APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12 pe Simpatie
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / 1-Mierea de mană,denumită şi miere de origine animală.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
1-Mierea de mană,denumită şi miere de origine animală

Mierea de mană,denumită şi miere de origine animală,este foarte căutată, īntrucāt conţine īntr-o cantitate mult mai mare săruri uşor asimilabile de 15-20 de ori mai bogată īn săruri minerale decāt mierea de albine florală. Este foarte căutată īn interes terapeutic, mai cu seama in afectiunile de anemie severa īnsă foarte puţini apicultori au bucuria să producă o astfel de miere de albine de origine animală,acest lucru se īntāmpla chiar şi la perioade foarte mari,de pană la10-15 ani. Este foarte interesant īnsă procedeul de obţinere a acestui tip de miere.
          2-Cum se optine mierea de manaa?

Mierea de mană este obţinută īn special de apicultorii care-şi duc albinele īn pastorală la munte,acolo unde bradul, molidul sau stejarul secretă o anumită substanţă dulce. Substanţa secretată de copaci, fiind foarte dulce, este pe placul unor furnici,insecte care se hrănesc şi elimină zaharurile de care nu mai au nevoie, astfel că albinele colecteaza resturile eliminate de aceste insecte īn final obţināndu-se o miere de culoare maronie. Ea mai este optinuta si in anumiti an foarte secetosi cand albina este obligata sa apeleze la astfel de trucuri.
          3-Ce contine mierea de mana? 

Pe lāngă săruri minerale mierea de mană este bogată īn calciu si magneziu .Mierea de mană numita şi miere de origine animală,este foarte căutată īntrucāt conţine īntr-o cantitate mult mai mare săruri uşor asimilabile de 15-20 de ori mai bogată īn săruri minerale decāt mierea de albine florală.
           4-Este buna mierea de mana pentru albine?

Dacă pentru organismul uman mierea de mană este recomandată nu acelaşi lucru se poate spune şi despre preferinţa albinelor. Mierea de mană nu este recomandată pentru iernare,familiei de albine deoarece provoacă intoxicaţii grave albinelor. Mierea de mană, datorită conţinutului bogat īn săruri şi redus īn glucoză, se menţine chiar şi ani de zile īn stare lichidă.

Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la