Ahile
apicultor
 Din: Mehedinti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 542
|
|
Donbazil a scris:
Sal'tare! Maturator poti sa-ti faci si din alt vas, nu numai din inox. Ideea de baza a spus-o Balanescu... Sitele nu tin de maturator . In maturator mierea se aseaza in timp,se decanteaza, scoate sus ca o spuma toate impuritatile, chear si cele microscopice, care ti-ar trece prin orice sita si jos, la canea e mierea curata. Normal ca atunci cand storci, strecori mierea printr-o sita, care poate fi simpla sau dubla, mai poti s-o treci prin sita si cand torni din bidon in maturator dar tot trec impuritatile foarte mici, insa in timp mierea se decanteaza si jos ramane perfect curata. Cand vinzi cuiva un borcan e mai mare dragul sa deschizi caneaua si sa-i arati cum curge mierea ca auru'... Eu primul maturator mi l-am facut de mult , dintr-un bidon din cele pentru untura din tabla emailata, cred ca de 40 de litri, i-am dat o gaura la vreo 3 cm de la fund si am montat o canea la care mi-a facut un prieten strungar o piulita din ebonita sau textolit si a fost bun cativa ani. Acum am din inox de la LEGA - ITALIA, dar au crescut si pretentiile intre timp... Deci revin la idee, sita e separat si nu are legatura cu maturatorul, ar fi si culmea sa ai 4-5 maturatoare( pentru fiecare sortiment de miere pe care-l vinzi) si fiecare sa aiba sitele lui, pe care le utilizezi doar o singura data, cand umpli maturatorul... Sal'tare! Donbazil - Faget. |
Am inteles. Multumesc.
_______________________________________ Zambeste,maine va fi mai rau! Murphy.
|
|