APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
dela_dela pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Despre Veninul de albine  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Venin de albine




Veninul de albine este un lichid produs de albine īn glande speciale şi depozitat īn punga de venin lichid pe care īl elimină cu acul cu vezică cu tot cānd sunt īn pericol. Este posibil să existe diferenţe īn privinţa calităţii veninului īn funcţie de alimentaţie, vārstă, sezon, rasă.

Veninul de albine este o substanţă organică foarte complexă, formată din proteine toxice, lipide, acizi organici, uleiuri volatile, săruri minerale şi apă. Este un lichid incolor, dens, uşor solubil īn apa. Se solidifică īn 20 de minute īn contact cu aerul.
Antireumatic natural:

S-a dovedit că veninul albinelor are proprietăţi antireumatice puternice. Acţiunea terapeutică a veninului se datorează conţinutului de melitină, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatoare. Melitina stimu¬lează secreţia de către organism a unui hormon antiinflamator, cortizolul. Īn acelaşi timp, melitina are proprietăţi antibacteriene, stimulează producerea de anticorpi şi imunitatea organismului, īmbunătăţeşte microcirculaţia. Tratamentul cu venin de albine este eficient īn afecţiunile osteoarticulare, atāt īn formele acute (artrite, osteoartrite), cāt şi īn formele degenerative (artroze).
Recomandări:
Tratamentul cu venin de albine este poate chiar mai vechi şi mai faimos decāt tratamentul cu miere, īn afecţiuni reumatice, maladii chirurgicale ale vaselor periferice, infiltraţii inflamatorii nepurulente, astm bronşic, īn hipertensiune arterială, hipertiroidiile fără visceralizare, fără complicaţii cardiace.
Cele mai bune rezultate se obţin īnsă īn tratamentul bolilor neurologice (nevrite, nevralgii, miozite). Mai putem observa rezultatele interesante pentru tratamentul nevrozelor climacteriale (de menopauza), īn boli infecţioase la ochi.
Administrare: doar sub urmărire medicală.
Atenţie:

Din punct de vedere fiziologic toate acţiunile veninului de albine sunt toxice. Nu există vaccin īmpotriva veninului de albine. Īn afara utilizării sale intenţionate şi supravegheate medical, veninul de albine trebuie evitat.

Modificat de catalingiurgila (acum 14 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 14 ani
   
emil dobre
apicultor

Din: dambovita
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 12
astazi 01.04.2011 ( nu e pacaleala ) am umblat la albine protejat peste tot dar fara manusi. pt ca vream sa ma mai intepe cate o albina pentru imunitate( toamna trecuta mau intepat multe dar nu au fost probleme ) acum insa mau intepat trei  pe care leam lasat sa dea tot veninul din ele si spre surpriza mea am avut probleme in sensul caau inceput imediat mancarimi puternice; corpul sa inrosit ca ars de soare ;fata era unflata si rosie ca racul iar starea mea devenea mai proasta odata cutrecerea timpului. Dupa aproape 20 min am plecat la farmacie si am luat HIDROCORTIZON HEMIISUCCINAT INJECTABIL PE CARE LAM FACUT apoi am inceput sami revin incet incet

INTREBARE PENTRU CEI CARE AU TRECUT PRIN ASA CEVA tinand cont ca sunt incepator in apicultura dar am fost intepat toata toamna

- pot face alergie la prima intepatura ?
- se formeaza imunitate in timp dupa mai multe intepaturi ?
- explicatia fenomenului
-se poate inampla si apicultorilor vechi?
-sa fi fost prea mult venin dintro data de la trei albine( am lasat albinele sa descarce tot si am stors si punguta)

satept raspuns.....multumesc! 


_______________________________________
Daca noi credem ca exista DUMNEZEU si el nu exista nu am pierdut nimic,dar daca exista si nu credem am pierdut tot!

pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la