APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil sweetandana
Femeie
25 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BATTLEFIELD - CAMP DE LUPTA / Crede şi nu cerceta!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Dacă acest topic este aprobat de administrator şi rămâne îi rog pe cei care sunt interesaţi doar de albine să nu-şi piardă timpul pe el. Pe cei interesaţi nu doar de lupta zilnică pentru existenţă ci şi de lumea pe care le-o lăsăm urmaşilor noştri, şi de viitorul nostru mai mult sau mai puţin îndepărtat, îi rog să gândească, să respecte adevărul şi părerea celorlalţi dar mai ales în apărarea dictonului să vină numai cu argumente din Biblie . Altfel ajungem la un dialog al surzilor unde toţi vorbim şi nimeni nu ascultă. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Crede si nu cerceta ,
Nu scrie nicaeri acest lucru in Sfanta Scriptura.
Ba din contra, va propun urmatorul text spre analiza, pentru comparatie cu spiritul scrierilor.Indemnul in Biblie este catre aprofudare si cercatare ,nicidecum catre ...negura indolentei.
"Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" 1 Tes 5:21


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
@ Pupemea
Ai dreptate, deci eşti prietenul meu. La o glumă...serioasă făcută pe topicul prietenului Janese unde o voiam aluzie la temperare a intervenit Cristi Vidican care a crezut că nu sunt suficient informat.
Apoi Jimm a scris(majusculele îmi aparţin)citez:
"...Pt Mr Valer cu tot respectul,"CREDE ŞI NU CERCETA"!!!. Sunt profan in domeniu dar am o intrebare, ce va face sa aprofundati domeniu, indoiala?..." Am deschis topicul pentru că eu nu am absolut nici o îndoială dar sunt convins că mulţi colegi de forum au.  Acum vre-o 20-30 de ani la magazinele A.C.A. se vindea triunghiul de aerisire. Era un triunghi isoscel de tablă cu laturile lungi îndoite în sus şi cu o plasă de sârmă sudată pe ele. Baza triunghiului era îndoită în sus. Triunghiul intra perfect în urdinişul stupului multietajat, închizându-l. La capătul laturilor lungi era un orificiu prin care puteau intra în stup albinele şi trântorii. Dar nu putea ieşi, încercau pe la plasă, nu prin orificiul prin care intraseră. Dispozitivul se putea pune şi fixa cu un cui în câteva secunde, permiţând protejarea de tratamentele cu insecticide sau deplasarea stupilor la orice oră a zilei. Când l-am folosit, surpriză. La deschiderea stupului albinele cu plasă de sârmă sus şi triunghi de aerisire erau mai nervoase decât cele care au avut doar plasă sus. Cred că aşa s-a comportat şi la alţii pentru că nu-l mai văd la magazin. Dacă greşesc, poate am nimerit eu familii mai nervoase. Trebuia să cercetez. Dacă nu greşesc trebuia să încerc unul înainte de a da o grămadă de bani pe mai multe. Dar părea genial.
Noi românii am pierdut prioritatea mondială a zborului pentru că atunci când Traian Vuia a fost primul om din lume care s-a ridicat de la sol cu un avion, CU ROŢI, academicienii francezi invitaţi la demonstraţie nu s-au dus să vadă tâmpenia aia, doar se ştia că un aparat mai greu decât aerul nu poate zbura! Prioritatea le este atribuită fraţilor americani care s-au lansat de pe şine! Ce am vrut să spun le spun domnilor Vidican şi altora? Trebuie să cercetăm chiar şi când credinţa noastră ne asigură că avem dreptate. Dacă este greşită? Catolicii care i-au ars pe rug împreună cu Bibliile lor pe cei care traduceau, comercializau sau deţineau Biblia erau foarte siguri pe credinţa lor, se aşteptau la o răsplată divină pentru faptele lor. O vor primi oare, pentru că au crezut şi nu au cercetat? Adevărul era acolo, în Bibliile arse. Ce facem, cercetăm sau credem chiar dacă este absurd? Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Mr Valer, chiar ma bucur ca " sintagma" folosita de catre mine a incitat atat interes, nu am pretins ca ar fi din Cartea Sfanta sau ca ar fi in spiritul ei. Aceasta sintagma a starnit o multime de controverse, ca si acum.
De ce ? pt ca in biblie se spune clar :"cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)"
Nu am citit Biblia si nici nu o voi face acum, am sa o fac in momentul cand am sa fiu pregatit!
O sa gasiti o multime de pareri, idei, puncte de vedere sau cum vreti sa le spuneti in legatura cu aceasta sintaxa chiar ca ar fi o scornire a dusmanilor bisericii.
În Evanghelie e consemnat chiar un eveniment care contrazice total această idee: atunci când Toma nu a vrut să creadă că Hristos a înviat, acesta nu i-a spus "crede şi nu cerceta" ci "Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios, ci credincios" (Ioan 20: 27).
Am sa va expun un punct de vedere care nu poate fi neaparat unanim acceptat:
Sf. Ioan Gura de Aur zice:
„Sa primim cu multa recunostinta cuvintele Scripturii; sa nu depasim masura noastra, nici sa iscodim cele mai presus de noi, asa cum au patit dusmanii adevarului, care, voind sa cerceteze totul cu propriile lor ginduri, nu s-au gindit ca este cu neputinta omului sa cunoasca desavirsit creatia lui Dumnezeu… Cind auzi «a facut», nu iscodi nimic altceva, ci cauta in jos si crede in cele ce s-au spus…. Daca Pavel, omul acesta atit de mare si atit de destoinic, a spus ca judecatile Lui, adica rinduielile si conducerea Lui, sint cu neputinta de cercetat, si n-a spus neintelese, ci cu neputinta de cercetat, ca nu primeste nici o cercetare sa fie, iar urma cailor Lui, spune el ca este de negasit…
Elenii pentru asta au ratacit, ca au ingaduit totul mintii lor si n-au voit sa stie ca mintea omeneasca e slaba; au gindit la lucruri mai presus de puterile lor, au depasit masura propriilor lor hotare si au cazut din vrednicia cuvenita lor… Si odata ce s-au abatut de la calea cea dreapta, au pornit spre prapastie si s-au rostogolit in adincul rautatii…
Si daca cineva ar spune: Cum se poate sa fii rapit in afara de trup? Il voi intreba: Cum este cu putinta sa fii rapit in trup? Cea din urma situatie este si mai grea decit cea dintii, daca cineva trebuie sa o cerceteze dupa judecata si nu sa asculte de credinta”
Faptiul ca aveti o cultura religioasa nu va face mai credincios decat mine sau orcare alt profan in domeniu, credinta izvoraste din suflet si nu din cunoastere, din cunoastere izvoraste stiinta, este un punct de vedere. Biserica este goala fara credinta mea (de aici si "Credinta zugraveste icoanele'n biserici" si a celorlalti, credinta mea este o axioma(matematic vorbind) nu trebuie sa cercetez nimic, nu trebuie sa demonstrez nimic. Pur si simplu cred in existenta Sa. Daca dv credeti ca asta insemna ignoranta am rugamintea, cu tot respectul, sa -mi respectati parerea si sa va revizuiti discursul.
Se poate discuta mult si bine .... insa eu nu vreau sa-mi dau teza in religie.
Cred Dumnezeu si nu am nevoie de argumente (sau am toate argumentele pt a "pacali" ratiunea) m-am gandit ceva timp la asta iar acum credinta mea este de nezdruncinat, poate de neinteles pt dumneavoastra.
V-am vazut foarte patimas si cu argumente biblice sarind in fata, no offence dar mi-ati dat senzatia ca, cautati ceva raspunsuri (se poate discuta mult si bine si despre semnele care m-au condus la o astfel de concluzie), poate m-am inselat.
Din partea mea cred ca s-au scris destule. Polemici vor exista intotdeauna
Sa traim, sa'mbatranim!


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Jimm
Am citit si am luat aminte.Va respect starea si ...credinta.
In dorinta ca acest dialog sa ...construiasca, va ofer cateva citate din Scriptura.

In Iacov 2:19 "Tu crezi ca Dumnezeu este unul,si bine faci, dar si dracii cred....si se infioara!"

In Iov, in capitolul 1 de la versetul 6 la 12 avem un dialog intre Dumnezeu si Satana.
Adica, lucifer sta fata in fata cu Dumnezeu (nu doar crede ci este ...100% convins!!) la o discutie despre Iov.
O concluzie interioara, starea de speranta, strigatul sufletului catre Creator,nu mantuie.

„Nu oricine-Mi zice: 'Doam¬ne, Doamne!' va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ‚Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?'Atunci, le voi spune curat: 'Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelegea.'" (Matei 7,21-23)


Sunt ferm convins ca dumneavoastra cunosteti drumul si ...Calea catre mantuire.

" ...Eu sunt calea ,adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine" Ioan 14:6

Doar PRIN... Domnul Isus.

Va urez o zi frumoasa.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 251

Valer70 a scris:

@ Pupemea
Ai dreptate, deci eşti prietenul meu. La o serioasă...glumă făcută pe topicul prietenului Janese unde o voiam aluzie la temperare a intervenit Cristi Vidican care a crezut că nu sunt suficient informat.


Domnule Valer, reactia mea la cele scrise de dumneata pe topicul domnului Janese a fost pt ca mi s-a parut potrivt sa prezint o reactie. Pt mine, si multi altii, parerea dumneavostra despre Evanghelii este gresita si nu m-am putut abtine.
De obicei nu intru in polemici pe teme religioase pt ca ele starnesc foarte mult oamenii (cele mai multe razboie au ca sursa religia) si nici nu schimba pe nimeni.

Referitor la subiectului topicului, crede si nu cerceta, nici eu nu sunt de acord cu el, asa cum a spus si domnul pupemea, nu este in spiritul Bibliei, unde ti se spune sa cercetezi, ca sa gasesti adevarul. Doar ca, nu toata lumea afla Adevarul. Adevarul Scripturii poate fi descoperit de cineva doar daca este clauzit de Duhul Sfant, cel care a ispirat si pe cei care au scris cartile Bibliei. Altfel, putem sa citim Biblia si sa nu o intelegem, crezand ca este un produs uman.

Cu respect pt pozitia dumneavoastra, Cristi Vidican


_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Buna dimineata dominilor,
Simt nevoia pentru o replica la cele scrise de Mr. Pupemea, dar nu o fac pentru ca s-au scris destule, parerea mea. Nu sunt predicator si nici nu incerc sa convertesc pe nimeni, sunt Crestin Ortodox.
Am pus o intebare "Sunt profan in domeniu dar am o intrebare, ce va face sa aprofundati domeniu, indoiala?" din dorinta de cunoastere, raspunsul, mii de citate pentru demolarea unei sintagme.
Mr Pupemea nu ati dori ca aceasta energie sa o transferati pentru a ne impartasi experienta dumneavoastra vasta in domeniu apicol cu detalii la fel de bine puse la puct, cu poze si alte detalii fara zgarcenie izvorata din principii?!!
Sa traim, sa'mbatranim


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

jimm a scris:

Buna dimineata dominilor,
Simt nevoia pentru o replica la cele scrise de Mr. Pupemea, dar nu o fac pentru ca s-au scris destule, parerea mea. Nu sunt predicator si nici nu incerc sa convertesc pe nimeni, sunt Crestin Ortodox.
Am pus o intebare "Sunt profan in domeniu dar am o intrebare, ce va face sa aprofundati domeniu, indoiala?" din dorinta de cunoastere, raspunsul, mii de citate pentru demolarea unei sintagme.
Mr Pupemea nu ati dori ca aceasta energie sa o transferati pentru a ne impartasi experienta dumneavoastra vasta in domeniu apicol cu detalii la fel de bine puse la puct, cu poze si alte detalii fara zgarcenie izvorata din principii?!!
Sa traim, sa'mbatranim


Domnule Jim, din start i-am rugat pe cei interesaţi doar de albine să nu piardă timp pe topicul acesta iar cei ce intrăm să păstrăm decenţa. Ai scris că eşti profan. Atunci pentru ce te situezi alături de cei care interziceau alte păreri, la nevoie chiar cu rugul? Ţii neapărat să ajungi alături de ei? Lasă-l pe prietenul meu Pupe să vorbească despre ce doreşte, nu-l obliga să vorbească despre ce vrei dumneata, ai suficientă informare în cărţi şi pe forum, În favoarea necercetării, a credinţei oarbe poate fi citat episodul cu Toma. În favoarea cercetării pot cita:
-Ioan 5:39  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.
Fapte 17:11  Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa.


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

jimm a scris:

Buna dimineata dominilor,
Simt nevoia pentru o replica la cele scrise de Mr. Pupemea, dar nu o fac pentru ca s-au scris destule, parerea mea. Nu sunt predicator si nici nu incerc sa convertesc pe nimeni, sunt Crestin Ortodox.
Am pus o intebare "Sunt profan in domeniu dar am o intrebare, ce va face sa aprofundati domeniu, indoiala?" din dorinta de cunoastere, raspunsul, mii de citate pentru demolarea unei sintagme.
Mr Pupemea nu ati dori ca aceasta energie sa o transferati pentru a ne impartasi experienta dumneavoastra vasta in domeniu apicol cu detalii la fel de bine puse la puct, cu poze si alte detalii fara zgarcenie izvorata din principii?!!
Sa traim, sa'mbatranim


Buna sa va fie inima.
Am sperat sa luati postarea mea ca si o crestineasca impartasire de ...umile pareri.
Recititi pe Stainhard,jurnalul lui.Va va bucura din nou, contrabalasand supararea pricinuita de mine.
Va felicit pentru ca sunteti Drept Credincios.Si sper sa ramaneti asa.Deoarece afirmatia ca sunteti Crestin Ortodox, nu e de ici colea.
Cer permisunea sa va intreb.Cine va garanteaza ca din ziua de astazi pana veti fi pregatit sa cititi "Scrisoarea lui Dumnezeu" nu o sa se intample nici un ...accident Doamne fereste!?


Cat despre aportul meu pe forumul de apicultura, va rog sa postati 1% din poze,filme pareri.Vedeti cam cat timp trebuie sa alocati, si vom fi si noi mai ...plini.

Domnule ...Jimm
Guist Ioan va saluta cu drag.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Oameni ignoranti care au avut Sfanta Scriptura "in mână" au masacrat milioane de oameni considerând ca fac un serviciu lui Dumnezeu. Printre victimele lor au fost si mulţi oameni de stinţă care nu au facut decât să confirme că Scriptura este adevărată.

Ex: Galilei afirmase in mod oficial ca pamantul se invarteste. La vremea aceea, Biserica, nu era de acord cu o asemenea afirmatie, pentru ca era in contradictie cu Scriptura. Trimis in judecata, Galilei a revenit asupra afirmatiilor sale, dar curajos si sigur ca ceea ce spune e adevarat, la sfarsitul procesului a rostit cuvintele: “E pur si muove”.
Oricine a citit Cartea Iov din Biblie a gasit aceste teorii ale lui Galilei, Kopernic şi alţi astronomi.

În concluzie : Sfânta Scriptura nu trebuie să fie citită. Trebuie studiată amănunţit cu atenţie şi în primul rând cu multă rugaciune.

Psalmi 119
105 Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.

Modificat de marius.gj.apic. (acum 14 ani)


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Mr Valer, zau nu prea vad ce este indecent in spusele mele, faptul ca spun ceea ce gandesc este o trasatura de caracter, iar felul cum o spus-o mi se pare chiar elegant am rugantea sa o faceti si dumneavoastra dar cu decenta (pentru faptul de a asocia spusele mele cu un episod din perioada Inchizitiei unii s-ar putea simi jigniti si ar considera asta indecenta), credeti ca Mr. Pupemea face ceea ce spun eu?!!!
Cat despre "profan"se pot spune multe, spre ex unii sunt smeriti si modesti si fara a scrie randuri,randuri folosesc scurt "profan", spre ex Mr Pupemea este un modest  si comunica printre randuri, unii din contra, este o inerpretare sau mai degraba o folosire a cuvantului profan (daca tot e sa-l scoatem din context).
Nu vreau ca acest topic sa se transforme intr-un "camp de lupta", am anticipat indarjirea dumneavoastra si am afirmat mai jos"..am rugamintea, cu tot respectul, sa -mi respectati parerea si sa va revizuiti discursul", acum am certitudinea ca indarjirea dumneavoastra izvoraste din ceva? 
Discutia asta am impresia ca aluneca catre o zona nu tocmai placuta, din respect pentru cititori si pentru pararile celorlalti ma opresc aici in acest topic.
Cu smerenie Emil


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Emil
Intrebare:
Ce trebuie sa faca un om sa devina Crestin Ortotox?Va intreb deoarece ati declarat ca sunteti deja.Deci ,va rog sa-mi explicati acest lucru.

Multumesc.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

jimm a scris:

Buna dimineata dominilor,

Mr Pupemea nu ati dori ca aceasta energie sa o transferati pentru a ne impartasi experienta dumneavoastra vasta in domeniu apicol cu detalii la fel de bine puse la puct, cu poze si alte detalii fara zgarcenie izvorata din principii?!!
Sa traim, sa'mbatranim


Pupemea a simţit nevoia să spună ceva şi a făcut-o fin, citând din Biblie. Dumneavoastră l-aţi trimis la... albine! Este elegant şi creştineşte să-i indicaţi dumneavoastră în ce domeniu să-şi transfere energia? Poate are alte priorităţi.


pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Am sa raspud direct,fara sa va aburesc cu citate, sa credeti in Sfanta Treime, slaviti pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, nu vreu sa intru in detalii pot sa va scriu aici si dogma Sfintei Treimi....., nu-si au rostul aici, problema este in intelegerea cuvantului "crede". Dupa ce a'ti "crezut" cititi cu sufletul scrierile din Biblie. Daca pana atunci se intampla un accident si nu ati apucat sa o cititi Bunul Dumnezeu nu va face diferenta.
Sa fim sanatosi!


pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759

Valer70 a scris:


jimm a scris:

Buna dimineata dominilor,

Mr Pupemea nu ati dori ca aceasta energie sa o transferati pentru a ne impartasi experienta dumneavoastra vasta in domeniu apicol cu detalii la fel de bine puse la puct, cu poze si alte detalii fara zgarcenie izvorata din principii?!!
Sa traim, sa'mbatranim


Pupemea a simţit nevoia să spună ceva şi a făcut-o fin, citând din Biblie. Dumneavoastră l-aţi trimis la... albine! Este elegant şi creştineşte să-i indicaţi dumneavoastră în ce domeniu să-şi transfere energia? Poate are alte priorităţi.


Mr Valer mi-am exprimat o parere, cat despre Mr Pupemea, dupa cum l-am citit, ca de cunoscut nu l-am cunoscut, cred ca dispune de energie si vitaliatete pentru toate.

Toate cele exprimate sunt din punctul de vedere al unui tanar crestin neavand pretentia de a fi scolit in domeniu si nedorind acest lucru, dar uneori este bine sa ne gandim la identitate, religia si credinta face parte din identitatea fiecaruia, fara ea am traii in haos- parere personala adika fara sustinere biblica

Sa traim sa'mbatranim


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230

jimm a scris:

Am sa raspud direct,fara sa va aburesc cu citate, sa credeti in Sfanta Treime, slaviti pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, nu vreu sa intru in detalii pot sa va scriu aici si dogma Sfintei Treimi....., nu-si au rostul aici, problema este in intelegerea cuvantului "crede". Dupa ce a'ti "crezut" cititi cu sufletul scrierile din Biblie. Daca pana atunci se intampla un accident si nu ati apucat sa o cititi Bunul Dumnezeu nu va face diferenta.
Sa fim sanatosi!


Domnule Emil
Daca a cita din Cartea de capatai a Crestinului este ...aburire, cu parere de rau, intrerup dialogul cu Dumneata.


Tot cu sanatate.

PS Va mai "aburesc" cu un citat, care vine in contradictie cu "Bunul Dumnezeu nu va face diferenta." Pentru ca da, Dumnezeu este bun.Dar si ...drept!
Faptele Apostolilor 17:30
"Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca"
Pocainta nu este un ...ceva negativ.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

cristi_vidican a scris:


Valer70 a scris:

@ Pupemea
Ai dreptate, deci eşti prietenul meu. La o serioasă...glumă făcută pe topicul prietenului Janese unde o voiam aluzie la temperare a intervenit Cristi Vidican care a crezut că nu sunt suficient informat.


Doar ca, nu toata lumea afla Adevarul. Adevarul Scripturii poate fi descoperit de cineva doar daca este clauzit de Duhul Sfant, cel care a ispirat si pe cei care au scris cartile Bibliei. Altfel, putem sa citim Biblia si sa nu o intelegem, crezand ca este un produs uman.

Cu respect pt pozitia dumneavoastra, Cristi Vidican


Domnule Cristi Vidican, nu-mi permit să nu vă cred. Pentru că o spun la unison ortodocşii, catolicii, luteranii, alţi protestanţi, cultele neoprotestante şi puzderia de secte care se tot desprind din ele. Necazul este că fiecare dintre ele se declară singura biserică a lui Hristos iar pe toate celelalte le declară apostate şi eretice. Bisericile creştine aplică dictonul păgân divide et impera. Dezbină şi stăpânesc. Şi nu le pasă de suferinţele pe care le provoacă. Nu mă refer la prigoanele evului mediu. Gândiţi-vă la ce presiuni sunt supuşi doi tineri de religii diferite care vor să se căsătorească. Cum caută fiecare biserică să-i împiedice iar dacă nu reuşeşte pune condiţia ca să-i revină ei copiii care se vor naşte cândva. Toate bisericile afirmă că Isus este capul bisericii(nu caut citatul) dar fiecare îl revendică pe Isus drept cap(nu caut citatul) doar pentru ea. Ce putem face noi cei cărora nu ne place dezbinarea creştină? Gândind logic, sunt numai două posibilităţi în această contradicţie generală. Sau o singură biserică are dreptate, celelalte toate greşind mai mult sau mai duţin, sau nu are dreptate nici una, toate greşind mai mult sau mai puţin. La cele ce greşesc este evident că inspiraţia care a dus la interpretarea greşită a Bibliei nu vine de la Duhul(Spiritul) Sfânt. Nu jignesc spunând că vine de la Celălalt. Poate fi o greşeală provocată de orgoliu omenesc sau de interese omeneşti. Dar rămâne întrebarea: CARE BISERICĂ ESTE INSPIRATĂ DE DUHUL(SPIRITUL SFÂNT) ? Voi continua. Cu speranţă pentru dumneavoastră. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Scriam ceva mai devreme "Discutia asta am impresia ca aluneca catre o zona nu tocmai placuta, din respect pentru cititori si pentru pararile celorlalti ma opresc aici in acest topic."
Mr Pupemea speram sa nu-mi rastalamaciti cuvintele dar se pare ca m-am inselat, sau poate nu m-am exprimat clar.
Nu vreu nimic de la dumneavoastra si nu urmaresc sa va jignesc in nici un fel insa avand convingeri "judecam" cuvintele prin prisma lor, ceea ce nu-i tocmai corect.
Chair ma opresc acum , aici!
Sa fim sanatosi! Emil


pus acum 14 ani
   
nicus
apicultor

Din: PRAHOVA
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1147
Oare daca spui din ce religie apartii/esti
este similar cu a spune exact cati stupi ai?
Sincer nu s atat de initial in acest domeniu
si nu am inteles exact cei care au postat aici
ce religie au, sau daca au vreuna
Multumesc.


_______________________________________
Values have nothing to do with the material world

pus acum 14 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 251

Valer70 a scris:


cristi_vidican a scris:


Valer70 a scris:

@ Pupemea
Ai dreptate, deci eşti prietenul meu. La o serioasă...glumă făcută pe topicul prietenului Janese unde o voiam aluzie la temperare a intervenit Cristi Vidican care a crezut că nu sunt suficient informat.


Doar ca, nu toata lumea afla Adevarul. Adevarul Scripturii poate fi descoperit de cineva doar daca este clauzit de Duhul Sfant, cel care a ispirat si pe cei care au scris cartile Bibliei. Altfel, putem sa citim Biblia si sa nu o intelegem, crezand ca este un produs uman.

Cu respect pt pozitia dumneavoastra, Cristi Vidican


Domnule Cristi Vidican, nu-mi permit să nu vă cred. Pentru că o spun la unison ortodocşii, catolicii, luteranii, alţi protestanţi, cultele neoprotestante şi puzderia de secte care se tot desprind din ele. Necazul este că fiecare dintre ele se declară singura biserică a lui Hristos iar pe toate celelalte le declară apostate şi eretice. Bisericile creştine aplică dictonul păgân divide et impera. Dezbină şi stăpânesc. Şi nu le pasă de suferinţele pe care le provoacă. Nu mă refer la prigoanele evului mediu. Gândiţi-vă la ce presiuni sunt supuşi doi tineri de religii diferite care vor să se căsătorească. Cum caută fiecare biserică să-i împiedice iar dacă nu reuşeşte pune condiţia ca să-i revină ei copiii care se vor naşte cândva. Toate bisericile afirmă că Isus este capul bisericii(nu caut citatul) dar fiecare îl revendică pe Isus drept cap(nu caut citatul) doar pentru ea. Ce putem face noi cei cărora nu ne place dezbinarea creştină? Gândind logic, sunt numai două posibilităţi în această contradicţie generală. Sau o singură biserică are dreptate, celelalte toate greşind mai mult sau mai duţin, sau nu are dreptate nici una, toate greşind mai mult sau mai puţin. La cele ce greşesc este evident că inspiraţia care a dus la interpretarea greşită a Bibliei nu vine de la Duhul(Spiritul) Sfânt. Nu jignesc spunând că vine de la Celălalt. Poate fi o greşeală provocată de orgoliu omenesc sau de interese omeneşti. Dar rămâne întrebarea: CARE BISERICĂ ESTE INSPIRATĂ DE DUHUL(SPIRITUL SFÂNT) ? Voi continua. Cu speranţă pentru dumneavoastră. Valer Bodea


Domnule Valer, sa stiti ca si eu ma uit cu durere la felul in care Biserica s-a tot divizat si continua sa se divizeze. Din nefericire, observ ca in majoritatea cazurilor, desprinderile au avut la baza politica si nu doctrina. Luther nu a dorit sa infiinteze o noua biserica, dar ucenicii sai, impinsi politic de la spate au format Biserica Luterana. Am luat doar un exemplu. De unificat, nu cred ca se vor unifica. Referitor la intrebarea dumneavoastra, despre biserica inspirata de Duhul Sfant, eu cred ca toate denominatiile religioase au erorile lor biblice, mai mult sau mai putin. Cred ca cea, in care membrii ei seamana mai mult cu caracterul Domnului Isus, aceea e mai aproape de ce a intentionat Dumnezeu.

Cu respect, Cristi Vidican


_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Jim, dacă mi-aţi citit câteva postări aţi putut observa  că nu sunt adeptul tutuirii necunoscuţilor şi nici al abordărilor brutale. Dacă o fac uneori este pentru a-l determina pe celălalt să mediteze. Este adevărat, Pupe, cum îl numesc prietenii şi cunoscuţii, nu ar fi făcut ce aţi spus. Dar lovitura dată cu o mână înmănuşată(cu politeţe) tot lovitură se cheamă. Modul în care l-aţi trimis pe domnul Pupemea la albine pentru că nu-i împărtăşiţi convingerile a fost cam inchizitorial, de aceea v-am răspuns aşa. Am mai avut un motiv, îl veţi afla peste 10-15 postări şi mă veţi înţelege. Nu trebuie de loc să vă opriţi aici, şi nici pe drum. Aţi dovedit că aveţi convingeri, că vi le apăraţi şi că vă puneţi întrebări, calităţi care impun respect şi promit. Şi după părerea mea umil trebuie să fiţi doar în faţa lui Dumnezeu. Valer Bodea

pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Cristi Vidican, şi pe mine mă doare divizarea continuă a creştinismului. Scuzaţi-mi vulgaritatea proverbului dar peştele de la cap se împute. Luther a dorit ca Biserica Catolică să-şi recunoască anumite greşeli doctrinare şi să şi le corecteze. Ar fi fost spre binele catolicismului dar Roma credea că dacă-l înlătură rezolvă...problema. Conducătorii tuturor denominaţiilor creştine se roagă pentru ecumenism de ochii lumii dar adoptă toţi poziţia Romei de pe vremea lui Luther. Nici o biserică nu-şi recunoaşte greşelile doctrinare. Nici una nu vrea reforma, fiecare susţine că greşeli sunt doar la altele. Dacă nu m-aţi fi abordat(cu bună intenţie) nu aş fi deschis acest topic. Dacă s-a întîmplat totuşi vă voi dovedi că există o cale care dacă nu va duce la unificare totală a bisericilor creştine va duce la o toleranţă fraternă între ele. Fiecare biserică în parte se proclamă singura deţinătoare a adevărului, prin inspirarea de către Duhul(Spiritul) Sfânt. Aşa cum şi partidul comunist se proclama singura forţă îndreptăţită să conducă societatea fiind singurul cunoscător al legilor dezvoltării societăţii, datorită învăţăturii marxist leniniste. Nu este singura asemănare dintre comunism şi religie. Comunismul a căzut pentru că s-a dovedit că mai sunt şi alte sisteme care cunosc legităţile economice şi sociale. Conducătorii religioşi vor accepta unificarea când credincioşii care văd greşelile propriei religii, nu numai ale altor biserici, se vor înmulţi. Nu avem timp să analizăm multitudinea de religii existente dar ESTE UŞOR DE DOVEDIT CĂ TOATE RELIGIILE NE-AU ÎNDEPĂRTAT DE DUMNEZEU. Pentru aceasta sunt suficiente:
-Evangheliile după Marcu(prima scrisă), Matei, Luca şi Ioan;
-Dragoste faţă de Dumnezeu adică dragoste faţă de Adevăr;
-Puţină gândire;
-Suficientă cinste pentru a recunoaşte faţă de noi şi faţă de Dumnezeu că am avut şi convingeri religioase greşite;
-Dorinţa de a recunoaşte adevărul şi a-l accepta.
Le voi detalia.
Cu respect. Valer Bodea


pus acum 14 ani
   
prisecarul
Vizitator



rastalmaciti Biblia. Sfanta Scriptura, Scrierile Apostolilor, tot ceea ce este legat de Credinta!
dar oare puteti sa cititi sufletul omului(persoanei)?
aveti un sistem de a masura cu cat sunteti mai credinciosi ca mine sau ca... janese...gica.... dragos...mircea....etc.?
nu sunt adeptul citatelor sau a propagandei credintei!
indiferent de credinta!
oare stiti voi ce este in sufletul meu?
nu tulburati sau zdruncirati credinta!
Mantuitorul este unul singur si fiecare Il are in inima sa, mai mult sau mai putin!
important este ca sa ajungem la EL prin noi insine!
IN REST TOTUL ESTE DESERTACIUNE SI VORBA IN VANT!
atat am avut de spus si sa nu uitam ca sunten pe un forum de apicultura!
in rest daca vreti sa ascultati predici sunt pe internet: Lazar Gog, Iosif Ton.!
NUMAI BINE!


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule Prisacaru,

Da, suntem pe un forum de apicultura.Dar aici este o sectiune unde ...ne mai cunoastem intre noi.Atat in subiect ..la liber si lumesc- carnal, cat si (daca nu e interzis) spiritual.
Nu a dat nimeni note/nume si nimeni nu are pretentia ca este mai sus sau mai jos pe o ipotetica scara.
A cita nu inseamna a rastalmaci.Citatul este propus tocmai pentru a gasi o parere comuna pe o discutie libera.

Subiectul este extrem de important. Deocamdata decurge, sa zic asa ...decent.
Va propun , inainte sa vedem unde nu gandim la fel, sa gasim locurile unde suntem pe aceiasi "linie"

Sa formam o baza de plecare in care sa cadem de acord.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
B-father
apicultor

Din: jud. Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 196

pupemea a scris:

Domnule Emil
Intrebare:
Ce trebuie sa faca un om sa devina Crestin Ortotox?Va intreb deoarece ati declarat ca sunteti deja.Deci ,va rog sa-mi explicati acest lucru.

Multumesc.

  Domnule Pupemea daţi-mi voie să vă răspund eu.
Ca să devii creştin ortodox trebuie să crezi într-un Dumnezeu în Treime Tatăl Fiul şi Duhul Sfânt, Persoane egale absolut între ele.
Trebuie să mai crezi  că IISUS HRISTOS este Fiul lui Dumnezeu întrupat de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria, că s-a jertfit pentru iertarea păcatelor omenirii, că a înviat şi s-a înălţat la cer în sânul Sfintei Treimi şi că se va întoarce la sfârşitul lumii pentru judecata universală.
  Trebuie să mai crezi că Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor şi s-a transmis în istorie în Biserică prin succesiunea apostolică a episcopilor, precum şi că lucrează în lume prin Sfintele Taine şi ierurgii.
   De asemenea trebuie să primeşti Botezul Mirungerea , Sfânta Împărtăşanie(Trupul şi Sângele lui Hristos)şi să te străduieşti să-ţi duci viaţa în concordanţă cu legile moralei creştine, în armonie cu  Dumnezeu, cu oamenii, cu natura, cu universul.Trebuie să crezi în dragostea lui Dumnezeu pentru oameni dar şi în dreptatea judecăţii sale care nu lasă binele nerăsplătit dar nici răul nepedepsit.
   Trebuie în primul rând să fii OM

Modificat de B-father (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
drfredtiti
apicultor

Din: Cuzdrioara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 193
Eu am cercetat- am citit de 2 ori biblia, pentru ca sa nu mai cred nimic din ce scrie acolo. In esenta, este un cod moral, etic, social, facut pentru a controla, manipula, subjuga si spolia mai usor poporul, de catre sleahta preoteasca si de catre stat, prin intermediul bisericii. La fel este in toate religiile, toate exploateaza setea si necesitatea implinirii sufletesti a omului.
  Daca eu vreau sa fiu bun, nu pot fi decit daca imi spune cineva?
  Daca vreau sa-mi ingrijesc de suflet, sa-l ajut sa evolueze pentru atunci cind va pleca de unde a venit, nu pot decit prin intermediari?- preoti, sfinti, moaste de sfinti, fiul lui, mama lui, zei?
  In ultimele milenii, omenirea nu a mai evoluat spiritual.
  Unificarea religiilor va fi atunci cind vor disparea toate si sufletul omului va avea o relatie directa cu marele suflet din care provine si pe care il constituie, va fi o noua constientizare a sinelui.
  Posibil sa traim vremurile acestea.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Foarte de acord cu dumneavoastra.
Inseamna ca sunt Crestin Ortodox?

Nu va ascund ca sunt lucruri ...putin confuze pt. mine.dar in esenta sunt ..."perfect" de acord.

Multumesc de raspuns.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
drfredtiti
apicultor

Din: Cuzdrioara
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 193
De ce trebuie sa fie Dumnezeu razbunator, sa judece si sa pedepseasca? Dumnezeu ar trebui sa fie speranta, iubire neconditionata, iertare, impacare.
Dumnezeu nu ar trebui iubit de frica.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
prisecarul
Vizitator




pupemea a scris:

Domnule Prisacaru,

Da, suntem pe un forum de apicultura.Dar aici este o sectiune unde ...ne mai cunoastem intre noi.Atat in subiect ..la liber si lumesc- carnal, cat si (daca nu e interzis) spiritual.
Nu a dat nimeni note/nume si nimeni nu are pretentia ca este mai sus sau mai jos pe o ipotetica scara.
A cita nu inseamna a rastalmaci.Citatul este propus tocmai pentru a gasi o parere comuna pe o discutie libera.

Subiectul este extrem de important. Deocamdata decurge, sa zic asa ...decent.
Va propun , inainte sa vedem unde nu gandim la fel, sa gasim locurile unde suntem pe aceiasi "linie"

Sa formam o baza de plecare in care sa cadem de acord.


pe aceeasi linie suntem in credinta LUI.
cum o facem, asta este ceva individual, dupa credinta si puterea fiecarui individ!
in masurarea credintei, nu exista semnul egalitatii!
se spune ca trebuie sa fii bun crestin, dar nu se specifica in ce ramura a crestinismului!
atata timp cat crezi in DUMNEZEU, si ii binecuvantezi Numele, altceva nu mai conteaza!
       


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

drfredtiti a scris:

De ce trebuie sa fie Dumnezeu razbunator, sa judece si sa pedepseasca? Dumnezeu ar trebui sa fie speranta, iubire neconditionata, iertare, impacare.
Dumnezeu nu ar trebui iubit de frica.


Isus îl prezintă pe Dumnezeu ca speranta, iubire neconditionata, iertare, impacare, aşa cum îl prezentaţi şi Dumneavoastră. Dar dacă nu cer iertare cum să ne împăcăm? Şi dacă nu ar pedepsi cum ar fi drept? Dacă dumneavoastră i-aţi aprecia(răsplăti) în mod egal atât pe prieteni şi membrii de familie cât şi pe duşmani(dacă îi aveţi) aţi fi considerat drept? Dar este adevărat, cei ce i-au slujit pe zei căutau să-i facă pe oameni să se teamă de ei. Preoţii creştini nu au făcut excepţie, avem cărţi care descriu chiar diferitele secţiuni ale iadului şi felul chinurilor veşnice suferite acolo pentru păcatele făcute în câteva decenii de viaţă. Sunt preoţi ortodocşi care le-au descris recent în ziarele româneşti. Acum părerile teologilor altor religii s-au mai nuanţat, unii rămânând la vechea poziţie, la chinul focului veşnic din infern alimentat de Diavol care este un fel de slujitor al lui Dumnezeu până  la pedeapsa lipsirii de prezenţa lui Dumnezeu sau distrugerea completă a celor răi(trup şi suflet) şi a Diavolului. Toţi se sprijină pe Biblie şi pe spusele lui Isus. Depinde cum înţeleg cuvântul pe veci, ca veşnicie în timp sau ca o anihilare care rămâne veşnică. Cheia este în sensurile cuvintelor aramaice care pentru ortodocşi şi catolici au fost traduse ca foc veşnic(în durată). B-father este în temă, ar putea explica evoluţia părerilor despre infern şi pedeapsă la teologiile creştine ale diferitelor religii dar important este să căutăm să nu merităm pedeapsa.

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Prisecarul
-Aţi scris: "rastalmaciti Biblia. Sfanta Scriptura, Scrierile Apostolilor, tot ceea ce este legat de Credinta!" Aveţi puţină răbdare şi veţi constata că nu eu le răstălmăcesc. 
-Aţi scris: "dar oare puteti sa cititi sufletul omului(persoanei)?" Nimeni nu a afirmat aşa ceva. O face Dumnezeu.
-Aţi scris: "aveti un sistem de a masura cu cat sunteti mai credinciosi ca mine sau ca... janese...gica.... dragos...mircea....etc.?" Oamenii nu au aşa ceva. Şi nimeni nu a afirmat că este mai credincios decât cei enumeraţi de dumneavoastră.
-Aţi scris: "nu sunt adeptul citatelor sau a propagandei credintei!" Foarte bine. Nici eu nu prea ştiu citate dar am rugat ca atunci când susţinem sau combatem ceva să o facem cu citate din Biblie pentru că altfel ajungem...nicăieri.
-Aţi scris: 'oare stiti voi ce este in sufletul meu?" Nu ştim, Dumnezeu ştie. Dacă aveţi probleme rugaţi-vă, aplanaţi conflictele în măsura în care depinde dumneavoastră, citiţi din Biblie , discutaţi cu preotul(pastorul), cu prietenii, dacă sunteţi orăşan şi puteţi retrageţi-vă câteva zile la ţară, la pădure, la o mânăstira, faceţi ceva.
-Aţi scris: "nu tulburati sau zdruncirati credinta!" Sunt sute de biserici(denominaţiuni) creştine, deci sute de credinţe. Dacă cineva descoperă că ceva este greşit în credinţa sa dacă la început se tulbură mai apoi se limpezeşte şi, cred eu, se apropie încă puţin de Dumnezeu!
-Aţi scris: "Mantuitorul este unul singur si fiecare Il are in inima sa, mai mult sau mai putin!" Aveţi dreptate, problema este CUM este în inima fiecăruia, important este ca inima să nu fie o oglindă deformantă.
Aţi scris: "important este ca sa ajungem la EL prin noi insine!" Bine ar fi dar uneori este foarte greu, singuri.
-Aţi scris: "IN REST TOTUL ESTE DESERTACIUNE SI VORBA IN VANT!" Deci aţi citiţi Eclesiastul! Citiţi şi sfârşitul, veţi vedea că aveţi în cine să vă puneţi speranţa!
Dacă acest topic vă tulbură vă sfătuiesc să nu-l mai citiţi sau să-l citiţi, dacă vreţi, peste vre-o lună, poate vă ajută. Contrar aparenţelor, eu nu l-am deschis decât cu speranţa că îi va apropia măcar pe câţiva dintre noi de Dumnezeu! Să vă dea Bunul Dumnezeu putere să vă depăşiţi necazurile. Chiar când toţi ne trădează el nu ne părăseşte, dacă îl rugăm! Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
cristi_vidican
apicultor

Din: Tulca - BH
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 251

drfredtiti a scris:

Eu am cercetat- am citit de 2 ori biblia, pentru ca sa nu mai cred nimic din ce scrie acolo. In esenta, este un cod moral, etic, social, facut pentru a controla, manipula, subjuga si spolia mai usor poporul, de catre sleahta preoteasca si de catre stat, prin intermediul bisericii. La fel este in toate religiile, toate exploateaza setea si necesitatea implinirii sufletesti a omului.
  Daca eu vreau sa fiu bun, nu pot fi decit daca imi spune cineva?
  Daca vreau sa-mi ingrijesc de suflet, sa-l ajut sa evolueze pentru atunci cind va pleca de unde a venit, nu pot decit prin intermediari?- preoti, sfinti, moaste de sfinti, fiul lui, mama lui, zei?
  In ultimele milenii, omenirea nu a mai evoluat spiritual.
  Unificarea religiilor va fi atunci cind vor disparea toate si sufletul omului va avea o relatie directa cu marele suflet din care provine si pe care il constituie, va fi o noua constientizare a sinelui.
  Posibil sa traim vremurile acestea.


Domnule drfredtiti, sa stiti ca exista si denominatii religioase, in care oamenii sunt incurajati sa aiba o relatie directa si nemediata cu Creatorul. Problema fundamentala care trebuie sa o intelegem este ca prin noi insine, prin puterea noastra, nu vom reusi niciodata sa fim buni, asa cum cere Dumnezeu. Omnul dupa caderea in pacat a devenit o fiinta corupta, orientata foarte mult spre rau. Si aveti dreptate, in ultimul timp nu a mai existat o evolutie spirituala, de fapt de la caderea omului in pacat, pacatul se inmulteste tot mai mult, iar oamenii sunt tot mai rai, mai ales ca sunt si tot mai multi. Romani 3:12  Toti s-au abatut si au ajuns niste netrebnici. Nu este nici unul care sa faca binele, nici unul macar.

Dar, din fericire, Dumnezeu a pregatit si solutia de iesire din criza spirituala, care este clara si care functioneaza foarte bine.

Cristi Vidican

P.S. Desi acest topic nu are de-a face cu apicultura, pt cei care vor sa citeasca si sa intre in dezbatere, poate fi benefic. Dar, problema convingerilor spirituale este una foarte sensibila, iar discutiile pot degenera rau. Am rugamintea la cei care postam sa avem multa grija, ca sa nu starnim rau lucrurile.


_______________________________________
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a

pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759

Valer70 a scris:

Domnule Jim, dacă mi-aţi citit câteva postări aţi putut observa  că nu sunt adeptul tutuirii necunoscuţilor şi nici al abordărilor brutale. Dacă o fac uneori este pentru a-l determina pe celălalt să mediteze. Este adevărat, Pupe, cum îl numesc prietenii şi cunoscuţii, nu ar fi făcut ce aţi spus. Dar lovitura dată cu o mână înmănuşată(cu politeţe) tot lovitură se cheamă. Modul în care l-aţi trimis pe domnul Pupemea la albine pentru că nu-i împărtăşiţi convingerile a fost cam inchizitorial, de aceea v-am răspuns aşa. Am mai avut un motiv, îl veţi afla peste 10-15 postări şi mă veţi înţelege. Nu trebuie de loc să vă opriţi aici, şi nici pe drum. Aţi dovedit că aveţi convingeri, că vi le apăraţi şi că vă puneţi întrebări, calităţi care impun respect şi promit. Şi după părerea mea umil trebuie să fiţi doar în faţa lui Dumnezeu. Valer Bodea


Mr Valer, deveniti rautacios si caustic, fiti sigur ca nu m-am oprit aici pt dumneavoastra, va respect opinia si nu fac din a o intelege un scop in viata iar in exprimare, folosirea exprimarilor la persoana aIII poate fi considerat si un gest de aroganta, eu am crezut ca discutam prieteneste. Vreu sa va spun doar atat, dumneavoastra , in opinia mea, sunteti mai'degraba un indoctrinat, ca sa nu fiu rautacios, i optica dumneavoastra, n-am sa dezvolt.
Mi-am exprimat intentia de a nu mai scrie pe acest topic si dumnevostra-mi aruncati cu piatra'n spate?!!! in gandirea mea eretica, asta nu-i crestineste
... si un ultim indemn .. inainte de a deschide un topic bazat pe semantica cuvantului "indoctrinat" dati pe google un search si o sa aflati multe lucruri interesante.

Eu va respect, Emil


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Jimm, regret că m-aţi înţeles în felul acesta, nu am căutat să fiu răutăcios şi nici caustic. Nu caut pe Google, când voi avea timp pentru următoarea postare şi dogmaticii între care m-aţi încadrat  îmi vor "sări în cap" veţi fi tentat să-mi puneţi altă etichetă, nu de dogmatic. Vă asigur că sunt un om obişnuit, care crede în Dumnezeu. Şi eu vă respect  şi vă simpatizez pentru că aveţi curajul să vă afirmaţi şi să vă susţineţi opiniile. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Baza de discutie

Nevoia de Biblie. Este nevoie sa ne raportam la aceasta carte in discutie?
Daca da, subiectele sunt tratate din punct de vedere...crestinesc.
Daca da, la ce traducere facem referire? Cornielescu este suficient ? Parerea mea este ca da.
Daca nu este nevoie de Sfanta Scriptura in discutia noastra, atunci subiectul va fi doar o discutie pe tema spirituala si...este altceva.

Dupa ce cadem de acord pe problema de mai sus, trecem la alta componenta a " bazei de discutie".


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




pupemea a scris:

Crede si nu cerceta ,


.... ,, Intoarce si obrazul celalalt " .... samd . Sunt introduse printre cuvintele Domnului de catre Inchizitie . Aveau mare nevoie de instrumente de control al ,, prostimii " . Parerea mea , faza respectiva a inceput sa se simta din momentul in care Biserica a batut palma cu Puterea . Plecand de la romanele in care-l gasim omniprezent si omni potent pe cardinalul Richelieu , pe papa Alexandru Borgia ( impreuna cu diabolicii sai copii ) , ajungand pana la zilele noastre unde vedem cata influenta politica si economica are Vaticanul asupra intregii lumi .

  Nu o luati ca pe o blasfemie , insa va recomand lecturarea ( atat ! Ca pe o carte buna . ) Coranului . Este absolut stupefianta asemanarea acestuia cu Biblia . Este fulminat ! Si ceea ce are Coranul in mod cu totul special - totala sa apropiere de credinciosi !

.....................................

In fond , pe intreg mapamondul , la toate popoarele , cred ca exista o singura si mare religie . Insa de-a lungul timpului , local a fost influentata de credinciosi .

.....................................

  Cel mai dureros in toata povestea asta este fraza des rostita , si numai in fata dezastrelor , genocidelor , asasinatelor si a multor acte de a caror apasare ulterioara ne -ar fi fost teama ( de ex. cruciadele ) .... ,, IN NUMELE DOMNULUI " facem asta !


pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
M-am născut om liber. Mai tîrziu am aflat dela părinţi care îmi este religia şi că am fost botezat în biserica creştin ortodoxă. Mama a fost o femie credincioasă. Avea cărţi din care citea şi frecventa biserica. Probabil că a ajutat-o să ştie că cineva acolo sus îi poate oferi sprijin în momentele grele. Asta nu a ferit-o să moară la 75 de ani cînd, într-o noapte,după o zi normală de activitate,a lăsat-o inima, cu convingerea că în ultimii 2-3 ani s-a mai simţit cîteodată rău pentruca o vecină îi făcea "ceva".
Eu nu pot veni cu citate religioase pt.că nu le şitu.  totuşi, 
Dumnezeu este veşnic . a fost şi va fi. Oamenii sunt de zeci de mii de ani pe acest pămînt. Care o fi fost relaţia lor cu Dumnezeu în vremurile cînd tot la 2-3 grote credeau în altceva-altcineva ? Mai spre noi,cuiva i-a venit ideea să globalizeze credinţa. DACĂ s-ar putea n-ar fi rău. dar nu se poate. Ar dispare conflictele la scară regional-planetară cu bază religioasă, iar cele economice nu ar mai putea fi justificate ca fiind...religioase.
Nu cred că ne vom converti aici unii pe alţii, şi ce rost ar avea.
Cred că discuţia a plecat dela început pe un drum înfundat.

Modificat de ioanpuiu (acum 14 ani)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Nimeni nu vrea sa converteasca ...pe nimeni.
Eu am crezut ca, ( inca mai cred ca nu sunt singur), "problema" spirituala este un subiect de discutie, informare,cultivare, preocupare, care poate primi si pe acest forum un ...coltisor.
Gasesc acest ...lucru ca fiind extrem de important pentru om.

Daca exista Dumnezeu, musai sa caut o relatie cu El
Daca nu exista, asta e ...avem niste norme morale, bune de urmat.Abaterile de la acestea ...nu sunt sanctionate decat de judecata celor din jur.

Inca o data, nimeni nu vrea (sper sa fiu in asentimentul tuturor) sa-si "etaleze" credinta,denominatiunea, cunostintele etc

Discutia este doar raspunsul la dorintele de cunoastere ce ne caracterizeaza.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
Un colţisor pentru hrana sufletului nu e rău. Dar atîtea dezbateri ? că tu ai spus,că el a spus,ca sf.scriptură spune şi cine spune mai bine ? îngîmfare ? scrie despre ea ceva in carţile sfinte?
Sunt specialişti de reputaţie MONDIALĂ care dezbat şi interpretează textele sfinte şi dezbat în continuare, de multă vreme.
Oare putem noi aduce lumină acolo unde ei n-au reusit ? ce scrie despre îngîmfare ?

Modificat de ioanpuiu (acum 14 ani)


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Sa inteleg ca se poate dezbate un astfel de subiect doar daca suntem... pregatiti?Specialisti?
Un om nu poate sa primeasca lumina -intelegerii decat daca ...este pregatit?

Ce au facut primii crestini ca sa ajunga mesajul (sfanta evanghelie) la toate neamurile? Au gasit ...teritoriu pregatit?
Cum ne pregatim? Cine ne pregateste? Cine se poate pregati? Iata intrebari la care eu nu am raspuns.Dar sunt curios.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Donmule Puiu , aici sunt niste oameni simpli care incearca sa poarte o discutie referitor la cele spirituale "cele sufletesti" .Nu vor dezbateri teologice de nivel academic pentru ca nu cred ca sunt licentiati in teologie si nici doctorate in teologie sau filosofie nu cred ca are nici unul dintre noi . Sau poate ma insel eu ...
Cred ca problema mantuirii sufletului este e problema care ne priveste pe noi , nu sa o lasam pe seama marilor teologi.

Mat. 5.1-12


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
@pupe
          nu a fost în intenţia mea să intru în dezbateri cu tine. nu pot. şi nici nu vreau. Dar am tot deschis pe rînd subiectele de apicultură şi nu prea era mare lucru.Unde sunt oamenii ? sunt pe cîmpul de luptă. Si la răspunsul pe care mi l-ai dat, nu mai am nimic de spus.


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




ioanpuiu a scris:

Unde sunt oamenii ? sunt pe cîmpul de luptă. Si la răspunsul pe care mi l-ai dat, nu mai am nimic de spus.


  Gasesc ca fiind absolut admirabil faptul ca in acest ,, Battlefield " se discuta genul asta de subiecte si nu se trece la .... ,, lupte " fatise si bazate pe cu totul altfel de subiecte .

...............................................

  Toti ne-am nascut liberi de credinta , d-le Puiu . Exact cum spuneti dvs , suntem crestini pentru ca am avut parinti crestini , si suntem mandri de asta . Purtam si dam mai departe un anume crez , o credinta , un spirit ce se vrea curat , o idee purtata generatii si generatii la rand .
  Insa , va rog sa recunoasteti , dincolo de ceea ce stim ca propovaduieste biserica ne straduim mai mult sau mai putin sa-l gasim pe Dumnezeu in noi .

  Ce vreau sa spun cu asta : a-l gasi pe Dumnezeu in suflete este echivalent cu a te purta Dumnezeieste . Dincolo de orice religie , este vorba de o conduita UMANA si de bun simt . Civilizatie , bunatate , caldura , deschidere , intrajutorare , cautare , studiu , cercetare , si multe alte asemenea calitati . Acestea definesc , zic eu , OMUL . Omul asa cum si-l-a dorit Creatorul . ......... Si asta dincolo de orice religie !

  Sunt mult prea ,, mic " sa indraznesc sa ma pun in locul lui Dumnezeu . Dar daca totusi as fi asezat in scaunul lui , prima intrebare care mi-as pune-o ar fi :

   - ,, Ce s-a ales de creatia mea ??? "

.......................................

  Asadar ..... fara sa incerc deloc sa convertesc pe cineva inspre o alta credinta decat cea pe care a mostenit-o de la parinti , ..... conjur si invit pe toti cunoscutii mei la ..... DUMNEZEIRE ! Indiferent care este calea pe care o vor parcurge , indiferent de credinta in fata careia isi pleaca fruntile , indiferent de ...... multe altele .

.......................................


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




pupemea a scris:

Sa inteleg ca se poate dezbate un astfel de subiect doar daca suntem... pregatiti?Specialisti?
Un om nu poate sa primeasca lumina -intelegerii decat daca ...este pregatit?



  Discutiile astea , zic eu , sunt cel mai direct drum catre LUMINA ! Multi percep ad-literam acest cuvant . Se gandesc la un bec meschin de 200 W care ne chinuie retina .
  Macar doar preocuparea si dezbaterea acestui gen de subiect arata , daca nu iluminare macar dorinta de a o atinge . Aspiratie !

..........................

  Pupemea , ..... respect total !


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




jimm a scris:


Valer70 a scris:

Domnule Jim, dacă mi-aţi citit câteva postări aţi putut observa  că nu sunt adeptul tutuirii necunoscuţilor şi nici al abordărilor brutale. Dacă o fac uneori este pentru a-l determina pe celălalt să mediteze. Este adevărat, Pupe, cum îl numesc prietenii şi cunoscuţii, nu ar fi făcut ce aţi spus. Dar lovitura dată cu o mână înmănuşată(cu politeţe) tot lovitură se cheamă. Modul în care l-aţi trimis pe domnul Pupemea la albine pentru că nu-i împărtăşiţi convingerile a fost cam inchizitorial, de aceea v-am răspuns aşa. Am mai avut un motiv, îl veţi afla peste 10-15 postări şi mă veţi înţelege. Nu trebuie de loc să vă opriţi aici, şi nici pe drum. Aţi dovedit că aveţi convingeri, că vi le apăraţi şi că vă puneţi întrebări, calităţi care impun respect şi promit. Şi după părerea mea umil trebuie să fiţi doar în faţa lui Dumnezeu. Valer Bodea


Mr Valer, deveniti rautacios si caustic,


  O sa va intrebati .... ,, ce tot se baga asta " ?

   Intr-adevar nu prea am ce cauta ( dpdv al apiculturii ) aici . Tangentele mele cu acest forum tin de cu totul si cu totul alte considerente . Insa :

d-le Jimm ! Nu eu , nu Pupemea , sau nici un cunoscut al nostru nu a spus asta , a spus-o un mare om din istorie ; ,, Oamenii nu-s de-un fel anume ! Oamenii se genereaza unii pe altii ! " ( Pupemea , recunosti autorul ? Tocmai ai pomenit de el ! )

  ...........................

  Zic eu ca tocmai interventia dvs incisiva i-a facut pe acesti oameni sa fie catalogati cum tocmai ati facut-o . Exact ce va spuneam . Ati generat  , ati descatusat in ei energii malefice . Pana si abilitatea de a-i face pe cei din jurul tau sa te trateze frumos tine tot de .... DUMNEZEIRE !

..............................

  p.s. De ce incercati sa canalizati ( oarecum fortat ! ) aceasta discutie catre albinarit ? Ce are daca decizi , in timp ce cresti albine sa privesti umil in sus si sa spui in sinea ta : ,, Multumescu-ti Doamne pentru privilegiul de a creste aceste minunate albinute , de a ma fi invatat s-o fac , de a ..... ( samd ! ) "


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
"Zic eu ca tocmai interventia dvs incisiva i-a facut pe acesti oameni sa fie catalogati cum tocmai ati facut-o . Exact ce va spuneam . Ati generat  , ati descatusat in ei energii malefice . Pana si abilitatea de a-i face pe cei din jurul tau sa te trateze frumos tine tot de .... DUMNEZEIRE !"

Poate ar trebui putin nuantat.
Domnul Isus, ca si model, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, A avut parte de enorm de multa ura si dezabrobare sau energie malefica in contra.As spune ca a avut parte in lupta sa ,de toata energia malefica a universului  ca si adversar.

Cine ne poate garanta ca astazi, crestinii sunt ocoliti de acest "deliciu"?


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
luci
apicultor

Din: DEVA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 140
Totusi de unde vine "Crede si nu cerceta";La ce se refera?Cercetare in ce sens? in sens de iscodire, de curiozitate, sau in sens stiintific.Crede in sens de incredere, sau in sens de parere"Cred ca maine o sa ploua?

_______________________________________
Ps 139.16 "Cînd nu eram decît un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rînduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele."

pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator



Parerea mea este ca vine de la :

   ,, Ia de bun ineptiile spuse de mine ( inchizitie )  si nu cerceta daca sunt juste sau nu !

      Ia ca fiind normale aceste abuzuri la care esti supus , nu incerca sa le combati !

      Ia ca fiind firesc sa te asupresc si sa te mint , nu cerceta dupa adevar ! "

.................................................

   In aceeasi maniera s-a implementat printre ,, cuvintele Domnului " ,, Intoarce si obrazul celalalt "

  de ex :

  Un amarat isi creste 6 copii cu doua vaci . In anul asta Lucretia Borgia are nevoie de biruri pentru a intretine luxul de la curte . Portareii strang de prin sate tot ce se poate pentru a vinde si a intretine luxul cerut . Amaratului i se ia o vaca . Sa se descurce cum o putea cu una singura . Si .... NU CERCETEAZA nimic , doar e cuvantul Domnului ceea ce tocmai i s-a intamplat .

  Anul urmator iarasi ! Ce-i ramane de facut ? Dupa cum spune ,, DOMNUL " ii ramane sa ..... intoarca si obrazul celalalt !

...................................................

  Din ce stiu eu in Biblie se spune :

  ,, Ochi pentru ochi ,
     Dinte pentru dinte ,
     Sange pentru sange "

...................................................

  Sfanta noastra Biblie , amarata si alterata de ea , saraca , ..... in multe alte capitole se contrazice pe sine ! Numai si numai datorita interventiei ,, benefice " a Inchizitiei !


pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
"Din ce stiu eu in Biblie se spune :

  ,, Ochi pentru ochi ,
     Dinte pentru dinte ,
     Sange pentru sange "

Aceata afirmatie se regaseste in Vechiul Testament.
Noul Testament vine cu o "optica" noua.Cu o veste noua.
Cu Evenghelia Domnului Isus.Vestea buna.

Nu am sa dau citate pentru a nu "inarca" postarea prea mult.
In esenta, Domnul Isus IMPLINESTE legea  instituita in vechiului testament, si ne ofera un nou legamant.Bazele acestui legamant sunt Dragostea si iertarea.

Un sfarsit de saptamana reusit va doresc.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
jimm
apicultor

Din: Targoviste
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 759
Domnilor..... ce sa spun......
Mr Modigliani... zau ar insemna sa iau fiecare  cuvintel sa... ce sa va spun:
Ca ati inceput sa ne faceti istoria expresiei "Crede si nu cerceta", citati din biblie  ,, Ochi pentru ochi ,     Dinte pentru dinte ,     Sange pentru sange \" - no coment, ne vorbiti de inchizitie cu toate ca nu sunt sigur ca stiti ce vreti sa spuneti, mai bagati si un citat "dintr-un mare invatat"-nu contest, ,, Oamenii nu-s de-un fel anume ! Oamenii se genereaza unii pe altii ! \", va regasti in citatul asta?, apoi "suntem crestini pentru ca am avut parinti crestini", din cauza asta sunteti crestin Mr. Modiglianii? sau sunteti ateu?- sunt intrebari retorice, nu va simtiti dator sa-mi raspundeti, sincer!!? eu sunt cam greu de cap, incercati un exercitiu daca vreti sa va inteleg si eu: scrieti ce vreti sa spuneti in maxim 4 randuri fara citate, ce credeti dumneavoastra, poate reusesc sa inteleg si eu (de aici se naste ideea, din ce spune fiecare, cu cuvintele lui).
In lumea asta se scriu .... este plina de informatie, talentul sta in filtrare, daca dumneavoastra nu o intelegeti eu cum am s'o inteleg??! Fara resentimente!


Mr Lucica nu o luati ca pe o expresie cu "istorie" sa presupunem ca n-ati mai auzit-o "crede si nu cerceta".
Mr Lucian, dumneavoastra cauti o cale, cauti un obiectiv in viata, un tel (spiritual), asa cauti sa-ti pui si o ordine in viata, cauti ca viata ta sa nu fie stapanita de haos sa-ti atingi acel tel facand lucrurile intr-o anumita ordine si respectand diferite reguli (presupunem- nu ai citit biblia, nu stii nimic, nu ai cunostinte) vine cineva s-ti spune, un prieten, un dusman cine vrei u; stii Lucian exista cineva acolo sus care face anumite lucruri (te ajuta, nu te ajuta....) si tu ce-i spui pleaca ma de aici ca nu te cred (ratiunea, viata noastra este guvernata de lucruri palpabile) cum sa existe asa ceva deoarece nu-l ating, nu-l simt. In acel moment acel cineva ti-a strecurat ceva in inima  (asta e firea umana, de'aia suntem oameni) si incepi sa cauti exista sau nu exista?!!!!!!!(exista nu exista si daca exista, nu se poate - cam asta e discutia care se poarta in tine) Unde cauti? ratiunea -  cauta in carti si citesti si citesti........, daca pleci (cu cititul) de la premisa nu exista, cauti in fiecare citat in fiecare expresie sa-ti justifici premisa de la care ai plecat si cand spui... nu,nu exista ca am cercetat am studiat , ce-ti spune ratiunea si totusi daca exista si asa o ei de la inceput..... pentru cei ce cauta cu ratiunea pt a nu face romane, pt ca se pot scrie romane (acum iau celalta premisa), cel mai scurt spun "crede si nu cerceta", ca au mai spus'o si altii in istorie asta e, ce daca in timpul comunismului am spus tovaras acum daca spun tovaras arat spre un cmunist sau sunt un comunist (asta-i fire umana sa asociem cuvinte, nu judecam cuvantul, asociem cuvantul....).
... si cautati Mr Lucian cu ratiunea 5, 10,20,30.... x ani, ajungeti toba de carte, acumulati cunostinte si scopul pt care ati declansat cunoasterea ? l-ati atins? exista sau nu exista? sa ne raspunda la intrebarea cei toba de cunoastere!
Unii oameni dupa x ani de cautat in carti se gandesc la urmatoarea varianta daca nu am gasit raspunsul cu ajutorul mintii (.... si nu o sa-l gasiti, pt ca, creierul omului, mintea este guvernata de legaturi logice, ca si un computer, sa nu intram in detalii) sa incerc sa-l gasesc in suflet (e greu sa facem acest pas pentru ca intrega viata ne-o ducem cu ajutorul ratiunii cu ajutorul creierului) uneori de suflet nici nu stim ca exista ca-l avem. Alfel spus nu trebuie sa cercetezi, sa studiezi sa citesti pentru a crede, nu acolo gasesti raspunsul, incearca sa abordezi ce-a de-a doua varianta, acolo sta secretul.
Este parerea mea personala, nedezvoltata!!!, dupa cum vedeti nu am adus in discutie nici de religie (ba religia aia, ba religia aia, ca n-am dorit sa dezvolt totusi) nici citate, este o parere (bazata pe ratiune pentru a putea fi inteleasa ), nu este nevoie sa fie unanim acceptata si nici adevarata, insa nu m-a convins nimeni pana acum ca nu am dreptate!!!
Mr Pupemea nu cautati unde trebuie (nu ma refer neaparat la biserica), este o parere personala.

Sa traim, sa'mbatranim


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833

Modigliani a scris:

Parerea mea este ca vine de la :

   ,, Ia de bun ineptiile spuse de mine ( inchizitie )  si nu cerceta daca sunt juste sau nu !

      Ia ca fiind normale aceste abuzuri la care esti supus , nu incerca sa le combati !

      Ia ca fiind firesc sa te asupresc si sa te mint , nu cerceta dupa adevar ! "

Domnule Modigliani, după traducerea Bibliei unii oameni au observat că biserica(ortodoxă şi catolică) s-a cam îndepărtat de Biblie. Pentru ca oamenii să rămână în "staul" s-au fluturat "lozinci" ca:
-fă ce zice popa, nu ce face popa...
-crede şi nu cerceta...
-popa răspunde...
.................................................

   In aceeasi maniera s-a implementat printre ,, cuvintele Domnului " ,, Intoarce si obrazul celalalt "

Palestina era cucerită de Roma. Ostaşii romani aveau dreptul ca orice iudeu să le ducă bagajul o leghe. Măsură bună pentru că zeloţii îi ucideau pe romani de câte ori aveau ocazia; cu mâinile libere ostaşii se puteau apăra mai uşor. Evreii îi urau pe romani iar aceştia îi dispreţuiau pe evrei. Zeloţii doreau o răscoală, fariseii sperau că Dumnezeu le va fi alături şi-i vor învinge pe romani. Saducheii erau realişti, ştiau că împotriva romanilor nu aveau nici o şansă. Isus o ştia şi el. Pentru aceasta îi sfătuia să fie supuşi:
Matei 5:38  Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi, şi dinte pentru dinte.”
39  Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celalt.
40  Orişicui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.
41  Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două. Că Isus şi saducheii au avut dreptate au dovedit-o cele două revolte soldate cu desfiinţarea statului, dărâmarea Ierusalimului şi construirea pe ruinele lui a oraşului roman Aelia Capitolina şi răspândirea evreilor în imperiul roman ca sclavi.
...................................................

  Din ce stiu eu in Biblie se spune :

  ,, Ochi pentru ochi ,
     Dinte pentru dinte ,
     Sange pentru sange "

În antichitate răzbunarea le revenea ca o datorie de onoare rudelor victimei şi tribului său.
Exod 21:24  ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior,
Levitic 24:20  frîntură pentru frîntură, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte; să i se facă aceeaşi rană pe care a făcut-o el aproapelui său.
Deuteronom 19:21  Să n-ai nici o milă, ci să ceri: viaţă pentru viaţă, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior.
Dar legea talionului se aplica la toate popoarele. Spre deosebire de alţii evreii aveau cetăţile de scăpare unde vinovaţii de omor prin imprudenţă scăpau de răzbunarea rudelor celui ucis.

...................................................

  Sfanta noastra Biblie , amarata si alterata de ea , saraca , ..... in multe alte capitole se contrazice pe sine ! Numai si numai datorita interventiei ,, benefice " a Inchizitiei !

Inchiziţia i-a urmărit şi i-a pedepsit pe eretici pedepsind pe mulţi acuzaţi pe nedrept(nu aveau voie să afle pentru ce şi cine i-a pârât iar torturile îi determinau să recunoască şi ce nu făcuseră). Dar Inchiziţia nu a modificat Biblia, pe timpul inchiziţiei exista Biblia pe care o avem şi astăzi.



Domnule Modigliani, sper că nu v-au supărat părerile mele. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Domnule Modigliani, domnul Pupemea nu a susţinut credinţa fără cercetare, dimpotrivă.
Eu am răsfoit puţin Coranul, curios să aflu pentru ce musulmanii îi numesc pe creştini câini necredincioşi şi pentru ce toată literatura noastră veche îi numeşte păgâni. Creştinii îi nedreptăţesc pe musulmani numindu-i păgâni deoarece musulmanii se tem de şi se închină la acelaşi Dumnezeu ca evreii şi creştinii. Musulmanii îi nedreptăţesc pe creştini numindu-i necredincioşi doar pentru faptul că au alte crezuri: divinitatea lui Isus, dragostea ca motivare a  ascultării de Dumnezeu. Ne impută rugăciunile adresate lui Isus, mamei Sale, sfinţilor, adorarea moaştelor. Ne deosebim pentru că religia lor le cere ca prin jihad să impună cu forţa Islamul, cei ce nu se convertesc urmând să fie ucişi, mai ales politeiştii în timp ce creştinismul cere să se câştige adepţi aducându-i la credinţă(deseori-cerinţă nerespectată). Ne deosebim pentru că edenul musulman este carnal şi este un eden al bărbaţilor, fiecare din aceştia fiind aşteptaţ de un număr mare de hurii(virgine perpetue) în timp ce edenul creştin este spiritual, în el se ajunge cu sufletul nu cu trupul. Ne deosebim prin faptul că chiar dacă în creştinism femeilor li se cere să fie supuse bărbaţilor au drepturi egale cu aceştia în timp ce în majoritatea statelor islamice nici nu se pune problema. Din cauza deteriorărilor suferite de cromozomul Y care determină sexul masculin o parte din fetuşi mor şi se nasc puţin mai multe fete decât băieţi. Religia creştină practică monogamia şi aproape fiecare îşi poate găsi jumătatea. Religia islamică permite unui bărbat să aibă patru soţii deci foarte mulţi tineri rămîn necăsătoriţi aşa că nu miră homosexualitatea lor şi numărul mare de atentatori sinucigaşi cărora li se promite că vor ajunge în eden imediat ce mor, deşi islamul interzice şi el uciderea. Spre deosebire de statele creştine în statele islamice se mai practică pedeapsa fizică pentru infracţiuni. O parte a creştinătăţii o crede barbară dar cred că după o biciuire publică se recidivează mai rar decât după o pedeapsă privativă de libertate urmată de eliberare condiţionată sau pe motive medicale. Afirmaţi despre Coran că este apropiat de credincioşi. Oricum, eu nu am găsit în Coran o apropiere de credincioase, care reprezintă peste 50% din populaţie.
Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
Sper că după discuţiile purtate am ajuns toţi la concluzia că este important să nu credem orbeşte ci să cercetăm deoarece o credinţă greşită ne poate dăuna. Eu am ajuns la convingerea că scopul pentru care am deschis acest topic ar putea fi atins mai deplin printr-o carte. Lumea este plină de cărţi pe care le citesc din ce în ce mai puţine persoane dar totuşi voi risca încercarea. Îmi cer scuze de la cei pe care i-am supărat cu poziţia mea şi le doresc să aibă înţelegere şi toleranţă pentru poziţiile şi pentru religiile altora. Vă doresc sănătate tuturor. Valer Bodea

Modificat de Valer70 (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
Valer70
apicultor

Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1833
@ Pupemea
Am şi Biblia Cornilescu şi îmi place. Nu prea este agreată de ortodocşi pentru termenul icoană în loc de chip, poate şi pentru altceva. Dar adevărul este că în faţa unei persoane avizate ortodoxul nu poate susţine cu probe biblice cinstirea icoanelor şi a sfinţilor. O susţine cu speculaţii sau discursuri dar nu cu Biblia. Dealtfel ortodoxia recunoaşte indirect că această venerare nu este biblică prin faptul că nu admite cinstirea statuilor.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




jimm a scris:

Mr Modigliani ..... ce sa spun......
scrieti ce vreti sa spuneti in maxim 4 randuri fara citate, ce credeti dumneavoastra, poate reusesc sa inteleg si eu


( randul 1 ) - Aveti o conduita mult prea agresiva intr-un topic despre ... Dumnezeu .
( randul 2 ) - Generati in mine ... ironia de care tocmai beneficiati . Pacat .
( randul 3 ) - In felul asta va indepartati de lumina . Si tarati multi altii dupa dvs .
( randul 4 ) - Credeti primele trei randuri , si nu cercetati .


pus acum 14 ani
   
luci
apicultor

Din: DEVA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 140
Multumesc pt raspuns.
Am si eu o intrebare?Ce e mai important, ce cred eu despre Dumnezeu sau ce stie Dumnezeu despre mine?


_______________________________________
Ps 139.16 "Cînd nu eram decît un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rînduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele."

pus acum 14 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Intrebarea dumneavoastra e...faina.
Ce nu poate sti Dumnezeu despre o persoana?
Cunoaste despre fiecare...Totul
Lumea cunoste despre mine cateva procente.Cei apropiati cunosc poate 10%.Eu cunosc despre mine poate 15% Dumnezeu cunoaste tot.-Procentele sunt luate aleatoriu.-


Intrebarea este ce cunosc eu despre El.
Si cat de ascuns este? Si daca sta ascuns ," de ce mai baga vina?"

Numai ca Dumnezeu a lasat Testamentul lui, cat si creatia ca marturie, tocmai ca astfel, omul (cununa creatiei Sale) sa nu se poata dezvinovati.

Daca vad creatia lui Brancusi, pot sa -mi fac o parere despre acest artist.
Priviti Creatia si cititi "scrisoarea" lui Dumnezeu.


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 14 ani
   
mierea
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 125
FRUMOS.............
intr una din cartile citite de mine am gasit similitudini cu ceea ce face ti voi aici



alcoolici rusi dupa ce epuizau, in fata unui pahar toate subiectele de barfa din satul, raionul, tara lor........discutau probleme teologice profunde, dogme.........culmea, in birt in fata unui pahar cu alcool.

ati epuizat oare toate temele legate de apicultura?


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




mierea a scris:


intr una din cartile citite de mine


Multumescu-ti Doamne ca-mi presari prin viata oameni cititi ! Este un privilegiu !

p.s. Vreau si eu cartea !


pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413

mierea a scris:

FRUMOS.............
intr una din cartile citite de mine am gasit similitudini cu ceea ce face ti voi aici



alcoolici rusi dupa ce epuizau, in fata unui pahar toate subiectele de barfa din satul, raionul, tara lor........discutau probleme teologice profunde, dogme.........culmea, in birt in fata unui pahar cu alcool.

ati epuizat oare toate temele legate de apicultura?



Incearca sa te orientezi si la alt gen de literatura. Sigur gasesti lucruri si mai FRUMOASE.

Hraneste-ti mintea cu "hrana de calitate" si altfel o sa vezi lucrurile.

In rest ... numai bine si sa ne mai intalnim pe acest topic.     


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
B-father
apicultor

Din: jud. Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 196

Valer70 a scris:

@ Pupemea
Am şi Biblia Cornilescu şi îmi place. Nu prea este agreată de ortodocşi pentru termenul icoană în loc de chip, poate şi pentru altceva. Dar adevărul este că în faţa unei persoane avizate ortodoxul nu poate susţine cu probe biblice cinstirea icoanelor şi a sfinţilor. O susţine cu speculaţii sau discursuri dar nu cu Biblia. Dealtfel ortodoxia recunoaşte indirect că această venerare nu este biblică prin faptul că nu admite cinstirea statuilor.


Serios? Unde ţi auzit chestia asta, cum să nu se sustină biblic icoanele. Temeiul reprezentării lui Dumnezeu în icoane este chiar întruparea lui Hristos..Ioan 1, 14, Si Cuvântul trup s-a făcut", deci fiind om poate fi reprezentat ca un om. Apoi El este Chipul Lui Dumnezeu, Egal Cu Dumnezeu, Filip 2, 6, Deci nu este o lezare pentru Sfânta Treime a o reprezenta cu faţă umană, mai ales că ştim că aşa s-a arătat lui Avraam  Facere 18,1,3.
  Iar desptre sfinţi şi cinstirea lor care nu e acelaşi lucru cu adorarea pe care o datorăm lui Dumnezeu, căutaţi pe aici unde sunt numiţi:
   -prieteni ai lui Dumnezeu:Ioan 15,14
  -casnici ai lui Dumnezeu,Efeseni2,19,
   -judecători ai lumii Matei 19 ,28
  Noi cinstim sfinţii pentru valoarea lor de exemplu de viaţă în Hristos şi ne asteptăm nu ca ei să facă minuni, căci sfinţii nu fac minuni efectiv, dar la rugăciunile lor Dumnezeu face minuni pentru cei pe care El îi consideră vrednici.  Tradiţia de 2000 de ani ne arată că ne sunt de folos pentru mântuire cu rugăciunile şi faptele lor.
   Sfinţii nu sunt deci un fel de semizei ci sunt oameni care au dus o viaţă curată, care au trecere în faţa lui Dumnezeu şi mijlocesc pentru lume. Impropriu spus fac un fel de "lobby"

Bineînţeles dacă pleci din start cu respingerea, cu idei preconcepute, nimeni nu poate dovedi nimic nimănui nici chia cu Biblia în mână.

Modificat de B-father (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
ioanpuiu
apicultor

Din: bucuresti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1060
@ Modigliani
          Pînă primeşti cartea dela Mierea,uite ceva de citit:


_______________________________________
May you walk on warm sands !
                                   Ahnassi / TES3

pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413

B-father a scris:


Valer70 a scris:

@ Pupemea
Am şi Biblia Cornilescu şi îmi place. Nu prea este agreată de ortodocşi pentru termenul icoană în loc de chip, poate şi pentru altceva. Dar adevărul este că în faţa unei persoane avizate ortodoxul nu poate susţine cu probe biblice cinstirea icoanelor şi a sfinţilor. O susţine cu speculaţii sau discursuri dar nu cu Biblia. Dealtfel ortodoxia recunoaşte indirect că această venerare nu este biblică prin faptul că nu admite cinstirea statuilor.


Serios? Unde ţi auzit chestia asta, cum să nu se sustină biblic icoanele. Temeiul reprezentării lui Dumnezeu în icoane este chiar întruparea lui Hristos..Ioan 1, 14, Si Cuvântul trup s-a făcut", deci fiind om poate fi reprezentat ca un om. Apoi El este Chipul Lui Dumnezeu, Egal Cu Dumnezeu, Filip 2, 6, Deci nu este o lezare pentru Sfânta Treime a o reprezenta cu faţă umană, mai ales că ştim că aşa s-a arătat lui Avraam  Facere 18,1,3.
  Iar desptre sfinţi şi cinstirea lor care nu e acelaşi lucru cu adorarea pe care o datorăm lui Dumnezeu, căutaţi pe aici unde sunt numiţi:
   -prieteni ai lui Dumnezeu:Ioan 15,14
  -casnici ai lui Dumnezeu,Efeseni2,19,
   -judecători ai lumii Matei 19 ,28
  Noi cinstim sfinţii pentru valoarea lor de exemplu de viaţă în Hristos şi ne asteptăm nu ca ei să facă minuni, căci sfinţii nu fac minuni efectiv, dar la rugăciunile lor Dumnezeu face minuni pentru cei pe care El îi consideră vrednici.  Tradiţia de 2000 de ani ne arată că ne sunt de folos pentru mântuire cu rugăciunile şi faptele lor.
   Sfinţii nu sunt deci un fel de semizei ci sunt oameni care au dus o viaţă curată, care au trecere în faţa lui Dumnezeu şi mijlocesc pentru lume. Impropriu spus fac un fel de "lobby"

Bineînţeles dacă pleci din start cu respingerea, cu idei preconcepute, nimeni nu poate dovedi nimic nimănui nici chia cu Biblia în mână.


Cred ca sunt printre cele mai bune argumente pentru pentru a demonstra atat umanitatea Domnului Isus Hristos dar si dumnezeirea lui , faptul ca face parte din Sfanta Treime (Trinitate) . Dar a incerca sa sustii cultul icoanelor (idolatria) cu aceste versete mi se pare aberant. Cine n-a deschis Sfanta Scriptura niciodata si nici nu doreste lucrul acesta, poate sa ia aceste argumente pentru a se justifica in ceeace face dar cine are Biblia si o mai si studiaza nu poate sa gaseasca nici o legatura intre argumentele sus mentionate si cultul icoanelor care nu pot fi sustinute cu Biblia deoarece au intrat in crestinism dupa cateva sute de ani  dupa ce cartile Noului Testament au fost scrise.

Biblia interzice cu desavarsire astfel de practici :

- In cartea Exodul primele doua din cele zece porunci trateaza foarte clar acest lucru "1Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, şi a zis:
2"Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
3Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
4Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
6şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele."

- In cartea Deuteronom gasim acelasi lucru : "15Fiindcă n-aţi văzut nici un chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
16ca nu cumva să vă stricaţi, şi să vă faceţi un chip cioplit, sau o înfăţişare a vreunui idol, sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
17sau chipul vreunui dobitoc de pe pământ, sau chipul vreunei păsări care zboară în ceruri,
18sau chipul vreunui dobitoc care se târăşte pe pământ, sau chipul vreunui peşte care trăieşte în apele dedesubtul pământului."
- in cartea profetului Isaia Dumnezeu trateaza clar aceasta practica : "9Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.
10Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu, sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras nici un folos din el?
11Iată, toţi închinătorii lor vor rămâne de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sunt decât oameni; să se strângă cu toţii, să se înfăţişeze, şi tot vor tremura cu toţii şi vor fi acoperiţi de ruşine.
12Fierarul face o secure, lucrează cu cărbuni, şi o făţuieşte şi-i dă un chip cu lovituri de ciocan, şi o lucrează cu puterea braţului; dar dacă-i este foame, este fără vlagă; dacă nu bea apă, este sleit de puteri.
13Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rindea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într-o casă.
14Îşi taie cedri, goruni şi stejari, pe care şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.
15Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunchiază înaintea lui!
16O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice: ,Ha! ha!' m-am încălzit, simt focul!"
17Cu ce mai rămâne însă, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunchiază înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă: "Mântuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!"
18Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.
19Nici unul nu intră în sine însuşi, şi n-are nici minte, nici pricepere să-şi zică: "Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe cărbuni, am fript carne şi am mâncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scârbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?"
20El se hrăneşte cu cenuşă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-şi mântuiască sufletul, şi să nu zică: "N-am oare o minciună în mână?"

- cartea profetului Ezechel : 18Atunci am zis fiilor lor în pustie: "Nu vă luaţi după rânduielile părinţilor voştri, nu ţineţi obiceiurile lor, şi nu vă spurcaţi cu idolii lor!
19Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru; umblaţi întocmai după rânduielile Mele, păziţi poruncile Mele, şi împliniţi-le."

Biblia interzice foarte clar inchinarea chiar si la ingeri ai lui Dumnezeu , dar mai ales la oameni care si ei au fost niste pacatosi care au luptat cu propriile pacate si cu ajutorul lui Dumnezeu au invins in aceasta lupta :

- In Apocalipsa 22 : "8Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. Şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.
9Dar el mi-a zis: "Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu."

Sa mai vorbim si de atitudine pe care a luat-o sfantul apostol Pavel atunci cand niste oameni i s-au inchinat? Sau va las aceste versete sa le folositi ca un contraargument.


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
B-father
apicultor

Din: jud. Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 196
Iconolatria nu este idolatrie pentru simplul fapt că în cultul ortodox ele nu se substitue divinităţii, nu îi ştirbesc autoritatea, nu îi ţin locul.Lafel cum fotografia unei persoane iubite nu înlocuieşte acea persoană dar ne ajută să ne aducem aminte de ea , face trimitere la ea. Nu ne închinăm obiectului, lemnului, hârtiei, nici măcar imaginii ci porsoanei , ideii,reprezentate .
  Cinstirea lor vine din cinstirea persoanei reprezentate. Nimeni nu o să-i bată joc vreodată de fotografiile de familie, darămite de reprezentarea lui Dumnezeu asa cum a a binevoit el să se prezinte nouă.Cultul icoanei ar fi idolatrie dacă am atribui obiectului în sine atribute divine sau dacă acea divivitate reprezentată nu ar exista.
În VT se interzice cu stăşnicie orice formă de reptrezentare a  divinului ( cu excepţia îngerilor de pe acoperământul cortului sfânt)datorită aplecării deosebite a evreilor de rând şi nu numai spre idolatrie.
  În epoca iconoclastă, când s-a pus problema folosirii icoanei în cult în Asia Mică tocmai se răspândea islamul care a preluat această interdicţie din vechiul testament din care Mahomed a compilat pt  a realiza coranul. Oricum problema deşi extrem de serioasă, dând naştere chiar la revolte armate s-a rezolvat definitiv prin ultimul sinod ecumenic.
  Dacă cineva plleacă din start cu negarea oricărei idei, nimenj în lume nu poate să-i scimbe opinia iar eu nici măcar nu intenţionez. Dar să prefer  într-o casă pe perteţi magini de fotbalişti, actori, căntăreţi, animale,plante, peisaje, orice în afară de imaginea lui Dumnezeu  nu mi se pare în regulă oricât de distorsionată de limitarea umană ar fi acea reprezentare a divinităţii.
   Pt mine icoana este Biblia omului simplu, chiar neştiutor de carte şi o fereastră spre Dumnezeu.
     Din partea mea discuţia se consideră încheiată.


pus acum 14 ani
   
Modigliani
Vizitator




ioanpuiu a scris:

@ Modigliani
          Pînă primeşti cartea dela Mierea,uite ceva de citit:


Mersi mult . Am citit . Am sa mai citesc . Nu pot patrunde de la prima lecturare mesajul ( mesajele ) gasite in textul respectiv. Inca odata , mersi pentru link .

................................

  Domnilor , in concluzie , .... ,, Crede si nu cerceta "...... este un indemn pentru noi venit de la Dumnezeu ? De la Iisus ? De la ..... ? Sau , asa cum am sugerat eu mai sus este o fraza implementata de Inchizitie ? ( puteti spune ce doriti dumneavoastra , Biblia , cat si toate textele sfinte , CATEGORIC , nu mai contin in acest moment forma initiala )

  Va rog , nu-mi luati in nume de rau insistenta . Insa , asa cum il cunosc eu pe Dumnezeu , asa cum cred despre El ca a gandit la facerea lumii , cum a gandit despre Om , creatia sa , ce si-a dorit pentru acesta , ce si-a dorit sa ajunga , ..... aceste cuvinte nu-l caracterizeaza ! Ba dimpotriva , pentru Om si-ar fi dorit sa fie un cercetator , un temerar , un vesnic cautator al adevarului samd . Ori , cum sa fi un cautator al tuturor adevarurilor ..... avertizat ( chiar amenintat ) cu CREDE SI NU CERCETA ??? Parerea mea , poate gresesc , .... nu prea e-n regula ! Se dau ..... cap in cap !!!

  Inca odata multumesc d-lui Ioan Puiu pentru link-ul recomandat . Parcurgand textul respectiv m-a cuprins indoiala : sunt vames ? Fariseu ? Vames-fariseu ? Sau nici una din ele ?
   Am o mare dilema cu asta ! Putem filozofa luni intregi , poate ani , la asta , si nimic nu poate garanta ca vom atinge adevarul . Insa , macar drumul catre acesta poate il vom gasi impreuna . In aceasta discutie .

  Va multumesc !


pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413

B-father a scris:

Iconolatria nu este idolatrie pentru simplul fapt că în cultul ortodox ele nu se substitue divinităţii, nu îi ştirbesc autoritatea, nu îi ţin locul.Lafel cum fotografia unei persoane iubite nu înlocuieşte acea persoană dar ne ajută să ne aducem aminte de ea , face trimitere la ea. Nu ne închinăm obiectului, lemnului, hârtiei, nici măcar imaginii ci porsoanei , ideii,reprezentate .
  Cinstirea lor vine din cinstirea persoanei reprezentate. Nimeni nu o să-i bată joc vreodată de fotografiile de familie, darămite de reprezentarea lui Dumnezeu asa cum a a binevoit el să se prezinte nouă.Cultul icoanei ar fi idolatrie dacă am atribui obiectului în sine atribute divine sau dacă acea divivitate reprezentată nu ar exista.
În VT se interzice cu stăşnicie orice formă de reptrezentare a  divinului ( cu excepţia îngerilor de pe acoperământul cortului sfânt)datorită aplecării deosebite a evreilor de rând şi nu numai spre idolatrie.
  În epoca iconoclastă, când s-a pus problema folosirii icoanei în cult în Asia Mică tocmai se răspândea islamul care a preluat această interdicţie din vechiul testament din care Mahomed a compilat pt  a realiza coranul. Oricum problema deşi extrem de serioasă, dând naştere chiar la revolte armate s-a rezolvat definitiv prin ultimul sinod ecumenic.
  Dacă cineva plleacă din start cu negarea oricărei idei, nimenj în lume nu poate să-i scimbe opinia iar eu nici măcar nu intenţionez. Dar să prefer  într-o casă pe perteţi magini de fotbalişti, actori, căntăreţi, animale,plante, peisaje, orice în afară de imaginea lui Dumnezeu  nu mi se pare în regulă oricât de distorsionată de limitarea umană ar fi acea reprezentare a divinităţii.
   Pt mine icoana este Biblia omului simplu, chiar neştiutor de carte şi o fereastră spre Dumnezeu.
     Din partea mea discuţia se consideră încheiată.


Ai spus :   "Cultul icoanei ar fi idolatrie dacă am atribui obiectului în sine atribute divine sau dacă acea divivitate reprezentată nu ar exista." Multi crestini ortodoxi s-ar putea simti jigniti de aceasta afirmatie (sunt convins ca si de afirmatiile mele, sau ma rog ... ale Sfintei Scripturi pentruca nu-mi apartin mie) Ai auzit de icoane "facatoare de minuni ?" Puterea de a savarsi minuni , coform Bibliei , aprtine doar lui Dumnezeu , desi Biblia ne spune ca mai este cineva care face minuni inselatoare . Cum Dumnezeu este impotriva icoanelor ... Conform spuselor dv.(si a Bibliei), vis a vis de ceeace se intampla, cultul icoanelor este idolatrie.

Ati spus : "Cinstirea lor vine din cinstirea persoanei reprezentate. Nimeni nu o să-i bată joc vreodată de fotografiile de familie, darămite de reprezentarea lui Dumnezeu asa cum a a binevoit el să se prezinte nouă" Corect . Este datoria noastra sa-i cinstim , sa le acordam respectul cuvenit dar nu inchinare. Inchinarea apartine doar lui Dumnezeu. Si eu am acasa imagini cu scene din Biblie si nu vad nimic rau in asta , dar sa ne ferim sa ne inchinam atat lor cat si altor "obiecte de cult"sau oameni care au trait cadva .

Inchinarea a fost , este si va fi proba decisiva a fiecarei fiinte create . Sa-i oferim inchinare doar CREATORULUI .
AMIN
Va respect.


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
B-father
apicultor

Din: jud. Sibiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 196
Dacă nu aţi fi fost atât de orbit de spiritul misionar polemic şi   de plăcerea de  a vă  contrazice cu un preot ortodox aţi fi citit mai cu atenţie ce am scris şi aţi fi observat ca din posturile mele se înţelege
   Că doar lui Dumnezeu se cuvine închinare, adorare, chiar dacă cu ajutorul icoanei- mijloc nu scop. Sfinţii sund doar cinstiţi, respectaţi pentru modul în care s-au apropiat de idealul -HRISTOS.
   Că doar Dumnezeu face minuni chiar dacă prin intermadiul icoanei a sfinţilor sau prin orice alt mijloc ar binevoi el -Chiar ce părere aveţi de predicatorii care cheamă oamenii la vindecare la sfârşitul predicilor?Nu "forţează" ei mâna lui Dumnezeu?
Că nu imaginea , obiectul contează ci doar persoana lui Dumnezeu la care face trimitere.
  Sentimentul religios se manifestă diferit de la o persoană la alta. Dacă mie o icoană imi facilitează accesul la divinitate de ce să renunţ la ea, doar pentru că vecinul meu mai mărginit în cunoaştere sau care pur şi simplu nu simte ca mine nu o foloseşte?
  Exclusivismul sotiriologic mi se pare o insultă la adresa lui Dumnezeu. Nu putem noi să îi dictăm LUi unde, cum şi prin ce să lucreze în lume şi pe cine şi în ce mod să mântuiască. Asta  e cea mai mare greseală a cultelor neoprotestante se consideră singurii depozitari ai adevărului absolut despre Dumnezeu.Numai la noi te poţi mântui, numai noi avem dreptate, toţi ceilalţi gresesc. Acesta e în mare discursul fraţilor "pocăiţi", indiferent de confesiune uitând că "Duhul suflă unde vrea "şi că doar Hristos e ADEVĂRUL absolut, uitând că lui Dumnezeu nu-i poţi forţa mâna .
  Dacă noi ortodoxii suntem în greseală se va vedea atunci când se va cere  tuturor socoteală la judecată. Noi aşa înţelegem să ne relaţionăm faţă de Dumnezeu.
  Până atunci Dumnezeu să vă aibă în pază !.

Modificat de B-father (acum 14 ani)


pus acum 14 ani
   
marius.gj.apic.
apicultor

Din: Motru
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 413
Nu sunt orbit de "spirit misionar polemic" cum dealtfel nici pe dv. nu va consider "orbit de datini si traditii" . Cu atat mai mult daca sunteti si preot ortodox sunt convins ca putem purta un dialog amiabil si daca se poate argumentat . Mai am prieten si coleg preot ortodox si am tot respectul. Daca nu se poate sa discutam argumentat , ne putem rezuma si la anumite considerente . Insa din ceeace ati prezentat nu vad deloc argumente conform Sfintei Scripturi . Nu-mi lasati decat doua alternative : sa ascult de dv. sau sa ascult de Cuvantul lui Dumnezeu.
Sunt de acord cu dv. ca Dumnezeu a facut si inca mai face minuni prin "sfinti" dar Biblia ne invata sa facem diferenta intre sfinti , proroci , minuni  si alte fapte bune .

Sfanta evangheli dupa Matei la Cap. 7 ne spune : 12Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Proorocii.
13Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
14Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.
15Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.
16Îi veţi cunoaşte după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mărăcini?
17Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
18Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune.
19Orice pom, care nu face roade bune, este tăiat şi aruncat în foc.
20Aşa că după roadele lor îi veţi cunoaşte.
21Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

Nu vreau sa fac nicio aluzie la nimeni . Nu incadrez eu pe nimeni in nicio categorie pentru ca si eu sunt tot un pacatos si Domnul este Cel care ne judeca pe toti .

M-ati intrebat , citez : ".. ce părere aveţi de predicatorii care cheamă oamenii la vindecare la sfârşitul predicilor?Nu \"forţează\" ei mâna lui Dumnezeu?" Sunt perfect deacord cu dv. . Sunt multi pastori protestanti care fac concurenta unor preoti ortodaxi . Si eu merg pe la biserici , pe la manastiri si am vazut multe .
"marginit in cunoastere " sunt convins ca sunt si eu printre ceilalti ca Sfanta scriptura spune ca numai Domnul este nemarginit . Mai cunoasteti dv. pe cineva nemarginit ?

Ati remarcat : "Asta  e cea mai mare greseală a cultelor neoprotestante se consideră singurii depozitari ai adevărului absolut despre Dumnezeu.Numai la noi te poţi mântui, numai noi avem dreptate, toţi ceilalţi gresesc.". Aveti perfecta dreptate. Sunt deacord cu dv. Chiar si Domnul Isus a spus : "mai am si alte oi in alte staule , si pe acele le voi aduce in staulul Meu si va fi o turma si un Pastor"
Se pare ca gasim foarte mute puncte in comun si cred ca daca ne-am cunoaste personal ne-am intelege foarte bine .
Ma bucur pentru timpul care ni-l acordati . Consider ca avem multe de invatat

am toata stima pentru dv.
Marius


_______________________________________
2 Timotei 3:16   Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
3:17   pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

pus acum 14 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
vi se pare normal cate razboaie s-au dus in numele credintei
reflectati putin
si vedeti la ce concluzie ve-ti ajunge
o mare pacaleala


pus acum 13 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
suntem mici copii, cine stie adevarul nu zice nimic
interesant majoritatea oamenilor puternici- nivel global- nu cred in religii,D-zeu, au proprile secte, .........
nu inghititi toate ........


pus acum 13 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
ciudat, in timp ce alti se roaga unii duc razboaie, pt. convertirea la ce vreau ei
asa ca spor la rugaciuni


pus acum 13 ani
   
proapis13
apicultor

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2834

tomy81 a scris:

vi se pare normal cate razboaie s-au dus in numele credintei
reflectati putin
si vedeti la ce concluzie ve-ti ajunge
o mare pacaleala


Baga ceva despre albine ca de-aia ai intrat pe acest forum
mai este unul care are mai multe postari despre Doamne-Doamne
decat despre albine
si din cauza caruia s-a inchis un topic
pana una alta bine ai venit
salve     


_______________________________________
activitate la urdinish shi miere in cat

pus acum 13 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
ok
discutam si eu
sper ca n-am jignit pe nimeni

despre albine
referitor la 112 care este buna:
exploataţie agricolă înregistrată în Registrul Exploataţiilor Agricole a cărei
dimensiune minimă poate fi:
�� 20 ha pentru culturi de câmp (cereale şi plante tehnice),
�� 4 ha pentru pomicultură, horticultură si floricultură,
�� 1 ha teren agricol şi minim 40 familii de albine pentru o stupină.
�� Sectorul de creştere animale şi păsări trebuie să aibă disponibil şi terenul
aferent producerii furajelor,
�� 400 găini ouătoare/serie şi 3 ha teren agricol,
�� 5 UVM pentru exploataţii de creştere a bovinelor, oilor, caprelor, porcinelor,
cabalinelor şi 5 ha teren agricol pentru baza furajera. Pentru dimensiunile
minime prezentate se acorda un sprijin pentru instalare de 25.000
Euro/exploataţie iar pentru dimensiuni mai mari in jur de 40.000 Euro.

SAU
exploatatie cu minim 6 UDE,in ghid nu face referire la 40 ALBINE + ...


pus acum 13 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
ASTEPT O LAMURIRE,  va multumesc aniticipat

pus acum 13 ani
   
tomy81
apicultor

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24
sau sunt 2 lucruri diferite: - instalarea tinerilor fermieri
- masura 112


pus acum 13 ani
   
EN
apicultor

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 751
Scrieti cu totii asa de frumos si de convingator,incat citesc cu placerile subiectele abordate. Eu in familie am primit un minim de educatie religioasa, cele zece porunci au fost cu adevarat porunci si am crescut in spiritul si litera acestora. Ca am mai calcat stramb dealungul anilor , asta este, dar la tinerete le-am considerat, "pacate ingeresti" Si copiii mei au crescut in acelasi spirit si educatia primita si-a spus cuvantul.Nu pe multe forumuri se discuta asemenea subiecte delicate. La fel de interesant este si "Bibia sau Dumnezeu?"
    Ce nu inteleg eu, de ce deveniti patimasi cei care aveti o cultura religioasa( zic bine?)destul de solida, discutati cu argumente bine fondate, dar eu ca novice intru in deruta cand vad ca disputa se incinge si nu mai stiu unde este adevarul. Iaca un exemplu:

    "Scriam ceva mai devreme "Discutia asta am impresia ca aluneca catre o zona nu tocmai placuta, din respect pentru cititori si pentru pararile celorlalti ma opresc aici in acest topic."
Mr Pupemea speram sa nu-mi rastalamaciti cuvintele dar se pare ca m-am inselat, sau poate nu m-am exprimat clar.
Nu vreu nimic de la dumneavoastra si nu urmaresc sa va jignesc in nici un fel insa avand convingeri "judecam" cuvintele prin prisma lor, ceea ce nu-i tocmai corect.
Chair ma opresc acum , aici!
Sa fim sanatosi! Emil"
    ...si s-a oprit;pacat, jimm scrie frumos, este destul de convingator si vorbeste pe intelesul celor care au un minim de cunostinte intr-ale religiei.
Una peste alta, domnilor, am toata consideratia pentru ceeace faceti. Dar fiti, va rog mai toleranti!!


pus acum 13 ani
   
cornelioandanciu
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 643
Dupa cum spuneam altundeva, am avut ocazia sa vizitez Auschwitz, prilej cu care acolo a venit un grup de catolici care s-au rugat pentru un preot polonez care a murit in locul altui detinut(care si acesta din urma a fost omorat atunci cand s-a descoperit acest fapt), m-am alaturat acelui grup si am participat si eu la acea rugaciune, cu toate ca nu intelegeam limba.Daca credem in Iisus Hristos, atunci toti suntem una!

pus acum 13 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare!
Parerea mea este ca unii atata de mult sa lupta cu ideeile incat pur si simplu, uita SA MAI FIE CREDINCIOSI.......
Treaba fiecaruia.....Sa-si faca de lucru cine n-are....
Numa' io' una va spun: Sa nu incercati sa intelegeti sentimentul pe care l-am avut cu ocazia vizitei in Israel cand am atins "piatra ungerii" sau steaua de la Betlehem....Ori cand am vazut temnita condamnatilor la moarte unde l-a tinut Irod pe Domnul.....Sau Biserica invierii, unde stand la coada la intrare 2-3 ore, nu simti nici o oboserala si cand vezi cum se aprinde faclia in ziua de PASTE....Si numai la ortodocsi......Si cand vezi coloana din piatra de la intrare, crapata de fulger, atunci cand autoritatile n-au descuiat usile.....
Ceva poze pe Sunphoto -adresa din subsolul postarilor mele
Eu asta sunt si-asa ma cheama  iar ce am de zis....Zic!.....Si ce am de aratat.....Arat........
Sal'tare!
Donbazil - Faget.....      

P.S. Nu doresc sa-l supar pe domnul Valer dar cred ca ar trebui s-o lase mai moale cu unele chestii.....Parerea mea......
In rest  Sanatate si numa' bine la tot natu'......

Modificat de Donbazil (acum 13 ani)


_______________________________________


pus acum 13 ani
   
tassevasi
apicultor

Din: Pitesti - Bascov - AG
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 115
Frumoase poze Donbazil , bravooo !   Sa fiti sanatos ,(vad ca in poze aratati f. bine ) si sa mai faceti satfel de deplasari an de an.
  Sunt deacord cu parerea d-vs,przentata mai sus .

   Sanatate si numai bine , cu respect  tassevasi   


_______________________________________
Cine-i harnic si munceste , are tot ce vrea .!  Cine nu , cam tot asa , !!??

pus acum 13 ani
   
yamaha
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 24


_______________________________________
Orice om vrea sa fie apreciat.Deci daca apreciezi pe cineva,nu pastra secret acest lucru.(MARY K ASH).

pus acum 13 ani
   
sorinalbinarul
apicultor

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 1
Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine , fie rau. ECLESIASTUL 11. 13,14

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la