APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: OnutzaGirl pe Simpatie.ro
| Femeie 24 ani Galati cauta Barbat 24 - 51 ani |
|
fotoklipa
apicultor
Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
|
|
CAUT RASPUSURI
_______________________________________ Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )
|
|
pus acum 15 ani |
|
akmm
CLUB STUPARITUL
Din: Babadag, altitudine 21m
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 731
|
|
Nu e adevarat. Cristalizeaza si in faguri.E drept dupa o perioada mai lunga de timp, in special peste iarna.De ce? Pentru ca pana in iarna, atata timp cat se creste puietul, temperatura din interior tine mierea lichida. La mierea de rapita e cel mai evident.Desi e lichida la scos, dupa o zi-doua in afara stupului, incepe sa cristalizeze.
_______________________________________ Sa respectam albina. E mult mai in varsta decat noi.
|
|
pus acum 15 ani |
|
ALBINEL 1984
apicultor
Din: BRAILA
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 675
|
|
cristalizarea ese in functie de sortul de miere si de fluctuatiile de temperatura,cristalizeaza in faguri de cuib daca este un sort de flsl chiar daca ai un cuib strans la maxim ,din acest motiv se fac inlocuiri si completari in toamna cu alte produse similare [sirop de zahar ,apiinvert]
|
|
pus acum 15 ani |
|
trantor
apicultor
Din: Pitesti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 415
|
|
"Atata timp cat mierea ramane sub capacelul de ceara, la adapost de aer si la o temperatura aproape constanta, nu are sanse sa cristalizeze prea repede. Dupa extragere, in contact cu aerul si supusa unor variatii de temperatura mari, mierea are conditii favorabile de cristalizare. Ea cristalizeaza cu atat mai repede, cu cat contine mai multe zaharuri putin solubile in apa (glucoza), decat zaharuri foarte solubile (fructoza). In jur de 14°C, in prezenta germenuilor de cristalizare, sunt intrunite toate conditiile pentru transformarea mierii intr-o masa solida mai mult sau mai putin dura." Asta iti spun din google, din experienta nu stiu nimic, dar cred ca decat sa-ti bati capul cu fenomene naturale mai bine te-ai concentra pe cum sa ambalezi mierea ca sa o poti folosi si zaharisita. Din cate stiu are exact aceleai proprietati. Ai putea sa gasesti o solutie sa faci cubulete de miere zaharisita.
|
|
pus acum 15 ani |
|