APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR / Pierderea matcii de la un stup  
Autor
Mesaj Pagini: 1
vali7697
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 7
Sunt incepator in ale stuparitului si as vrea sa intreb ce este de facut daca un stup ramane fara matca in aceasta perioada?In data de 27.10.2006, fiind frumos afara a venit cineva sa-mi vada cei patru stupi pe care-i am si uitandu-ne la unul dintre ei, am observat ca pe mana aveam o matca.I-am aratat-o meseriasului care venise si mi-a zis sa nu o prind ca vine innapoi.Apoi am lasat-o si a zburat.Astazi m-am uitat in stup vreo 2 ore si nu avea matca.Va rog din suflet sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie? Mai am vreo sansa sa nu moara familia de albine?Va multumesc din suflet celor ce-mi ofera un sfat.Cu respect

pus acum 17 ani
   
viogrecu29
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 157
Salut vali7697.
Daca vrei ceva lamuriri poti citi subiectul deschis de mine la INTRETINEREA ALBINELOR numit "Urgent, suspect de familie bezmetica", Sper ca vei intelege ceva de acolo.
Mai multe informatii nu iti pot da fiind si eu tot incepator. Trebuie sa ai rabdare sa primesti raspuns de la cei profesionisti.

P.S. Cand ai un subiect incearca sa-l incadrezi in una din rubrici, si sa-l postezi acolo, pt. ca a trebuit sa intru in trei locuri diferite si sa gasesc acelasi lucru. Sper ca nu te-ai suparat si crede-ma ca am fost si eu intr-o situatie disperata, dar m-am resemnat si sper ca am luat cea mai buna decizie din punctul meu de vedere.


_______________________________________
Cand nu ai experienta:

pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
Stimate D-le Vali
In perioada aceasta daca o fam. ramine fara matca este imposibil ca familia respectiva sa traga botca sa imperecheze regina si astfel sa intre in normal. Daca sunteti sigur ca acea fam. nu mai are matca atunci unificati aceasta fam cu una mai putin puternica .Atentie la unificare... Stiti cum se face..
Desigur este cam ciudat ca o matca a zburat pur si simplu asa si nu s-a mai intors. o fi fost neimperecheata..
Daca nu unificati familia atunci lipsa matcii din cuib pe timpul iernarii face ca albinele sa nu se stringa toate in ghem , facand mai multe ghemuri ... in primavara devin bezmetice si este foarte greu sa le mai recuperezi. Ai grija la temperatura de afara sa fie mai mare de 15 -18 grade sa nu fie albina in ghe... acum deja este prea tarziu zic eu
PIRELCO-Braila


pus acum 17 ani
   
vali7697
apicultor

Din: Giurgiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 7
Va multumesc mult, la toti cei care mi-ati raspuns, am rezolvat problema datorita unui om exceptional, cu userul doruu.Va multumesc din suflet domnule doruu, ati contribuit la salvarea unui stup puternic care credeam ca o sa-l pierd.Totul a decurs Ok, precum m-ati invatat.Cu stima vali7697.

pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la