APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
alexxandra Profile
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
24 - 57 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / cind extragem mierea  
Autor
Mesaj Pagini: 1
florin_florin
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
Salut .Am observat ca  este m ai bine dimineata intre orele 9 si 11 si dupa masa dupa ora 15 . Albinele sa fie la cules. Dumneavoastra cum procedati si cum ar fi m ai corect ?

pus acum 15 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
pai e bine sa incepi dimineata la 5 si sa termini peste trei zile ................

glumesc.

cred ca atunci cand ai timp, teoria de mai sus se poate aplica la cei cu stupii putini.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 15 ani
   
balanescuadrian
apicultor

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
dupa ce extragi mierea...cum se lasa la maturat, cat timp se lasa?? si cum stii ca e gata de pus in borcane???

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
ma nepoate
sunt doua situatzii
1. esti in plin cules si vrei sa extragi

atunci extragi doar ramele care sunt cu miere si au cel putzin 1/3(partea de sus a ramei capacita)

2.s-a terminat culesul si incepi extractzia

tragi mierea din caturi si ceva din cuib..depinde ce urmaresti...

in ambele situatzii mierea este maturata
tu o pui in bidoane..cu cat ai mai multa cu atat bidoanele sunt mai mari
o lasi sa se limpezeasca..eventualele granule polen, ceara picioare albine..albine ..bule de aer ,se vor urca sus , apoi iei stratul asta cu o lingura curata si-l pui in ceva sa se linpezeasca si-l pui apoi in borcane

vezi ca sunt sorturi de miere care la inceput sunt opace in borcan si se limpezesc in 2-3 cinci zile
si altele (salcamul care se limpezeste (devine clara transparenta) in 2 zile

bidonul dupa ce i-ai luat ,,coaja,, si vezi ca a ramas limpede gata il pui la borcane
dar fii atent ..o data pusa la borcanele..incep si se duc borcanelele..si cand faci socoteala la bani...nu stii unde s-au dus borcanelele!!

atentzie borcanul de miere nu se da la client decat plin pana aproape-n buze..deasupra mierii din borcan sa nu fie salba de bule de aer(spuma) si...MIEREA SE DA LA CLIENT (CADOU SAU PE BANI) DUPA CE AI TZINUT-O LA RECE (eventual in frigider)  primul test care-l face clientul...rastoarna borcanul sa vada daca e groasa!
vezi , borcanul pe afara sa fie perfect curat sa nu fie nici urma lipicios ca stramba din nas clientul
vezi cand duci borcanul si nu e cu capac , ci cu celofan si jartea..sa nu se incline borcanul si sa se moscoleasca celofanul de miere la interior ca stramba din nas clientul

clientul pune f mare pretz pe estetica, igiena..aspectul borcanului..apoi pe vascozitate..apoi pe gust...si in primul rand pe pretz ( cu cat o dai mai ieftin cu atat te banuie ca ai facut vreo jmecherie!  ca sa-tzi faci vad da pentru inceput niste borcanele cat de mici (nada) cadou...pe la servici

vezi sa nu tabere furnicile pe bidoane, sau sa tzi le gaseasca albinele!!!

vezi sa nu scapi in bidoane mirosuri straine ca imediat se imprastie in toata masa mierii....hai...vorba lui pupemea...la butoaie....la borcane...fratzilor!!!!  

Modificat de janese (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la