APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE / Tacerea Albinelor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Modigliani
Vizitator



Stimati domni !

  Am urmarit cu ceva timp in urma un documentar la NG referitor la albinele de pe intreg mapamondul . Era vorba despre rapoarte primite la mai toate asociatiile de apicultori , rapoarte despre comportamentul nefiresc al albinelor , despre disparitia in masa a acestora in anumite zone in care apicultura era un mijloc de trai consacrat , samd .

  Scenariul prezentat in documentarul respectiv era de-a dreptul apocaliptic . ,, Albinele dispar , polenizarea o vor mai face doar chinezi mititei cu borcanele de polen si puf de nush-ce zburatoare , suiti in par si bazaind de zor in jurul florilor acestuia " .

  Ridiculizez putin ceea ce am vazut , insa nu pot sa ignor totusi posibilitatea ca acest scenariu sa fie totusi posibil . Cum spuneau in documentar , vom ramane ,, in cereale " . Inimaginabil !!! Cutremuratoare posibilitate !

  Asadar , cum sunteti cele mai in masura ,, cunostiinte " ale mele din apicultura sa dati un raspus , i-mi permit sa va pun in atentie urmatoarele intrebari :

  - Credeti in ceea ce a prezentat documentarul respectiv ?
  - In Romania ati remarcat acel comportament nefiresc la albine ?
  - In general simtiti un declin in apicultura fata de anii precedenti ?
  - Apicultorii Romani au fost contactati de realizatorii documentarului ?
  - ..... si orice raspus pe tema asta , la vre-o intrebare pe care , poate , n-am fost inspirat s-o pun !

  Va multumesc si astept cu interes parerile dvs !


pus acum 14 ani
   
adi hodis
Moderator

Din: Batăr BH
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 5405
Am vazut si eu documentarul.Precis l-a vazut multi printre care si acele persoane care
sant in masura sa faca ceva demersuri pt. a evita acel dezastru.
Sper ca se tine cont acolo sus,unde se poate interveni la acest aspect, ca e mai bine sa invatam pe pielea celor patziti decat pe pielea noastra si pina nu e prea tirziu.
Am discutat cu fermieri care detin suprafetze mari, mii de ha. si cand mi-au raspuns ca ei prefera hibrizii de floarea soarelui cu autopolenizare,mi-au inchis gura.
Unul m-a criticat pt. ca am distrus cca. 50 de plante la amplasarea pavilionului.Nu a contat sporul/ha. prin polenizarea facuta de albine cat plantele distruse involuntar.
Si cu o astfel de mentalitate, mai incapa vorba de utilizarea semintzelor nemodificate genetic,de taxa de polenizare.Ce sa-i mai zici fermierului dupa ce ai descoperit ca a semanat astfel de semintze si nu ti-a atras atentia ci dimpotriva, te-a lasat pe tarlaua lui
ca doar e buna polenizarea,el are de castigat mai mult asa,stuparul ...
Oameni si oameni, bani si bani, sanatate si mentalitate,intzelegere si organizare strict necesare pt. bunul mers al vietii de care, avem nevoie CU TOTII.
Aviz fermierilor: modificarile genetice de cand au aparut au dus la bloi care nu au exsistat,  ex. boala vacii nebune,pesta porcina ...gripa porcina actuala oare nu are aceleasi origini, modificarile genetice ?.


_______________________________________
Albinutele = viata ... importantele albinute ... '' daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ''http://ADIHODIS.sunphoto.ro

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la