APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Tanya_sexy din Hunedoara
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / despre nosemoza este bine sa stiti!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ghituica
apicultor

Din: com.Gradina;jud.Constanta
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 268
Polenul stocat īn paneraşele albinelor şi depozitat ulterior īn celulele fagurilor pare a fi un important rezervor patogen, īn ceea ce priveşte răspāndirea nosemozei īn familiile de albine

                             Sporii de Ascosphaera apis par a supravieţui īn păstură timp de cel puţin 12 luni

                             Rezistenţa sporilor de Nosema īn păstură pare a fi un factor epidemiologic important īn transmiterea agentului patogen de la o generaţie de albine la alta.

                             Īn decursul anilor, apicultorii au observat o schimbare īn modul de acţiune a nosemozei, albinele murind subit īn timpul iernii

                             īn general Nosema se manifestă īn timpul primăverii.

                             zborurile albinelor, īn regimul climatic temperat al Europei, la temperaturile de circa 4 grade Celsius, poate fi un semn al infestării familiilor de albine cu nosemoză.

                             Razele solare distrug sporii de Nosema apis din mediul uscat după 15-32 de ore, iar din cel umed după 37-51 de ore.

                             Īmbunataţirea vremii nu duce la posibila vindecare a albinelor de Nosema ceranae, acest protozoar producānd necazuri īn familiile de albine nu doar īn perioada de primăvară.

                             Creşterea temperaturii duce la germinarea sporilor de Nosema ceranae. Īn schimb Nosema apis īşi incetează activitatea pe timp de vară, cand temperaturile sunt ridicate.

                             Fumidil-B, s-a dovedit printre puţinele medicamente eficiente īn această boală, totuşi Fumidilul nu distruge īn totalitate sporii de Nosema, infecţia putānd continua.

                            Protofilul, un produs natural de provenienţă romānească, are de asemenea eficienţă īn combaterea nosemozei, fiind folosit mai mult ca metoda profilactică.

                            Fumidil B este un antibiotic, care e permis īn diverse ţări pentru tratatea nosemozei, dānd rezultate mulţumitoare. Īn Europa utilizarea Fumidil B este interzisă deoarece este un antibiotic şi reziduurile se regăsesc īn miere (dacă este administrat īn porţii reduse şi familiile consumă integral hrana medicamentoasă administrată, mierea depusă sub formă de rezerve nu se mai contaminează. Tratamentul cu fumidil B este autorizat īn America şi Canada, folosindu-se chiar şi impotriva CCD-ului. Cercetari efectuate īn Canada īn anul 2007, au dus la concluzia că, totuşi, eficienţa Fumidilului B īn cazul Nosemei ceranae e foarte scazută (Geoffrey R. Williams).
Deşi nu sunt extrem de virulente, tipurile de nosemoză se īncadrează īn rāndul pandemiilor, putānd provoca slăbirea puternică a coloniilor de albine ,ducānd la serioase daune economice.

                            Produsele apicole provenite de la familii de albine infestate cu nosemoză (ambele forme de nosemoză sunt apte pentru consum, formele de nosemoză nefiind contagioase pentru om.


_______________________________________
proverbele 9;10
,,Teama de Iehova este inceputul intelepciunii,si cunoasterea Celui Preasfant este pricepere.,,

pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la