APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angela31
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / stuparitul pastoral cu pavilion apicol  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Aurel
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2
bine v-am gasit! sunt nou pe acest forum si m-ar interesa daca in U.E. fiind, stuparitul pastoral nu va mai fi permis cu pavilion apicol, ci numai cu stupii jos, acestia fiind numai in sistem M.E. (adik verticali), iar daca este permis, pavilioanele ce conditii are trebui sa indeplineasca in privinta dotarilor lor si a modelului de stupi folosit pe acestea! astept raspunsurile voastre ... va multumesc!

stuparitul pastoral pavilion apicol bine v-am gasit! sunt nou acest forum m-ar interesa daca u.e.

3.3KB


pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
va salut.
-in u.e. nu se practica stuparitul pavilionar.
-multi stupari de dincolo imi cer poze si explicatii cu referire la stuparitul pavilionar romanesc (unii chiar nu au auzit,nu stiau ca exista asa ceva).
-u.e. nu interzice acest mod de stuparit.......dar chit ca imi sar in cap multi stupari de pe forum ti-o spun pe direct:
-stuparitul pavilionar are multe dezavantaje sau sa fiu mai explicit dezavantajele primeaza.(am si eu am pavilio si o spun din experienta);iar pe aici prin zona mea,stuparii mari au inceput sa aduca modificari la pavilioane.
-adica le concep deschise si numai pe un rand de stupi asezati pe platforma,iar restul stupilor ii dau jos.....si lucreaza numai pe dadant,cu diferite tipuri de magayie.
-iar referitor la conditiile de dotare pot sa va spun ca trebuie respectate in primul rand dotarile tehnice(inaltime,sistem franare,iluminare,etc).
-iar referitor la tipul de stup folosit,va sfatuiesc sa folositi verticalul,montat pe sistem de sina,pt. a se lucra pe deasupra la el.
va salut si succes.


pus acum 17 ani
   
pirelco
apicultor

Din: BRAILA
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 254
Draga D-le Aurel.
Ba da si in UE se foloseste pastoralul cu vagonul de catre micii apicultori nu asta este problema , problema este cu totul alta - acolo ca si la noi se foloseste pe scara larga stupii tip Dadant cu multe magazii iar lucrul la acesti stupi este cu mult mai greu in vagon de cat in canp liber .Asa ca mai bine ii dati jos ... si o sa vedeti ca alta-i viata.
Marile exploatatii apicole din Italia si Franta nu prea au treaba cu pastoralul iar atunci cand il fac cu 100 - 200 de familii le transporta cu TIRUL.
  Acesta este viitorul in apicultura
PIRELCO Braila


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la