APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
simona2000 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Incompetenta si reaua credinta  
Autor
Mesaj Pagini: 1
manea stefan
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 4
INCOMPETENTA SI REAUA CREDINTA

Ec. Stefan Manea
 
Ca raspuns la materialul publicat de mine cu titlul “ Apicultura romaneasca de dupa Harnaj – sau de la geniu la incompetenta”, domnul Petru Moraru, in articolul din 09.02.2009 incearca sa dea pe seama altora incompetenta sa manageriala.
In cele ce urmeaza voi raspunde punctual incercarilor disperate ale domniei sale de manipulare a opiniei publice din lumea apiculturii.
-    Nu am pretentia ca sunt un “mare analist al apiculturii romanesti” dar, de cativa ani am abordat in scris o buna parte din paleta de probleme ce framanta apicultura romaneasca, articole care insumate constituie un raspuns la ceea ce il framanta pe apicultorul roman. Prin aparitia articolelor mele, eu, cel putin, nu pot fi acuzat de fals si uz de fals.
-    Eu nu abordez obtinerea titlurilor de proprietate ci instrainarea fara noima a unor proprietati.
-    Din pozitia mea nu am putut lupta cu felul arogant si modul de tratare a problemelor adoptat de unii conducatori ai ACA de atunci. Nu am putut impune un punct de vedere la fel cum nu au putut sa impuna atatia oameni de bine care au criticat unele actiuni nu tocmai ortodoxe.
-    Stiu ce inseamna un flux de fabricatie dupa normele GMP. In niciun caz nu inseamna ca trebuie si atatea linii de fabricatie cate produse fabrici, asa cum gresit sugereaza dnul Moraru. Pacat ca nu pricepe ca aceasta conceptie a domniei sale duce la faliment.
-    In acea perioada si in conditiile de atunci, Institutul, ca unitate a ACA a fost permanent pe primul loc in ceea ce priveste rezultatele economice. Ori daca ar fi adevarata afirmatia ca “ din aprilie si pana in septembrie” conducerea de atunci statea cu saptamanile in pastoral cu stupii proprii, potrivit rezultatelor economice, inseamna ca am stiut sa organizam bine activitatea ICDA. In realitate, ca sa putem face si apicultura, concediul legal de odihna il luam esalonat si il dedicam exclusiv practicarii albinaritului.
-    Eu nu ma bucur ca, dupa numirea dlui Moraru la conducerea ICDA, timp de un an de zile am incercat – dar in zadar – sa-i dau jos “ochelarii de cal” pe care-i purta si din pacate ii poarta si in prezent.
-    Si mie imi pare rau ca in cei cca. 20 de ani cat a fost la Maldaresti nu am putut sa evaluez corect caracterul si capacitatea manageriala a dlui Moraru, cu toate ca am fost atentionat in acest sens.
-    Oricat ar incerca dl Moraru sa se disculpe, pentru toti oamenii din ACA si in special din Institut, care cunosc problema, este foarte clar ca Maldarestiul a fost pierdut pe mana domniei sale. Atentionarea pe care am invocat-o intr-un material anterior a avut loc, dar nu a fost luata in considerare. Pentru edificarea pe aceasta problema si chiar si pe altele, propun a fi chemat la o sedinta de Comitet Director ACA si voi veni cu argumente. Daca nu voi fi chemat pentru stabilirea  adevarului, pun din nou legitima si obsedanta intrebare: Cui ii este frica de adevar?
-    In boxa acuzatilor, asa cum ar dori dnul Moraru sa ne vada pe unii, nu cred ca vom ajunge. Eu personal, pana la cei 68 de ani nu am fost niciodata, pana in prezent, intr-o sala de tribunal, nici macar ca martor. Din pacate insa, admit acuzatia pertinenta a multor colegi din Institut si teritoriu, ca am participat si poate sunt principalul vinovat ca “ ai adus pe...asta” la conducerea Institutului cu referire la dl Moraru. Epitetele pe care eu le aud puse in locul punctelor la adresa dlui Moraru sunt diverse si-mi este jena sa le reproduc.
-    Referitor la cercetatorii din Institut pe care dl Moraru ii sfideaza, proferand jigniri si erijandu-se chiar el in “eminenta cenusie” care a facut ordine in viata si activitatea lor, trebuie sa  spun ca daca acestia nu ar fi fost uniti si n-ar fi avut curajul sa-l actioneze in judecata pentru inselaciune, fals si uz de fals, si in plus sa ia atitudine la orice ilegalitate, asumandu-si riscurile actiunilor nesabuite ale lui Moraru probabil ca la ora actuala nu mai exista in ICDA cercetare stiintifica, asa cum s-a si exprimat in anumite ipostaze ca desfiinteaza cercetarea, iar mare parte din patrimoniu ICDA si ACA nu ar mai fi existat asa cum s-a intamplat si cu statia Maldaresti si urmau statiile Tulcea si Iasi.
-    In institut nu este un “scandal” asa cum lasa sa se inteleaga dl Moraru ci o lupta pentru salvarea institutiei, a obiectului de activitate pentru care a fost creat acesta, a patrimoniului acesteia si de ce nu a locurilor de munca a angajatilor care de fapt au creat aceasta institutie, au dezvoltat-o si au afirmat-o pe plan national si international. Sigur ca dl Moraru nu prea are cu ce sa se laude la acest capitol si de aceea nici nu apreciaza munca acestora, indiferent de program.
-    Referitor la statia zonala Bididia – Tulcea, inca din prima zi dl Moraru a manifestat o atitudine de razbunare si nu de coordonare, asa cum ii sta bine unui conducator. La fel s-a intamplat si cu statia zonala Poieni – Iasi, iar intentia de desfiintare a fost exprimata atat de dl Moraru cat si de persoane din “staful”de conducere din subordinea domniei sale.
-    Criza de Protofil din primavara 2008. La acest capitol, dupa afirmatiile facute se vede clar ca dl Moraru are o memorie scurta, din moment ce nu-si mai aminteste de criza de Protofil din primavara 2008. Pentru a demonta incercarea de manipulare pe care o face dl Moraru referitor la produsul Protofil, va supun atentiei urmatoarele considerente absolut adevarate si verificabile si anume: Inainte de 1990, extractele de plante necesare la fabricarea protofilului erau facute de trustul Plafar, prin unitatea din bdul Timisoara din Bucuresti. La ICDA se facea doar amestecul si ambalarea. Dupa 1990, profitand de liberalizarea preturilor, trustul Plafar, a majorat atat de mult pretul extractelor hidroalcoolice pentru productia de Protofil incat am fost nevoiti sa renuntam la produs. In anul 1993, intamplator, in birou la directorul de atunci al fabricii de medicamente Biofarm, l-am cunoscut pe dnul Stefan Manea – patronul si directorul general al firmei Hofigal. De la inceput doresc sa precizez ca intre mine si dl Stefan Manea – Hofigal este doar o potrivire de nume si prenume si faptul ca amandoi suntem olteni – fara niciun fel de grad de rudenie. Avand in vedere profilul firmei Hofigal care deriva din insusi numele firmei – Homeopatie, Fitoterapie, Galenice – in anul 1994 sau 1995 conducerea institutului impreuna cu laboratorul de Patologie Apicola din ICDA (sef laborator regretatul dr. Mircea Marin), am hotarat sa incredintam firmei Hofigal producerea si distribuirea produsului PROTOFIL. Aceasta, in situatia in care, conditiile de atunci nu permiteau fabricarea produsului in ICDA.
-    De fapt criza reala de protofil din primavara lui 2008 s-a datorat faptului ca in loc sa se fabrice protofilul necesar si cautat pentru sanatatea albinelor, dl Moraru fabrica niste turte cu miere si polen, care sustinea ca sunt inventate si brevetate de dansul. Aceste turte (Stimapi si Provit) sunt de fapt niste formule amatoriste la care dl Moraru foloseste miere si polen de colectura si prin care nu se face decat imprastierea bolilor deoarece aceste ingrediente nu pot fi sterilizate asa cum se face la ceara pentru faguri, care dupa cum se stie si dupa lege se sterilizeaza la temperaturi inalte (120 grade C) tocmai pentru a omori sporii bolilor infectocontagioase.
-    Pentru a demonta acuzatiile mincinoase si calomnioase ale dlui Moraru la adresa mea si a dlui Stefan Manea – Hofigal, va supun atentiei urmatoarele:
Eu, economist Stefan Manea am fost salariat la ICDA timp de 28 de ani, din care, ultimii cca. 15 ani pe post de director productie-comercial. Sunt convins ca cei care m-au cunoscut dealungul acestor ani, nu cred in acuzatiile aduse de dl Moraru.
Dl Stefan Manea – Hofigal, de profesie inginer chimist, doctor in stiinte, avand la activ un palmares de peste 100 de inventii brevetate in tara si strainatate. Deci, este de la sine inteles ca omul acesta este in primul rand un remarcabil om de stiinta, inconjurat in prezent de multi alti oameni de stiinta cu pregatire si activitate in domeniu. Dnul Stefan Manea a infiintat firma in 1991, ajungand sa fabrice pana in prezent peste 400 de produse cu distributie in tara si strainatate si cu o cifra de afaceri in domeniu de-a dreptul impresionanta. Deci, pe langa activitatea stiintifica, dupa cat a realizat, s-a dovedit a fi si un excelent manager. Are carti si articole publicate in domeniul produselor naturiste. Are frecvente aparitii la radio si posturi tv.
Ori, numai un om ca dl Moraru, din micimea comportamentului sau si putinatatea competentei sale manageriale poate gandi ca un om ca dl Stefan Manea – Hofigal se poate preta la “gainariile” pe care le insinueaza acest nefericit Petru Moraru. In orice caz, asa cum l-am avertizat in scris si pe dl Presedinte Eugen Zorici, ruperea legaturilor cu firma Hofigal din motivele inchipuite de o minte bolnava ca a dlui Moraru, nu sunt in avantajul Institutului.
-    Incepand din anul 2004, s-au creat conditiile si am inceput sa aducem productia de Protofil la Institut. Din acel moment, productia de Protofil fabricata de Institut a crescut treptat ajungand in 2007 la peste 99 % din produsul fabricat si vandut sa apartina ICDA – rezultat la care dl Moraru nu a avut nici cea mai mica contributie. Contributia domniei sale la acest capitol s-a vazut in primavara 2008.
-    Inainte de a fi economist, am fost si sunt apicultor. Inca inainte de 1990, unii conducatori de atunci ai ACA, prin preturile impuse, practic au omorat productia de polen din Romania. Atat la polen, cat si la propolis si laptisor de matca, dupa 1990 am negociat cu producatorii, functie de necesar si oferte, preturi menite sa stimuleze productia autohtona. Fiecare negociere o discutam cu ceilalti factori de decizie din ICDA. O negociere de pret in detrimenul producatorilor apicoli, asa cum sugereaza dl Moraru au practicat si cei ce erau in fruntea ACA dupa 1990 si iata rezultatele. Dupa afirmatiile pe care le face dl Moraru, e clar ca a ramas cu gandirea dinainte de 1990. Ar fi bine ca afirmatiile calomnioase sa le si poata argumenta. Inca odata imi exprim disponibilitatea de a fi chemat in fata Consiliului Director al ACA pentru a-mi da posibilitatea se demonstrez adevarul afirmatiilor mele.
-    Hartia filtru aer biologic pentru Varachet. Ca sa fiu scurt, la acest capitol pot spune ca, urmare a privatizarii fabricii producatoare, dupa 1990 conditiile tehnice de fabricatie au fost mult degradate, dar cu dialog si participare problema s-a rezolvat. Pentru adevar si amanunte poate fi contactat dl prof. Sava, directorul Apicola Bacau, care a avut amabilitatea (si pentru aceasta ii multumesc inca o data) sa participe activ la fiecare intalnire cu reprezentantii fabricii producatoare.
-    Sincer, regret faptul ca ma vad nevoit sa aduc la suprafata niste fapte care nu sunt in concordanta cu ceea ce, in general inseamna principiile de baza pentru care a fost infiintata ACA. Reafirm si cu aceasta ocazie necesitatea ca, in cadrul ACA sa existe propria “politie economica”.


pus acum 15 ani
   
manea stefan
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 4
Cu permisiunea Doamnei Cotet Iulia, fost contabil sef al ICDApicultura, va aduc la cunostinta o adresa a domniei sale catre dl Moraru Petru si catre presedintele ACA -dl Zorici Eugen, depusa in iunie 2008, adresa care confirma o serie de aspecte sesizate de mine, drept pentru care-i multumesc.

Nr inregistrare ACA: 495/23.06.08

Nr inregistrare ICDA 419/23.06.2008

Domnule Moraru,

          M-a surprins adresa pe care mi-ati trimis-o, in special forma de adresare si tonul imperativ cu care ma somati sa ma prezint la sediul institutului pentru a da “lamuriri clare din punct de vedere al platilor salariale efectuate la proiectele 28 si 87 pentru perioada 01.01.2007-31.12.2007”.
          Cand spun ca m-a surprins adresa pe care mi-ati trimis-o ma refer si la solutia pe care ati gasit-o de a-mi face adresa scrisa si expediata prin posta cand de fapt dumneavoastra cunosteati foarte bine cele doua numere de telefon personale ale mele, la care ati apelat la orice ora si de cate ori ati avut nevoie de mine sa “va scot” din toate incurcaturile pe care cu buna stiinta le faceati in calitatea de conducator al statiei zonale Maldaresti.
Sa vi le reamintesc!
In afara telefoanelor pe care mi le dadeati pentru “a va pune bine” cu mine au existat telefoane pentru:
-         a va plati diferite cursuri la care va inscriati si care va erau solicitate si nu erau in obligatia societatii sa vi le achite;
-         sau atunci cand a trebuit sa acoperiti lipsa pe care ati provocat-o prin sustragerea si expedierea unei mari cantitati de cherestea, care a luat drumul unor adrese din apropierea Bucurestiului si care, ultima v-a usurat drumul spre ascensiune;
-         ma gaseati la telefon si atunci cand umil si cu sapca in mana veneati la institut cu o plasa de hartie ca sa vi se intocmeasca documentele ce trebuiau intr-un fel sa justifice activitatea centrului ce cu “onoare” il conduceati (impreuna cu sotia), an de an, inregistrand pierderi de miliarde;
-         La acelasi numar de telefon m-ati cautat si m-ati gasit atunci cand nu trebuia sa ajunga la Valcea tonele de zahar de la fondul genetic pe care l-ati folosit mai tarziu la producerea si comercializarea turtelor proteice, fiindca va temeati sa nu afle contabilul statiunii de o inca alta ilegalitate pe care o faceati cu buna stiinta.
          Tot la aceleasi telefoane m-ati fi gasit sa va reamintesc acele “lamuriri clare” la care va referiti si prin care v-as fi transmis ca in perioada 01.01.2007-31.12.2007, lamuririle se gasesc in evidenta contabila aflata la institut, si care poate fi accesata si analizata de orice contabil care ar avea minime cunostinte in meserie.
Va reamintesc ca aceste “lamuriri” le aveti, le stiti, dar, cu buna stiinta, nu vreti sa le acceptati.
Nu inteleg ce “lamuriri” doriti pana la 31.12.2007 intrucat pana la pensionarea mea, dv impreuna cu directorul economic ati deturnat incasarile de la proiectul 87 (incasari destinate platilor salariale a participantilor la proiect si nu a intregului personal al ICDA). Deci nu mie trebuie sa-mi cereti “lamuriri” suplimentare in acest sens!
Intrucat revendicarea Doamnei Sapcaliu Agripina este adresata Comisiei de cenzori, pentru linistea dv. va informez ca numai la solicitarea Comisiei de cenzori voi veni, voi da informatiile necesare pentru a lua o decizie corecta.
Nu puteti nega faptul ca ati stiut acest lucru, dar din rea vointa, din nepricepere, invidie salariala, cat si din abuzul de functie de care ati uzat, a dus la luarea din partea dv a unei decizii total incorecte.
In afara de lamuririle pe care mi le solicitati dv, voi mai aduce la cunostinta Comisiei de cenzori si alte “lamuriri” in legatura cu “negocierea” pe care ati facut-o pentru achizitia celor doua utilaje, care de fapt a fost o intelegere intre dv si reprezentantul furnizorului, “omitand” sa invitati o comisie de negociere sau comitetul director.
O alta problema pe care pot sa o aduc la cunostinta Comisiei de cenzori este ca dv va trebui sa dati lamuriri cu privire la modul in care ati angajat o “casa de avocatura” careia i-ati achitat lunar suma de 500 Euro, si cu care “ati reusit” sa pierdeti toate procesele, inclusiv statia Maldaresti.
Aici pot sa subliniez ca tot din nestiinta, nepasare si din crasa neglijenta ati “uitat” sa deschideti actiune pentru recuperarea investitiei de 6 miliarde lei. Oare au fost la mijloc alte interese? Dumneavoastra stiti!
Privitor la locul unde ma somati la modul imperativ sa ma prezint, respectiv sediul SC ICDA SA, as vrea sa va reamintesc, pentru ca vad ca v-a lovit o amnezie totala din jiltul de despot pe care astazi il ocupati, ca ati uitat cine a gandit, cine a construit, cine a pus prima caramida si cine a deschis usile acestui sediu, pe care la un moment dat dv si sotia dv ati intrat umili, fara vreo pregatire specifica activitatii institutului, iar prin clementa, directorul general de atunci, pe care ulterior l-ati dezamagit, ba mai mult l-ati sapat, rasplatindu-l cu uzurparea functiei si desfacerea contractului de munca atat al acestuia cat si al fiului sau.
Consider ca aportul dv la mentinerea si functionarea in bune conditii a acestui sediu nu va apartine, nu va reprezinta, nu-i faceti onoare, ba mai mult faceti parte dintre acei foarte putin salariati care v-ati dat toata silinta numai sa profitati si sa aduceti pierderi mari pe toata perioada “sederii”dv si a sotiei dv in institut.
Daca si alti conducatori de colective, sectii, statii ar fi procedat la fel ca dv, astazi nu ati mai fi avut posibilitatea ca de la “inaltimea jiltului despotic” in care v-ati asezat fraudulos, sa ridicati o cortina de fier intre domnia voastra si acestia, care cu devotament, responsabilitate si dragoste pentru acest institut l-au mentinut si i-au castigat un renume, asigurandu-va dv si sotiei an de an, luna de luna, salarii, prime, recompense total nemeritate.
Va mai reamintesc ca inaintea acestui jilt despotic ati uzurpat unul mai mic (ing Marin) din care v-ati dat arama pe fata, prin comportamentul de stapan absolut, care umilea, desconsidera si batjocorea pe toti cei din subordine, ajungand pana la inlaturarea, in mod ilegal, a unora dintre ei.
Acesta sunteti de fapt, sub masca unui om normal va ascundeati o rautate innascuta, perfidie, lasitate, lingusire si necinste.
Considerati ca avand aceste “calitati” veti putea conduce si mentine ceea ce ati gasit cand ati uzurpat pozitia de director general?
Credeti ca meritati sa conduceti un astfel de institut?
Mai credeti, deasemenea, ca prin inlaturarea unui contabil si angajarea a doua ultra titrate, care au reusit in 6 luni dintr-o evidenta contabila corecta si legala sa faca in asa fel sa o aduca intr-o situatie fara precedent incat la data de 30 iunie 2008 sa nu existe situatii contabile, balante de unificare, raportari, ati facut un bine institutului sau cu buna stiinta il indepartati spre declin si distrugere?
Nu trebuie sa cereti explicatii si lamuriri nimanui, atata timp cat v-ati inconjurat de persoane de incredere si ultraprofesioniste, ci sa cereti acestora sa va explice si sa va lamureasca asupra celor pe care nu le intelegeti si cred ca nici nu aveti capacitatea sa le intelegeti vreodata.
S-ar rasuci in groapa marii OAMENI ai apiculturii romanesti, care in marea lor dragoste pentru apicultura, cu daruire, sacrificii si inalt profesionalism au lasat urmasilor un institut unic, maret de care stie intreaga lume, daca ar fi banuit vreodata ca unul ca domnia voastra ajunge la conducerea acestuia!


12.06.2008                              Iulia Cotet


pus acum 15 ani
   
ionsut
apicultor

Din: TOPOLOG-TL
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 88
O Doamne!

pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Grigore Giosanu 1828-1947, Alexandru Bulighin 1855 1945, Nicolaie Nicolaiescu 1870-1946, E Iovanescu 1879-1961, Ion Vicoveanu 1879-1972, Florin Bengescu 1880-1949, Alex Popa Liseanu 1880-1955, Alex Atanasiu ( Albina ) 1884-1947, Dumitru Harnagea 1886-1944, Dumitru Stamatelache 1892-1961, Vasile Pertus 1902 1971,Francisc Szoverdi 1912-1971, Constantin L Hristea 1896-1987, Constantin Hanganu 1889-1951, Constantin Antonescu 1912-1984, Tudor Bogdan 1915-1969, Veceslav Harnaj 1917-1988,Ionel D Barac 1924-1981,Nicolaie Fotii 1910-1989, si mai noii pe care va rog sa-i adaugati dvs.
  Citez : Se vor rasuci in groapa marii OAMENI ai apiculturii romanesti..... 
  Sa-i lasam sa se odihneasca in pace. Sant istorie. Istoria noastra , a apiculturii din Romania. Istorie care , ca orice istorie, se va repeta poate vrodata.Si actualii vor deveni istorie, ( c-asai in tenis - vorba regretatului Toma Caragiu ! )


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
pop
apicultor

Din: Lugoj, 25.06.1951
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 312
Totusi cine este vinovatul principal?Cu tot respectul, dle ing Zorici cu asemenea oameni  nu prea iesiti pe usa din fata, totusi ne afecteaza si acest aspect peste ani.Macar de acum inainte de s-ar redresa situatia, slaba speranta.Vorbim degeaba.pop

_______________________________________
orice este mai mult decat nimic!

pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985

pop a scris:

Totusi cine este vinovatul principal?Cu tot respectul, dle ing Zorici cu asemenea oameni  nu prea iesiti pe usa din fata, totusi ne afecteaza si acest aspect peste ani.Macar de acum inainte de s-ar redresa situatia, slaba speranta.Vorbim degeaba.pop

Dupa mine potopul!
Asta a fost sloganul domnului Zorici si intra in istorie cu el.
Poate si cei zece stupi afectati de loca,cum e cu ei?


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
fcorobea
apicultor

Din: craiova stupina in gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25
e campanie electorala ? sau de ce va purtati asa?

pus acum 15 ani
   
xxl
apicultor

Din: prahova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 659
ar fi bine ca subiectul sa fie mutat la ,,taragotul fermecat'' e prea multa mocirla murdarim forumul cu asa ceva.seamana a otv    

_______________________________________
viitorul e in fiecare zi de maine....

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

fcorobea a scris:

e campanie electorala ? sau de ce va purtati asa?


Da,este campanie electorala pentru postul de presedininte A.C.A.
Cel mai tare improasca cei care au luat-o peste bot,la sigur forteaza alegerea unui dinozaur de peste 60 de ani inrait in toate care sa le dea si lor ceva de ros la peste 65 de ani cat au acum.

Nu inteleg de ce participati la discutiile astea murdare si le faceti jocul.Culmea este ca tocmai ei au dus A.C.A. acolo unde este acum.Este situatia aceea in care hotul striga hotii.
Presedintele si conducerea A.C.A. vor fi alesi de delegatii trimisi la conferinta de catre membri A.C.A.
Zorici nu mai candideaza.
Cat despre povestea aia cu cei 10 stupi ai lui plini de loca,este lansata de unul fara caracter care tot pierde ciolanul din 1995 incoace.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Domnu Gica,
Cat despre povestea aia cu cei 10 stupi ai lui plini de loca,este lansata de unul fara caracter care tot pierde ciolanul din 1995 incoace.

Daca era adevarata afirmatia ,eu puneam coada intre picioare si taceam malc.Asta sa intamplat  si cu domnul Zorici.
Daca e falsa atunci reactionam in cosecinta.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
fcorobea
apicultor

Din: craiova stupina in gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25
Domnule Manea,
Va invit sa scrieti mai intai la rubrica "stupina mea" ca sa stim si noi apicultorii(muritorii de rand) cat de priceput si gospodar sunteti dumneavoastra ca apicultor si apoi va citim si opiniile jignitoare aduse unui om(pe care nu-l apar dar il cunosc personal, si cred ca multa lumea stie ce a facut).


pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
Alegerile A.C.A.din 2005.
Vine unul scund si cu chelie in Gorj;bla,bla,bla in sus,bla,bla bla in jos,ca Zorici are doar 10 stupi plini de loca,toate mizeriile de sunt si acum pe toate forumurile,nimic nou nu citim acum,ca el este omul potrivit,etc totul este recuperat,reconditionat,refolosit ca la varsta de o au mai este si scleroza.
In 2001 scandalul nu a fost asa virulent.
Fratilor,se duc dinozaurii care au dus A.C.A. unde este acum,ce cititi este cantecul lor de lebada.
Este exact situatia aia in care hotii striga 'hotii'
Sunt harsiti in rele si pierd teren.Toti au peste 65 de ani.


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
Nu sunt in masura sa judec pe nimeni,si nici nu intentionez...
Dar ma framanta o intrebare pt.d.na Iulia Cotet
De ce nu ati adus la cunostinta toate aceste nereguli pana acum?
Cand zic acum,ma refer pana sa aveti pensia asigurata!...din sau in aceeasi cloaca
Carcotasi...rusinicaaaaa!
P.S. sa fie intrebarea valabila si pentru altii???
Petru totzi ce se simt si sunt vinovatzi de situatia ACA:
...asi putea sa va zic ca sunteti josnici,scursuri umane,etc...dar nu va zic ,ca pierd timpul
Sa va simtiti onorati ca eu,CA SIMPLU MEMBRU,am pierdut doua minute sa scriu...

Modificat de Dila Daniel (acum 15 ani)


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 15 ani
   
fcorobea
apicultor

Din: craiova stupina in gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25

Dila Daniel a scris:

Sa va simtiti onorati ca eu,CA SIMPLU MEMBRU,am pierdut doua minute sa scriu...


bine ati zis.


pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312

gica a scris:

Alegerile A.C.A.din 2005.
Vine unul scund si cu chelie in Gorj;bla,bla,bla in sus,bla,bla bla in jos,ca Zorici are doar 10 stupi plini de loca,toate mizeriile de sunt si acum pe toate forumurile,nimic nou nu citim acum,ca el este omul potrivit,etc totul este recuperat,reconditionat,refolosit ca la varsta de o au mai este si scleroza.
In 2001 scandalul nu a fost asa virulent.
Fratilor,se duc dinozaurii care au dus A.C.A. unde este acum,ce cititi este cantecul lor de lebada.
Este exact situatia aia in care hotii striga 'hotii'
Sunt harsiti in rele si pierd teren.Toti au peste 65 de ani.

Fac reclama gratuita.
Dar m-a convins. Si e sub 40 de ani.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059

alt stupar.[/quote a scris:

.
Dar m-a convins. Si e sub 40 de ani.

Iti multumesc ca ne consideri tineri sub 40 de ani pe noi astia nascuti in'68


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 15 ani
   
pop
apicultor

Din: Lugoj, 25.06.1951
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 312
Ii multumesc ptr ca ne respecta .Pe ceilalti candidati unde-i gasim?pop

Modificat de pop (acum 15 ani)


_______________________________________
orice este mai mult decat nimic!

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312

Dila Daniel a scris:


alt stupar.[/quote a scris:

.
Dar m-a convins. Si e sub 40 de ani.

Iti multumesc ca ne consideri tineri sub 40 de ani pe noi astia nascuti in'68

He !
Matematica mea...
Ideea este ca l-am intalnit personal. Pare inca tanar.
Apoi, accesand site-ul, nu m-a interesat exact.
MEA CULPA


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
Dila Daniel
Moderator

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3059
A fost o gluma,s-a inteles ca e o scapare...care,recunosc,mi-a convenit
Dar vb. lui pop...ceilalti nimic?un CV ceva,pe undeva?


_______________________________________
Nu sunt perfect,dar sunt eu insumi si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2312
Stiti ce e trist ?
Ca majoritatea candidatilor au o varsta. Respectabila dealtfel.
Varsta la care internetul asta pare aiurea.Nu prezinta interes, ca mijloc de comunicare.
La fel, par aiurea toate noutatile in domeniu. Exceptile (fericite) sunt rare.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
mitica_g
apicultor

Din: petrosani-hd
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 124
D-le fcorobea
Nu stiu ce varsta aveti.
Daca sunte-ti tanar va inteleg,daca virsta D-ta e aproape de a mea e...
Domnul Manea e o somitate in ale apiculturii.
Domeniul economic,apicol,etc. este la superlativ pentru d-l Manea.
Cred ca literatura de specialitate dupa '75 nu a-ti citit-o.
Exceptiile fac regula de obicei-pentru altcineva nu pentru DVS.
Respect!

Modificat de mitica_g (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Donbazil
apicultor

Din: Faget
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1293
Sal'tare!
Da, Dom'Mitica, foarte bine si drept ce zici matale, da' poate n-ar fi rau, ca noi, astia, cu " EX " la prefix, s-o lasam mai moale...( ex de la " fost" nu de la " expirat"...
Noi, am cam... fost...    Sa-i mai lasam si pe altii...   Sa arate si cei tineri, ce pot...   
  Noi, daca suntem pe meserie, sa-i ajutam, sa-i consiliem, da sa-i punem si sa-i lasam pe ei sa munceasca...   Parerea mea...     (Ti-o spune un...EX)
Sal'tare! Numa' bine si rau la nime' !
Donbazil - Faget.
     

Modificat de Donbazil (acum 15 ani)


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
fcorobea
apicultor

Din: craiova stupina in gorj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 25

mitica_g a scris:

D-le fcorobea
Nu stiu ce varsta aveti.
Daca sunte-ti tanar va inteleg,daca virsta D-ta e aproape de a mea e...
Domnul Manea e o somitate in ale apiculturii.
Domeniul economic,apicol,etc. este la superlativ pentru d-l Manea.
Cred ca literatura de specialitate dupa '75 nu a-ti citit-o.
Exceptiile fac regula de obicei-pentru altcineva nu pentru DVS.
Respect!



nu am decat 27 de ani dar imi mentin parerea atat timp cat vorbim de apicultori pai sa nu-i "injuram" daca nu suntem sau am fost mai buni decat ei.
e drept ca nu am citit decat articolele din Romania Apicola ale domnului Manea dar articole poate sa scrie oricine are un calculator conectat la internet de unde poate sa ia si sa traduca. noi vb aici de apicultura si apicultori iar eu l-am rugat sa se prezinte ca APICULTOR nu ca "jurnalist-apicol" sau economist.
nu o luati personal.

Cu respect!


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la