APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
marymari din Bacau
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / VIDEOCLIPUL SAPTAMANII / Why Modern Bee Breeding Techniques are Worse Than Nothin  
Autor
Mesaj Pagini: 1
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058




pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Cathedrals Built by Honeybees: an Interview with Master Beekeeper Norm Gantz and Newbee Dana Lee Cohen, filmed by Josh Gilbert Part 2.wmv




pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
I-auzi!!

"Rudolf Steiner predicted that due to artificial queen breeding, the honeybee population would begin to crash around the beginning of the 21st Century. As usual he was right. Here, from Dana Lee Coh...
Rudolf Steiner predicted that due to artificial queen breeding, the honeybee population would begin to crash around the beginning of the 21st Century. As usual he was right. Here, from Dana Lee Cohen in an interview with master Beekeeper Norm Gantz, are the fascinating details of how Queens once were chosen and bred by their colonies. It can still be done. Give the girls a sex life, please!
Produced with the kind assistance of Josh Gilbert! "
Stiti ceva de treaba asta?

Modificat de BUNKA (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Translation: English » Romanian
        
Rudolf Steiner a prezis că, datorită regina reproducere artificială, a honeybee populaţie ar īncepe să accident de circulaţie, īn jur de la īnceputul secolului al 21-lea. Ca de obicei, el a fost bine. Aici, de la Dana Lee Coh ...
Rudolf Steiner a prezis că, datorită regina reproducere artificială, a honeybee populaţie ar īncepe să accident de circulaţie, īn jur de la īnceputul secolului al 21-lea. Ca de obicei, el a fost bine. Aici, de la Dana Lee Cohen īntr-un interviu cu căpitanul apicultor Norm Gantz, sunt fascinante detalii cu privire la modul īn Queens, o dată au fost alese şi crescute de coloniile lor. Aceasta poate fi făcut. Dă fetele o viaţa sexuală, vă rog!
Produs cu un fel de asistenţă de Josh Gilbert
   

   Ce noroc pe mine ca avem TRANSLATION    Am incercat sa vad si eu despre ce este vorba, si uite ce a iesit. Vorba aia : ne-am inteles ? Neam! 


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Eu cred ca ar trebui sa tratam cu seriozitate subiectul, daca omul chiar a expus o idee care poate fi adevarata??
Omul a intervenit acolo unde poate nu trebuia sa intervina, poate ca acea sincopa in hranirea larvelor ce sunt transvazate si folosite pt a obtine matci , isi pune amprenta in dezvoltarea viitoare a matcii(se stie ca hranirea face ca din oul fecundat sa se dezvolte o matca si nu o albina lucratoare, deci hranirea este deosebit de importanta), poate este afectata intr-un fel pe care inca nu il intelegem, poate ca selectia naturala a matcilor din timpul roirii cand ele (matcile) se ucid intre ele sau sunt ucise de albine pe criterii numai de ele stiute este deosebit de importanta, poate ca asa cum spune si el (mosul)in video, sperma folosita pentru fecundarea artificiala a matcilor nu este viabila din diferite puncte de vedere, de unde putem noi sti?
Poate ca selectia pe cale naturala (in zbor) a trantorilor este cea mai buna...si nu in ultimul rand poate ca problema disparitiei albinelor, sau a sensibilitatii lor in ultimii ani la fel de fel de probleme, pe langa celelalte cauze poate avea drept cauza si factorul genetic unde omul a intervenit foarte mult.
Daca doar ai citit si tradus ceea ce era scris , si nu ai vizionat filmuletul video poate ca nu ai inteles ce spune omul...eu cred ca trebuie luata in calcul orice parere, si analizata, daca undeva chiar exista o problema, pe care din ignoranta o tratam cu indiferenta????
Cat la suta cunoastem noi din ce se intampla intr-o colonie de albine, oare chiar le stim pe toate??...insa intervenim in mod decisiv in viata lor fara ca de fapt sa stim mare lucru din ce se intampla acolo.
Oare daca a-m folosi botcile de roire, prin inducerea starii de roire unei familii, si apoi folosirea acelor botci in nuclee unde matcile sa aiba sansa de a se imperechea pe cale naturala cu cei mai rapizi si maturi si sanatosi trantori, nu ar fi mai bine?
Am observat cu totii cat de mult laptisor de matca este depus intr-o botca de roire...in botcile facute de noi pe care le folosim la transvazare, cat laptisor este...oare este lipsit de importanta cat de bine sunt hranite larvele si momentul la care sunt hranite...eu am urme de indoieli ca oamenii chiar stiu ce fac, desi inca nu am facut niciodata pana acum transvazari, si nu am experienta pe care o au alti colegi, am dreptul sa gandesc si sa-mi pun intrebari!
Se stie ca reginele care depun cele mai multe oua, si reginele cele mai mari sunt cele din botcile de roire, chiar o fi lipsit de importanta faptul asta...stau si eu si ma intreb, desi accentuez ce am zis mai devreme, sunt un novice in ceea ce priveste apicultura!

   


pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Dati un search pe google la "Rudolf Steiner"...are o carte publicata in 1923 "Uber die bienen"...ar fi interesant de vazut ce a mai spus omul asta despre albine!
N-a fost un neica-nimeni!


pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Oamenii sunt cei care au provocat gaura din stratul de ozon, oamenii sunt cei care au taiat padurile planetei, oamenii sunt cei care polueaza sistematic aerul, si apele pamantului, oamenii sunt cei care au imbaxit pamintul de chimicale, oamenii sunt cei care au facut modificari genetice la plante si animale a caror efecte nu le cunosc inca, oamenii au inventat bomba atomica...daca este sa ne fie frica de cineva trebuie sa ne fie frica de noi...puterea distructiva si autodistructiva a omului este de neimaginat.
Noua ni se datoreaz disparitia multor specii de animale si punerea altor multe specii pe lista celor pe cale de disparitie, tot oamenii sunt vinovati de greseala produsa in America centrala si sudul SUA prin scaparea unor roiuri africane care s-au inmultit si au distrus albina locala, oamenii sunt cei care pentru a repara aceasta greseala au dat cu insecticide care au omorat toate insectele pe acea suprafata ...si cate si cate nu au mai facut oamenii!!!
De ce sa nu acceptam ideea ca si in apicultura poate ca a fost o greseala mare folosirea transvazrii si cresterea artificial a matcilor, si inseminarea lor pe cale artificiala.
In cazul asta sa fi avut omenirea un mare si rasunator succes si in toate celelalte sa fi dat gres...sa fie asta o exceptie???
N-as crede!!!
Cred ca omenirea o zbarceste in mod sistematic cu toate!!
Ar trebui sa fim atenti la ce a spus Einstein ca fara albine viata pe pamant ar mai fi doar vreo 4 ani, si sa nu fim indiferenti la ideea lui Rudolf Steiner...daca are dreptate!!!
Este o vorba care spune ca "Daca cred in Dumnezeu si el nu exista, atunci nu am pierdut nimic, insa daca nu cred in El si El exista, atunci am pierdut totul!"...prin analogie se poate aplica aceasta idee si la cazul nostru, daca Rudolf Steiner s-a inselat atunci nu e nici un pericol...dar DACA are dreptate????

Modificat de BUNKA (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058


pus acum 15 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
BUNKA, daca tot ce-ai scris este o " mustruluiala " pentru mine, apoi simt nevoia sa me explic mai clar.Am mai scris in nenumarate postari ca nu stiu limba engleza si nu mi-e rusine, ca nu numai asta imi lipseste. N-am tratat cu superficialitate si nici cu neseriozitate subiectul de mai sus pentru simplul motiv ca nu l-am inteles. Ceea ce am postat a vrut sa fie modul cum " translate " traduce un subiect, unde eu ca un nestiutor am dat fuga sa ma lamuresc. Acuma sa stii ca eu va inteleg, va stimez si va iubesc pe voi, generatie tanara, care santeti mult mai avansati decat generatia mea, si asteptam de la voi o mana intinsa acolo unde nu ne pricepem asa cum si noi poate am fost candva folositori. De fapt ma asteptam ca cineva sa faca o traducere mai exacta , asa ca sa inteleaga si altii ca mine si te asigur ca mai sant pe forum . Personal iti admir cunostintele si te felicit pentru ele, si iti multumesc ca le postezi pe forum, de unde pot fi preluate de alti si alti apicultori care nu au acces la alte surse de informare. De aceea e forumul . Sanatete ! Alecs

_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 15 ani
   
andrei_salaj
apicultor

Din: Zalau,Salaj,06.07.1990
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1496
cat "fairplay"..Toata Stima de la un incepator in stuparit..

_______________________________________
"Incearca sa tii albina cat mai departe de tine,si cat mai aproape de natura."

Telefon:0757732850.
ID messenger:tarba_andy

pus acum 15 ani
   
BUNKA
CLUB STUPARITUL

Din: Botosani
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2058
Salut Alex, sa stii ca nu am citit tot ce scrie pe forumul asta, e mult al naibii si le iau asa incetisor cu ce ma intereseaza in primul si in primul rand, ce mi se pare atractiv ca subiect...inca n-am dat de postarile unde zici ca nu le ai cu engleza si am crezut ca nu iei in serios o parere a unui om in varsta care ...ma gandesc si eu ca poate stie ce spune, are el ceva in cap.
Alex, n-am avut nicicum intentia sa "mustruluiesc" pe cineva pur si simplu am crezut ca ai inteles ce se prezinta pe video dar ca iei la misto spusele batranului asa ...ca tot respectul meu !!
Ca idee, in mare mosul zice ca tehnicile moderne de a obtine matci si aici se refera la transvazare si la inseminare artificiala,... ca nu sunt mai bune decat daca nu a-m face nimic!
El sustine ca pe cale naturala, una la mana ca matcile nu au sincope in hranire cum se intampla in cazul transvazarii, si ca in cazul botcilor naturale albinele isi urmeaza instinctul lor de a lua in crestere si de a hrani in mod diferit larvele(din care vor iesi matci) sau oul de la momentul oportun, si cu hrana care trebuie, si la momentele care trebuie, si mai apoi selectia care se produce pe cale naturala la momentul eclozarii si roirii matcilor, iarasi nu poate sa se compare cu selectia facuta de noi oamenii, apoi referindu-se la imperechere, mosul zice ca noi putem gresi foarte usor inseminand o matca cu material seminal, poate neviabil sau imatur, pe cand in natura numai cel mai bun zburator(trantor) are ocazia sa fecundeze matca...sunt niste idei pertinente.
Acuma, nu faptul ca prin calea naturala s-ar obtine ceva mai de calitate e problema, ci faptul ca prin metoda de crestere si imperechere artificiala folosita de noi oamenii care am dat cu stangul in dreptul de nenumarate ori, e posibil ca asta sa afecteze in mod negativ la nivel genetic familiile de albine, care numai datorita noua ar putea pierde anumite caractere, sau ar putea deveni mai sensibile la atacul unor boli sau ar putea deveni mai putin productive etc.
Nu posibilitatea ca ele sa prospere ar trebui sa ne dea de gandit ci posibilitatea ca prin interventia noastra a oamenilor, acolo poate unde n-ar trebui, sa nu cumva sa le facem mai mult rau decat bine!
Acuma, eu nu zic ca e asa cum zice mosul sau ca e altfel, ci doar ca ar trebui sa luam in calcul toate posibilitatile, si sa nu fim foarte increzatori ca ce facem la momentul asta si ma refer la apicultorii din toata lumea care folosesc cresterea artificiala pe scara larga...ca facem bine, s-ar putea sa nu fie deloc bine.
Metoda naturala de crestere si imperechere nu are cum sa fie rea prin natura ei..cea artificiala insa poate sta sub semnul intrebarii. Albinele sunt pe Terra de 25 de milioane de ani, si au supravietuit fara varachet, sau selectie artificiala, sau imperecheri artificiale sau transvazari...lasati acum o familie de albine netratate si neingrijite sa supravietuiasca singure in natura, cati ani credeti ca rezista????
Nu credeti ca albinele au pierdut ceva din informatia genetica, ceva ce le facea sa supravietuiasca singure inainte????
  Ce se intampla acum prin lume, cu CCD, cu Nosema Cerana, si cu Varroa, si cu incapacitatea albinelor de a face fata singure acestor boli trebuie sa ne dea de gandit...lasati-va stupina netratata si in 2-3 ani nu mai aveti nimic, inainte nu cred ca era asa..25 milioane de ani de supravietuire pe pamant inseamna ceva...acum datorita omenirii e posibil ca nu vor mai putea supravietui fara ajutorul nostru.
Am scris cam mult dar e cam tot ce voiam sa zic, si nu vreau sa polemizez cu nimeni, dar mi s-a parut interesant ce zicea mosul asta, si sincer am sa caut si cartea aceea a lui Rudolf Steiner in care el vb despre albine, sa vad ce zice.
Nemtii au dat valori, Einstein(evreu), Karl von Fritz, si acest Rudolf Steiner de care nu auzisem pana acum si multi multi altii...dupa nume si mosul pare a fi tot neamt de origine! Parerile noastre sigur sunt si pro si contra acestei idei ( a mosului) dar trebuie sa ne gandim cu totii ca suntem supusi greselii.
Te salut Alex si ai tot respectul meu !!
Scuze pt mesajul lung...nu mai fac =D


pus acum 15 ani
   
drone1952
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 675
R Steiner s-a ocupat si de albine si in cele 8 prelegeri despre albine cu numele Albinele (BEES) tinute in Dornach in 1923( ptr connoisseur la aceste prelegeri a participat si Miller daca nu stiti cel cu metode de obtinut regine) .

_______________________________________
Drumul de la posesor de stupi la stupar e lung si anevoios!


pus acum 14 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 736
Avem in revista de specialitate, romaneasca bineanteles, un articol excelent despre CCD si grupul COLOS.

Modificat de valter (acum 14 ani)


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la