APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sabina
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 60 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PLANURI....PLANURI....PLANURI..... / sa tinem la pret  
Autor
Mesaj Pagini: 1
fcvaslui
apicultor

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 787
Astăzi am vorbit cu un apicultor care-şi desface produsele pe piaţă.Neavând posibilitatea de a recolta polen,este aprovizionat periodic de către cineva care face cu maşina personală drumurile Moldovei.
    Dacă mierea sa proprie o vinde la preţ dublu,polenul primit este vândut la preţ triplu.Sigur o să mă intrebaţi de ce nu practic şi eu astfel de negoţ.Nu am timp de pierdut cu statul in piaţă şi înafară de apicultură mai am o pasiune la care nu aş renunţa chiar dacă aş lua înzecit.
    Ideea este că preţul polenului dragi ardeleni, a cam rămas în urmă.Mai daţi-le o gură de oxigen şi celor care nu extrag in exclusivitate polen.Cum?Cred că e lesne de înţeles.


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''

pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5335
Cum vrei mai mult decat atat. Pretul polenului a ajuns sa fie mai ieftin decat mierea Eu din acest an ma gandesc sa ma apuc sa fac roi, sa-i vand, ca as castiga mai mult decat din polen. Daca polenul nu se exporta, pe piata este bataie de joc. Pretul pe piata, ajunge de 4-6 ori mai scump.
Doar daca cei care au nevoie de polen ar comanda direct de la producator, ar avea de castigat.

La un kilogram de polen, chiar daca ar plati transport la o firma de curierat, tot ar iesi mai bine la pret atat producatorul, cat si consumatorul.
La posta pentru un kil de polen se platesc taxe de 7-8 lei.  Pentru curier rapid este ceva mai scump, cam 15 lei. Si asa ar fi mai ieftin. Daca un stupar vrea pentru stupii lui in aceasta perioada sa-i stimuleze cu polen, tot mai iefin ar iesi.
Daca salajenii nu fac concesii cine ar face?


pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
La dvs acolo domnule  Balas e o lupta cu morile de vant...degeaba tineti dvs la pret daca aveti 5 vecini ca dvs care produc polen si care nu tin la pret. Totusi am inteles ca localitatea e mica acolo si eu daca as fi in acea zona chiar daca ar veni la mine samsarul sa-mi ofere un pret de nimic nu i-as vinde decat in conditiile mele si la pretul meu, daca nu...sa se duca sa ia de la vecinul nu m-ar deranja. Pt unul care vrea sa tina la pret la dvs acolo sanse sa vanda pe piata din zona nu prea sunt din cauza celorlalti care vand mult prea ieftin insa puteti sa vindeti bine in alte zone in tara.
Eu as incerca o combinatie cu 1-2-3 persoane intr-un oras mare sau in mai multe orase mari care sa faca efectiv distributie...ar merge treaba altfel si vecinul dvs daca ar vedea ca dvs ati scos de trei ori mai multi bani pe polenul dvs, ar sta pe ganduri.
Probabil ca foarte curand o sa ma izbesc si eu de problema desfacerii ca si dvs, dar daca vad ca nu merge loco, fac 2-3 relatii in orase mari si vand..ii iese si la intermediar si imi iese si mie. Cand zic intermediar sau distribuitor nu ma refer la samsarii care va calca dvs pragul si va iau in ras cu banii pe care vii ofera ci la oameni de bun simt si de incredere, eventual cunostinte prieteni rude care pur si simplu sa fie mana voastra lunga pana la client.
  Daca-i dai marfa in cantitati mici(ca sa nu iei teapa) la 30lei kg sau la 35lei , isi poate pune si el(distribuitorul)5-10 lei si vinzi sub pretul pietei(60lei/kg) intr-un oras mare...credeti-ma rupeti normele, vindeti tot, ramaneti pe zero, faceti cel putin de 3 ori mai multi bani, nu va mai vine sa va lasati de polen.
Trebuie abordata de maniera asta problema si in orice caz, trebuie taiata craca de sub picioare samsarilor, cu cat o sa fie mai putini producatori de polen care sa vanda engros pe nimic cu atat marfa pt samsari o sa fie mai putina, o sa fie stransi cu usa o sa creasca pretul oferit apicultorului si de aici ...nu avem decat de castigat.
Eu asa vad lucrurile.
Domnule Balas, sa inteleg ca astia de la posta sau de la serviciile de curierat iau taxe mai mari pt polen sau asa e la toate bunurile ???
Daca practica taxe mari pt polen, nu trebuie declarat ca-i polen, sau...renuntam la serviciile lor.
La mine in zona, chiar daca m-a intrebat la posta ce am in colet, nu l-a desfacut niciodata. Poti zice ca ai bunuri personale.


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la