exprima o parere absolut oportuna despre OSB.
  Asa cum vedeti OSB-ul la inspectarea vizuala, exact asa este confectionat. Din resturi lemnoase, de obicei din resturi lemnoase rasinoase, resturi care nu sunt prea departe calitativ si ca proprietati de masa lemnoasa masiva. Insa aceste resturi sunt comasate cu ajutorul unor prese hidraulice, iar LIANTUL(atentie) folosit la aderarea acestora intre ele este usor nociv.
  Nu ma pricep cat dvs la ceea ce se poate constitui in nocivitate asupra albinelor, insa nici nu pot sa nu amintesc despre prezenta acestuia in compozitia OSB-ului. Insa va promit ca am sa ma interesez in mod predilect si am sa revin in topic cu noi informatii.
  OSB-ul il gasim prezentat in doua principale variante: OSB 2 si OSB 3.( ambele sunt prezentate in diferite grosimi si formate. Grosimile: intre 6 si 28 mm , rar 4 , 5  si 32, iar formatul uzual este de 1225 x 2500 mm )

  OSB 2 - special destinat lucrarilor interioare( nu intru in amanunte, nu cred sa va intereseze asta in apicultura) si ma indrept catre

  OSB 3 - Special destinat lucrarilor exterioare, cu indelunga expunere radiatiilor solare, factorilor termici, si asa mai departe.
  Conditia esentiala pe care acesta o impune este izolarea sa. Ori cu un strat de lac de exterior( cel mai utilizat si eficient este lacul de barci) , ori cu un lac color de exterior, ori cu ( cel mai eficient) polistiren expandat sau extrudat( vedeti case de lemn).
  Chiar fiind destinat lucrarilor exterioare, OSB 3 nu suporta expuneri prelungite. Exact in ideea de a nu fi nociv peste limitele impuse de normele internationale, lacul liant din compozitia acestuia nu este atat de performant incat sa-i poata permite expunerea exterioara nelimitata.
  O alta caracteristica a OSB 3 ( fata de OSB 2) este coeficientul scazut de dilatare-contractare la factorii termici. Asta-i confera produsului executat din OSB pastrarea formei si gabaritului impus de proiectul initial.

  ( Dl. Dragos ne spune ca executa fundurile stupilor din OSB. Intamplarea face ca exact aceasta parte a stupului sa fie cea mai putin expusa factorilor climatici. De aceea este multumit. Nu stiu insa cum si in ce fel a influentat metabolismul ,, locatarelor". Si eu, ca si dvs. asteptam in continuare amanunte si detalii)

  In principiu, executia stupilor din OSB poate fi extrem de eficienta. Placa poate fi optimizata in asa fel incat sa prezinte pierdere minima de material, pretul pe mp nici nu este atat de ridicat incat sa ne tina departe de folosirea acestuia, asamblarea pieselor intre ele se poate face prin orice mijloace cunoscute( cuie, holzsuruburi, pene, suruburi, adezivi,etc). Din punctul asta de vedere, ca material de constructii, este absolut ideal.

  In continuare ramane deschisa problema nocivitatii. Cum v-am promis, am sa ma interesez in mod predilect de posibila aplicatie a acestuia in stuparit. De asemenea astept comentariile cunoscatorilor.

OSB 3 ( fabricat conform standardelor impuse. Si asta este o problema!!! ) este un material durabil. Nu atat cat lemnul masiv, insa se apropie ca durata de viata de acesta. Nu uitati totusi ca la baza, totusi, este confectionat din talas. De asemenea lacul sau materialul folosit pentru protectie trebuie sa fie de calitate si aplicat regulamentar. Daca aceste conditii sunt respectate, ca produs finit in sine( fara a discuta despre nocivitate . Iarasi o amintesc !!!) este cel putin multumitor ca durata.
  In cazul aplicarii lacului exterior pentru barci, am uitat sa precizez, anual acesta trebuie reamprospatat.

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
romikele
Vizitator



Welcome!   
Sper sa gesesti ceea ce cauti si sunt sigur ca meseria de apicultor te va prinde.
Sunt multe de invatat din viata albinelor, din care putem aplica si in viata noastra cotidiana... organizare, rabdare, adaptare etc.
Sper sa putem colabora in ce am mai discutat, dar nu numai.
All the best!

Modificat de romikele (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
sfantul spiridon
apicultor

Din: stoina-gorj
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 426
bun venit "sange albastru"
citeste de peste tot, sumpara un roi si apoi pune intrebarile....daca nu ai timp opteaza pentru un anumit tip de stup -layens


pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Bun venit!
Eu nu pot sa-ti spun:-apuca-te de apicultura(chiar si numai de hoby).Dar pot sa-ti spun ca ai sa regreti daca nu o faci! 
Ai inceput prin a te informa.E cel mai bun inceput.
Pe forum sunt dezbatute toate subiectele de apicultura,pana la nivelul de pregatire a membrilor lui.Rabdare sa ai sa citesti.Unde nu gasesti raspunsuri,intreaba si ti se va raspunde.Unde nu intelegi, insista pana reusesti.
Cat despre stupi...eu ma hazardez sa afirm ca cine nu intelege ce se petrece in el,nu poate sa il faca.Iar cine intelege ce face(tamplarul),face intradevar un stup bun.
Poate pe parcursul prezentei tale pe forum,ne vei spune zona unde ai casa mostenita si ceva din arealul melifer,poate si ceva poze.
P.S...personal,poza de la avatar imi creeaza un disconfort...optic!Ma duc sa verific aragazul sa nu il uit aprins.
 
Eu mai glumesc,dar daca nu esti dispus pot sa ma abtin.

Modificat de Dila Daniel (acum 14 ani)


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

Dila Daniel a scris:


Cat despre stupi...eu ma hazardez sa afirm ca cine nu intelege ce se petrece in el,nu poate sa il faca.Iar cine intelege ce face(tamplarul),face intradevar un stup bun.

..............................................................

P.S...personal,poza de la avatar imi creeaza un disconfort...optic!Ma duc sa verific aragazul sa nu il uit aprins.
 
Eu mai glumesc,dar daca nu esti dispus pot sa ma abtin.


Exceptionala remarca! O gandeam dar nu stiam s-o pun in fraza! Multumesc mult!

p.s. S-ar putea sa faceti doua drumuri acum! Si la aragaz , si la robinet!
      Glumiti! Mult! Sunt total dispus!


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Sau va deruta si va creaza un si mai mare disconfort noul avatar ? Nu-i nici o problema! Il schimb cu asta!

bine v-am gasit! sau deruta creaza mai mare disconfort noul avatar nu-i nici problema! schimb asta!

22.1KB


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Da...poza asta este superba si ma duce cu gandul ca...nimic nu e imposibil...
dar si cat de inselator poate sa fie ceva perceput la prima vedere.

P.S. eu in finalul postarii anterioare m-am adresat la per'tu(pers. 1-a sg.).Asi avea aceeasi rugaminte si la tine.Daca nu,revin si eu la pers.a doua plural,cu scuzele de rigoare.

Modificat de Dila Daniel (acum 14 ani)


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Nici o problema asupra formulei de adresare. Ori persoana I, ori persoana II-a, ..... nu in asta consta respectul ce-l poti aduce cuiva.

  Referitor la zona in care se afla casuta mostenita, si odata cu aceasta cei 14 stupi:
   Vorbim despre comuna Valea Rosie jud. Calarasi, in imediata apropiere a Oltenitei. Zona respectiva este total devaforizata si, implicit, necultivata. Singura solutie pe care o vad eu acum in privinta arealului melifer ar fi lunca Argesului, plina de salcami, soc  si nu numai. O alta varianta, dar care mi-ar pune serioase probleme de securitate si ar necesita mult mai multa atentie si implicare din partea mea, ar fi lunca Dunarii. Aceasta se afla la aproximativ 10 - 11 km. Iese din discutie pentru moment.

   Revenind la faptul ca zona este defavorizata, odata cu reconditionarea stupilor intentionez sa demarez o mica afacere: productie de stupi. Asta ar presupune stabilirea mea acolo cat si canalizarea unei serioase cote din economiile mele in dotarea unui cat de micut atelier de productie. Prima provocare in sensul asta ar fi utilaje de tamplarie iar cea de-a doua ar fi o sursa permanenta de lemn uscat.

   Intrucat cea de-a doua problema expusa imi pune mai serioase semne de intrebare, cochetam cu ideea confectionarii acestora din OSB( ati vazut ca deja m-am implicat in genul asta de discutii). Am aflat odata cu asta ca nu sunt foarte agreeati de stupari, si nu ma mir deloc. Iertati-ma pentru asta, dar vad apicultorii facand parte, marea lor majoritate din acea categorie de oameni mai aproape de natura si conservatori in ceea ce priveste tot ceea ce, pe piata, este numit ,, nou si ecologic".

   Cam atat. In continuare sunt in mijlocul unui vartej de dileme, semne de intrebare si indecizii. Toate astea datorita faptului ca nu-mi plac esecurile si nici jumatatile de masura.

   Cele bune, si mersi pentru indemnul de a ne ,, per'tu-i " !


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Pan-la urma care ramane? Chibritu' sau aragazu'?

_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
eu votez chibritul.
Despre constructia stupilor din OSB,nu stiu ce sa zic...
Eu folosesc funduri si la capac osb3 dar am indoieli asupra confectionarii integrale a stupului din acest material.
Cat despre inclinatia catre bio,nu stiu daca este agreat osb-ul.
Si daca te apuci de stupi,orienteaza-te la ce se cere.
In rest,lemn uscat,cote la mm,seriozitate in achitarea comenzilor,sa nu faci rabat la calitate in favoarea cantitatii si putere de munca!


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 14 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
poza de la avatar e un chibrit?? pff eu credeam ca este din Terminator I

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
E ... un chibrit! Si e din Terminator ,, minus 8" !

_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
TRANTORU`
apicultor

Din: CARACAL,Jud OLT
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 87
Salut!Pune,te rog,foto cu chibritul in format mai mare sa-l pot salva  asemenea ochiului de aragaz!
Sfaturi despre apicultura nu-ti dau,colegii de pe forum sunt muuuult mai avizati,crede-i! Marea majoritate sunt oameni exceptionali!
Bafta!


_______________________________________
Zambeste,maine va fi prea tarziu!

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Uite-l. Doar ca nu are rezolutie satisfacatoare.

bine v-am gasit! uite-l. doar are rezolutie

25KB


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Sau :

aici cu rezolutie ridicata   

bine v-am gasit! sau :aici rezolutie  

16.2KB

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Ai un avatar cam ciudat. La semnatura ai o poza cu acel ochi sclipitor. l-am intalnit la o editura  pe coperta unei carti. Dac as cauta in arhiva l-as posta.
Zici ca nu sti de unde sa incepi? Schimba avatarul si lumea o sa te recunoasca mai usor, si o sa primesti niste raspunsuri mai utile. Este doar o recomandare, nu ceva impus.
Cat despre OSB, est ecel mai prost material pe care l-am intalnit. Eu l=am laudat la inceput, dar dupa aproape 4-5 ani, nu mai am aceeasi parere. Albinele pun ceara, propolis pe el si nu poate fi curatat ca si de pe lemn. Intra dalta prin acele aschii, iar in capac se face mucegai de la condens. Nu condensul din stup, ci din natura. Nu era rau la inceput, dar in timp se exfoliaza acele aschii mareste spatiul dintre podisor si rame, iar albinele au tot timpul tendinta sa umple acel gol cu ceara sau propolis. Lemnul de brad, este cel mai bun, chiar daca in timp mai si crapa.


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Poftim si asta!

Iar aici o varianta usor diferita, dar cu rezolutie ridicata   

bine v-am gasit! poftim asta!iar aici varianta usor diferita, dar rezolutie  

15.9KB

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

balasbebe a scris:

Schimba avatarul si lumea o sa te recunoasca mai usor, si o sa primesti niste raspunsuri mai utile. .


N-as vrea sa fie o insinuare. Credeti-ma ca am o sensibilitate anume dupa ziua de ieri.
Chiar asa! Fiind pagina mea personala imi permit sa va intreb: Cu cine dracului am fost confundat?

p.s. Avatarul ramane! Ca a fost recomandare, ca a fost impunere, .... n-a fost rugaminte!

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Tine-o tot asa este alegerea ta si atat. Daca ne spuneai si cati ani ai poate nu era necesar sa mai facem recomandari.
Ai o zi proasta ca te bagi pe unde nu sti cum sa calci. Nu ai decat o sansa si sa canti cu ei in cor. Eu am ragusit sa cant cu ei in cor. Poate esti tanar si ai mai multa energie.


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
si aici aragazul in format mare .....   

_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

murphy a scris:

Formula de salut si dosar personal:

  Ma numesc Peter Murphy, nascut in anul 1968 in Cairo. Istoria numelui cat si a locului nasterii mele este putin neobisnuita.



Ca moderator banuiesc ca aveti printre prerogative citirea cu atentie a postarilor din forum. Nu ma faceti sa cred ca sunteti superficial asupra a ceea ce are de spus un incepator, atat albinar cat si forumist.

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Ca prim moderator ati raspuns paginii personale. Va multumesc pentru incurajare!

app! Bine v-am gasit !


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Acest forum are 2842 useri inregistrati, 4637 subiecte si 71697 mesaje.
  Eu nu  pot sa retin tot ceea ce se scrie pe aici.
Este foarte bine ca ai repetat anul nasterii. Era vorba doar de un avatar mai indraznet, am scris si repet doar ca apicultor, nu ca moderator.
Sunt apicultor in primul rand si i-mi face placere sa discut despre albine.


pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

murphy a scris:


Fiind mostenitorul casei si bunurilor familiei mele, m-am trezit ca sunt ,, fericitul" beneficiar si mostenitor a 14 stupi ..... nepopulati aruncati si uitati intr-un sopron.

Si unde ar fi aceasta casa batraneasca?


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Ti-am spus ca orbit de furie si disperare recurgi la gesturi si manifestari autoumilitoare. Am spus !!! N-ai decat sa ..... recitesti( ???????) ..... CU ATENTIE, eventual pe litere( ia-ti un liber ca sunt lungi de obicei!), toate postarile mele si-ai sa descoperi.

  Pana una alta descopar eu( si nu doar eu, cat esti de superficial!)

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427
Pai am observat ca ati sters repede. 

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

AndreiRN a scris:

Pai am observat ca ati sters repede. 

Spune-mi ! Iti faci un titlu de glorie din a inventa chestii ??? Ce-am sters ?


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Te-am rugat sa-ti iei un liber. In ritmul asta te apuca anul nou pana dai de fraza respectiva. Aaaaa ! Atentie sa nu treci de ea!!! Incepe cu litera ,,R" ! As a hint!

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

murphy a scris:


Te-am rugat sa-ti iei un liber.

Inca 3 saptamani si imi iau liber.
V-as vizita cu placere.


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

AndreiRN a scris:


murphy a scris:


Te-am rugat sa-ti iei un liber.

Inca 3 saptamani si imi iau liber.
V-as vizita cu placere.

Daca termini de citit in 3 saptamani ce-am postat ..... poate! Dar nici asa!

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427
Buna conditia. 

pus acum 14 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
mai oameni buni dati-o la pace.Sau ignorati-va.
Aceasta este pagina domnului Murphy.In doua trei zile va fi curatita.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427
Iarasi cenzura?
La campul de lupta sa cenzurat.
Ce se discuta asa de interzis ca eu unu nu prea pricep.
Faceti cum vreti de fapt.
Pe moderatorii cu conturi multiple nu se ia nicio masura dar pt membri care discuta in contradictoriu imediat apar amenintarile.


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Buna seara d-le Gica!

Va multumesc pentru interventie. As fi spus eu acelasi lucru insa sunt ferm decis sa-l ignor pe Andrei pentru vesnicie. De fapt imi este chiar jena ca m-am lasat tarat in jocul infantil al acestuia.
  Am facut gratuit fata unui conflict care nu-mi apartine si imi place sa cred ca i-am facut fata cu brio. Nu are rost sa intru in detalii si sa amintesc de atuurile pe care le-am avut ,, la masa de joc'' , cu atat mai mult nu doresc sa amintesc de dezavantajele pe care le-a avut dansul. Au fost multe din ambele categorii.
  Pe mine, mai mult decat pe dvs ma deranjaza ,, murdaria" din pagina mea personala. Insa va rog mult sa nu stergeti nimic. ,, Murdaria " respectiva poate se va dovedi utila in timp pentru toti:

  - Eu imi voi spune: niciodata in viata nu mai cobor intratat!
  - Dvs veti spune: am ras si-am plans cand s-a scris in topicul asta!
  - Andrei isi va spune: am sa trec strada numai ,, pe zebra" de acum incolo!

  Cu speranta ca am fost bine intales va doresc tuturor o seara minunata!


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Bine ai venit Murphy!!
Regards,


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Salut , Salut !    

_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
... dedicatie ... cuiva !

........................................................................................

     Mistreţul cu colţi de argint

                               Ştefan Augustin Doinaş

Un prinţ din Levant īndrăgind vānătoarea
prin inimă neagră de codru trecea.
Croindu-şi cu greu prin haţişuri cărarea,
cāntă dintr-un flaut de os şi zicea:

- Veniţi să vānăm īn păduri nepătrunse
mistreţul cu colţi de argint, fioros,
ce zilnic īşi schimbă īn scorburi ascunse
copita şi blana şi ochiul sticlos...

- Stăpāne, ziceau servitorii cu goarne,
mistreţul acela nu vine pe-aici.
Mai bine s-abatem vānatul cu coarne,
ori vulpile roşii, ori iepurii mici ...

Dar prinţul trecea zāmbitor īnainte
privea printre arbori atent la culori,
lăsānd īn culcuş căprioara cuminte
şi linxul ce rāde cu ochi sclipitori.

Sub fagi el dădea buruiana-ntr-o parte:
- Priviţi cum se-nvārte făcāndu-ne semn
mistreţul cu colţi de argint, nu departe:
veniţi să-l lovim cu săgeată de lemn!...

- Stăpāne, e apa jucānd sub copaci,
zicea servitorul privindu-l isteţ.
Dar el răspundea īntorcāndu-se: - Taci...
Şi apa sclipea ca un colţ de mistreţ.

Sub ulmi, el zorea risipite alaiuri:
- Priviţi cum pufneşte şi scurmă stingher,
mistreţul cu colţi de argint, peste plaiuri:
veniţi să-l lovim cu săgeată de fier!...

- Stăpāne, e iarba foşnind sub copaci,
zicea servitorul zāmbind īndrăzneţ.
Dar el răspundea īntorcāndu-se: - Taci...
Şi iarba sclipea ca un colţ de mistreţ.

Sub brazi, el strigă īndemnāndu-i spre creste:
- Priviţi unde-şi află odihnă şi loc
mistreţul cu colţi de argint, din poveste:
veniţi să-l lovim cu săgeată de foc!...

- Stăpāne, e luna lucind prin copaci,
zicea servitorul rāzānd cu dispreţ.
Dar el răspunde īntorcāndu-se: - Taci...
Şi luna sclipea ca un colţ de mistreţ.

Dar vai! sub luceferii palizi ai bolţii
cum stă īn amurg, la izvor aplecat,
veni un mistreţ uriaş, şi cu colţii
īl trase sălbatic prin colbul roşcat.

- Ce fiară ciudată mă umple de sānge,
oprind vānătoarea mistreţului meu?
Ce pasăre neagră stă-n lună şi plānge?
Ce veştedă frunză mă bate mereu?...

- Stăpāne, mistreţul cu colţi ca argintul,
chiar el te-a cuprins, grohăind, sub copaci.
Ascultă cum latră copoii gonindu-l...
Dar prinţul răspunse-ntorcāndu-se. - Taci.

Mai bine ia cornul şi sună īntruna.
Să suni pānă mor, către cerul senin...
Atunci asfinţi după creste luna
şi cornul sună, īnsă foarte puţin.


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427
   
Ce amintiri.
Am fost de cateva ori la Cenaclu Flacara.
Si inca am discurile originale de atunci si mai ascult piesa asta.


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

AndreiRN a scris:

   
Cenaclu Flacara.


Degeaba ai fost ! Cu ,, L " la sfarsitul cuvantului ! Articulat ! ( ptiu ! Imi promisesem sa-l ignor ! )


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Oricum , tie-ti fusese dedicata si trebuia sa intelegi ceva din poemul asta de exceptie ! Este vorba despre ,,calibru" ! Nu esti atat de calificat ca ,,vanator" incat sa indraznesti sa umbli dupa ,, mistreti feroce " prin neagra jungla a vietii !

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82
Inca o dedicatie ..... dupa care te las in plata Domnului ! Daca nici din asta nu intelegi nimic ..... esti dus pe viata !

..............................................

       Puritate


                     Virgil Carianopol




Hermina-i doar un pic de viaţă,
Giuvaer ce dă scāntei,
Trăieşte-n nordul cel de gheaţă
Şi-i prinsă pentru-argintul ei.

Ca s-o vāneze, vānătorii
Găsesc un golf de gheaţă-n jur
Şi-i dau cu chinoroz pereţii,
Ştiind cāt ţine ea la pur.

Hăitaşi cu glasul ca de fiară,
Īn aerul vibrānd sonor,
O-mping apoi, strălucitoare,
Pānă ce intră-n golful lor.

Cu muşchi puternici, temerară,
Cu gheare tari, īn teci adānci,
Hermina ar putea să sară,
Să fugă dincolo de stānci.

Decāt să-şi murdărească īnsă,
Cu negru, albul ei de har,
S-aşează pe zăpadă strānsă
Şi-aşteaptă moartea ca pe-un dar.

E datul ei, īi scrie-n soartă,
Să dea cuvānt la veşnicii:
Mai bine să lucească moartă
Decāt murdară printre vii.


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
AndreiRN
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 427

murphy a scris:


Este vorba despre ,,calibru"! Nu esti atat de calificat ca ,,vanator" incat sa indraznesti sa umbli dupa ,, mistreti feroce " prin neagra jungla a vietii !

     
Stim dl. Tamas
Toti stiu.

Modificat de AndreiRN (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
murphy
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 82

murphy a scris:

nu intelegi nimic ..... esti dus pe viata !



Ghita ! Te-astept diseara la portita !

Modificat de murphy (acum 14 ani)


_______________________________________

Oke , oke !

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la