APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil sophiaaa
Femeie
24 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 51 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / REZERVAT MEMBRILOR "STUPARITUL" / citeva lamuriri...va rog!  
Autor
Mesaj Pagini: 1
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 403
...pt.cine are putina rabdare:
-pt. ce se foloseste "ondulatorul de sirma"?
-pt.ce s folosesc "capsele"?

             Va multumesc!


pus acum 15 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
sarma o potzi ingropa in fagurele artificial bine intinsa si prin topire locala sau apasare..contactul sarma- fagure se face dupa o lonie dreapta si pe o lungime de 435 mm parca la dadant 1/1
dqcq printr-un procedeu oarecare  aceasta sarma o andulezi sa nu mai fie coarda,atunci contactul fagure sarma  se face pe o lungime mai mare de sarma..plus ca ii dai alta elasticitate sarmei onduland-o

capsele....daca intinzi nai taricel sarma pe rame la insarmare..si ai lateralele ramei din esentza moale..sarma se ingroapa in dreptul gaurii in leatz..si-ti poate taia laterala pe inaltzime de la o gaura la alta...se poate slabi sarma..etc capsele le pui sub gaura si sa intampine sarma cand intra in gaura latzului(gandeste-te ...se pun numai pe exteriorul latzului


pus acum 15 ani
   
cornubee
apicultor

Din: Cornu(Cimpina),altitudine 500m
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 403
multzumesc mult janese, esti singurul care,mi-ai raspuns...ce diametru au capsele si e m. mai bne sa ondulezi sirma dar,in acest caz, nu mai pot utiliza pintenul cu rotita pt.ingropat sirma in fagure!
...sti cum e...buna ziua ai dat..."belea" ti-ai capatat...cum sa fac sa intind mai bine sirma,cuisoarele de fixare bat la sfirsit sau dupa "un pas"(o gaura jos si una sus)!
...eu insarmez cu 3 sirme orizontal si 5 vertical.facind un "buzunar" pt.fagure...!


pus acum 15 ani
   
daniel ciobanu
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 982
la cate sarme pui nu mai e nevoie de ondulator
mi se pare mult 5 cu 3 e f b 5 cu 1


pus acum 15 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

cornubee a scris:

multzumesc mult janese, esti singurul care,mi-ai raspuns...ce diametru au capsele si e m. mai bne sa ondulezi sirma dar,in acest caz, nu mai pot utiliza pintenul cu rotita pt.ingropat sirma in fagure!
...sti cum e...buna ziua ai dat..."belea" ti-ai capatat...cum sa fac sa intind mai bine sirma,cuisoarele de fixare bat la sfirsit sau dupa "un pas"(o gaura jos si una sus)!
...eu insarmez cu 3 sirme orizontal si 5 vertical.facind un "buzunar" pt.fagure...!

nu mai batetzi cuisoare la inceput si sfarsit de sarma...facetzi inca o gaurica la 6mm de cea de inceput si sfarsit si te intorci cu capul sarmei acolo si o infasori 4-5 spire pe prima si ultima sarma si apoi o tai  in scurt
eu din ce am facut..pentru pastoral la dadant 1/1 e de ajuns 5 oriz(prima si ultima la 2 cm de latzuri) si una vert pe jumate dar s-o impletesti peste fiecare sarma orizontala...fagurele nu trebui impletit dupa fiecare din cele 5 orizontale(nu bagi fagurele in buzunar cum zici tu)
pui rama peste fagure(fagurele pe calapod) si -i dai cu pintenul incalzit sau cu calapodul din tabla dintzat(daca esti pe camp)
pentru statzionar doar cinci orizontale

daca la fiecare reformare de fagure (dupa cca 2-3 ani  30% din cuib/an) schimbi si sarma..atunci capsele( a se citi niturile gaurite care imbraca sarma la trecerea prin latzurile laterale) nu copcile  care se pun sub sarma pe exteriorul lateralelor ramei......atunci copcile si niturile gaurite nu sunt decat un moft!

Modificat de janese (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la