APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deea_printesa pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Dolj
cauta Barbat
24 - 48 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / ACA - CE A FOST, CE ESTE ŞI CE AR TREBUI SĂ FIE - prolog  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Aby Bee
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 5
Asociaţia Crescătorilor de Albine din România
CE A FOST, CE ESTE ŞI CE AR TREBUI SĂ FIE
(serial)

Prolog

              De peste 19 ani Romania s-a debarasat de regimul totalitar comunist si dupa multe framantari inevitabile instaurarii unui regim democratic,in fine, a fost primita in randurile tarilor europene, respectiv in Uniunea Europeana.
              Intrarea in Uniunea Europeana implica si avantaje, concretizate mai ales prin ajutoare financiare date pentru a ajunge din urma tarile dezvoltate, dar si anumite constrangeri de care sunt legate acordarea acestor ajutoare.
              In particular, pentru noi apicultorii romani, principala constrangere este de a apartine unei forme asociative care sa ne reprezinte in fata autoritailor nationale si europene.
              Pentru indeplinirea acestui deziderat ar fi fost ideal sa se utilizeze Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania care are o reprezentare in toate judetele tarii si la care erau si sunt inscrisi aproape toti apicultorii din Romania.
              Se pare ca nu a fost sa fie asa din moment ce actualmente pe teritoriul tarii functioneaza mai mult de  40 de asociatii, cooperative si grupuri de producatori cu preocupare apicola infiintate distinct fata de ACA.
              Pe de o parte, nu este rau, aceasta arata ca si la noi a inceput sa functioneze democratia si pe alta parte aceasta arata ca apicultorii au considerat ca ACA nu le mai serveste interesele si au cautat o alternativa.
              Necazul este ca in fata autoritatilor nu se prezinta puncte de vedere unitare si chiar uneori aceste forme asociative se denigreaza unele pe altele fiecare mergand in directii diferite pe principiul fabulei “racul, broasca si o stuca”.
              In serialul de fata voi incerca, prin cateva episoade, sa prezint elemente istorice din activitatea Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania care prin titulatura ar terbui sa fie asociatia apicultorilor romani inscrisi in ea si nu sa serveasca numai interesele unui grup de salariati.
              Episoadele pe care doresc sa vi le prezint  se vor intitula:
              1.- Aparitia ACA si cum a functionat pana la revolutie.
              2.- ACA dupa revolutie.
              3.- Ce ar trebui sa devina ACA.
              In finalul serialului ar trebui sa tragem concluzii cu privire la cauzele dezbinarii organizatorice asociative a apicultorilor romani si cum ar trebui procedat ca ACA sa fie a lor intradevar, sa le reprezinte unitar interesele actuale si viitoare nu numai sa se uite cu regret in trecutul de dinainte de revolutie.
(Droj)


Mesaj preluat de pe grupul albinasilegea


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la