APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loca23 Profile
Femeie
23 ani
Cluj
cauta Barbat
23 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Petitie on-line catre Parchetul General  
Autor
Mesaj Pagini: 1
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Pentru a misca lucrurile mai bine am scris o petitie on-line pe care va rog sa o semnati pentru ca autoritatile competente sa se sesizeze in acest caz.

 

     Va multumesc anticipat !  Ati participat activ la salvarea ACA


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Mina lunga mai are Platon asta! Se vede de foarte departe cea facut si mai are sustinatori? Nu-i nimic asa se aleg apele, raspunderea le apartine.

Sustinatori vor declara, ca nu au stiut, ca nu e treaba lor, cine pe cine judeca...hotul pe procuror? Dar daca-i apara si aici intreb cit au incasat pe contractul de asociere si cit pe contractul de schimb...sustinatorii, ca de Platon, Malaiu si Zorici se stie.


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Folosirea si administrarea spatiilor ACA , se face actualmente in cea mai mare parte impotriva prevederilor statutului cu dispret total fata de conducerea filialelor judetene si fata de apicultorii membri cotizanti ai asociatiei.
    Prevederile  statutului la art.38 al.4 sunt clare :

      -patrimoniu ACA este transmis in FOLOSINTA  si ADMINISTRARE unitatilor din structura Asociatiei. Subliniem "DIN STRUCTURA ASOCIATIEI"  statutul nu prevede pe nimeni altcineva din afara asociatiei sa poate folosi aceste spatii.
     -Circa 70% din spatiile patrimoniului ACA existente la filialele judetene sunt in folosirea unor persoane din afara asociatiei fiind instrainate prin inchiriere  DE CONDUCEREA CENTRALA Unitatile nominalizate de statut au fost inlaturate brutal de la administrarea acestor spatii.


     De ce presedintele ACA sprijinit de un grup din Comitetul Executiv a facilitat desfasurarea unor activitati straine de asociatie in spatiile din patrimoniu acesteia ?  De ce s-au eliminat administratorii prevazuti de statut impunindu-se centralizarea excesiva  in incheierea contractelor de inchiriere , negocierea chiriilor si semnarea acestora facandu-se de presedinte si directorii economici din centrala ?

    NEVOIA DE BANI ? CATEGORIC DA !

      URMAREA FAPTULUI CA VALOAREA CHIRIILOR ESTE CU MULT MAI MICA DECAT CEA PRACTICATA IN ZONA  POATE JUSTIFICA  NEVOIA DE BANI RULATI PE CAI DUBIOASE SPRE BUZUNARELE UNOR PERSOANE.

     Aspectul cel mai grav insa il constituie faptul ca instrainarea  spatiilor a dus la slabirea si in unele cazuri disparitia activitatii asociativ-profesionale la filialele judetene. Apicultorii membri ACA nu au unde se intalni pentru a discuta problemele ce ii framanta , pentru a comunica grautatile pe care le intampina , pentru a analiza nevoile pe care le au  , pentru a face schimb de informatii  si cunostinte , pentru a inchega CEEA CE TREBUIE SA FIE VIATA DE ASOCIATIE ,  ceea ce constituie insasi  EXISTENTA  asociatiei.
    Nimic nu s-a facut pentru apropierea apicultorilor langa asociatie , in schimb domnul presedinte a facut totul pentru indepartarea apicultorilor din asociatie.
   Daca s-a urmarit DISTRUGEREA ASOCIATIEI in mare parte s-a atins acest scop marsav.
   Pentru aceste fapte grave , PRESEDINTELE ACA NU MAI ARE CE CAUTA IN FRUNTEA ASOCIATIEI .  Nu insa fara a da socoteala de banii cuveniti pentru chirii dar care au luat alte cai.
   DACA SE VREA CA ASOCIATIA SA MAI EXISTE TREBUIE CA MEMBRI CONSILIULUI SA IMPUNA CA TOATE SPATIILE DIN PATRIMONIU SA REVINA LA FILIALELE JUDETENE.
  NICI O PERSOANA CHIAR DACA ARE FUNCTIA DE PRESEDINTE NU ESTE PROPIETAR SAU PATRON CA SA POATA DISPUNE DUPA PLACUL PERSONAL DE PATRIMONIUL ASOCIATIEI.

                                              va urma.

Modificat de dragos2006 (Astazi 06:28:16)


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Acest lucru a devenit posibil pentru ca in statutul ACA nu se precizeaza cine ara dreptul de propietate asupra bunurilor din patrimoniu.

    PATRIMONIUL ACA A FOST FAURIT DE ASOCIETIE IN ANSAMBLUL EI RESPECTIV DE INTREAGA SA STRUCTURA TERITORIALA SI CENTRALA  nu de un singur om sau grup  de oameni de la 'centru".
    Urmare a gandirii si indemnului prof. V. Harnaj , inimosii stupari din filialele judetene  - multi cu functii de raspundere- s-au angajat cu daruire pentru construirea unor sedii spre folosinta apicultorilor , pentru ai ADUNA LANGA ASOCIATIE.
     Acesti oameni au facut toate demersurile pentru includerea obiectivelor respective in planurile de stat  pentru investitii ale judetelor respective , stabilirea cu organele locale a amplasamentelor , definitivarea proiectelor de executie cu proiectantii , urmarirea lucrarilor executate de constructor, etc..
    Ceea ce este mai important este faptul ca prin organizarea activitatilor comerciale de achizitie a mierii si aprovizionarea apicultorilor cu utilaje , biostimulatori si materiale apicole , au asigurat resurse banesti pentru restituirea creditelor folosite pentru realizarea constructiilor.
       nimeni nu a dat bani din propiul buzunar , totul s-a facut prin munca colectiva.

     In consecinta in statutul ACA trebuie sa prevada :

         PATRIMONIUL APARTINE CELOR CARE  L-AU FAURIT , RESPECTIV  INTREGII STRUCTURI TERITORIALE SI CENTRALE ALE ASOCIATIEI EXISTENTE IN PERIOADA CREERII PATRIMONIULUI.                                                                                    Pentru bunurile mobile si imobile realizate cu fonduri propii sau primite ca donatie  , dreptul de propietate il are exclusiv filiala in cauza .

      Pentru cei care vor spumega urland in incercarea de a induce in eroare membrii asociatiei ca se vrea acapararea patrimoniului de catre nu stiu cine dar in acelasi timp insisi ei vand acest patrimoniu , cat si pentru cei care mai gandesc ca ar putea  lua cota parte din aceasta, precizam : PRIVIND PROPIETATEA EXISTA SITUATIA LEGALA DE INDIVIZIUNE  , respectiv dreptul de propietate a mai multor organizatii ( in cazul de fata filialele ACA )  asupra unor bunuri  CARE CONSTITUIE O TOTALITATE NEDIVIZATA.
   Acest  drept de propietate trebuie inscris in statut ca o conditie de baza a existentei si organizarii Asociatiei.
   Pentru a pastra unitatea acestei propietati comune statutul ACA trebuie sa prevada in continuare :
      PATRIMONIUL ASOCIATIEI ESTE UNITAR (alcatuiese un intreg) SI INDIVIZIBIL (nu poate fi divizat).
   
    Deasemenea incalcarile grave ale statutului au fost posibile pentru ca acesta nu precizeaza   CINE ARE IN PASTRARE PATRIMONIUL .

     A avea in pastrare un obiectiv material inseamna  a-l tine in stare buna , al pazi cu grija , a nu lasa sa dispara acel bun. Cine le poate pastra mai bine  decat acele  unitati din structura asociatiei  care sunt cel mai aproape  de obiectivele respective , atat din punct de vedere teritorial ca utilizatori dar in special ca fauritori a obiectivelor in cauza.
      In acest scop statutul trebuie sa prevada :

    a) PATRIMONIUL ACA SE AFLA IN PASTRAREA SI ADMINISTRAREA  UNITATILOR DIN STRUCTURA ASOCIATIEI CARE AU PARTICIPAT LA FAURIREA ACESTUI PATRIMONIU.
    b) RASPUNDERA IN ANGAJAREA PETRIMONIULUI REVINE UNITATILOR DIN STRUCTURA  ACA CARE AU IN PASTRARE SI ADMINISTRARE  BUNURILE DIN PATRIMONIU .
    c) FOLOSIREA SPATIILOR  SE FACE IN MOD GRATUIT DUPA NEVOI DE TOATE UNITATILE DIN STRUCTURA ACA.


   Pentru a exista in Asociatie este nevoie de REFORMA.
                 Conditiile unei reforme adevarate o constituie DESCENTRALIZAREA  RASPUNDERII PRIVIND PATRIMONIUL , LICHIDAREA ULTRACENTRALIZARII PUTERII SI DECIZIEI.




            APICULTORI TREZITI-VA CAT MAI ESTE TIMP !!!!   CLADIREA "FAGURE "IN SUPRAFATA DE 2779 M.P.  NU MAI EXISTA , TERENUL DE 18911 MP. DIN BANEASA NU MAI EXISTA !!!  A MAI RAMAS DOAR UZURPATORUL !!!!

Modificat de dragos2006 (Astazi 07:55:59)


pus acum 15 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 736
APICULTORI UNITI-VA! PENTRU a se misca lucrurile in mai bine.
SCRIU PENTRU SOTUL MEU CARE ESTE TRUP SI SUFLET DEDICAT ALBINARITULUI.

Modificat de valter (acum 15 ani)


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866

valter a scris:

APICULTORI UNITI-VA! PENTRU a se misca lucrurile in mai bine.
SCRIU PENTRU SOTUL MEU CARE ESTE TRUP SI SUFLET DEDICAT ALBINARITULUI



   Buna seara. Ceva nu-i clar in mesajul de mai sus. Pentru a ma lumina cat de cat intreb: Santeti sotia domnului Valter ? Ca doar in gluma fie spus nu cred ca dl Valter mai are si un sot
   Mereu acelasi respect   Alecs


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 736
E buna tare gluma.
La interventia mea sotia a incercat sa semneze petitia online.
Drept urmare a rezultat ce ati citit.
Cum violenta in familie e interzisa i-am aratat degetul aratator.
Atunci cand ma voi recasatori am sa ma gandesc si la supozitia lui ALECS.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Dl. Valter va rog sa ma scuzati de gluma proasta. Buna dispozitie in relatiile cu oamenii si glumita fac parte din felul meu de a fi. Incerc de zeci de ani sa ma schimb dar nu reusesc. Sper din tot sufletul ca nu v-ati suparat. Cat priveste recasatoria dvs. nu v-o doresc. Dimpotriva va urez sa fiti sanatosi si sa continuati sa convetuiti cu actuala dvs. sotie pana la adanci batraneti, asa cum probabil i-ati promis candva.
   Cu respect     Alecs


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
softgroups
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 116
Vezi ca ceea ce faci tu , sa nu se numeasca calomnie, si sa te dea ei pe tine in judecata...

nu zic ca tu sau ei au dreptate...dar nu e frumos sa aduci acuze directe

"Din cauza imensului patrimoniu pe care il are in propietate aceasta asociatie de aproximativ 10 ani a intrat pe mana unui grup de interese care vor sa vanda intreg patrimoniul in scop de imbogatire personal, detalii pe ."

e neprofesinost si calomnios


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la