APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: luana_21 Profile
| Femeie 21 ani Prahova cauta Barbat 21 - 47 ani |
|
ciobi
apicultor
Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 394
|
|
Salutari,
Poate sa intamplat sa puneti mierea extrasa in recipiente putin umede cu apa si va-ti trezit cu mierea alterata. Eu am patiti-o. Decat sa o arunc nu pot mai bine sa o dau la albine sub forma de sirop? In cat timp se altereaza la o temp. de 25C ?
|
|
pus acum 15 ani |
|
valy gudas
apicultor
Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
|
|
ciobi a scris:
Salutari,
Poate sa intamplat sa puneti mierea extrasa in recipiente putin umede cu apa si va-ti trezit cu mierea alterata. Eu am patiti-o. Decat sa o arunc nu pot mai bine sa o dau la albine sub forma de sirop? In cat timp se altereaza la o temp. de 25C ? |
Mierea nu se altereaza se acreste sau creste(HMF) peste limite. Daca se acreste nu o trag nici albinele,buna de tuica(horinca). Iar in cel de al doilea caz,e toxica si pt om si pt albine,la fel se poate folosi la tuica.
valy
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 15 ani |
|
ciobi
apicultor
Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 394
|
|
Aualeu...toxica? Na ca o facu-i lata.
Am stors-o joi, azi mai pot sa o dau la albine sau e tarziu? Are miros normal dar la suprafata apare un strat subtire de spuma alba. Ma gandesc ca e fermentarea.
|
|
pus acum 15 ani |
|
filip
apicultor
Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
|
|
ciobi a scris:
Aualeu...toxica? Na ca o facu-i lata.
Am stors-o joi, azi mai pot sa o dau la albine sau e tarziu? Are miros normal dar la suprafata apare un strat subtire de spuma alba. Ma gandesc ca e fermentarea. |
Stai linistit. Orice miere face spuma deasupra ,curat-o cu lingura intr-o farfurie si gusta mierea. Aia nu-i fermentatie e modul de a se curata mierea .Ceara si inpuritatile mai poutin grele se ridica la suprafata. =D
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
valy gudas
apicultor
Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
|
|
ciobi a scris:
Aualeu...toxica? Na ca o facu-i lata.
Am stors-o joi, azi mai pot sa o dau la albine sau e tarziu? Are miros normal dar la suprafata apare un strat subtire de spuma alba. Ma gandesc ca e fermentarea. |
Dar ce gust are ca spuma alba face toata mierea.
valy
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 15 ani |
|
valy gudas
apicultor
Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
|
|
valy gudas a scris:
stergeti va rog asta.
|
Modificat de valy gudas (acum 15 ani)
_______________________________________ Suntem saraci,dar nu suntem prosti. Tel. 0741297349.
|
|
pus acum 15 ani |
|
milu56
apicultor
Din: Almeria la mediterana
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 308
|
|
ciobi a scris:
Aualeu...toxica? Na ca o facu-i lata.
Am stors-o joi, azi mai pot sa o dau la albine sau e tarziu? Are miros normal dar la suprafata apare un strat subtire de spuma alba. Ma gandesc ca e fermentarea. |
Ai avut multi faguri cu miere necapacita?Vasele in care pui mierea lasale acoperite doar cu un tifon,apa se evapora si nu se intampla nimic.
|
|
pus acum 15 ani |
|
Valer70
apicultor
Din: Halmeu-Satu Mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1833
|
|
Pentru a decide dacă o puteţi păstra determinaţi-i densitatea. Presupun că nu aveţi vase gradate. Fierbeţi apă şi lăsaţi-o să se răcească. Cāntăriţi apoi umpleţi un PET sau o sticlă trăgānd apa cu un furtun care are măcar 5 cm deasupra fundului vasului cu apă. Cāntăriţi. Goliţi vasul şi puneţi-l la svāntat. Scădeţi tara şi aflaţi greutatea apei din vas. Apa distilată are densitatea 1 iar apa răcită care a pierdut prin fierbere, răcire şi sedimentare majoritatea sărurilor minerale dizolvate īn ea este apropiată de 1. După uscare umpleţi vasul cu miere pānă la nivelul la care era apa. Cāntăriţi vasul şi scădeţi tara. Īmpărţiţi greutatea mierii la greutatea apei, cu 4 zecimale. Rotunjiţi la trei zecimale şi aţi aflat densitatea mierii dumneavoastră. Īn A.B.C....Apicol, vol. 2 pag. 112 găsiţi conţinutul īn apă al mierii pentru diferite densităţi. La densitatea de 1,402(un kilogram 402 grame/litrul de miere) mierea are 18% apă. Dacă densitatea este mai mică mierea are mai multă apă şi va fermenta! Dacă aveam densitate mai mică de 1,4 eu nu păstram şi nu vindeam mierea, hrăneam masiv cu ea cāteva familii puternice stimulāndu-le puţin şi pe restul(prevenirea furtişagului). Familiile puternice maturau mierea, o căpăceau, eu o extrăgeam şi o păstram fără probleme. Cine are cantităţi mari de miere deci şi maturatoare o maturează mai uşor. Dacă vreţi totuşi să o maturaţi prin evaporare camera trebuie să fie īncălzită, să deschideţi periodic geamurile şi uşa pentru eliminarea aerului umed. Vasul cu miere să fie larg la gură şi să nu deschideţi geamurile şi uşa noaptea, cānd plouă sau cānd este īnorat. Camera să nu aibă nici un miros, mierea ca şi merele īmprumută uşor mirosurile străine. Succes!
Modificat de Valer70 (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|
ciobi
apicultor
Din: Timisoara
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 394
|
|
Multumiri pentru sfaturi.
Stima, Karman
|
|
pus acum 15 ani |
|