APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ORGANIZATII APICULTORI / Clubul Apicol Roman Moderat de daniel dila
Autor
Mesaj Pagini: 1
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
x

Modificat de cristi x (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
ili956
apicultor

Din: jud galati
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 60
adevarat Cristi apicultura are nevoi de strategii dar si de sistem -dar nu cel cooperatist ci de unsistem cu piloni armonici si cu logistica flexibila si aceasta poate fi lukrativa avand aceasta coloana vertebrala ..net-ul cu sit-urile de apicultura la care sunt conectati multi stupari. Bun ar fi fost ca ACA sa fi fost detinuta in actiuni de stuparii care au cotizat in n... ani-procentual .Apicultura ar fi avut cap si control  si interes de la baza piramidei dar   peste tot conduc oameni ..de ar conduce albinele am disparea urgent ,nu?Pacat de muribund ar fi fost buna recuperarea ,Poate dupa moarte clinica.
Animozitatile care au fost prezente in forum cred ca provin si din faptul ca nu se cunosc :varsta celor cu care comunici ,profesia ,anii de stuparit,s.a.m.d..CARACTERUL  omului, iata nu depinde de cat de pregatit esti in apicultura sau in profesiE si a apare instantaneu ca uleiul in apa,ca in circulatie ,Dar cu mult tact si diplomatie stuparii pot fi o unitate.
sa speram la >al BINE


pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
revin la idee cu toate ca nu au fost prea multe opinii. forumul sa transformat intr-un club al babelor care barfesc, se cearta si isi arata muschii. deja multe postari reprezinta timp pierdut. unii s-au mai si retras, altii au mai si revenit (salut jonny_it). voi continua cu ce idei am eu despre viitorul apiculturii:
- necesitatea creeri unei asociatii nonprofit care sa ne reprezinte;
- aprobarea unui statut democratic care sa ne permita sa-i tragem la raspundere pe cei care ne conduc destinele; (propunere cotizatie fixa la nivel national per stup, un stup=un vot, un an vechime = + 5%, societatile comerciale se pot asocia chiar daca nu au stupi si vor achita cotizatie beneficiind de aceleasi drepruri;
- atragerea in organizatie si a procesatorilor si a producatorilor de utilaje apicole;
- interzicerea prin statut a desfasurari activitatilor comerciale de catre organizatie;
- congrese trimestriale on-line cu dezbatere publica si vot on-line;
- cumpararea unui domeniu pe internet care sa fie administrat profesional in concordanta cu economia de piata;
- publicarea pe pagina de net a membrilor cotizanti cu sumele cotizate si cu exprimarea la vedere a votului;
- publicarea pe net a canditaturilor si votarea on-line;
- publicarea pe net a salarizarii si a tuturor cheltuielilor efectuate de conducerea organizatiei;
- alegerea echipei pe perioada nedeterminata pana la pierderea majoritatii voturilor;
- raport de activitale lunar al echipei manageriale.
astept opinii (numai constructive), pe carcotasi ii rog sa se abtina.


pus acum 17 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
In mare sunt de acord cu plata cotizatiei , este o propunere, dar cine are bani aici si plateste mai mult acela o sa fie mai tare. Ar trebui sa fie un alt criteriu, nu cel al banului, poate sunt si alte pareri, dar  banul nu este un criteriu convingator. Se intampla ca si la televoting: cine are mai multe SMS-uri acela castiga.
   O propunere ar fi sa mergem in mod egal, sa nu copiem statutul de la asociatie. Azi am un numar de familii, maine cresc sau scad, poate am idei bune, dar nu sunt votate. In Salaj s-a pornit un demers pentru asociatie cu suma fixa. Poate ai dreptate, eventual sa fie ceva trepte pentru baremul de vot, dar sa nu fie vot pentru punct. Cei care au facut proiect  Sapard au facut stupina mare cu ajutorul unui proiect, si-au cumparat proprii stupi, prin smecherii financiare, si acum ar vrea sa ne conduca destinele.  Poate ca ar fi buni sa ne invete si pe noi cum sa ne imbogatim online.


pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
eu imi sustin parerea cu toate ca am 65 stupi. daca va exista transparenta totala nu cred ca va exista un grup de votanti care sa impuna o conducere marioneta. aici nu trebuie sa mai amestecam partea comerciala cu partea de asociere. aceasta organizatie trebuie sa aduca un echilibru intre interesele producatorilor de echipamente apicole, apicultori si procesatori, fara a mai avea interese directe.
daca vom folosi internetul, vom putea vedea toti, cine a votat si pentru ce a votat. aceasta asociatie nu trebuie sa mai stea pe la usile guvernului sa mai cerseasca o subventie de cacao pentru care sa pierzi zile sa faci un dosar si sa mai astepti inca un an sa o primesti. aceasta asociatie trebuie sa aduca echilibrul intre segmentele de piata pana la nivel de consumator. aceasta asociatie trebuie sa inceapa o campanie de promovare a acestui produs natural, cum nu a mai facut-o nimeni pana acum.


pus acum 17 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Daca in asociatie vor intra si procesatori si producatori de utilaje la un moment dat vor avea majoritate in asociatie (puterea banului ) si vor avea interes sa cumpere produse ieftine de la stupari. Parerea mea ,stupari sa avem o asociatie puternica si sa urmarim sa scoatem un pret bun pe produsele noastre prin negociere reala cu procesatori

_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
Salut
Eu sunt dispus sa ma implic.
Ideea este excelenta si cu putina implicare se poate realiza.
Sunt dispus in timpul liber sa ajut la realizarea organizatiei, si pot oferi gratuit 1 domeniu internet  .com / .net / .info / .org  -  gazduire pt noul site pentru o perioada nelimitata, si sa contribui la realizarea site-ului sau sa il realizez eu (incluziv baze de date, votare, partea de administrare, etc ... )


cine are alte idei ma poate contacta pe adresa [tzicj][@][yahoo][.][com]  (fara paranteleze patrate    )


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
pai ce mai asteptam hai sa o facem chiar daca mai putini la inceput vor mai veni pe parcurs

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596
inca ceva ... cine se mai implica si cand se trece la fapte ?

_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 17 ani
   
cris
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
Domnilor ne-am putea intalni la Faget sa sa discutam si sa incepem activitatea k asa tot discutam si nu realizam nimic.
Chiar dak ai 10 familii sau 600 si chiar dak suntem putini la inceput .

UNITE,FRATERNITE,EGALITE!  


pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
Eu - ma voi implica - Cu ce inseamna Statut - parte juridica si Ec.
Vreau sa fiu membru in ONP  respectva - cu permisiunea dvs. chiar membru fondator - veniti pe MESS sa vorbim
___________________
PIRELCO - BRAILA


pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
pirelco ma bucur ca ai venit alaturi. asteptam pe forum un proiect de statut. ce vreau sa te rog este ca acel statut sa cuprinda in mod "obsesiv" transparenta asociatiei si legatura cu internetul. tot ce inseamna finantare, cheltuieli, candidaturi, alegeri, vot on-line (si ceva poate nou - conceptul de alegeri dinamice. folosind internetul si un sistem securizat de vot. presedintele ales (care-si va forma singur echipa) sa poata sa fie schimbat in momentul cand a pierdut majoritatea. membrii putand sa-si schimbe votul trimestrial daca doresc).
pentru balasbebe si doctoru - problema membrilor procesatori de ce sa ne sperie. cred ca oricare dintre noi poate deveni si procesator in acelasi timp ramanand apicultor. eu cred ca organizatia pe care dorim sa o creem nu trebuie sa dea in cap cuiva. eu cred ca avand un front comun cu procesatorii putem deschide piete noi si sa fim in stare sa ajungem la un pret al mierii rezonabil pentru toata lumea. aceasta organizatie trebuie sa creeze strategii si chiar deloc sa fixeze ea pretul la miere. avand niste contracte clare ale procesatorilor putem sa ne facem si calcul cu productiile pe care le vom obtine si cu investitiile pe care dorim sa le facem. poate ca lucrurile vor demara destul de greu. eu sunt inca un amator si poate o sa raman multa vreme, dar cei care asta va este meseria este bine sa ganditi care va va fi viitorul. eu va rog sa participati cat mai multi si sa faceti campanie ideii. ganditi-va ca in acest moment nimeni nu va reprezinta si asta este marea durere a voastra.


pus acum 17 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Eu am zis ca nu este bine sa ne cumparam voturile. Adica cu cat cotizam mai mult cu atat sa avem decizia mai mare. Poate ca este si acesta un sistem. Mai trebuie sa cerem si alte pareri, deocamdata, nimeni nu-si exprima punctul de vedere.

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
si eu ma bag desi am doar 40 eu as merge pe sistemul omul si votul asa se respecta egalitatea intre membrii nu e corect ca cei cu stupi multzi sa fie dictatori dupa parerea mea contributziile ar trebui facute in functzie de numarul de stup acuma sa nu saritzi la mine in cap ca ma iau dupa ACA zic si eu parerea mea iar la capitolul transparentza tot ce tzine de hartii contracte etc.. sa poate sa fie vazute si rasfoite la cerere de fiecare membru asta tre bagat in statut.
si asta tre demarata cat mai devreme ah inca ceva chestiunea cu membri fondatori iarasi e discriminare (uni vad ca deja vor sa sara la ciolan, sa astepte alegerile mai bine) pana la urma si ei sunt membri iar asociatzia nu e doar a lor asociatzia inseamna totzi membri adunatzi la un loc nu doar membri fondatori eu propun egalitate deplina iar conducerea sa fie aleasa dupa vot democratic si sa poata sa fie si schimbata daca cumva o magaresc inca un aspect toate deciziile care se iau sa fie votate de membri al;tfel sa nu se poate face nimic

Modificat de MEPHISTO (acum 17 ani)


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
M..da..
Domnule Cristi am vazut sunteti un om respectabil si serioa si ca dumneavoastra multi alti care posteaza aici pe forum. Eu am spus de multe ori aici cam ce e de facut , in special cu ACA , dar bag de seama ca Mr. Zoro& Company duce politica strutului, de aceea cred ca o noua organizatie profesionala a apicultorilor din Romania este solutia .
Si hai sa o luam cu inceputul- STATUT

Am ales unul destul de stufos ptr. ca  fiecare sa aida posibilitatea de a spune punctul de vedere

COLABORAREA PE ACEST PROIECT ESTE ESENTIALA SI REP CHEIA SUCCESULUI



Statut
din data__________ al Asociatiei Apicultorilor Profesionisti  din Romania
Asoc. Gen. a Apicultorilor Profesionisti din Romania

Statut din data _________al Asociatiei Apicultorilor Profesionisti  din Romania din Romania Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr.
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. - (1) Asociatiei Apicultorilor Profesionisti  din Romania denumita in continuare A.A.P., este persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct si indivizibil.
(2)A.A.P. are denumire, sediu, patrimoniu, durata functionarii acesteia este nedeterminata.
(3) A.A.P. are sediul in municipiul_____________________ .  Aici trebuie contracte de comodat pe spatiile respective (sedii)
4) A.A.P. are filiale in urmatoarele localitati: 1. 
                                                                        2.
                                                                        n.
LISTA RAMANE DESCHISA
5. Membri fondatori : Nume  - Adr. / (date de indentific)
LISTA RAMANE DESCHISA

Art. 2. - (1) A.A.P.  reprezinta in principal interesele apicultorilor profesionisti din Romania afiliate la aceasta, constituite pe principiul liberei asocieri ca organizatii nonprofit, cu personalitate juridica si patrimoniu privat, distinct si indivizibil.
(2) Afilierea altor organizatii ale apicultorilor  la A.A.P se face potrivit legii si prezentului statut, cu obligatia respectarii lor intocmai.
(3) Numarul organizatiilor care se pot afilia la A.A.P. este nelimitat.
Art. 3. - Scopul principal al A.A.P. este de reprezentare la nivel national si international a intereselor  apicultorilor profesionisti, a organizatiilor afiliate si, implicit, ale membrilor acestora.
Art. 4. - (1) A.A.P. are urmatoarele obiective si atributii principale:
a) reprezentarea si apararea intereselor apicultorilor romani si a organizatiilor afiliate si, implicit, ale membrilor acestora in fata autoritatilor interne si internationale;
b) indeplinirea atributiilor stabilite, potrivit legii, de autoritatile publice centrale care raspund de apicultura;
c) aprobarea afilierii sau, dupa caz, hotararea excluderii a altor organizatii de apicultori  legal constituite, potrivit criteriilor cuprinse in prezentul statut; inregistrarea si tinerea evidentei acestor organizatii si a membrilor acestora;
d) armonizarea activitatii si intereselor organizatiilor afiliate, precum si medierea neintelegerilor dintre acestea;
e) acordarea de sprijin si asistenta de specialitate  apicultorilor membri ;
f) organizarea si participarea la congrese, conferinte, simpozioane, expozitii si la alte manifestari cu teme apicole ;
g) infiintarea, in conditiile legii, de cluburi, fundatii si unitati economice prin care sa se desfasoare  activitati economice  cuprinse in codul CAEN , inclusiv de import-export, toate cu caracter accesoriu, in vederea realizarii scopului propriu;
h) editarea si difuzarea de publicatii in domeniul apicol;
i) emiterea, inserierea si distribuirea  carnetelor membrilor A.A.P si a celor afiliati
j) verificarea respectarii legii si a statutului propriu de catre organizatiile afiliate;
k) promovarea imaginii activitatii apicole precum si a produselor apicole pe piata nationala si internationala
l) organizarea in parteneriat cu institutii de invatamant de specialitate a unor forme de invatamant necesare in vederea pregatirii membrilor apicultori ;
m) promovarea unui management modern al fondurilor melifer , prin informatii utile despre pozitionari de stupine in bazine melifere .
n) sprijinirea activitatilor de cercetare stiintifica in domeniul apicol
o) colaborarea cu organele abilitate pentru combaterea  bolilor si daunatorilor la albine
p) alte obiective si atributii stabilite prin lege si prin reglementarile in domeniu.
r) acordarea de sprijin juridic apicultorilor membri in cazul unor litigii pe care acestia le pot avea cu fermierii proprietari de fond melifer.
LISTA RAMANE DESCHISA

(2) Atributiile A.G.V.P.S. pot fi completate, in functie de necesitati, de catre Consiliu.

CAPITOLUL II
Structura A.A.P.
Art. 6. - A.A.P., persoana juridica recunoscuta prin lege, este forul de reprezentare a apicultorilor profesionisti si a organizatiilor membre, compuse din apicultori, care sunt legal constituite si afiliate la aceasta potrivit legii si propriului statut.
Art. 7. - Organele A.A.P. sunt:
a) Congresul;
b) Consiliul;
c) Biroul Consiliului;
d) comisia de cenzori.
Art. 8. - (1) Congresul este forul suprem de conducere al A.A.P., constituit din delegatii alesi pentru o perioada de 1an  __________ sau _____ de membri A.A.P. si adunarile generale ale organizatiilor afiliate, potrivit normei de reprezentare stabilite de Consiliu, care este  de un delegate desemnat de apicultori care detin impreuna sau singur minim 5000 de fam de albine 
AICI POT INTERVENII MULTE FORME DE REPREZENTARE ASTFEL :
(AICI INTERVINE CHESTIA CU INTERNETUL- VOT PE INTERNET … LA LA )
1. Daca vrem ca fiecare sa ne reprezentam singuri atunci va trebui sa stabilim pondere  votului fiecaruia in functie de nr. fam de albine declarate si cu cotizatia platita la zi.
2. ETC
(2) Organizatiile afiliate care nu indeplinesc conditiile normei de reprezentare pot fi reprezentate in Congres de catre presedintii sau de directorii acestora, in calitate de invitati fara drept de vot.
(3) Organizatiile afiliate care nu indeplinesc conditiile normelor de reprezentare se pot grupa si pot desemna prin consens un reprezentant al acestora, cu drept de vot, in Congres.
(4) Calitatea de delegat in Congres se pierde prin deces, demisie sau prin pierderea calitatii de membru vanator si/sau de pescar sportiv al organizatiei afiliate care l-a desemnat.
(5) Înlocuirea delegatilor in Congres se face de adunarea generala a organizatiei afiliate, pe principiul reprezentativitatii.
Art. 9. - Congresul se convoaca in sesiune ordinara o data la 1  ani sau________, iar in sesiune extraordinara, ori de cate ori este necesar, de catre Consiliu, Biroul Consiliului, presedintele si presedintele executiv ai A.A.P. sau la cererea unor organizatii afiliate care insumeaza cel putin o treime din numarul fam de albine declarate si cu cotizatia platita la zi.
Art. 10. – Congresul  are urmatoarele atributii: ( PE NET) – Propun chestia de Grup Messenger
a) dezbate si aproba raportul de activitate al Consiliului, raportul comisiei de cenzori si se pronunta asupra gestiunii A.A.P.;
b) dezbate si stabileste strategia A.A.P.;
c) alege pentru o perioada de 1 an presedintele, presedintele executiv si cei 3 vicepresedinti ai A.A.P.;
d) alege pentru o perioada de 1 an  Consiliul si comisia de cenzori ale A.A.P.
e) adopta sau modifica, dupa caz, Statutul A.A.P si aproba statutul-cadru al organizatiilor affiliate.;
f) ratifica sau anuleaza hotararile Consiliului luate in situatii deosebite, care sunt in competenta sa;
g) indeplineste orice alte atributii potrivit legii.
Art. 11. - (1) Consiliul conduce activitatea A.A.P.. in intervalul dintre congrese.
(2) Consiliul se compune din presedinte, presedinte executiv, 3 vicepresedinti si din reprezentanti desemnati din randul delegatilor la Congres, potrivit normei de reprezentare .
(3) Organizatiile afiliate care nu indeplinesc conditiile normelor de reprezentare se pot grupa si pot desemna, prin consens, un reprezentant al acestora, cu drept de vot, in Consiliu.

Art. 12. - Consiliul se convoaca in sedinta ordinara o data pe an, de regula in trimestrul I, si in sedinte extraordinare ori de cate ori este necesar, de catre Biroul Consiliului, de presedintele sau de presedintele executiv al A.A.P.
Art. 13. - (1) Consiliul are urmatoarele atributii:
a) urmareste indeplinirea hotararilor Congresului;
b) analizeaza si aproba raportul anual de activitate, proiectul programului anual de activitate si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli corespunzator contributiei banesti ale membrilor si a organizatiilor afiliate;
c) ia act de informarea comisiei de cenzori si stabileste masuri in consecinta;
d) alege si revoca membrii Biroului Consiliului, altii decat cei de drept;
e) hotaraste cu privire la afilierea A.A.P. si a organizatiilor afiliate la organizatii si organisme internationale de profil;
f) solutioneaza contestatiile impotriva hotararilor de excludere si respingere a afilierii;
g) acorda titlul de membru de onoare al A.A.P., ca distinctie pentru merite deosebite, cu respectarea propriilor criterii adoptate in acest sens;
h) convoaca Congresul;
i) ia, in situatii deosebite, orice hotarari de competenta Congresului si ratifica hotararile luate de Biroul Consiliului;
k) indeplineste orice alte atributii potrivit legii si prezentului statut.
Art. 14. - Biroul Consiliului conduce activitatea A.A.P. in intervalul dintre sedintele Consiliului si este alcatuit din presedinte, presedinte executiv, 3 vicepresedinti
Art. 15. - Biroul Consiliului se reuneste in sedinte ordinare cel putin o data pe trimestru si in sedinte extraordinare ori de cate ori este necesar, la convocarea presedintelui sau a presedintelui executiv.
Art. 16. - Biroul Consiliului are urmatoarele atributii:
a) urmareste aducerea la indeplinire a hotararilor Congresului si ale Consiliului;
b) analizeaza si ia hotarari privind activitatea A.A.P. si unele dintre activitatile organizatiilor afiliate;
c) arbitreaza divergentele dintre organizatiile afiliate, in scopul armonizarii intereselor acestora;
d) hotaraste cu privire la afilierea sau la excluderea organizatiilor afiliate, potrivit criteriilor cuprinse in prezentul statut; hotararile adoptate se supun spre ratificare Consiliului A.A.P.;

f) propune bugetul de venituri si cheltuieli al A.A.P..;
g) aproba Regulamentul de organizare si functionare si Regulamentul de ordine interioara ale A.A.P. si elaboreaza regulamentele-cadru pentru organizatiile afiliate;

k) aproba organigrama, statul de functii si grila de salarizare pentru personalul  DACA ESTE CAZUL  -A.A.C. si recomanda organizatiilor afiliate grila-cadru de salarizare;
l) acorda recompense si premii in obiecte si in bani DACA ESTE CAZUL;

n) aproba propunerile de infiintare a unor cluburi, fundatii si unitati economice proprii, in vederea obtinerii surselor de finantare necesare pentru realizarea scopului A.A.P.
o) coordoneaza activitatea comisiilor de sprijin si a colectivului redactional al Revistei DACA E CAZUL
p) organizeaza relatiile A.A.P. pe plan intern si international, precum si cadrul colaborarii organizatiilor afiliate cu organizatii cu preocupari similare din strainatate;
r) informeaza Consiliul in legatura cu activitatea desfasurata intre sedintele acestuia;
s) aproba instrainarea, casarea sau scoaterea din uz a mijloacelor fixe si, respectiv, a obiectelor de inventar care apartin A.A.P, cu avizul comisiei de cenzori;

u) avizeaza angajarea sau desfacerea contractelor de munca ale directorilor A.A.P –DACA E CAZUL  ;
v) coopteaza, pe principiul reprezentativitatii, membri in Biroul Consiliului;
x) ia, in situatii deosebite, orice hotarari de competenta Consiliului, pe care le supune ratificarii acestuia in prima sedinta;
y) indeplineste orice alte atributii potrivit legii si prezentului statut.
Art. 17. - Presedintele A.A.P.. are urmatoarele atributii:
a) conduce reuniunile Congresului, Consiliului si ale Biroului Consiliului;
b) reprezinta A.A.P. in relatiile cu organizatiile afiliate, precum si cu organizatii, organisme si institutii din tara si din strainatate;
c) aproba componenta si programul delegatiilor care reprezinta A.A.P. in relatiile cu organismele nationale si internationale;
d) aproba participarea la congrese, conferinte, simpozioane, colocvii si la alte manifestari internationale de profil;
e) incheie, modifica si desface contractul individual de munca al presedintelui executiv, conform hotararii Congresului;
f) da delegare de competenta presedintelui executiv si vicepresedintilor, pentru reprezentare;
g) decide si ia orice alte masuri in conformitate cu prevederile legii si ale prezentului statut.
Art. 18. - Presedintele executiv al A.A.P. are urmatoarele atributii si competente:
a) asigura aducerea la indeplinire a hotararilor Congresului, Consiliului, Biroului Consiliului si ale presedintelui A.A.P
b) coordoneaza activitatea personalului A.A.P.; -d e cAZ
c) administreaza patrimoniul A.A.P. si angajeaza prin semnatura sa operatiunile patrimoniale;
d) elaboreaza proiectul programului de activitate si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ale A.A.P. si urmareste, dupa aprobare, realizarea acestora;
e) reprezinta A.A.P. in adunarile generale ale societatilor comerciale in care A.A.P. are calitatea de asociat;
f) intocmeste si supune spre aprobare proiectele Regulamentului de organizare si functionare si Regulamentului de ordine interioara ale A.A.P.;
g) intocmeste organigrama, statul de functii si grila de salarizare ale A.A.P.-DACA E CAZUL;
h) ia masuri pentru organizarea si exercitarea controlului financiar la nivelul A.A.P.
i) incheie, modifica si desface contractele individuale de munca sau conventiile civile, acorda premii si sanctioneaza personalul A.A.P.- D E CAZUL
j) da delegare de competenta personalului A.A.P.
k) ia, in absenta presedintelui, decizii care tin de competenta acestuia, despre care il informeaza ulterior;
l) decide si ia orice alte masuri in conformitate cu prevederile legii si ale prezentului statut.
Art. 19. - (1) Pe langa Biroul Consiliului functioneaza comisii cu caracter consultativ si de sprijin, printre care:
a) comisia pentru promovarea imaginii A.A.P., invatamant si educatie;
d) comisia juridica;
e) comisia economica.
(2) Comisiile sunt organizate si conduse de un membru al Biroului Consiliului, in calitate de presedinte; secretariatul fiecarei comisii este asigurat de un salariat (reprezentant)din aparatul A.A.P., care are atributii in domeniu.
Art. 20. - (1) Comisia de cenzori este compusa din 3 membri, dintre care cel putin unul trebuie sa fie expert contabil, si 2 membri supleanti; comisia isi alege presedintele dintre membrii sai.
(2) Functia de cenzor este incompatibila cu orice alta functie in Consiliu si in Biroul Consiliului, precum si cu functiile salarizate in cadrul A.A.P.
(3) Atributiile si raspunderile cenzorului sunt cele prevazute in actele normative in vigoare.
(4) Concluziile verificarilor efectuate sunt prezentate sub forma de raport Congresului si sub forma de informari Consiliului, Biroului Consiliului, presedintelui si presedintelui executiv, care stabilesc masuri in consecinta.
(5) Membrii comisiei de cenzori sunt retribuiti pentru activitatea depusa cu >>>>>>
(6) În caz de deces, de demisie ori de incompatibilitate cenzorii vor fi inlocuiti prin membri supleanti sau, in situatii de exceptie, de Consiliu, hotararea acestuia urmand sa fie ratificata de primul Congres
CAPITOLUL III
Organizatiile membre ale A.A.P. Drepturi si obligatii
Art. 21. - (1) Sunt membre ale A.A.P. organizatiile apicultorilor legal constituite si afiliate la aceasta pana la data adoptarii prezentului statut.
(2) Pot deveni membre ale A.A.P., in numar nelimitat, organizatiile apicultorilor care solicita afilierea la aceasta si indeplinesc cumulativ criteriile de afiliere prevazute in prezentul statut.
Art. 22. - Organizatiile afiliate au in principal urmatoarele drepturi:
a) sa fie reprezentate la nivel national si in organismele internationale de profil de catre A.A.P.;
b) sa fie reprezentate si sa participe cu drept de vot, prin delegatii alesi potrivit normelor de reprezentare, la Congres, la Consiliu si la Biroul Consiliului A.A.P;
c) sa desemneze, prin delegatii cu drept de vot care pot fi ei insisi alesi, membrii Consiliului, iar dintre acestia membrii Biroului Consiliului, altii decat cei de drept;
d) sa isi exprime, prin delegatii alesi, punctul de vedere si sa faca propuneri pentru imbunatatirea activitatii A.A.P.;
e) sa ia parte, prin echipe sau concurenti individuali, la  activitati de profil, organizate in tara si in strainatate;
f) sa beneficieze de asistenta de specialitate tehnica, economica si juridica;
g) sa propuna si sa beneficieze, pentru unii dintre membrii lor, de acordarea titlului de membru de onoare al A.A.P.;

i) sa nominalizeze, potrivit criteriilor stabilite de Consiliul A.A.P, directorul organizatiei afiliate respective.
Art. 23. - Organizatiile afiliate au in principal urmatoarele obligatii:
a) sa cunoasca si sa respecte Statutul A.A.P. si sa functioneze potrivit statutului-cadru;
b) sa respecte hotararile organelor de conducere ale A.A.P.;
c) sa participe in mod activ la realizarea scopului, obiectivelor si atributiilor A.A.P.;
d) sa nu desfasoare activitati contrare A.A.P.. si altor organizatii afiliate;
e) sa achite A.A.P.. cota de participare la bugetul acesteia;
f) sa convoace anual adunari generale ordinare
g) sa invite la fiecare adunare generala un reprezentant al A.A.P.;
h) sa se supuna verificarii A.A.P. in privinta respectarii legii si statutului acesteia;
i) sa raporteze periodic, in conformitate cu sistemul informational, statisticile necesare in vederea intocmirii bancii de date;
j) sa promoveze o imagine corecta in legatura cu activitatea de apicultura

Art. 24. - Organizatiile afiliate care incalca prevederile legii, ale prezentului statut, ale statutului-cadru si ale altor reglementari din domeniu ori care prin activitatea lor sau a membrilor acestora aduc daune de orice fel A.A.P. si/sau celorlalte organizatii afiliate vor fi sanctionate cu excluderea din A.A.P., dupa o avertizare prealabila.
Art. 25. - (1) Hotararea de excludere a organizatiei afiliate va fi luata de Biroul Consiliului A.A.P., organizatia exclusa avand drept de contestatie la consiliul A.A.P  in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii de excludere.
(2) Pe perioada de la contestare pana la solutionarea contestatiei organizatia afiliata in cauza va fi monitorizata de Biroul Consiliului A.A.P.
(3) Daca organizatia afiliata in cauza refuza monitorizarea activitatii, hotararea de excludere devine definitiva si executorie.

CAPITOLUL IV
Criterii de afiliere si de excludere
Art. 27. - Organizatiile ale apicultorilor  legal constituite se pot afilia la A.A.P. daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) solicita in scris afilierea la A.A.P.;
b) anexeaza la cererea de afiliere hotararea adunarii generale in acest sens;
c) adera la Statutul A.A.P. si isi adapteaza propriul statut la prevederile statutului-cadru; depun la grefa instantei statutul adaptat si prezinta incheierea data de aceasta;
d) fac dovada privind existenta sediului propriu, cu act de proprietate sau cu contract de inchiriere, pentru folosinta exclusiva in acest scop;
e) fac dovada privind posibilitatile economico-financiare de existenta;
g) au intocmite organigrama, statul de functii, regulamentul de organizare si functionare si regulamentul de ordine interioara in concordanta cu modelele-cadru statutare;
h) au angajat sau, dupa caz, angajeaza in functia de director o persoana care sa indeplineasca cumulativ toate criteriile stabilite in acest sens de Consiliul A.A.P..;

Art. 28. - Organizatiile afiliate la A.A.P. vor fi excluse daca:
a) isi pierd, in conditiile legii, personalitatea juridica;
b) isi modifica statutul in contradictie cu prevederile statutului-cadru;
c) nu mai indeplinesc una sau mai multe conditii de afiliere;
e) nu achita cotizatia anuala la bugetul A.A.P. pana la finele anului in curs si nici dupa somarea scrisa in acest sens;
f) adopta, prin organele lor de conducere, decizii contrare legii, Statutului A.A.P., statutului propriu si hotararilor luate de organele de conducere ale A.A.P.;
g) inscriu in evidenta membrii exclusi din cadrul altor organizatii afiliate sau mentin in functie personal caruia i s-a retras avizul legal sau statutar;
h) majoritatea membrilor savarsesc repetat abateri deosebit de grave, care afecteaza interesele generale si imaginea A.A.P.
CAPITOLUL V
Patrimoniul A.A.P
Art. 29. - (1) A.A.P poate avea  patrimoniu propriu privat, ce se va  evidentia in bilantul contabil, format din urmatoarele categorii de bunuri:
a) bunuri imobile;
b) bunuri mobile constand in:
- mijloace fixe, altele decat bunurile imobile;
- obiecte de inventar;
- mijloace circulante.
(2) Patrimoniul este element de baza al personalitatii juridice a A.A.P., iar bunurile acesteia sunt proprietate privata.
Art. 30. - Mijloacele fixe si mijloacele circulante ale A.A.P se realizeaza din:
a) taxa anuala a membrilor in val de _______/ fam de albine   ,din cota de participare a organizatiilor afiliate la bugetul de venituri si cheltuieli al A.A.P., in val de _______ lei / fam de albine
b) venituri obtinute din activitati economice desfasurate cu caracter accesoriu;
c) donatii, subventii, sponsorizari etc.;
d) orice alte surse, in conditiile legii.
Art. 31. - (1) Cota de participare a organizatiilor afiliate la bugetul de venituri si cheltuieli al A.A.P . se vireaza, corespunzator cotizatiilor incasate, pana la datele de 30 iunie si 15 decembrie ale fiecarui an.
(2) Neachitarea cotei de participare in termen conduce la majorarea sumelor restante cu cota de penalitate stabilita pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare.
Art. 32. - Bunurile imobile ale A.A.P. pot fi transmise catre terti sau casate, dupa caz, cu aprobarea prealabila si in conditiile stabilite de Biroul Consiliului.
CAPITOLUL VI
Dispozitii finale
Art. 33. -  Congresul, Consiliul si Biroul Consiliului A.A.P sunt statuar intrunite in prezenta majoritatii membrilor acestora; hotararile se iau cu votul deschis al majoritatii nr. membrilor prezenti care detin 50 + 1 din nr fam de albine

Art. 34. - Locurile devenite vacante in Biroul Consiliului A.A.P. se completeaza temporar, pe principiul reprezentativitatii, prin cooptare din randul delegatilor la congres si, respectiv, al membrilor Consiliului.
Art. 35. - Membrii Biroului Consiliului A.A.P, care lipsesc nemotivat de la mai mult de doua sedinte consecutive sau de la mai mult de 3 sedinte in decursul unui an calendaristic, se considera demisionati si vor fi inlocuiti prin cooptare, potrivit prevederilor art. 34.
Art. 36. - Pierderea calitatii de membru atrage pierderea calitatii in orice organ de conducere.
Art. 37. - Oricare ar fi cauza dizolvarii unei organizatii afiliate, patrimoniul acesteia se va atribui in conditiile legii.


pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
FIECARE SA VINA CU SOLUTII .. CHESTIA CU INTERNETUL CRED SI EU CA ESTE DE URMAT ... NU AVEM BANI DE ARUNCAT PE DRUMURI. ... DUPA CUM AM SPUS AM ALES UN STATUT STUFOS TOCMAI PENTRU CA FIECARE SA VINA CU SOLUTII IN FIABILIZAREA LUI... PERSONAL NU CRED CA IN ACEASTA FORMA  ACEASTA ASOCIATIE POATE FUNCTIONa ... DECI ASTEPT REVIZUIRI SI DIN PARTEA DVS.
___________________
PIRELCO-BRAILA


pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
mephisto ma bucur ca doresti sa vi alaturi de noi. iti garantez ca lucrurile vor fi f bine puse la punct ca niciodata cineva sa nu mai incalice aceasta asociatie.
pirelco cred ca simplu cristi este mai bine.
multumesc pentru promptitudinea cu care ai lansat statutul. eu am sa mi-l listez si o sa-ti comunic si observatiile mele. treaba cu internetul este destul de complicata si imi storc mintea sa gasim o varianta de vot.
legat de statut, la prima vedere nu ma incanta treaba cu apicultori profesionisti, cred ca trebuie sa-i dam un sens mai larg. pana vom stabili o pagina pe care sa ne prezentam proiectul, sa venim cu propuneri fiecare si in final sa votam, este bine sa ne facem fiecare ceva notite.


pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
sa le luam pe rand in primul rand chestiunea cu votul nu e deloc democratic si nici corect ca votul sa fie in functzie de nr de stupi cea mai buna solutzie omul si votul
ar trebui facut un alineat separat cu obligatzile dar si drepturile membrilor ca totul sa fie clar sa stie omu aia sunt aia am de facut la aia am dreptu alt alineat ar trebui facut special pt transparentza si control si obligatziile conducerii in aceasta directie. Chestiunea cu votul se poate in on line vom gasi solutzii atatea mintzi puse la contribtzuie poate si domnu admin sprijina si el la treaba cu netul pt ca nu totzi dintre noi stim atatea in domeniu.
mai venitzi fratzilor cu idei ca din atatea tot se va naste ceva ok asta nu inseamna ca cine vine cu idei are si mai mare influentza sa nu incepem asa de la inceput haidetzi sa o facem democratic


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
In primul rand in conducere trebuie sa alegem din rindul nostru pe cei care vor sa fie alesi. Din monent ce este un comitet de initiativa, trebuie sa pornim cu acestia la vot. Este greu sa ne putem intelege, atata timp cat sunt atatea pareri. Cui nu o sa-i convina conducerea are cateva variante: ori nu o voteaza, ori se retrage, sau se supune vointei majoritatii.
   Pe acest forum sunt prea putini stupari care posteaza, sau raspund la subiecte. Cunosc din Salaj un stupar care este prezent pe forum, stie foarte multa meserie, dar nu posteaza, si este pacat. Are foarte multa experienta, cunoste meserie, dar atat.  Aici daca PAB cateva zile nu posteaza, parca nu este atat de interesant  subiectul. Este unul din cei care ne poate lamurii privind patoplogioa  albinelor, in orice situatie. Ar trebui sa-i ascultam mai mult sfaturile. Pacat ca nu poate participa si la Faget, in acest an.
   Era o intrebare: unde sunt vechii  forumisti? Pai unde sa fie, sa-u retras, pentru ca prea au fost luati peste picior. Eu zic ca daca avem cu cineva ceva, sa postam pe privat, pana lamurim subiectul.


pus acum 17 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

cristi x a scris:

mephisto ma bucur ca doresti sa vi alaturi de noi. iti garantez ca lucrurile vor fi f bine puse la punct ca niciodata cineva sa nu mai incalice aceasta asociatie.
pirelco cred ca simplu cristi este mai bine.
multumesc pentru promptitudinea cu care ai lansat statutul. eu am sa mi-l listez si o sa-ti comunic si observatiile mele. treaba cu internetul este destul de complicata si imi storc mintea sa gasim o varianta de vot.
legat de statut, la prima vedere nu ma incanta treaba cu apicultori profesionisti, cred ca trebuie sa-i dam un sens mai larg. pana vom stabili o pagina pe care sa ne prezentam proiectul, sa venim cu propuneri fiecare si in final sa votam, este bine sa ne facem fiecare ceva notite.


am promis ca daca este nevoie pot face eu site-ul, incluziv ceea ce tine de vot, daca mai este nevoie eu sunt pregatit sa ajut


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
eu propun ca toate deciziile ,conducerea, statutul ,sa fie supuse la vot e frt usor si cinstit

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
nu conteaza cine e la conducere important e sa face ceva constructiv si sa ajute apicultura

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
Marcel Ionescu-Stinga
apicultor

Din: Cluj-Napoca
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 47
Domnilor va rog sa luati in calcul si cele 123 de kg ale mele !
Dar va rog sa nu mai pierdeti timpul cu certuri si jigniri ! Una este sa te contrazici si alt sa te ocupi cu rautati !


pus acum 17 ani
   
dragos2006
Vizitator



Eu am o nedumerire in privinta numelui "Asociatia Apicultorilor Profesionisti" ,intai trebuie definit termenul de "apicultor profesionist" ori facem o asociatie numai cu stupari care au de la sa zicem 100 de familii in sus sau facem una de amatori pentru toata lumea .
  Pentru amatori exista ACA , daca ne gasim macar 10 stupari cu peste 100 de familii atunci noi putem conlucra pentru ca avem aceleasi interese iar amatorii nu ar face altceva de cat sa ne incurce.
  Exemplu: noi la Rm Sarat suntem un grup de 6 stupari care detinem aprox. 1000 de familii si in fiecare iarna ne facem strategia pentru anul urmator, impreuna mergem in pastoral etc. , in concluzie ne intelegem bine , secretul nu discutam cu amatori .

Modificat de dragos2006 (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
mda grupuri de interese la fel ca in guvern la fraza aia "secretul nu discutam cu amatori" e vrajeala si e clar ce intentzii avetzi d-le va credetzi mai "smecher" decat altzi nu? si zimi cu ce tear incurca un amator de exemplu ceva concret vreau nu vorbarie goala
cristi x sper sa nu ne dezamagesti facand jocul unora

Modificat de MEPHISTO (acum 17 ani)


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
cristi x
apicultor

Din: Calarasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 404
cred ca ai citit mai sus ca am avut deja obiectii la problema cu apicultori profesionisti. pe undeva trebuie sa avem in vedere ca unii iubesc albinile, dar nu se ocupa nici ca amatori. referitor la limitarile respective, eu ar trebui sa ma retrag deja la cei 65 de stupi ai mei. exista deja o asociatie excusivista, cred ca nu mai este cazul sa infiintam alta.
am deschis aceasta dezbatere fara a-mi inchipui ca maine vom realiza ce ne-am propus. trebuie sa depasim problema cu sa moara capra ungurului. trebuie sa avem grija de capra noastra.
aici este problema ca noi am avut brand de tara pe care prof harnaj l-a creeat si dus in lumea intreaga, scopul nostru comun asta ar trebui sa fie. avand un brand de tara care sa ne reprezinte pe toti: amatori, profesionisti, procesatori, fabricanti de utilaje, vom reusi sa trecem peste criza in care ne aflam. chiar daca lucrurile se vor misca greu, eu nu-mi voi pierde speranta ca pana la urma vom reusi.


pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
bine inteles ca vom reusi  pt inceput trebuie discutat statutul propun sa il discutam intro serie de conferintze on line sa poata sa asiste oricine (sa nu zica ca se fac magarii) pt ca sar misca mai repede treaba ca asa pana scriem pana ne contrazicem fiecare cu argumentele lui trece timpul si nu facem mare lucru  apoi putem continua cu toate celelalte probleme la fel on line stabilitzi o ora la care sa poata toata lumea sa fie prezenta si sai dam bataie.facetziva notzitze si sa vina conferintza cat mai repede.
sa auzim numai de bine


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
viogrecu29
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 157

dragos2006 a scris:

Eu am o nedumerire in privinta numelui "Asociatia Apicultorilor Profesionisti" ,intai trebuie definit termenul de "apicultor profesionist" ori facem o asociatie numai cu stupari care au de la sa zicem 100 de familii in sus sau facem una de amatori pentru toata lumea .
  Pentru amatori exista ACA , daca ne gasim macar 10 stupari cu peste 100 de familii atunci noi putem conlucra pentru ca avem aceleasi interese iar amatorii nu ar face altceva de cat sa ne incurce.
  Exemplu: noi la Rm Sarat suntem un grup de 6 stupari care detinem aprox. 1000 de familii si in fiecare iarna ne facem strategia pentru anul urmator, impreuna mergem in pastoral etc. , in concluzie ne intelegem bine , secretul nu discutam cu amatori .



Si eu care credeam ca si amariti ca mine cu 3 stupi au vreo sansa....
Sa inteleg ca atunci cand voi avea 100 de stupi (peste 10 ani poftim daca o sa fiu in stare-oricum nu cred ca pot tine atatia) voi deveni ca prin minune oaia cea alba. In fine asta e, dar cred ca un obiectiv al asociatiei trebuie sa fie dezvoltarea apiculturii nu imbogatirea celor bogati.
Si acum imi cer scuze pentru aciditate. A fost doar o parere. Asta ca sa nu ne certam pt. ca nu asta a fost intentia.


_______________________________________
Cand nu ai experienta:

pus acum 17 ani
   
jonny_it
apicultor

Din: Piatra Neamt/Sibiu
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 2596

viogrecu29 a scris:


dragos2006 a scris:

Eu am o nedumerire in privinta numelui "Asociatia Apicultorilor Profesionisti" ,intai trebuie definit termenul de "apicultor profesionist" ori facem o asociatie numai cu stupari care au de la sa zicem 100 de familii in sus sau facem una de amatori pentru toata lumea .
  Pentru amatori exista ACA , daca ne gasim macar 10 stupari cu peste 100 de familii atunci noi putem conlucra pentru ca avem aceleasi interese iar amatorii nu ar face altceva de cat sa ne incurce.
  Exemplu: noi la Rm Sarat suntem un grup de 6 stupari care detinem aprox. 1000 de familii si in fiecare iarna ne facem strategia pentru anul urmator, impreuna mergem in pastoral etc. , in concluzie ne intelegem bine , secretul nu discutam cu amatori .



Si eu care credeam ca si amariti ca mine cu 3 stupi au vreo sansa....
Sa inteleg ca atunci cand voi avea 100 de stupi (peste 10 ani poftim daca o sa fiu in stare-oricum nu cred ca pot tine atatia) voi deveni ca prin minune oaia cea alba. In fine asta e, dar cred ca un obiectiv al asociatiei trebuie sa fie dezvoltarea apiculturii nu imbogatirea celor bogati.
Si acum imi cer scuze pentru aciditate. A fost doar o parere. Asta ca sa nu ne certam pt. ca nu asta a fost intentia.


am mai multi de 3, dar nu 100  =D  si sunt de aceeasi parere cu dv.
chestia este ca pentru cei care au multe familii (peste 200) e mai bine sa se organizeze cate 4-5 si e mult mai bine pentru ei.


_______________________________________
Din două posibilităţi de alegere, alege-o pe a treia.

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
da bun ok cei care sustin sa fie doar cei cu 100 dar punetziva intrebarea ce vetzi face in cazul in care: apare un pesticid pe piatza foarte daunator cum pot face 4,5 apicultori fie ei si cu 100000 de stupi ceva la interzicerea lui dar o asociztie totdeauna va avea un cuvant mai greu de spus decat catziva apicultori adunatzi asa de capu lor si asa mai departe in occident asociatziile fac lobby la guvern pt unele avantaje cum vetzi putea face asta doar o mana de oameni dar o asociatzie e altceva si exemplele pot continua contracte pt export si alte lucruri care daca e ceva serios o asociatzie se pot ajunge mai usor la ele dar la romani asa le place sa ii conduca altzi nush cum pot gandi asa uni

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Intreb si eu ca nu ma prea pricep la chesti juridice : proectul de statut este pentru asociatia apicultorilor profesionisti sau pentru vanatori si pescari?

_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
e in lucru ala e doar un model normal ca nu va fi asa la sfarsit trebuie inceput cat mai devreme sa se lucreze la statut pana nu se raceste "fierul"

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Acum am inteles si va trebui sa-l analizam si sa venim cu idei si propuneri

_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
dragos2006
Vizitator



Ieri mi-am exprimat si eu parerea si am primit inca odata confirmarea ca romanului ii place vorba lunga!
  Ce mare branza : un statut il iei din legea cooperativelor si gata. Pentru cei cu stupi putini nu este nici o problema : se duc la banca fac un credit si cumpara 100 de familii si dupa aceia sa ii vad daca mai au timp de comentarii...
  Pentru Mephisto apropo de persticid : daca ai avea cea mai vaga legatura cu agricultura ai putea face diferenta intre persticid , erbicid si insecticid , oricum in industria chimica se doreste creerea de produse care sa nu mai omoare albinele.
In alta ordine de ideei crezi ca te duci cu 1000 de stupi la intamplare! , intai vorbesti cu propietarii de ferme si apoi mergi , anul trecut eram la rapita si oamenii pentru ca ne stiau cu stupii acolo au decalat stropitul cu elicopterul pana albinele nu au mai batut pe rapita.

PS Raman la parerea ca nu are rost sa mai facem o noua ACA.


pus acum 17 ani
   
cris
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 26
.....................................................................................................................

Si daca un apicultor a avut 150 de familii si a ramas cu 10 (au murit din cauza unor produse chimice sau boli) si respectivul are mai multa experienta mai multa decat unu cu 200 de familii .(A fost doar un exemplu)
Trebuie sa ne vedem si ce stie nu doar cate familii are.


UNITE ,FRATERNITE,EGALITE -cand o sa fie si la noi?

Modificat de cris (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
da se doreste creearea de sust care sa nu afecteze albinele dar aia nu e pt romania sunt produse care dincolo sunt interzise si la noi dai sa mearga si dc sa ma duc la banca daca nu vreau doar pt ca zic unii mari agricultori de pe aici daca u nu vrei in forma care o vrem noi treaba ta sau vrei sa ne impui ideile tale cumva crezi ca daca ai peste 100 esti mai tare in clantza se vede ca esti sef pe la ACA ca gandesti ca ei esti eu cred ca vrei sa ramai singur apicultor din tzara ca prea tare ii tragi in jos pe altzi
si cu asta THE END


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
Marcobz
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 14
Mefisto iti spun eu Dragos 2006 este  in Comitetul Executiv A.C.A. Buzau.Iar de curand a fost numit ILEGAL vicepresedinte (absolut in afara actualului statut).Am stat pe-aproape,am zis sa nu ma mai bag dar nu ma rabda inima sa vad cum se da mare pe aici.Suntem curiosi pana unde o sa mai mearaga cu ipocrizia asta!?Este din acelasi oras cu mine si are dreptate prietenii lui sunt cu adevarat mari apicultori si oameni la locul lor,insa el...tinteste si ataca.

pus acum 17 ani
   
Doctoru
apicultor

Din: Sibiu_Av 23.01.1959
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 142
Am o problema .De la cati stupi incepe amatoristul si unde se termina si de la ce nr . de stupi incepe profesionalismul si pina la ce nr. Ar fi interesant sa postati si o lege , norma ceva sa intelegem si noi.

_______________________________________
Minte Trup Suflet

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
profesionalismul incepe de la ceea ce ai in cap si cum lucrezi nu dupa nr de stupi din batatura asa ca nu nr de stupi conteaza cel care are multzi e apicultor comercial nu intotdeauna profesionist
marcobz nu ma mira nimic din ceea ce spui dar eu discutzia cu acel "domn" am terminato cred ca toata lumea isi da seama dc.
in continuare asteptam ceva constructiv speram ca acest proiect sa nu ramana doar aici intro baza de date pe un forum

Modificat de MEPHISTO (acum 17 ani)


_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
dragos2006
Vizitator




Marcobz a scris:

Mefisto iti spun eu Dragos 2006 este  in Comitetul Executiv A.C.A. Buzau.Iar de curand a fost numit ILEGAL vicepresedinte (absolut in afara actualului statut).Am stat pe-aproape,am zis sa nu ma mai bag dar nu ma rabda inima sa vad cum se da mare pe aici.Suntem curiosi pana unde o sa mai mearaga cu ipocrizia asta!?Este din acelasi oras cu mine si are dreptate prietenii lui sunt cu adevarat mari apicultori si oameni la locul lor,insa el...tinteste si ataca.

 
  Marco tu pe acest forum ai 11 postari in care de fiecare data ma ataci si nu faci altceva decat sa iti dai pe fata caracterul tau de frustrat sexual...
  Eu nu am fost numit vicepresedinte ilegal ( numit a fost inainte tizul meu) ci ales de o sala intreaga , daca tot esti asa de destept de ce nu te-ai ridicat in picioare si sa spui ce ai cu mine ?
  Eu sunt un om respectat si care face ceva bun in interesul apicultorilor pe cand tu nu esti decat UN NIMENI . Te rog nu ma mai manca de c-r ca s-ar putea sa te ineci .
  Este ultima oara cand iti raspund pentru ca nu are rost sa-mi pierd timpul cu lichelele( asa vei ramane cat timp nu ai curajul sa ne spui cine esti)
  Eu stiu ca esti mort de ciuda pe mine pentru ca eu am curaj sa spun lucrurilor pe fata si nu in ultimul rand datorita pozitiei mele sociale.Deocamdata eu si familia mea avem 2 pavilioane , peste 250 de familii , 3 vetre propietate etc. lucruri la care tu nu poti decat visa.

Modificat de dragos2006 (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787

Marcobz a scris:

Mefisto iti spun eu Dragos 2006 este  in Comitetul Executiv A.C.A. Buzau.Iar de curand a fost numit ILEGAL vicepresedinte (absolut in afara actualului statut).Am stat pe-aproape,am zis sa nu ma mai bag dar nu ma rabda inima sa vad cum se da mare pe aici.Suntem curiosi pana unde o sa mai mearaga cu ipocrizia asta!?Este din acelasi oras cu mine si are dreptate prietenii lui sunt cu adevarat mari apicultori si oameni la locul lor,insa el...tinteste si ataca.

vai....domnule marco cum poti sa jignesti un om care este vicepresedinte, care vegheaza la buna functionare a apiculturii?


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
mentzionez ca suntetzi off-topic

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
Stimati domni apicultori --- m..da se spun multe chestii aici dar nu vad la nimeni initiativa .. da nici eu nu excelez este adevarat am avut alte treburi in ultimul timp... dar ma stradui sa fac ceva ..
Hai sa o luam cu inceputul inca o data-- eu cred ca punem caruta in fata boilor.
1) de ce asociatie? de ce club ? de ce unul cu profesionisti ? Ce sa faca aceasta asociatie ? cui sa serveasca ? ce avantaje au membri ? de ce nu ACA ?
2) care sunt costurile ? care sunt raspunderile legale ale membrilor ?
3) putem actiona in instanta ACA pentru a intra in posesia patrimoniului care ni se cuvine noua apicultorilor care ne separam de ACA?- care sunt costurile?
4) Cum va fi condusa aceasta Asociatie? Bugetul acestei asociatii? Vot on-line? -in functie de cati stupi detine fiecare membru?-sau in functie de nr apicultorilor inscrisi?

Incerc cateva sugestii ... punctuale
1)-- de ce asociatie? Am crezur , cred si voi crede intotdeauna ca pentru a razbate pe o piata concurentiala asa cum este piata unica  este nevoie de forta de bani de influenta de cunostinte de idei de initiativa - toate acestea noi le putem realiza numai impreuna ...
--- dece impreuna ? simplu suntem prea mici prea slab capitalizati prea  slab informati avem prea putine informatii ca si indivizi - in italia de exemplu sunt apicultori cu peste 1000 de fam de albine care pot suporta toate costurile acestea asta se intampla si in Franta sau Austria ..-----
--- De ce o asociere cu apicultori profesionisti? simplu cu toti ,, poate,, suntem membri ACA si participam la sedintele lunare a ACA - care este situatia acolo a ? -- fiecare latra pe limba lui cestii care nu au nici in clin nici in maneca cu apicultura profesionista , chestii  de aiurea invechite , care nu au o finalitate , chesti de tehnica apicola primitiva -- de aceia trebuie sa vorbim aceiasi limba si cred ca numai apicultorii care detin peste 100 de fam de albine sunt interesati pe deplin de acestea - asta este parerea mea in aceasta cestiune ---
--- ce sa faca aceasta asociatie ? - pai in mare sa reprezinte - sa promoveze -- sa apere -- sa grupeze -- apicultorii membri intr-o organizatie legal constituita -- CUM? pai cam asa - sa reprezinte apicultorii membri in fata autoritatilor in fata partenerilor, in fata societatii civile in vederea promovarii intereselor comune ale membrilor asociatiei .... CARE SUNT INTERESELE ? -pai cam toti stim care sunt dar nimeni vad ca nu le spune pe SLEAU am sa incerc eu a) promovarea produselor apicole spe vanzarea lor  CUM , UNDE? simplu daca membri asociatiei sunt apicultori care detin peste 100 de fam de albine,  se poate spune ca deja acestia pot creste efectivele la 200 sau la 500 de fam pentru ca au ceva cunostinte si chiar  ceva forta financiara, astfel, devine producator de cantitati mai consistente de produse apicole --- daca realizeaza sa zic peste 15 tone de miere anual va trebui sa o vanda undeva , nu ? pai la cine la SRL-ul lui ACA sau la procesatorii de pe piata ? cu 33.000 lei/Kg sau 35.000 poliflora nu ? Un apicultor profesionist cu siguranta nu va accepta asta situatia decat ca o masura tranzitorie, de avarie , de inceput si nu ca o forma acceptata pe viata..Este anormal ca apicultorii sa capitalizeze SRL-urile lui ACA si procesatorii si sa se duca el de rapa? ----Varianta ? pai sunt in mare 2 variante,  Asocierea  cu alti apicultori pentru a putea exporta , procesa , comercializa sub marca proprie sau a doua varianta sa exporte sa proceseze sa comercializeze pe barba lui produsele apicole obtinute -- pentru a se putea capitaliza si a atrage profitul la el si nu la alti? Aceste chestiuni se pot realiza prin infiintarea unor centre de profit conform Legii 31/91 in care sa se regaseasca membri asociatiei.
--- Cui sa serveasca ? pai cred ca am raspuns deja.
--- Care sunt avantajele membrilor ? ... pai simplu promovarea intereselor membrilor in fata autoritatilor .. Cum ? pai in cea ce priveste politica de sprijin financiat de la bugetul de stat  eu nu am vazut apicultori care sa protesteze fata de politica dusa de guvern in ceace priveste sprijinul financiar Oare apicultorii sunt cu totii multumiti cand li se da amaritii aia de 200.000 lei dupa un an? si pentru 2007 -150.000 lei ? Oare apicultorii romani sunt multumiti de moduli ilegal cum apare in lege sprijinul financiar ptr. procurarea de medicamente prin obligarea acestora de a se inscrie intr-o asociatie cu reprezentare judeteana? oare sunt multumiti de cuantumul spijinului ? pai cine sa protesteze Mr. ZORO - hai fiti seriosi! - Grupidu-se mai multi apicultori acestia pot reprezenta o forta , pot purta negocieri competitive cu procesatori din spatiul UE , pot vorbi cu distribuitori de produse apicole din spatiul UE de pe alta pozitie , pot lansa sub marca proprie produsele lor , pot procesa prin propriul centru de profit mierea , POT FACE  MULTE DOMNILOR.
---- De ce nu ACA ?- de morti numai de bine!
2) Care sunt costurile infiintarii unei asociatii profesionale? relativ mici nu depasesc 1500 Ron pentru infiintare - Cum trebuie facut  .. Simplu prin initiativa unor membri fondatori , Sediile judetene, daca suntem membri din mai multe judete, pot functiona in casa unuia din membri in baza unui contract de comodat incheiat intre acesta si asociatie , contract ce nu presupune angajarea unor obligatii de din partea acelei persoane - sau sa spun minimale.
Eu am postat anterior un statut foarte stufos si am spus ca nu cred in el, tocmai pentru a avea fiecare posibilitatea de a alege in cunostinta de cauza ... Poate fi si foarte simplu cu un presedinte cu un comitet de conducere format din 2 pers si cu un cenzor ... atit ! Contabilitatea la Asosiatiile non profit este una in partida dubla  dar destul de simplificata ... cu asta va pot ajuta in prima faza gratis..
3) ----  putem actiona in instanta ACA pentru a intra in posesia patrimoniului care ni se cuvine noua apicultorilor care ne separam de ACA?- care sunt costurile? --- avand in vedere faptul ca patrimoniul ACA din fiecare judet este inchiriat sau naiba sie dat prin comodat SRL-urilor lui ACA ... acesta apartine de drept si fapt in fine fiecarui membru ACA - in principiu este ca la divort - chiar dac in statutul ACA se prevede alceva , printr-o actiune inteligenta in instanta ne putem constitui in parte civila spre a ne revendica drepurile ... costurile nu cred ca sunt mari  ... cu avocatii
4) Cum va fi condusa aceasta Asociatie? Bugetul acestei asociatii? Vot on-line? -in functie de cati stupi detine fiecare membru?-sau in functie de nr apicultorilor inscrisi? ---- Sugestii fratilor .... initiativa fratilor ... capitalismul nu inseamna sa stai sa astepti sa faca alcineva in locul tau .... Cine sa faca Mr. Zoro ? cine domnilor ? Si inca ceva aici nu este pe chestii delea de HEI-RUP, asocierea apicultorilor se va  face daca se va face pe INTERES ... DA CENTRE DE INTERES ! asta este capitalismul si nu va feriti de el ca este singura varianta plauzibila la nivel planetar momentan.
________________________
PIRELCO-BRAILA


pus acum 17 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
va mai ginditi mult?renuntati la cite 100 de kg de miere sasa il tineti in stoc sau il dati pe moca si haideti odata sa incepem ceva!!!!!!!!!!!!!!!

_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 17 ani
   
orban stefan
apicultor

Din: sighisoara
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 575
PT  INCEPUT VOT ONLINE .

EU SINT PENTRU    DVS????????????
HAI PE RIND   CURAJ CA VOM REUSI.


_______________________________________
O viata intreaga inveti, sa inveti ca nu stii nimic.

pus acum 17 ani
   
Lutzi
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 123
Da baieti hai sa incercam Votez DA!

pus acum 17 ani
   
MEPHISTO
apicultor

Din: ORADEA - Anno Domini 1986
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 312
evident un DA si din partea mea

_______________________________________
"Doua lucruri sunt infinite pe lumea asta:Universul si prostia umana, de primul nici macar nu sunt sigur."

pus acum 17 ani
   
donvaly
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10
merg si eu

pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
HRISTOS A INVIAT!
___________________
PIRELco - BRAILA


pus acum 17 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
UN grup de producatori sa beneficieze de sprijin in UE trebuie sa aiba 4100 fam albine.Va fi greu sa-i aduni si sa mai  si colaboreze,va rog propuneri cum sa se formeze la nivel de JUDET ,ZONA .??????

_______________________________________


pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254

filip a scris:

UN grup de producatori sa beneficieze de sprijin in UE trebuie sa aiba 4100 fam albine.Va fi greu sa-i aduni si sa mai  si colaboreze,va rog propuneri cum sa se formeze la nivel de JUDET ,ZONA .??????


De unde a-ti mai scos si timpenia asta cu 4100 de fam de albine ptr. sprijin UE ? mai intai ce sprijin UE? Vorbiti cumva de proiecte cu  finantare UE? nici aici  nu se prevede un nr. minim de fam de albine... Nu mai aruncati gogorite din acestea ieftine .... TOVARASI
___________________
PIRELCO-BRAILA


pus acum 17 ani
   
octav
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 102
Ba daps se prevede minim30 de familii achizionate

pus acum 16 ani
   
geoapi
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 14
Clubul Apicol Roman a murit? Dar nici nu s-a nascut. Haideti sa reluam. Sunt multi amatori.Din cite am vazut ACA nu mai este reprezentativa.Ce facem? Stam? Rugam acel grup de initiativa sa reia problema.CURAJ. In cel mai rau caz nu vom reusi.

pus acum 16 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Ce se intimpla?Iepureste a fost mai vrem dati cu larve de trinori.
VotA
CONTINUATI OAMENI BUNI  


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 16 ani
   
dragos2006
Vizitator




geoapi a scris:

Clubul Apicol Roman a murit? Dar nici nu s-a nascut. Haideti sa reluam. Sunt multi amatori.Din cite am vazut ACA nu mai este reprezentativa.Ce facem? Stam? Rugam acel grup de initiativa sa reia problema.CURAJ. In cel mai rau caz nu vom reusi.


noi la Buzau la Adunarea generala din acest an cand am propus sa facem un grup  de producatori pentru a negocia un pret mai avantajos cu un procesator imediat s-a gasit cineva sa sara de cur in sus ca noi vrem sa distrugem ACA , bineinteles ca si cei de la SRL au luat foc invocand motivul ca dau mai putini bani pe miere dar ii dau pe loc.
Nu inteleg de ce atunci cand vrei sa discuti o solutie pentru ca apicultorii sa castige mai bine cei din gasca lui Zoro sar in sus si zic  ca vrem sa spargem ACA .  Concluzia la care am ajuns in urma explicatiilor lui Zoro & comp. este ca descentralizarea ACA inseamna  bunastarea apicultorilor.


pus acum 16 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394
Lasa sa traiasca capra vecinului si hai s-o ingrasam si pe a noastra ca tare-i slaba


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 16 ani
   
dragos2006
Vizitator



a lor o sa se ingrase pana va pocni iar a noastra va muri de foame 

pus acum 16 ani
   
Radomires33
apicultor

Din: lipova.arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 300
incercarea moarte nu are... sunt pentru a face ceva cu produsele noastre pe care le dam pe nimic si posibil sa se poata face ceva pornind de AICI.
merg si eu.


pus acum 16 ani
   
Albinel 2007
Vizitator



Trebuie sa accepti Dragos ca deja la Adunarea Generala cu nr.3  de cand functionezi tu si ceilalti in comitet ,noi toti ne-am cam dat seama unde se bate.Daca Puisoru ar fi tacut mare intelept ar fi fost.Unora ni se facuse mila de el.Ce loby ii facea procesatorului cu care sta la chiolhanuri?! Ce baiat dezinteresat!Mai bine ne unim cate trei patru in asoiciatii mici, decat sa ne dam pe mana altora care vor fi si mai rai
decat cea a fost.Mai lasati-ne si pe noi sa gandim!Mai intrebati-ne nu incercati sa ne manevrati ca, vezi nu prea va iese.Si-apoi am venit de la multi Km la adunare si de mult ce "suntem respectati" nu a venit decat un singur invitat din cati anuntase presedintele, si stii bine am plecat la fel cum am venit.CA LA NOI NICAIERI!


pus acum 16 ani
   
dragos2006
Vizitator



Iti inteleg frustrare ca nu esti invitat la "chiolhanuri " dar tu nu esti decat un anonim (sau un nimeni) , omule pana nu iti vei folosi creierul si la gandit nimeni nu se va uita la tine!
Cat prevesc chiolhanurile acelui procesator acolo au participat si multi adventisti care sigur nu sunt de acord cu ce spui tu.

Problema care nu o intelegi tu este simpla : grupul nostru de producatori  primeste 10% mai mult pe miere pentru ca adunam cantitate mare si de calitate la un loc . Iar la procesator scad cheltuielile deoarece pleaca mereu cu camionul plin (nu face curse pe gol) si nu mai da bani pe analize pt. ca ne cunoastem de prea mult timp.
Anul acesta avem precontract pentru anumite sorturi de miere la care pretul urca pana la 166% fata de pretul de achizitie afisat. Eu nu pot sa ii inteleg pe acei apicultori care au dat mierea cu 3,6 cand puteau sa o dea de acasa cu 4,4 cel putin . Eu ( si comitetul) v-am prezentat o alternativa , nu este obligatoriu sa va alaturati si voi , treaba voastra ca voi va dati mierea mai ieftin.

Ai vazut multi apicultori care se vaita ca o duc prost , e simlu atat timp cat dau mierea cu un pret mic si cumpara materialele la un pret exorbitant e normal sa mearga pe pierdere.

Eu unul am trecut pe consumabile din import care sunt mult mai ieftine ( faguri, hrana , utilaj, etc) si am facut o strategie de vanzare care imi aduce profit in fiecare an.


pus acum 16 ani
   
pimmoltenita
apicultor

Din: Oltenita
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1
Felicitari pentru initiativa voastra. Vreau sa va anunt ca eu am luat-o in serios si am contactat circa 20 de apicultori pentru a ne intalni sambata la Oltenita (jud. Calarasi) pentru a ne asocia intr-o forma sau alta. Vom hotari atunci daca va fi asociatie, grup de producatori, cooperativa sau alta forma. Ii primim pe toti cei interesati sa puna osu' la treaba, cu conditia sa nu vorbeasca mult, prost si fara rost. Cam atat deocamdata, dar daca vi se pare interesant va tin la curent.

pus acum 16 ani
   
catel
apicultor

Din: satu mare
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 292

dragos2006 a scris:


Marcobz a scris:

Mefisto iti spun eu Dragos 2006 este  in Comitetul Executiv A.C.A. Buzau.Iar de curand a fost numit ILEGAL vicepresedinte (absolut in afara actualului statut).Am stat pe-aproape,am zis sa nu ma mai bag dar nu ma rabda inima sa vad cum se da mare pe aici.Suntem curiosi pana unde o sa mai mearaga cu ipocrizia asta!?Este din acelasi oras cu mine si are dreptate prietenii lui sunt cu adevarat mari apicultori si oameni la locul lor,insa el...tinteste si ataca.

 
  Marco tu pe acest forum ai 11 postari in care de fiecare data ma ataci si nu faci altceva decat sa iti dai pe fata caracterul tau de frustrat sexual...
  Eu nu am fost numit vicepresedinte ilegal ( numit a fost inainte tizul meu) ci ales de o sala intreaga , daca tot esti asa de destept de ce nu te-ai ridicat in picioare si sa spui ce ai cu mine ?
  Eu sunt un om respectat si care face ceva bun in interesul apicultorilor pe cand tu nu esti decat UN NIMENI . Te rog nu ma mai manca de c-r ca s-ar putea sa te ineci .
  Este ultima oara cand iti raspund pentru ca nu are rost sa-mi pierd timpul cu lichelele( asa vei ramane cat timp nu ai curajul sa ne spui cine esti)
  Eu stiu ca esti mort de ciuda pe mine pentru ca eu am curaj sa spun lucrurilor pe fata si nu in ultimul rand datorita pozitiei mele sociale.Deocamdata eu si familia mea avem 2 pavilioane , peste 250 de familii , 3 vetre propietate etc. lucruri la care tu nu poti decat visa.

nu va cunosc ! dar niciodata sa nu va puneti cu ambitia omului, indiferent cat de sarac ar fi el. citesc pe acest forum pe apucate si nu stiu ce este intre dvs. si acest "sarac". sa nu va ganditi niciodata ca D-zeu va da urcusuri fara coborasuri.

un lucru pe care l-am observat la oameni este ca majoritatea UITA DE UNDE AU PLECAT !

parerea mea si doar atat.


_______________________________________
sa fii domn ii o-ntamplare, sa fii OM ii lucru mare

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la