APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pysy_mik Profile
Femeie
24 ani
Teleorman
cauta Barbat
25 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / mierea din capacele  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Ilea
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 3
Buna ziua tuturor celor ce iubesc albinele.
Vreau sa va intreb cum recuperati mierea din capacelele rezultate in urma extractiei?
   Multumesc cu anticipatie.


pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
1.clatesti capacelele intr-un pic de apa calduta. Siropul rezultat il dai la albine.
2. le pui intr-o galeata de plastic inchisa ermetic, le ti 2 zile la soare, apoi le pui intr-o sita
3.le lasi 4-5 zile intr-o sita.
Alege ce vrei sau ce ti potriveste.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Pui ceara din descapaceala in tifon si o lasi la scurs,va ramane o cantitate mica de miere.Ceara din capacele trebuie bine spalata inainte de a se topi.

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare!
Ceara din capacele, mai ales cand e multa, daca descapacesti cu cutitul, se pune intr-un butoi din plastic, se toarna deasupra apa calda cat sa poti baga mana, se mesteca bine si apoi a doua zi se scoate facand bulgari in pumni, cam cat o portocala si strangand bine, nu ramane in ei apa cu miere. Dupa ce s-a scos toata ceara, se poate strecura la nevoie printr-o sita,  da' nici daca ramane putina ceara nu e gaura'n cer, se zdrobesc 3-4 kg de fructe, de care-s mai coapte, unii baga corcoduse da caisele sunt mai bune si se lasa la dospit cam 10 15 zile.Se poate ajuta si cu putina drojdie de uz alimentar.  Cand s-a oprit din fiert, se da la cazan ( alambic, povarna) si dupa aia... ai sa-mi multumesti!
Sal'tare!
Donbazil - Faget.          


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
ciobi
apicultor

Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 394
Draga Ilea,

Io nu stiu cum fac altii dar eu vand mierea de capaceala la acelasi pret cu mierea curata si merge marfa bine.
Se cumpara pentru calitatile curative date de propolisul si ceara din capaceala.

Cei drept si reteta dlui. Bazil este pentru producerea unui "medicament".

Noroc,
Ciobi


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la