APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: alexxandra Profile
| Femeie 24 ani Timis cauta Barbat 24 - 57 ani |
|
florin_florin
apicultor
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
|
|
Salut .Am observat ca este m ai bine dimineata intre orele 9 si 11 si dupa masa dupa ora 15 . Albinele sa fie la cules. Dumneavoastra cum procedati si cum ar fi m ai corect ?
|
|
pus acum 15 ani |
|
pngflorin
apicultor
Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
|
|
pai e bine sa incepi dimineata la 5 si sa termini peste trei zile ................
glumesc.
cred ca atunci cand ai timp, teoria de mai sus se poate aplica la cei cu stupii putini.
_______________________________________ Miere dulce si vanat in catare !
|
|
pus acum 15 ani |
|
balanescuadrian
apicultor
Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2731
|
|
dupa ce extragi mierea...cum se lasa la maturat, cat timp se lasa?? si cum stii ca e gata de pus in borcane???
_______________________________________
|
|
pus acum 15 ani |
|
janese
MODERATOR DIN UMBRA
Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
|
|
ma nepoate sunt doua situatzii 1. esti in plin cules si vrei sa extragi
atunci extragi doar ramele care sunt cu miere si au cel putzin 1/3(partea de sus a ramei capacita)
2.s-a terminat culesul si incepi extractzia
tragi mierea din caturi si ceva din cuib..depinde ce urmaresti...
in ambele situatzii mierea este maturata tu o pui in bidoane..cu cat ai mai multa cu atat bidoanele sunt mai mari o lasi sa se limpezeasca..eventualele granule polen, ceara picioare albine..albine ..bule de aer ,se vor urca sus , apoi iei stratul asta cu o lingura curata si-l pui in ceva sa se linpezeasca si-l pui apoi in borcane
vezi ca sunt sorturi de miere care la inceput sunt opace in borcan si se limpezesc in 2-3 cinci zile si altele (salcamul care se limpezeste (devine clara transparenta) in 2 zile
bidonul dupa ce i-ai luat ,,coaja,, si vezi ca a ramas limpede gata il pui la borcane dar fii atent ..o data pusa la borcanele..incep si se duc borcanelele..si cand faci socoteala la bani...nu stii unde s-au dus borcanelele!!
atentzie borcanul de miere nu se da la client decat plin pana aproape-n buze..deasupra mierii din borcan sa nu fie salba de bule de aer(spuma) si...MIEREA SE DA LA CLIENT (CADOU SAU PE BANI) DUPA CE AI TZINUT-O LA RECE (eventual in frigider) primul test care-l face clientul...rastoarna borcanul sa vada daca e groasa! vezi , borcanul pe afara sa fie perfect curat sa nu fie nici urma lipicios ca stramba din nas clientul vezi cand duci borcanul si nu e cu capac , ci cu celofan si jartea..sa nu se incline borcanul si sa se moscoleasca celofanul de miere la interior ca stramba din nas clientul
clientul pune f mare pretz pe estetica, igiena..aspectul borcanului..apoi pe vascozitate..apoi pe gust...si in primul rand pe pretz ( cu cat o dai mai ieftin cu atat te banuie ca ai facut vreo jmecherie! ca sa-tzi faci vad da pentru inceput niste borcanele cat de mici (nada) cadou...pe la servici
vezi sa nu tabere furnicile pe bidoane, sau sa tzi le gaseasca albinele!!!
vezi sa nu scapi in bidoane mirosuri straine ca imediat se imprastie in toata masa mierii....hai...vorba lui pupemea...la butoaie....la borcane...fratzilor!!!!
Modificat de janese (acum 15 ani)
|
|
pus acum 15 ani |
|