APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Lolo
| Femeie 25 ani Galati cauta Barbat 25 - 52 ani |
|
Ilea
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3
|
|
Buna ziua tuturor celor ce iubesc albinele. Vreau sa va intreb cum recuperati mierea din capacelele rezultate in urma extractiei? Multumesc cu anticipatie.
|
|
pus acum 15 ani |
|
alt stupar
CLUB STUPARITUL
Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
|
|
1.clatesti capacelele intr-un pic de apa calduta. Siropul rezultat il dai la albine. 2. le pui intr-o galeata de plastic inchisa ermetic, le ti 2 zile la soare, apoi le pui intr-o sita 3.le lasi 4-5 zile intr-o sita. Alege ce vrei sau ce ti potriveste.
_______________________________________ albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...
|
|
pus acum 15 ani |
|
filip
apicultor
Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
|
|
Pui ceara din descapaceala in tifon si o lasi la scurs,va ramane o cantitate mica de miere.Ceara din capacele trebuie bine spalata inainte de a se topi.
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
Donbazil
apicultor
Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
|
|
Sal'tare! Ceara din capacele, mai ales cand e multa, daca descapacesti cu cutitul, se pune intr-un butoi din plastic, se toarna deasupra apa calda cat sa poti baga mana, se mesteca bine si apoi a doua zi se scoate facand bulgari in pumni, cam cat o portocala si strangand bine, nu ramane in ei apa cu miere. Dupa ce s-a scos toata ceara, se poate strecura la nevoie printr-o sita, da' nici daca ramane putina ceara nu e gaura'n cer, se zdrobesc 3-4 kg de fructe, de care-s mai coapte, unii baga corcoduse da caisele sunt mai bune si se lasa la dospit cam 10 15 zile.Se poate ajuta si cu putina drojdie de uz alimentar. Cand s-a oprit din fiert, se da la cazan ( alambic, povarna) si dupa aia... ai sa-mi multumesti! Sal'tare! Donbazil - Faget.
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
ciobi
apicultor
Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 394
|
|
Draga Ilea,
Io nu stiu cum fac altii dar eu vand mierea de capaceala la acelasi pret cu mierea curata si merge marfa bine. Se cumpara pentru calitatile curative date de propolisul si ceara din capaceala.
Cei drept si reteta dlui. Bazil este pentru producerea unui "medicament".
Noroc, Ciobi
|
|
pus acum 15 ani |
|