APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jamieknv
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 37 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / De ce mierea capacita nu cristalizeaza?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 720
CAUT RASPUSURI

_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 14 ani
   
akmm
CLUB STUPARITUL

Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 731
Nu e adevarat. Cristalizeaza si in faguri.E drept dupa o perioada mai lunga de timp, in special peste iarna.De ce? Pentru ca pana in iarna, atata timp cat se creste puietul, temperatura din interior tine mierea lichida. La mierea de rapita e cel mai evident.Desi e lichida la scos, dupa o zi-doua in afara stupului, incepe sa cristalizeze.

_______________________________________
Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.

pus acum 14 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675
cristalizarea ese in functie de sortul de miere si de fluctuatiile de temperatura,cristalizeaza in faguri de cuib daca este un sort de flsl chiar daca ai un cuib strans la maxim ,din acest motiv se fac inlocuiri si completari  in toamna cu alte produse similare [sirop de zahar ,apiinvert]

pus acum 14 ani
   
trantor
apicultor

Din: Pitesti
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 415
"Atata timp cat mierea ramane sub capacelul de ceara, la adapost de aer si la o temperatura aproape constanta, nu are sanse sa cristalizeze prea repede. Dupa extragere, in contact cu aerul si supusa unor variatii de temperatura mari, mierea are conditii favorabile de cristalizare. Ea cristalizeaza cu atat mai repede, cu cat contine mai multe zaharuri putin solubile in apa (glucoza), decat zaharuri foarte solubile (fructoza).
      In jur de 14°C, in prezenta germenuilor de cristalizare, sunt intrunite toate conditiile pentru transformarea mierii intr-o masa solida mai mult sau mai putin dura."
Asta iti spun din google, din experienta nu stiu nimic, dar cred ca decat sa-ti bati capul cu fenomene naturale mai bine te-ai concentra pe cum sa ambalezi mierea ca sa o poti folosi si zaharisita. Din cate stiu are exact aceleai proprietati.
Ai putea sa gasesti o solutie sa faci cubulete de miere zaharisita.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la