APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / Calitatile si proprietatile mierii  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Calitatile si proprietatile mierii

Mierea contine apa, glucide fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza, proteine aminoacizi, substante minerale (calciu, cupru, magneziu, siliciu, fosfor, mangan etc), vitamine (B1, B2, B6, B5, K, C), graunte de polen, substante antibiotice etc. Mierea este un aliment usor asimilabil, satisface rapid nevoia de energie a organismului, nu este iritanta pentru sistemul digestiv, este foarte bine tolarata de rinichi, reface repede organismul dupa efort, calmeaza sistemul nervos, are proprietati antiseptice, cicatrizante si antibiotice, are proprietati conservante se pot conserva in miere fructe, legume dar si peste, carne, oua.
Cea mai bogata in virtuti vindecatoare este mierea poliflora. Fiecare tip de miere este insa indicat, cu precadere, pentru tratarea anumitor afectiuni:
-    Mierea de salcim – astenie, nevroze.
-    Mierea de tei – bronsite, raceli, insomnii, nevroze.
-    Mierea de menta – afectiuni gastrointestinale, indigestii, balonari.
-    Mierea de levantica – astm bronsic, emfizem pulmonar.
-    Mierea de rozmarin – boli respiratorii.
-    Mierea de cimbrisor – debilitate, boli pulmonare, astm.
-    Mierea de castan – boli cardiovasculare, afectiuni ale vaselor de singe.
Culoarea mierii variaza in functie de compozitie si de florile din care s-a recoltat polenul si nectarul. Astfel, ea trece de la galben pal la auriu spre roscat si chiar maroniu, in cazul mierii de mana si de conifere.
Este foarte important sa cumparati miere din sursa sigura, recoltata din zone nepoluate.
Mierea se poate falsifica foarte usor.
Mierea falsificata nu se zahariseste, spre deosebire de mierea naturala care, dupa un timp, sufera procesul de zaharisire.
Mierea falsificata nu are miros si gust aromat si este fluida. Consumul de miere este contraindicat celor care au alergie la polen, precum si celor care au anumite afectiuni pancreatice. In alimentatia sugarilor nu se recomanda a se folosi decit sub supraveghere medicala.


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la