APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / LOCURI DE PASTORAL , TRASEE , STAREA DRUMURILOR / Intrebare de incepator  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sorin_horezu
apicultor

Din: Horezu - Valcea
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 265
Baieti, cum faceti cand va duceti la pastoral cu terenul pe care va stabiliti vatra??? Vb cu proprietarul inainte??? Imi cer scuze daca pentru unii o sa para prosteasca intrebarea, dar la anu' vreau sa ma apuc de pastoral si deocamdata ma documentez. As mai vrea de la voi niste zone de pastoral la rapita. Va multumesc.

pus acum 14 ani
   
Mishu05
apicultor

Din: Bucuresti/Vatra in Arges
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 219
Salutare
In principiu nu te duci cu albinele fara sa te duci inainte in recunoastere. Trebuie sa ai minim 2 locuri posibile in caz ca primul e luat sau s-a intamplat ceva neprevazut si nu poti sa stai acolo. La rapita este mai mult decat obligatoriu sa vb cu proprietarul pentru a afla cand si daca stropeste. De asemenea intrebi si ce stupine s-au mai anuntat in zona respectiva, nr de stupi, pozitie. Bineinteles la sfarsit un borcan cu miere face minuni, vei avea si anul urmator alta pozitie cand vei suna.
La rapita poti incepe cautarile din iarna, se vad campurile chiar din ian/feb cu plante iesite.
In privinta zonelor depinde cat de departe vrei sa mergi, la rapita e bine sa stai aproape de casa, daca poti. Daca ai familii bune, pui caturi si incep sa adune. Daca sunt in dezvoltare, bagi rame la crescut, maresti cuibul, etc.
Oricum, e bine sa ii ai aproape sau sa stai cu ei pentru a face intarirea finala inainte de salcam. Eu vad rapita ca un cules super ca pregatire de salcam cu precizarea ca dupa ce ai ajuns la salcam sau inainte (daca e capacita rapita) trebuie sa extragi, sa nu o amestece cu cea de salcam si sa iasa nasol.


_______________________________________
Poze apicole si nu numai:

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la