APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dimitriu livia
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
26 - 55 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DIN ZIARE - ARTICOLE DESPRE APICULTURA / Subventie...  
Autor
Mesaj Pagini: 1
beehaver
apicultor

Din: Moreni, DB.
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 360


_______________________________________
”Succesul vine cind mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi
entuziasmul. Nu va pierdeti entuziasmul. Niciodata! “
                                              Winston Churchill

pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Apicultorii au accesat doar 16,8% din fondurile Programului Naţional Apicol, în 2008

Apicultorii au accesat doar 16,8% din valoarea sprijinului financiar acordat prin Programul Naţional Apicol, în anul 2008, cumulând o sumă totală de 2.256.238, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Eugen Zorici, a declarat că principalul motiv pentru care apicultorii nu au putut accesa fondurile programului a fost faptul că aceştia şi-au înregistrat târziu familiile de albine la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Conform datelor MAPDR, în 2008 au fost depuse 66 de cereri pentru accesarea fondurilor din cadrul Programului Naţional Apicol, 65 dintre acestea fiind aprobate. Suma totală autorizată şi plătită beneficiarilor a fost de 2.256.238 lei, dintr-un total de circa 13,4 milioane lei alocate pentru program în 2008.

Pentru anul 2009, conform Deciziei Comisiei Europene din 17 august 2007 privind aprobarea Programului de îmbunătăţire a producţiei şi a comercializării produselor apicole, suma aprobată României este de 1.996.151 euro şi 6.652.471 lei.

Producţia totală de miere în anul 2008, a fost de 20.945 tone, cu 25% mai mult faţă de anul 2007.

Programul Naţional Apicol a fost aprobat în luna mai 2008 şi conţine tipurile de activităţi care vor fi finanţate şi condiţiile de acordare a sumelor pentru apicultorii organizaţi în asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători.

Ajutorul financiar se acordă pentru obţinerea unor produse apicole de calitate, pentru profilaxia şi combaterea varoozei, dar şi pentru repopulare. Comisia Europeană participă la finanţarea acestor măsuri cu până la 50% din cheltuielile efectuate de România pentru fiecare acţiune, excluzând TVA.

Articol preluat de pe site-ul;


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la