APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Mayyy
Femeie
23 ani
Brasov
cauta Barbat
23 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / HRANIREA ARTIFICIALA / sucul de ceapa  
Autor
Mesaj Pagini: 1
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
sunt icepator in apicultura
va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie daca este indicat sau contraindicat la albine
cum il prepar si ce cantitate pot da pe familie
va multumesc


pus acum 15 ani
   
ALBINEL 1984
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 675
Sucul de ceapa este recomandat de Hristea in Stuparitul nou 25 ml /l sirop cu avantaje cum ar fi combaterea nosemozei si marirea longevitati albinelor ,am observat o predispozitie la furtisag cand aplicam reteta asa ca atentie la acest aspect

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
Cel mai util este sa se faca cu alcool. Nu stiu exact reteta. Eu fac doar dupa ureche. Se poate si cu zahar. Eu deja nu mai dau. Este din natura mult mai bun. Se da toamna tarziu la ultimele hraniri, sau primavara devreme.

pus acum 15 ani
   
artpop
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 91
Am folosit sucul de ceapa,obtinut din ceapa data prin razatoarea mica si apoi stoarsa prin tifon,in iunie 2008,pentru combaterea nosemozei diagnosticata la cateva familii.Suc

de ceapa,25 ml/l sirop,combinat cu protofil,17ml/l sirop.Am dat 500 ml sirop,trei administrari.la trei zile fiecare,seara ,direct in rama de magazin.NU am constatat pericol de furtisag,desi nu prea mai aveam deloc cules in zona.
Acest amestec a avut un efect foarte bun asupra albinelor;pana toamna tarziu nu am mai observat albine tarandu-se ,pe jos,prin stupina,cum era situatia inainte de tratament.


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
multumesc pt sfaturi

pus acum 15 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226
eu resturile de la ceapa data in blender o pun peste rame, iar sucul  il pun in sirop, asa nu se pierde din resturile de lichid care nu se pot stoarce.

furtisag cred ca se declanseaza atunci cand facem astfel de hraniri doar la unele familii, daca insa punem la toate atunci mirosul se uniformizeaza.


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
cum preparati sucul de ceapa?
eu am dat ceapa prin razatoarea mica,apoi am puso in sirop si am dato la albine.


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
va rog mult spunetimi cum faceti sucul de ceapa

pus acum 15 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534
alinus...
dai prin masina de tocat carne atatea cepe cati litri de sirop vrei sa faci(cepele de marimea unui ou ..de gaina) daca vrei doar sucul ,pui tocatura intr-un ciorap curat , ciorapul intre 2 funduri de bucatarie  si intr-un lighenas de plastic apesi fund pe fund pana storci de nu mai iese zeama)

dar ..tocatura care rezulta de la masina de tocat,- cum am zis mai sus nr cepe egal litri de sirop- o pui in galeata de sirop si o amesteci cu siropul
apoi amestecand , pui siropul in PET-uri sa ai grija sa fie in toate sticlele ceapa  omogena
te duci la stupina si dai sirop cate 200-300ml sirop 1:1 cu ceapa . ai grija ca, inainte sa torni, la fiecare familie si de fiacare data sa agiti sticla ca tocatura de ceapa pluteste

300ml sirop , o familie armonioasa , chiar si pe 6-7 rame il trage pana maine.
maine cand te vei uita vei gasi in hranitor doar niste resturi de ceapa sub forma de cojite-le suge albina de nu-ti inchipui
daca faci stimulare zilnic(200ml sirop)nu scoti aceste coji din hranitor, dar daca faci la 2-3 zile data urmatoare ai grija sa tragi afara cu dalta apicola aceste coji ca la unii stupi mai este tendinta de mucegaire a cojilor de ceapa

sucul de ceapa prin vitaminele care-l contine intareste  albina, datorita gustului astringent si dezinfectant stagneaza dezvoltarea bacteriilor in intestinul albinei
(vezi si cand albina culege polen toxic, sucul ii ,,curata,, intestinul) si se zice ca-i mareste viata albinei culegatoare cu zece zile

ca-i mareste durata eu practic nu am prea observat, ca este un ajutor profilactic sunt de acord, dar nu stiu acum  uitandu-ma in urma  sa pot spune ca este absolut necesar

nu te pui sa imputi cutiile cu ceapa,
dai suc de ceapa in sirop de 2 ori nu si o data da ca tusesc si le dau lacrimile la saracele albine!

aceeasi concluzie am tras-o si cu ceaiul in care pui putin pelin sau o lingura tinctura de pelin la litrul de sirop


dar, zicea un stupar care acum nu mai e printre noi, ca 2% deacolo, si cu 7% de dincolo si cu 10% din partea ailalta ,te trezesti cu familii mai bune decat daca n-ai face nimic...deci rau nu poti sa faci coloniei de albine cu treburile astea naturale...

Modificat de janese (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
multumesc mult mi-ai fost de mare ajutor

pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
pina acum preparam ceaiul cu tei sunatoare ,pelin ,izma,puneam o lingura de ceapa data prin masina de tocat marunt in hranitor,apoi umpleam cu sirop,cred ca este bina si as
folosesc hranire de stimulare din 4 in 4 zile cu ce am spus mai sus,cred ca este bine nu le fac rau cu prea multa ceapa


pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394

alinus a scris:

pina acum preparam ceaiul cu tei sunatoare ,pelin ,izma,puneam o lingura de ceapa data prin masina de tocat marunt in hranitor,apoi umpleam cu sirop,cred ca este bina si as
folosesc hranire de stimulare din 4 in 4 zile cu ce am spus mai sus,cred ca este bine nu le fac rau cu prea multa ceapa

De rau nu le faci rau dar vei face toata mierea cu acelasi parfum...... DE CEAPA/




              VALY


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
florin_florin
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
eu razui ceapa o pun intro sticla cu apa o las 2 ore apoi amestec zeama din sticla cu siropul

pus acum 15 ani
   
valy gudas
apicultor

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1394

florin_florin a scris:

eu razui ceapa o pun intro sticla cu apa o las 2 ore apoi amestec zeama din sticla cu siropul

Se poate da cepa razuita in sirop dar nu in perioada de cules(miere marfa) ca stricati bunatate de produs.





                 valy


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
Tel. 0741297349.

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335

florin_florin a scris:

eu razui ceapa o pun intro sticla cu apa o las 2 ore apoi amestec zeama din sticla cu siropul

Ceapa pisata, razuita, taiata felii, cum vreti voi, dar imediat se amesteca bine cu zahar, sa nu se oxideze. Acel suc se va combina cu siropul, si astfel nu va mirosi. La roi mai slabi, inca se mai pot ajuta cu suc de ceapa. de la acestia oricum nu se va recolta, nu sunt in stare sa-si adune nici pentru ei.


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
in zona domnesti arges este o zona cu multi pomi fructiferi si multa papadie ,am oprit stimularea cu sirop inainte de a inflori pomi cu 3 zile nu cred ca va avea mierea gust de ceapa

pus acum 15 ani
   
florin_florin
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 435
D nul Alinus nu stiu daca dumneavostra, sau alt stupar de acolo a plantat puieti de evodia in zona cunoasteti amanunte, ? as fii interesat cum merg.Sunt din Bogati cunoasteti amanunte ?
De la sucul de ceapa, a-ti ajuns la evodia?
Sunt niste reguli pe aici. Daca nu vrei sa deschizi un nou topic, cel putin cauta unul cu evodia.


pus acum 15 ani
   
alinus
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 42
D-nul Florin
nu am auzit in zona pe cineva care sa fi cultivat
evodia


pus acum 15 ani
   
sas angelica
apicultor

Din: ocna-mures, jud. alba
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 252
Ceapa razuita, data prin masina de tocat sau prin blender. De ce nu prin storcatorul de legume-fructe. mi se pare mai simplu.

_______________________________________
carpe diem

pus acum 15 ani
   
Cristian IONITA
apicultor

Din: Bruxelles, Belgia
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 3041
o "stoarce" fiecare cu ce are si-i este la indemana, nu toata lumea poseda toata gama de aparate electrocasnice, si nu intodeauna sunt avantajos de folosit, cand stiu ca am de desfacut, de spalat si apoi de ambalat storcatorul de fructe mai bine pun mana pe razatoare si gata .... pe aia cu un jet de apa de cateva secunde o fac ca noua   

_______________________________________
in capitala europeana

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
Cu masina de tocat nu este indicat deoarece se oxideaza ceapa, si nu este bine. Trebuie doar taiata, si pusa cu zahar tos la inmuiat, de seara pana dimineata, si este suficient. Sucul se strecoara, iar cojile se pun pe o tava. Vor fi linse de catre albine, fara sa se provoace furtisag.

pus acum 15 ani
   
sas angelica
apicultor

Din: ocna-mures, jud. alba
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 252

Cristian IONITA a scris:

o "stoarce" fiecare cu ce are si-i este la indemana, nu toata lumea poseda toata gama de aparate electrocasnice, si nu intodeauna sunt avantajos de folosit, cand stiu ca am de desfacut, de spalat si apoi de ambalat storcatorul de fructe mai bine pun mana pe razatoare si gata .... pe aia cu un jet de apa de cateva secunde o fac ca noua   




imi cer scuze. nu vroiam sa-mi etalez uneltele din bucatarie


_______________________________________
carpe diem

pus acum 15 ani
   
janese
MODERATOR DIN UMBRA

Din: dambovita razvad
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5534

balasbebe a scris:

Cu masina de tocat nu este indicat deoarece se oxideaza ceapa, si nu este bine. Trebuie doar taiata, si pusa cu zahar tos la inmuiat, de seara pana dimineata, si este suficient. Sucul se strecoara, iar cojile se pun pe o tava. Vor fi linse de catre albine, fara sa se provoace furtisag.


ceapa se considera oxidata cand incepe sa -si schimbe culoarea tocatura... dupa ce ai tocat-o prin masina de tocat  si doua ore daca o tzii in castron pana sa o pui in sirop nu are nici pe dracu...de cand ma stiu toc cu masina de tocat..si nu numai eu...facetzi cum credetzi ca e mai bine...dar datu prin masina de tocat inportant este ca nu are efecte negative asupra coloniei de albine!


pus acum 15 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
Treaba cu ceapa o citesc pt. prima oara,super si de retinut(am si masina de tocat carne,si blender,si aparat de stors fructe,electric,manual,site e.t.c,am sa le folosesc pe toate sa vad care da rezultate,'bre')     ceapa normala,rosie,verde,de care domne?     sa mai si glumim

_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 15 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
Apoi dac' stiam ca-s atatea chichibite in apicultura ma apucam de crosetat pantofi    

_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 15 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720
minte de elefant trb'ui sa ti minte toate astea

_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 15 ani
   
unincepator
apicultor

Din: de pe Tarnava mica
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 152
Eu incepator fac asa; in canuta,castron care fac mojdei pentru gratar,mici etc, cu un lemn mai plinut ajustat frumos zdrobesc un amestec de ceapa+usturoi,strecor prin strecuratorul de ceai si mai departe fac proportiile,dar asta numai primavara laesirea din iarna,repet de citeva ori.Uitam sa spun ca diluiez cu un ceai obtinut din amestec de;menta,sunatoare,urzica,musetel,menta,pelin etc.

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335

janese a scris:


balasbebe a scris:

Cu masina de tocat nu este indicat deoarece se oxideaza ceapa, si nu este bine. Trebuie doar taiata, si pusa cu zahar tos la inmuiat, de seara pana dimineata, si este suficient. Sucul se strecoara, iar cojile se pun pe o tava. Vor fi linse de catre albine, fara sa se provoace furtisag.


ceapa se considera oxidata cand incepe sa -si schimbe culoarea tocatura... dupa ce ai tocat-o prin masina de tocat  si doua ore daca o tzii in castron pana sa o pui in sirop nu are nici pe dracu...de cand ma stiu toc cu masina de tocat..si nu numai eu...facetzi cum credetzi ca e mai bine...dar datu prin masina de tocat inportant este ca nu are efecte negative asupra coloniei de albine!

Oricum eu mai bine tai ceapa, o pun la inmuiat cu zahar, iar ce ramane, tot la albine ajunge.
Cel mai bine se extrage cu alcool, dar este prea scump. Ar putea avea un dublu efect.


pus acum 15 ani
   
pngflorin
apicultor

Din: Odobesti, VN , 19.01.1977.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 3226

fotoklipa a scris:

am si masina de tocat carne,si blender,si aparat de stors fructe,electric,manual,site e.t.c,:


ba, da ce avut esti, ma........  


_______________________________________
Miere dulce si vanat in catare !


pus acum 15 ani
   
fotoklipa
apicultor

Din: Bucuresti-giurgiu
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 720

pngflorin a scris:


fotoklipa a scris:

am si masina de tocat carne,si blender,si aparat de stors fructe,electric,manual,site e.t.c,:


ba, da ce avut esti, ma........  

am ma ca mi-a lasat nevasta-mea,ea oricum nu se pricepea sa lucreze cu ele      

Modificat de fotoklipa (acum 15 ani)


_______________________________________
Omul, de-ar fi constant, ar fi perfect. ( William Shakespeare )

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la