APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Stefania_h0t 24 ani
Femeie
24 ani
Salaj
cauta Barbat
24 - 46 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / Ce parere aveti?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
yby
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 43
Am sa va descriu pe scurt 3 situatii anormale intimpinate in ultima vreme,cu speranta ca voi afla si alte pareri:
1)stup bezmetic in toamna ,unificat dupa metoda scuturarii la distanta,grosul albinei transvazata intr-un stup vecin;ceapa , tuica,tot tacimul...ceva batalie, putina albina moarta dar in final- un stup f. puternic din care speram sa fac in primavara un roi.In primavara-matca prezenta ,stup puternic dar-lipsa puiet.Bag o rama cu oua si puiet ,in speranta unei schimbari linistite,dar-nimic-nici schimbare, nici ponta .Sacrific matca ,mai bag o rama ,face botci , eclozioneaza,dar ...nu-i matca.Deja slabit ,il unific cu altul.Oare ce credeti ca s-a intimplat?
2)Stup fara matca in primavara,devreme;i-am dat, la noroc ,o rama cu oua;face matca,are puiet de lucratoare,dar si f. mult puiet de trintor(asta prin aprilie)dupa un timp dispare matca si trage botci de salvare;are acum o matca tinara.
3)Stup cu matca 2007 iese slabut din iarna,destul de devreme trage botci de schimbare,dar dupa elozionare vad botcile goale dar tot matca batrina;trage din nou botci dar ezit sa sacrific matca si situatia se repeta...intentionez sa scot matca si ceva albina si sa le tin ca familie ajutatoare un timp.Astept pareri.Cu stima.


pus acum 14 ani
   
yby
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 43
Ieri am vazut matca tinara la stupul cu matca 2007,ceea ce presupune ca a fost tolerata si matca batrina pina ce s-a imperecheat cea tinara.
La cel descris la pct.2 am banuit o nosemoza fara semne evidente si -l tratez cu protofil si streptomicina in sirop.Ponteaza bine matca tinara si situatia pare a se ameliora.Pentru vizitatori -cu stima.


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la