APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
iris22 pe Simpatie
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
32 - 63 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ALBINE / Apicultura romaneasca de dupa Harnaj  
Autor
Mesaj Pagini: 1
manea stefan
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 4
Apicultura romaneasca de dupa Harnaj

(sau de la geniu la incompetenta)

 

Ec. Stefan Manea

 

Ca sa putem analiza corect apicultura romaneasca de dupa prof Harnaj trebuie mai intai sa amintim macar in treacat activitatea de exceptie si personalitatea acestui mare om si mai ales ce a insemnat el pentru apicultura din Romania. Meritele profesorului Harnaj se amplifica daca ne gandim la ce a realizat el intr-o perioada de dictatura comunista si influenta sovietica. Realizarile grandioase si ridicarea apiculturii romanesti atat de sus cum nu a existat cu democratie autentica, nu ar fi fost posibila fara o diplomatie de exceptie, gratie careia a reusit sa depaseasca aproape toate barierele specifice unui regim totalitar cum a fost in Romania in anii comunismului de trista amintire.

Inainte de 1945, in Romania au fost multe asociatii profesionale cu precadere acestea avand un caracter zonal si rareori national.

Consider ca tuturor ne este cunoscut faptul ca o asociere profesionala se face pe baza liberului consimtamant si are ca principal scop reprezentarea promovarea si apararea intereselor celor asociati. Fara acest deziderat principal asocierea este lipsita de sens precum lipsita de sens este pastrarea asocierii dupa ce asociatia respectiva inceteaza sa mai reprezinte intereselor asociatilor.

In 1957, profesorul Veceslav Harnaj impreuna cu cativa colaboratori apropiati (impatimiti apicultori) a reusit sa infiinteze in Romania, Asociatia Crescatorilor de albine (ACA).

Prin pasiunea, prin competenta si prin diplomatia de care a dat dovada profesorul Harnaj a facut din ACA un sprijin real pentru apicultura si apicultorii Romaniei:

-         A initiat cursuri de pregatire si specializare pentru apicultori;

-         A facut posibila stimularea apicultorilor prin practicarea de preturi mici la biostimulatori (zahar la 6 lei/kg, cand pe piata era 9 lei si la 9 lei cand pe piata era la 14 lei) precum si preturi acceptabile pentru mierea achizitionata de la apicultori.

-         Pentru pastoral, apicultorii plateau doar jumatate din tariful mijlocului de transport inchiriat;

-         A incurajat si prin contributia personala a facut posibila aparitia revistei Apicultura, revista care a ajuns la un tiraj de 25-30000 exemplare;

-         A incurajat tiparirea si retiparirea literaturii de specialitate (apicultura);

-         A infiintat Liceul apicol din Bucuresti, liceu ai caror absolventi, o buna parte din ei au devenit apicultori cu inalta calificare.

Si exemplele pot continua.

Prin toata activitatea sa prof. Harnaj s-a facut iubit, ascultat si respectat de apicultori precum si de colaboratori de diferite profesii. In calitate de presedinte ACA a slujit cu credinta si devotement interesele apicultorilor romani, iar acestia s-au simtit ocrotiti de o personalitate atat de puternica.

Profesorul Harnaj, a devenit un simbol apreciat de marea majoritate a apicultorilor si de temut pentru dusmani (caci, din pacate au fost si din acestia din urma).

In 1965 a fost ales ca presedinte al Federatiei Internationale a Asociatiilor de Apicultori (APIMONDIA). La data respectiva statutul Apimondia prevedea ca o persoana nu poate fi presedinte mai mult de doua legislaturi a cate 5 ani.

Pentru a scoate inca o data in evidenta (daca mai era nevoie) personalitatea prof Harnaj, trebuie mentionat faptul ca, inainte de sfarsitul celei de-a doua legislaturi, datorita competentei de care a dat dovada, s-a pus problema –schimbam omul de dragul statutului, sau schimbam statutul de dragul omului. Si ratiunea a invins si a fost adoptata a doua varianta. Si astfel a fost presedintele Apimondiei pana in anul 1985 cand sanatatea nu i-a mai permis. Dupa 1985 a fost ales presedinte de onoare pana la sfarsitul vietii.

O prestigioasa activitate nationala si international, prof Harnaj a avut-o si in domeniul tehnic ca inginer, profesor universitar in tara si strainatate, inventator, sef de lucrari de prestigiu, obtinand recunoasteri si medalii internationale.

Desigur, despre personalitatea si activitatea prof Harnaj se pot scrie mult mai multe. Am scris doar atat cat sa existe un punct de reper pentru ceea ce urmeaza. Motivatia unei atat de sumare prezentari o reprezinta faptul ca mi-am propus sa analizez cu precadere despre apicultura romaneasca de dupa Harnaj.

Si pentru o intelegere clara a ceea ce a urmat dupa profesorul Harnaj invoc inca o data (si o voi mai face) motivatia unei asocieri.  O asociere profesionala se face pe baza liberului consimtamant si are ca principal scop reprezentarea, promovarea si apararea intereselor celor asociati.

Pentru inceput doresc sa fac urmatoarele precizari:

Sa fim bine intelesi, niciodata, in toata activitatea mea nu am militat pentru destramarea ACA asa cum tendentios sunt unii tentati sa afirme. Ba, din contra, m-a durut orice manifestare voluntara sau involuntara de indepartare, a unor lideri numiti sau alesi, de adevaratele interese ale apicultorilor romani.

Asa cum au evoluat lucrurile dupa prof. Harnaj acest deziderat de reprezentare, promovare si aparare a fost respectat bine o perioada, pe de o parte in virtutea inertiei si pe de alta parte datorita constientizarii de catre unii urmasi la conducerea ACA a motivatiei reale de infiintare a ACA din Romania.

Dupa 1990, constientizarea scopului asociatiei a inceput sa se estompeze pana s-a indepartat atat de mult de realitate incat expresia “gandesti ca un apicultor” s-a facut si se face auzita tot mai des in structurile centrale ACA. In consecinta, oricine a avut alte pareri, oricine a aratat cu degetul, oricine a incercat sa atraga atentia aratand drumul gresit si indepartarea de scopul asociatiei a fost socotit dusman si de cele mai multe ori inlaturat.

Cei mai vechi in structurile ACA isi amintesc desigur de framantarile din interiorul asociatiei la scurt timp dupa 1990. S-a mers pe principiul –cine nu este de acord cu mine este dusmanul meu-. Nu este admisa nici o explicatie, nici o luare de pozitie. Incet, incet la nivelul conducerii centrale ACA, interesul pentru nevoile asociatilor a fost uitat si si-a facut loc suprematia interesului unui grup restrans de oameni.

Pe fondul incapacitatiii conducerii centrale ACA de adaptare la noile conditii create dupa revolutie, au inceput sa apara firme (altele decat structurile ACA) de achizitie, procesare si/sau export miere si produse apicole. Personal, am salutat aparitia acestor firme. Ele s-au dovedit a fi o alternativa la impotenta unor lideri din ACA de a se manifesta ca veritabili reprezentanti ai apicultorilor membri ACA.

In orice domeniu, concurenta este absolut necesara progresului in respectivul domeniu. Aparitia acestor firme a fost privita cu o ostilitate fara precedent, de parca ele (aceste firme) nu ar face parte din ceea ce se cheama in mare Apicultura Romaneasca. Aproape nici unul dintre acei “actori” ostili la nou nu si-a pus intrebarea – ce ar fi fost Apicultura Romaneasca fara aparitia si activitatea acestor firme? In majoritatea cazurilor patronii acestor firme sunt ei insisi apicultori. Personal sunt in relatii bune de respect si consideratie reciproca cu toti apicultorii/ achizitionatori si procesatori/ exportatori din tara.

In urma cu 5-6 ani, doi dintre acesti apicultori/achizitionatori mi-au propus sa mijlocesc o intalnire intre o parte dintre ei si conducerea centrala ACA pentru o discutie despre “ceea ce ne uneste” asa cum s-au exprimat acesti oameni.

Era vorba doar de comentarii pentru masuri comune menite sa determine pe apicultori sa nu mai foloseasca abuziv antibiotice pentru tratamentul familiilor de albine. Am comunicat presedintelui ACA dl ing Zorici Eugen propunerea, dar acesta a refuzat categoric cu o manifestare de ostilitate. Daca pretul la mierea achizitionata de cele mai multe ori a fost derizoriu, vinovatii principali nu sunt reprezentantii acestor firme.

Si apropo de pretul la miere. ACA ne-a intoxicat cu tabele si tabelase care cuprind preturile de livrare la mierea de albine exportata de diferite tari ale lumii. Noi apicultorii romani constatam cu surprindere ca in general preturile de export in majoritatea cazurilor sunt rusinos de mici. Dar ceea ce trebuia sa faca ACA la acest capitol, pentru interesul Apiculturii Romanesti si a apicultorilor ei este cu totul altceva. Normal era ca ACA sa comunice membrilor apicultori nu pretul de export al mierii in diferite tari ci cat primeste in total un producator in tara lui pentru 1 kg de miere. Aici intra:

-         Pretul obtinut din negocierea cu achizitorul autorizat;

-         Subventia data de statul respectiv pe 1 kg miere comercializata prin firme de acizitie autorizate;

-         Alte facilitate materiale acordate si raportate valoric pe kg de miere vanduta.

Toate acestea insumate reprezinta pretul total pe care-l obtine apicultorul pe 1 kg miere vanduta. Asta il intereseaza in principal pe apicultorul roman.

Cu siguranta, daca se vrea, aceasta informatie poate fi obtinuta din majoritatea tarilor UE si nu numai. Odata intocmite si publicate aceste informatii, indiferent de rezultatul lor, pot scoate ACA de sub acuzatia de dezinteres fata de apicultura si apicultori.

In functie de cifrele concrete si corecte pot sa apara doua situatii ambele menite sa scoata ACA de sub acuzare.

Daca pretul total obtinut in alte tari este net superior celui autohton, ACA se poate face purtatorul de cuvant si varful de lance in incercarea de a obtine de la statul roman facilitati relativ asemanatoare pentru apicultori.

O atare constientizare ii face pe apicultori partasi in demersurile normale catre stat si in felul acesta apicultorul roman va simti ca ACA ii este aproape si nu vor mai arata acuzator cu degetul catre conducerea centrala a asociatiei.

Daca se dovedeste ca pretul total din alte tari este relativ egal cu cel obtinut in Romania inseamna ca apicultorul roman are o problema - nu stie sa faca miere cu cheltuieli suficient de mici pentru ca, chiar si la aceste preturi mici, activitatea sa poata fi rentabila. Chiar si in acest caz – in care eu sincer nu cred - ACA nu avea de ce sa fie acuzata. Inseamna ca si-a facut datoria de a informa corect.

Si intr-un caz si in celalalt era normal ca ACA sa comenteze corect si transparent situatia de fapt si atunci nu s-ar mai fi auzit tot mai des afirmatia a din ce in ce mai multor apicultori “ACA nu ne mai reprezinta”.

Vina pentru faptul ca in ultimii ani au aparut asociatii teritoriale, paralele, nu apartine unora care vor sa fie lideri (asa cum s-a intamplat in religie si cum se intampla in politica) ci tocmai Asociatia Crescatorilor de Albine, asociatie care din interes sau incompetenta se afla undeva deasupra intereselor apicultorului roman.

 

*

 

In ultimii ani, conducerea centrala ACA, constient sau nu, a facut gafa dupa gafa. Nu stiu daca a fost sau nu interese personale, dar felul si conditiile in care s-au instrainat o buna parte din terenurile ACA din Bucuresti cu siguranta nu au fost facute in interesul ACA.

Cereti si cititi contractele si anexele la contracte ce motiveaza instrainarea acestor terenuri si veti constata ca acestea (contractele) nu numai ca nu sunt in avantajul ACA, dar asa cum au fost intocmite dau impresia ca totul s-a facut impotriva ACA. Si daca mai privesti ce s-a ales in urma acestor tranzactii, iti dai seama ca reaua credinta si/sau incompetenta a fost la ea acasa.

Astfel, in primele zile ale anului 2006 am incercat sa opresc la jumatate raul facut in acest caz, pana nu se ajungea la dezastru. Concret, la data respectiva, stadiul lucrarilor la cele doua sectii in constructie (ca prestatie la instrainarea unor terenuri) era urmatoarea: lucrarile la constructia ce trebuia sa apartina Institutului erau finalizate in proportie de 80-90% in schimb constructia ce urma sa apartina Complexului Apicol (C.A.) era doar la stadiul de fundatie.

Personal am intervenit la noii conducatori ai celor doua unitati ale ACA (Institutul si C.A.) precum si la presedintele ACA, pentru a arata un fapt real.

 

Capacitatea de productie a noii sectii a Institutului, asa cum a fost proiectata si construita, este mult prea mare pentru productia reala ce ar urma sa se realizeze. Tot asa stau lucrurile si la sectia proiectata pentru C.A.

Avand in vedere conditiile impuse de normele europene si costurile pentru respectarea acestor norme, daca o unitate de productie astfel dotata nu foloseste cel putin 70% din capacitatea de productie proiectata, pretul de cost pe unitatea de produs se mareste semnificativ, asfel ca produsele devin greu vandabile. De aici, fara masurile adecvate, urmatorul pas este falimentul.

Ca economist, pe baza acestor realitati invatate din experienta trista a altora, am incercat sa constientizez conducerea ACA de pericolul pe care-l reprezinta finalizarea separata a celor 2 constructii. Avand in vedere ca utilajele necesare productiei de apiterapeutice ale Institutului si cosmetice ale C.A. sunt in proportie de 90% comune, am propus stoparea lucrarilor la sectia C.A. si cu banii respectivi sa se achizitioneze utilaje pentru formarea fluxurilor de productie conform regulilor de buna practica impuse de normele U.E. Bineinteles, cu conditia ca fiecare unitate, ca parte a ACA, sa-si gestioneze separat propria productie.

Am cautat sa demonstrez ca productiile celor doua unitati, insumate, nu asigura mai mult de 30-35% din capacitatea proiectata. Chiar si in acest caz, pentru rentabilizare ar fi trebuit cautati parteneri aproximativ in domenii inrudite pentru a li se executa prestari de servicii.

Din pacate, fara nicio motivatie, propunerea mea nu a fost acceptata si va rog sa priviti unde s-a ajuns. Acesta este desigur un fapt regretabil. Dar oare numai regretabil?

Regretabil este un alt aspect care-l precede pe cel descris, cand inca nu se instrainase nici o palma de teren. La cativa ani de dupa revolutie, o firma cu o activitate asemanatoare dar nu in domeniul apicol, a propus un parteneriat. Daca acest parteneriat s-ar fi realizat, activitatea economica a ACA ar fi crescut considerabil si astazi nu ar fi existat pe platforma nici statia de benzina si nici hotelul. Asa cum, cu regret spunea patronul si directorul general al acelei firme aceasta asociere ar fi creat ceva unic in Europa in domeniul produselor naturiste si nu numai. Firma respectiva este astazi printre cele mai mari, daca nu cea mai mare in Romania, cu niste dotari de exceptie.

Nu am inteles niciodata de ce acum 2-3 ani in timp ce toti ceilalti achizitori ofereau pe mierea poliflora 40000 lei, iar ACA oferea 32000 lei/kg. Cum a fost posibil ca presedintele ACA sa accepte o asemenea batjocora la adresa apicultorului roman? Explicatia cred ca trebuie cautata in faptul ca domnia sa nu este apicultor.

Odata cu instalarea la conducerea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura ca director general a dlui Petru Moraru in primavara anului 2006, incompetenta si reaua credinta au inceput sa-si arate coltii.

Inainte de toate trebuie spus ca la scurt timp dupa instalare s-a descoperit ca pentru a obtine un titlu stiintific, dl Moraru se face vinovat de infractiunea de fals in acte si uz de fals, ceea ce este extrem de grav.

De asemenea, atitudinea dictatoriala a dlui Moraru, absolut fara nici un motiv plauzibil a scos la lumina incapacitatea de a fi un bun manager. Acest comportament a avut darul sa nemultumeasca pe marea majoritate a salariatilor. Si daca ne gandim ca aceasta majoritate este formata cu precadere din oameni cu studii superioare unii cu calificari inalte, cu doctorate, atitudinea acestui om este total de neinteles.

Personal, la vremea respectiva i-am atras atentia ca a conduce oameni este mai mult decat o stiinta, este o arta. Dar, din pacate a trebuit sa constatam ca dl Petru Moraru si arta conducerii de oameni sunt doua paralele.

De la inceput, cu o furie greu de inteles, s-a pornit sa inlature sau sa marginalizeze toti oamenii cu grad de inteligenta superior domniei sale. La aceasta actiune, nici presedintele ACA, dl Eugen Zorici nu a luat vreo pozitie ci din contra i-a dat concursul.

O alta actiune care nu are nici o logica normala, o reprezinta felul cum a pierdut in instanta ceea cea a fost Statia Zonala Maldaresti Jud. Valcea, unde domnia sa a fost sef, inainte de a fi numit director general la ICDA. Iata concret faptele:

In procesul de retrocedare intentat de mostenitorii proprietarului dinainte de era comunista din tara noastra, instanta de judecata a hotarat si mostenitorii au acceptat ca patrimoniul in litigiu valoreaza cca 9 miliarde lei vechi. Din aceasta suma, instanta a hotarat ca valoarea pamantului si a conacului este de cca 3 miliarde lei, iar contributia ICDA reprezinta restul de 6 miliarde lei. In aceasta situatie, in hotatarea data aproximativ la inceputul iernii 2005-2006, se prevedea ca intreg patrimoniul statiei Zonale Maldaresti ii revine ICDA-ului cu conditia ca mostenitorii sa fie despagubiti de catre Institut cu suma de cca 3 miliarde lei. Si mostenitorii au acceptat. Dar, odata cu venirea dlui Moraru la conducerea ICDA in primavara lui 2006, acesta sfatuit prost (intentionat sau nu) a refuzat sa colaboreze cu mostenitorii pe motiv ca banii respectivi (3 miliarde lei) trebuie sa-i plateasca statul roman. Personal, in 2-3 randuri l-am sfatuit sa accepte hotararea instantei, sa ia legatura cu mostenitorii, sa le dea imediat 1 miliard lei de care Institutul dispunea la data respectiva, iar restul printr-un act notarial de comun acord sa esaloneze plata restului de 2 miliarde lei. Textual l-am sfatuit sa abandoneze ideea cu obligatia statului, sa nu “zgandare” pentru ca este foarte posibil ca totul sa se intoarca impotriva Institutului. In incercarea de a opri actiunea iresponsabila, i-am cerut si presedintelui ACA dl Eugen Zorici sa ia atitudine inainte de a se produce raul cel mai rau, dar fara succes.

Nu am avut posibilitatea sa verific, dar sunt voci care afirma ca de data aceasta dosarul a ajuns in instanta mai subtire decat trebuia.

Din nefericire, raul cel mai rau s-a produs prin hotararea instantei din vara 2007, de retrocedare a patrimoniului de la Maldaresti catre mostenitori.

De aici pot fi trase cel putin doua concluzii majore:

1.                 De ce o fi hotarat unilateral dl Moraru sa plateasca cca 17-18 luni suma de 500 de euro lunar unei firme de avocatura fara nici un fel de alte atributii in afara de problema Maldaresti in conditiile cand si Institutul si ACA au angajati permanenti juristi. Oare, ce o fi fost la mijloc – incompetenta sau rea credinta? Personal, firmei respective de avocatura nu am a-i reprosa nimic.

2.                 Hai să incercăm să admitem că domnul Petru Moraru a fost bântuit în această problemă, numai de bune intenţii, dar nu a fost să fie. Ori, în această situaţie, normal era ca imediat după pronunţarea sentinţei de retrocedare să facă recurs pentru recuperarea celor 6 miliarde lei vechi (peste 200 000 de Euro) ca fiind contribuţia institutului, conform hotărârii instanţei din procesul anterior.

Din incompetenţă sau intenţionat dl Moraru a lasat să treacă termenul în interiorul căruia putea să facă recurs pentru recuperarea sumei de sase miliarde de lei vechi.

Despre această ,,scăpare,, nu se suflă o vorbă şi nici preşedintele Zorici nu a luat nici o atitudine. Oare de ce ?                                                                                     

O altă dovadă de imaturitate managerială reprezintă atitudinea scandaloasă pe care a manifestat-o dl Moraru, înca de la început, faţă de Staţia Zonală Bididia- Tulcea şi faţă de şefa staţiei – cadru licenţiat şi cu doctoratul în apicultură.

Prin încercarea de desfinţare a Statiei Zonale Tulcea, s-a  văzut încă odată că dl Moraru, dacă nu este capabil să construiasca şi acţiunea de distrugere o face prost.

O acţiune în forţă de intimidare şi am înţeles, de desfinţare, o are şi faţă de staţia Zonală Poieni-Iaşi. Motivul – toţi care nu sunt de acord cu mine şi nu ma lauda, sunt duşmanii mei.

Referitor la Staţia Zonală Iaşi, vreau să atrag atenţia şi invit la atitudine pentru a împiedica răul înainte de a se produce. Rog atenţie!!!.

După evenimentele din decembrie 1989, conducerea de atunci a ICDA, am hotărât, cu literă de lege, următoarele : - Staţia Zonală Poieni – Iaşi, pe lângă activitatea specifică tuturor punctelor zonale de lucru ale ICDA (de cercetare, ameliorare şi producţie apicolă, să reprezinte o punte de legătură între apicultorii de dincolo şi cei de dincoace de Prut.

Să fim bine înţeleşi – nimeni şi sub nici un motiv (indiferent de funcţie), atât timp cât ICDA v-a dăinui, nu are dreptul să se abată de la acest deziderat sfânt.

Cei doi oameni, unul care a fost şi celălalt care este la conducerea Staţiei Zonale, până în prezent s-au achitat exemplar de această nobilă misiune.

Nu au dreptul şi nu trebuie lăsaţi neaveniţii, neapicultorii şi incompetenţii să se abată de la această lege nescrisă, dar profund umanitară.

 

În altă ordine de idei, nu am înţeles de ce dl Moraru a scos din producţia Institutului produsele de uz apicol -Micocidin şi Codratin. Prin compoziţia de fabricaţie sunt veritabile suplimente alimentare pentru albine, cu acţiune antimicotică. Este vorba de patru feluri de conservanţi puşi pe suport de zahăr.

O altă problemă pe care nu am înţeles-o a fost criza acută de protofil din primăvara 2008, creată artificial de dl Moraru.

În anii trecuţi am reuşit ca cca 95-98% din producţia de protofil să aparţină Institutului şi, nu a fost uşor, aceasta datorită calitătii deosebite  a produsului, a preţului practicat şi a promptitudinii livrărilor.

În iarna 2007-2008 şi primăvara 2008, din cauza masurilor neinspirate de dl Moraru, producţia de protofil e mult sub nivelul cererii. Drept consecinţă, apicultorii au fost trimişi în braţele altor producători de protofil care nu aveau condiţiile de calitate din reţeta Institutului.

Nu ştiu motivaţia, dar cu siguranţă este încă o dovadă de incompetenţă.

          Aşa cum în ultimii 20 de ani am îndemnat pe unii colegi din teritoriu, vin în faţa dumneavoastră cu următoarea rugăminte:

Domnilor directori şi domni preşedinţi ai filialelor judeţene, ca organe numite sau alese, vă transmit îndemnul de a nu uita nici o clipă motivul pentru care sunteţi în fruntea apiculturii şi apicultorilor din propriul judeţ!

Întodeauna, înainte de a va uita în gura şefilor de la Bucureşti, uitaţi-vă în ochii apicultorilor din judeţul dumneavoastră.

După 1990, în România au luat fiinţă mai multe asociaţii de producători din domeniul producţiei agricole.

Priviţi, vă rog, pe cine au ales aceste asociaţii în fruntea lor, pentru a le reprezenta interesele!

Veţi constata că au fost aleşi conducători, dintre cei mai reprezentativi fermieri în domeniul respectiv. Asa ar fi normal să se întâmple şi în A.C.A.

În încheiere, vă mărturisesc că am scris despre trecut, cu gândul la viitor.


pus acum 15 ani
   
yrynel_clau
apicultor

Din: VL
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 201
Impresionant tot ceea ce ati scris si nu sunteti singurul care criticati actuala conducere ACA.Eu  personal cred ca e usor sa vezi gunoiul din ochiul altuia.
Nu sunt un sustinator al domnului inginer Moraru, sunt doar un incepator si nu stiu daca sunt adevarate toate acuzatiile ce i se aduc dar cred ca a facut si lucruri bune destule .despre ele de ce nu se spune nimic?
Vad ca forumul a luat amploare si e de mare actualitate .Stiti ce nu inteleg eu?
De ce nu apare domnul Moraru pe forum  sa se apere ? 
Sa spuna vorba lu ---NEA MARIN--     ,,ASTA SUNT SI ICI MA TERMIN"!!!


pus acum 15 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 736
Sa nu-si faca probleme domnul Moraru in ceia ce priveste voturile de la Constanta, le va avea sigur fara nici o sfortare.
Lingaul de serviciu Tudorica, rache, ran, are grija sa-si duca pe cine trebe la nasa Buharesta.
In Constanta sunt din intamplare vre-o sapspe organizatii profesionale , care mai de care specializata pe matci, vanzare miere, lejislatie, medicatie, simpozioane, cursuri si conscursuri. A dracu de se bat intre ele, dar nici una nu inghite aca lu Tudoran.
Asa de-o ciorba:
-in 2005 apicons a adus neamtul de la Sanova fata in fata cu producatorii:
-in 2007 apistomitana a organizat o conferinta internationala;
-in 2008 apistomitana a organizat cursul de crestere matci;
-in 15 ani de membru aca am fost invitat doar la alegeri.
Alegetiva fratilor in continuare, nu modificati statutul, tineti'l pe Tudoran, Morar, Zorici(presedinte de onoare-care ?)si vechea clica si adio apicultura.
Vivat neschimbarea.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
dr.tit
apicultor

Din: Beius
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 225
Apropo de Moraru,l-am vazut la Oradea,in sec.21 proslavea matcile obtinute din botci de roire,m-am crucit de cele auzite si ma rog la cel de sus sa nu ajunga presedinte.
PS.Incearca sa-l imite pe Al Pacino,e patetic..dr.tit    


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 5335
Eu de 10 ani, folosesc doar botci de roire. sunt foarte multumit de ele
Totusi pentru comert ar trebui sa se foloseasca tehnologia, sau cel putin o transvazare.


pus acum 15 ani
   
albinelor419
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 158

manea stefan a scris:

Apicultura romaneasca de dupa Harnaj

(sau de la geniu la incompetenta)

 

Ec. Stefan Manea

O altă problemă pe care nu am înţeles-o a fost criza acută de protofil din primăvara 2008, creată artificial de dl Moraru.

În anii trecuţi am reuşit ca cca 95-98% din producţia de protofil să aparţină Institutului şi, nu a fost uşor, aceasta datorită calitătii deosebite  a produsului, a preţului practicat şi a promptitudinii livrărilor.

În iarna 2007-2008 şi primăvara 2008, din cauza masurilor neinspirate de dl Moraru, producţia de protofil e mult sub nivelul cererii. Drept consecinţă, apicultorii au fost trimişi în braţele altor producători de protofil care nu aveau condiţiile de calitate din reţeta Institutului.

Nu ştiu motivaţia, dar cu siguranţă este încă o dovadă de incompetenţă.

         

cumva acesti producatori erau protejatii lui Moraru? intreb si eu.....


_______________________________________
protejand albina, ocrotim natura

pus acum 15 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Bun venit pe acest forum domnule ec. Stefan Manea !
Personal, si cred ca sunt in asentimentul multor colegi, apreciez hotararea ( as putea spune chiar curajul ) dvs. de a intra intr-o dezbatere atat de spinoasa dar si asteptata de apicultori !

Sunt unul din presedintii de filiala judeteana proaspat alesi  ( Maramures ) care vrea sa  poata privi in ochii celor care l-au ales.

Cunosc destul de bine problemele si dorintele apicultorilor.

Astept cu interes prezentarea proiectelor de plan managerial ale candidatilor la presedentia ACA pentru a vedea in care se regasesc mai bine aspiratiile noastre.

Sunt convins ca ati prevazut ca uneori aceasta dezbatere va putea lua un aspect mai putin civilizat dar va-s ruga sa nu dezarmati, asa suntem noi pe forum, unii mai calculati , altii mai impulsivi.

Consider ca multi vor participa la discutii si adevarul are sanse sa razbata.

Asteptam si pe alti cunoscatori ai vietii ACA de la varf sa intre in dialog cu "palmasii " albinelor !

Inca o parere personala : era bine ca aceste dezbateri sa fi avut loc inainte de alegerile judetene , sunt sigur ca multe rezultate ar fi iesit altfel.

S-auzim numai de bine !

Modificat de neculai.luca (acum 15 ani)


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 15 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Va salut d-le Manea si bine ati venit pe forum.Daca sunteti, una si aceiasi persoana , cu autorul aricolelor din R.A. , consider ca forumul a ajuns la o deplina maturitate profesionala.Doresc de asemenea, in caz afirmativ, sa moderati o discutie libera, despre aricolul d-tra <<< Extrema umilire >>> din R.A. nr. 1 /2009.


                                                     Cu respect,

                                                   Jean Deculescu

Modificat de jean (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603

dr.tit a scris:

Apropo de Moraru,l-am vazut la Oradea,in sec.21 proslavea matcile obtinute din botci de roire,m-am crucit de cele auzite si ma rog la cel de sus sa nu ajunga presedinte.
PS.Incearca sa-l imite pe Al Pacino,e patetic..dr.tit    


D-le dr. Tit,


De cateva ori,am luat matci si botci de la Maldaresti - Valcea,pe timpul cand d-nul Moraru lucra acolo si chiar dupa( d-na Moraru lucra acolo ).Eu ajungean , de obicei ,inainte de ora de incepere a programului si pana pe la ora 10-11 cand plecam spre Rast,participam la activitatile zilnice ale centrului de la Maldaresti.Am participat, cu tehniciana de acolo si d-nul Moraru la adevarate lectii practice de transvoazare.Botcile cumparate, nu erau de roire - erau obtinute prin transvoazare.Nu iau apararea nimanui , spun numai adevarul, eu un simplu apicultor hobist din Dolj.

                                                        Cu respect,


                                                       Jean Deculescu


pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643

dr.tit a scris:

Apropo de Moraru,l-am vazut la Oradea,in sec.21 proslavea matcile obtinute din botci de roire,m-am crucit de cele auzite si ma rog la cel de sus sa nu ajunga presedinte.
PS.Incearca sa-l imite pe Al Pacino,e patetic..dr.tit    


Domnule,
ori stai foarte rau cu auzul ori scrii ceva scos din context.De prima nu stiu,de a doua sunt sigur
   

Modificat de gica (acum 15 ani)


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
marinescu
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 11
interesant material va mai asteptam sa vedem pina unde merge hotia......

pus acum 15 ani
   
apivera
apicultor

Din: Arad
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 410
no ashe drajilor

ce mai vreti sa stiti ???ce se stia  din  cartile de istorie????nu v-a zis d-nu Manea  destule ???sau nu-l credeti????

pana unde mere hotia??? pai daca n-o oprim noi ea mere  si mere si mere pana-i lumea ,,,cel putin la noi  la rumani.. conform cu traditia..

despre nea moraru  am auzit pi forum e  drept a avut curajul sa apara pi forumul acesta  al moderatorilor nostri  si ne-a povestit  mnealui  ceva frumos despre ninic
asa cum faci sa adormi  copiii mici ,,, asa cum i-a adormit  popescu pi mnealor la bucuresti la sedinta si le-a luat voturile... da putea sa le ia si izmenele ,da n-a  avut interes...ca mereau acas in k.. gol ....dupa o sedintza de alegeri libere...democratice ...in mijlocul  bucurestilor....

mai sunt si alti fachiri in arena  apicola voi i stiti mai bine

despre zorici ce e drept nu a aparut pi forum pen ca vorba lui Toparceanu.

Un tzantzar nervos si foarte
slab de constitutie
in zadar vrea sa ia parte
si el la discutie        

no amu drajilor stupari ca e anul alejerior si purceaua-i infometata in cotetz

cine vrea  sa il urmeze pe  marele nostru Harnaj  la conducerea aca ....sa iasa la vedere  vorba unui colegutz ... sa-l vedem  si sa-l pipaim si noi  daca n-are de ascuns ceva rusinica....

dar totusi Va respect  pen ca munciti ....     


_______________________________________
singurul lucru care nu te minte in viata este meseria

pus acum 15 ani
   
marinescu
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 11

apivera a scris:





pana unde mere hotia??? pai daca n-o oprim noi ea mere  si mere si mere pana-i lumea ,,,cel putin la noi  la rumani.. conform cu traditia..




e treaba hotilor pina unde o duc,si puscaria e pina-i lumea...de lunga si grea...vor nu vor acolo  vor ajunge.......


pus acum 15 ani
   
Zuzu
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 146
Domn' Maneaaaaaaaa! HOTUL striga hotii!Oare pe timpul cand nu erati pensionar nu erati de-al lor?de-al HOTILOR?Oftica-i mare nene! hai si mata pana la ce varsta voiai acolo? pana pe la 100 de ani?Nu ar trebui dar chiar mi-e mila de dumneata.Sunteti si d-vstr. si altii disperati ca gata vi s-a luat... N-o mai da atata in lalele ca scrii si pe la revistele lor( cum dracu de te mai primesc aia acolo?).Se aude ca vi s-a promis readucerea la... bataia de joc care ati avut-o apropo de ICDA dumneata si inca cativa dom'le daca iese cine va trebuie!Nu ca -l sustin pe Moraru da v-a mai racorit un pic, a mai facut ceva curatenie pe acolo.Ca doar de! numa voi cativa traiati bine...Si-apoi doar mai sunt si altii destepti in tagma asta a apicultorilor nu numa voi din ICDA, marii cercetatori care au revolutionat apicultura . si vorba aia pe bani deia grei.Ar fi cazul sa avem mai mult bun simt domn Manea.PACAT mai inainte vreme erati un om admirabil,plecarea de la CIOLAN v-a schimbat rau de tot.

pus acum 15 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Domnule Zuzu,

Eu nu contest ca poate stiti fapte (comportamente ) ce-l pot discredita pe domnul ec. STEFAN MANEA dar deocamdata constat ca aruncati cu venin din dosul unui username si interpretez asta ca un mod de intoxicare cu scopul de a deruta pe cei care spera sa aiba parte de un dialog civilizat pe acest forum.

Din pacate sunteti destul de multi care procedati asa si asta explica de ce iesirea din mocirla este tare anevoioasa.
Dar sa nu credeti ca-i si imposibila !


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 15 ani
   
Zuzu
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 146
Cu respect domnu Luca! O sa va convingeti curand de toate.Nu ma pot abtine .E ridicol ce sa mai ...

pus acum 15 ani
   
marinescu
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 11

Zuzu a scris:

Nu ca -l sustin pe Moraru da v-a mai racorit un pic, a mai facut ceva curatenie pe acolo.


Din cite am citit si am auzit Moraru vrea sa faca curatenie asa ca la Maldaresti si sa nu mai ramina nimic din ACA....se pare ca se pricepe la aranjamente paguboase pentru ACA...          

mai nou am auzit ca si Timisoara a fost "racorita" si "curatata"... s-ar parea tot cu "bune intentii" ca doar are de cheltuit cu vila in constructie.

Modificat de marinescu (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
Dle Marinescu daca vreti sa ajungeti undeva cu spusele dvs, veniti cu probe, ca de gargara suntem satui.
Da macar apicultura cat Dnu Moraru stiti? Sau doar sa faceti praf?treceti un pic pe la Pagini Personale, sa vedem si noi stupii dvs, metode de lucru, tehnologii, ca sa vedem cu cine discutam.
Puteti sa ne spuneti si noua unde isi face vila, ca eu ca  subaltern, sunt curios. Si dupa ce imi spuneti unde anume cu precizarea localitatii si strazii, va cred. Si daca e asa cum spuneti dvs, atunci , ca sa citez un coleg de-al meu "Voi trece de partea adevarului". Pana atunci insa, nu sunteti decat un agitator subtire, subtire rau.

Ps: Stilu asta denigrator parca-l cunosc de undeva....Hm... Va avertizez ca nu este permis sa postati sub 2 identitati...


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 15 ani
   
gygy stuparu
apicultor

Din: Craiova
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 35
Domnule Manea  este foarte usor si practic sa aruncati cu noroi in institutia  une ai mincat o pine si poate ai fost partas la unele ilegalitati, iar cind ai fost trecut pe lnia moarta incepeti sa va agiti.
Daca erati cinstit trebuia facut public acest subiect cind lucrati in ACA. acum comentarul dumneavoastra denota altceva, si este  rusinos.
Este la moda sa ne jignim sefi, sa-i facem incopetenti si corupti si apoi sa avem pretentii de la ei sa ne apere interesele. Oare este un lucru bun?
Hai sa fim mai constructivi si optimisti ,sa ne unim si cu totii sa ne aparam si sa sustinem interesele noastre de apicultori.
Dusmanii sint la tot pasul si lozinca lor este ,,DEZBINA SI CUCERESTE'' iar a noastra  ,, NU TREBUIE SA PUNEM BOTUL'' la  asemenea momeli.
Pe domnul Moraru l am cunoscut la sedinta  ACA de la  CRAIOVA  azi 8 februarie 2009 si mi sa parut ca s-ar zbate pentru cauza apicultorilor.sii doresc succes.
Hai sa-l sprijinim, sa-i respectam functia , sa fim alaturi de dinsul(si sper si dinsul alaturi de noi) si apoi sa vedem roadele.
Doresc daca se poate ca institutia ACA BUC. sa posteze pe acest forum toate noutatile legislative legate de apicultura.


pus acum 15 ani
   
Moraru Petru
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 1
Mă bucur nespus de mult că domnul economist Manea Ştefan – fost director comercial al SC ICDA SA din cadrul ACA a devenit în cca. 1,5 ani un mare analist al apiculturii româneşti şi un om de bine ce ii pasă acum când este pensionar, de patrimoniul ACA, dar mai ales de cel al societăţii în care a lucrat şi de care cu mare părere de rău şi grea despărţire la cei 67 de ani, a lăsat-o din mâini alături de fosta conducere până în 2006.
    În calitatea ce o am în acest moment de administrator director general al ICDA din aprilie 2006, mă simt obligat să răspund acestor acuze celui care nu demult imi declara că-mi este cel mai bun prieten.
    ACA, de la momentul înfiinţării ei (1958) nu a avut în proprietate până în 1989 nici un metru pătrat de teren; abia după anii 90 prin interesul fostei conduceri de atunci, s-a obţinut titlul de proprietate pe o parte din terenurile aflate în administrarea ACA.
    Ca economist de meserie şi analist apicol, domnul Manea în momentul întocmirii planului de construcţie al secţiei de produse apiterapice şi a planului de fezabilitate, ca director comercial trebuia încă din anul 2003- momentul semnării contractului de construcţie al fabricii-  să ia poziţie şi atitudine şi să spună că proiectul respectiv nu este realist şi imposibil de realizat la parametrii productivi proiectaţi. Abia în 2006., după ce construcţia era în faza de finisaje şi-a spus punctul de vedere nefondat şi nici intr-un cadru oficial. Eu consider că a manageriat împreună cu fosta conducere în mod defectuos proiectul respectiv încă de la început.
    Domnul Manea ar trebui să vadă o linie de fabricaţie de medicamente indiferent de forma lor de prelucrare şi ambalare şi apoi să afirme că 90% din echipamentele necesare liniilor tehnologice pentru drajetare, tabletare, filmare, sau cele pentru unguente sunt indentice cu cele din industria cosmetică. Mă refer la noua secţie de produse cosmetice a SC Complex Apicol SA. Dacă invocă normele GMP al Uniunii Europene în domeniul respectiv, domnia sa trebuia să ştie că fiecare flux tehnologic are o trasabilitate a fiecărui produs de la materie primă la produs finit şi nu este permisă nici o intersectare a acestora sau schimbare a destinaţiei.
    Dacă domnul Manea se referă la o asociere sau parteneriat cu alte firme din afara structurii ACA la acel moment, mă văd obligat să-i recomand aprofundarea cunoaşterii statutului ACA ce nu permite intrarea ca acţionar a altor societăţi sau SRL-uri ce nu fac parte din structura acesteia.
    Este vina dlui Manea că în perioada cât a fost director comercial nu l-a interesat să facă o analiză de pret pentru un produs achiziţionat căruia i s-a adus plus valoare şi a fost vândut pe piaţă (mă refer la costurile de procesare ale Complexului Apicol pe un kg de miere).
    Mă bucur că abia din 2006 dnu Manea s-a trezit la realitate şi şi-a dat seama că din prima zi de la numirea mea la conducerea ICDA, „incompetenţa şi reaua credinţă şi-au arătat colţii”. De ce în anul 2006 nu a declarat acuzaţia pe care o face astăzi la adresa mea: procesul intentat împotriva mea alături de cei patru cercetători Siceanu, Măgdici, Mateescu şi Chirilă în 2007, şi mă acuză în prezent.
    Justiţia va delibera şi va infirma sau confirma acuzele aduse mie în dosarul nr. 2980 / 299 /2008 Tribunalul Bucureşti secţia a 5-a civilă.
    Au fost şi sunt nemulţumiţi cei ce au beneficiat de funcţii de conducere, cercetători ce nu aveau ore de program, care veneau şi plecau în timpul zilei fără să-i tragă cineva la răspundere. Este adevărat că nu avea cine, deoarece din aprilie şi până în septembrie fosta conducere era în pastoral cu stupinele proprii iar soarta ICDA era în mâinile fostei contabile şef Iulia Coteţ, fiind obligată să suplinescă funcţiile celor 2 directori plecaţi cu săptămânile.
    La sosirea mea în 2006 contractul colectiv de muncă era expirat din 2002. Nu aveam cunoştinţă de existenţa unui regulament de organizare internă (ROI), de un regulament de organizare şi funcţionare (ROF), fişe ale posturilor, autorizaţii de funcţionare expirate, etc. Revenirea la normalitate şi impunerea acestora m-a făcut nepopular în rândul celor de mai sus. În cadrul ICDA sunt 125 de angajaţi din care 28 sunt cercetători cu diverse grade ştiinţifice şi 7 cu doctorate luate, ceilalţi angajaţi fiind cuprinşi în sectoarele de producţie şi TESA, care muncesc din greu mai ales în cele 2 secţii de producţie (medicamente de uz veterinar şi produse apiterapice).
    Consider că părerea domniei sale vis a vis de comportamentul meu socio-uman este expresia lăuntrică a eului său personal.
    Îmi pare rău că în cei 21 de ani cât am colaborat cu domnia sa nu am ştiut că are preocupări în stabilirea gradului de IQ a cercetătorilor din ICDA şi pe care cu mult patos la momentul adevărului său spunea cu totul altceva despre eminenţa cenuşie a cercetării noastre apicole din ICDA. Îi cer domniei sale rezultatul cercetării prin metodele sofisticate ale ştiinţei, clasamentul de IQ a tuturor cercetătorilor, şi dacă nu a fost subiectiv şi pe cel al dânsului ca analist, pentru a-mi da posibilitatea a mă adresa unora dintre ei cu apelativul eminenţă sau domnule cercetător ştiinţific de talie mondială.
    Aş dori să-mi spună concret prin ce măsuri întreprinse de mine am marginalizat sau înlăturat din cercetători de la accesul liber de a-şi manifesta dorinţa de cercetare prin proiectele depuse şi câştigate sau de a colabora în mod constructiv pentru binele apiculturii şi apicultorilor din ţară.
    Staţia apicolă Măldărăşti a fost înfiinţată în 1979 pe una din fostele proprietăţi confiscate în 1948 ale familiei Greceanu, familie de boieri şi intelectuali din secolul trecut din ţinuturile Craiovei. Actualul moştenitor Greceanu Anghel Ileana Emilia (prin înfiere) ne-a notificat în anul 2001 când am fost înştiinţaţi să predăm imobilul conform legii 10, Încă din anul 1996 am fost preocupat de soarta acestui imobil de care mă legă o amintire de peste 21 de ani (21 iunie 1986 – 1 noiembrie 2007). În anul 1997 am obţinut prin hotărâre judecătorească dreptul de proprietate asupra imobilului prin sentinţa nr. 686 / 02.04.1997 a Judecătoriei Horezu, imobilul având număr cadastral şi intabulat în anul 2000. Refuzul cedării imobilului în astfel de condiţii era normal, având titlul de proprietate în „buzunarul” ICDA. În astfel de condiţii, moştenitorul ne-a chemat în judecată în anul 2001, procesul durând 7 ani, până în martie 2007 în Bucureşti. Prin angajarea firmei Casa de Avocaţi Grigore şi Asociaţii, în anul 2004, s-a reuşit la Curtea de Apel Bucureşti sentinţa nr. 1517A din 10.11.2005, dreptul de proprietate asupra imobilului revenind ICDA, cu obligaţia de a plăti o despăgubire de 2, 92 miliarde lei vechi, ce reprezenta valoarea terenului şi a conacului recunoscute de evaluatori ca proprietate a moştenitoarei. Prin adresa nr. 400 / 23.05.2001 conducerea  ICDA a refuzat cedarea imobilului. La sfârşitul anului 2005 prin convocarea AGA se hotărăşte refuzul plăţii acestor sume, invocându-se că nu sunt bani şi că despagubirea ar trebui făcută de statul român. În astfel de condiţii ambele părţi implicate au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, proces ce a mai durat cca 2 ani şi s-a încheiat cu decizia nr. 2390 / 09.03.2007 prin recunoaşterea în natură a dreptului de proprietate asupra unei părţi din imobilul staţiei, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.(tot terenul, conacul şi una din clădirile modernizate de ICDA). În 01.11.2007 am fost notificaţi prin avocatul reclamantei să predăm imobilul conform dispozitivului descris în sentinţă. Ne-am conformat şi împreună cu fosta contabilă şefă Iulia Coţet am predat imobilul şi s-a procedat la sigilarea de către subsemnatul în prezenţa moştenitorului a tuturor clădirilor modernizate şi construite de ICDA în baza autorizaţiilor emise în anii 1986 şi 1987. Moştenitorul neprimind toate clădirile din incintă a făcut adresă unui executor judecătoresc pentru a fi executat silit şi a preda tot ce era pe terenul moştenitorului. În condiţiile primirii somaţiei de executare silită, am procedat la predarea celorlalte clădiri făcându-se un abuz faţă de hotărârea dispozitivului  emis de ICCJ. Drept urmare am deschis proces fâcând contestaţie la executarea silită iar după judecarea cererii mele prin avocat angajat procesul se află astăzi pe rolul ICCJ Bucureşti cu nr. de dosar  907 / 241 /2008, ce are ca termen de judecată 11.02.2009.
    Domnule Manea, nu ştiu la ce va referiţi când faceţi afirmaţia că dosarul a ajuns nu ştiu în ce instanţă „mai subţire decât trebuia” ; vă rog să daţi explicaţii acestei expresii.
    Casa de avocatură Grigore şi Asociaţii ne-a reprezentat în instanţe încă din anul 2004, şi această firmă de avocatură nu ne-a reprezentat doar în procesul Măldărăşti ci a avut un aport deosebit în redactarea şi elaborarea multor acte necesare desfăşurării bunei activităţi a societăţii. Este adevărat că din august 2006 şi până în iunie 2007 a existat un contract de asistenţă juridică care a fost reziliat de subsemnatul din cauza pierderii parţiale a procesului Măldărăşti. Angajarea acestei firme de avocatură pentru a ne reprezenta interesele s-a facut în urma discuţiilor avute cu conducerea ICDA in anul 2004-2005 deoarece era total nemulţumită de aportul operativ în domeniul juridic al celor 2 persoane ce alcătuiau comportamentul juridic al ICDA.
    Dacă eu consider să întreprind un demers îl fac în primul rând că sunt conştient şi nu „bântuit”. Nu imi permit să risc soarta unei societăţi şi siguranţa zilei de mâine a celor ce trudesc pentru salariul plătit de ICDA, cum făceau cei ce astazi sunt la pensie şi stau în scaunul acuzatorilor, când de fapt ar trebui să stea în boxa acuzaţilor.
    De ce nu aţi plătit Dle Manea împreună cu conducerea de atunci, cele 2,9 miliarde lei şi mă acuzaţi pe mine că nu recuperez cei 6 miliarde investiţi de ICDA? Ştiţi ce scrie în Legea 10? : imobilele confiscate se predau foştilor proprietari sau altuali moştenitori libere de orice sarcini.
   
    În august 2006 împreună cu dl Manea am hotărât să declanşăm acţiune judecătorească  (acţiune în constatare) pentru staţia apicolă Bididia (Tulcea) pentru terenul ce-l aveam în posesie din 1988 şi pentru care am plătit taxe şi impozite la stat neîntrerupt, pentru întregirea patrimoniului ICDA. Pot dovedi prin acte posesia acestuia şi procesele (7 la număr) prin care fosta angajată a ICDA Chirilă Aurelia, actual pensionată, s-a opus acestui demers declarând prin mărturie mincinoasă că actulul ICDA nu este de drept  cel care a preluat portofoliul total al fostului ICP-Apicultură în anul 1997. În astfel de condiţii, Dna. Chirilă s-a sesizat în locul Ministerului Finanţelor Publice pentru statul român, că ICDA este o societate pe acţiuni cu totul alta şi că fostul Institut de Cercetare şi Producţie pentru Apicultură a fost desfiinţat în 1997. La acest moment, aşa cum am spus, Institutul are 7 procese pe rol cu Dna Chrilă, care prin relaţiile ce le are la nivel de judeţ încearcă „în numele apicultorilor tulceni” să ocupe cele 2 hectare teren pe care le are ICDA în posesie de la Silvo Delta. Acest teren a fost scos din fondul forestier şi preluat de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice în 1988, care îl cedează cu drept de posesie şi administrare către institutul nostru. Mai mult, în septembrie – noiembrie 2008, Dna Chirilă s-a opus cu înverşunare în momentul pensionării, să predea bunurile imobile ce aparţin ICDA şi pe care le-a primit în administrare şi folosinţă prin procesul verbal de predare primire din data de 05.09.1990. Există act oficial original cu semnătura olografă.
    Ce să mai înţeleg de la Dnu Manea despre aprecierea pe care o face astăzi la adresa Dnei Chirilă şi ce spunea „ieri” când trecea către Deltă pe la Bididia, nu oprea niciodată deoarece în vestita staţie de producere a mătcilor se desfăşurau activităţi zootehnice private de creşterea oilor, vacilor, porcilor, pasarilor, având ca pastori 2 haite de câini şi o duzină de pisici în care nu călca picior de conducător sau angajat decât cu acordul „patronului Chirilă Aurelia”. De cel puţin 10 ani la Staţia Zonală Bididia nu s-a mai produs oficial nici măcar o matcă, cu excepţia anului 2008, în care a dovedit doar pe hârtie că a produs 125 de mătci, fără să vedem vreun nucleu de împerechere sau registre de evidenţe a creşterii acestora.

    Staţia de la Poieni Iaşi (din respect pentru cel ce a pus temelia acestei staţii – Dr. Enciu Aurel) va fi şi va râmâne activă şi îşi va desfăşura activitatea pentru care a fost creată, indiferent de persoanele care activează astazi sau mâine acolo.
    Am fost cel care am sfătuit-o pe actuala şefă de staţie, Dna Măgdici, să întreprindă acţiuni juridice pentru dreptul de proprietate asupra imobilului. În prezent la acest imobil este revendicat terenul de moştenitori. Am decis ca Dna Măgdici să angajeze avocat care să ne reprezinte interesele noastre. Presupunând prin absurd că ar pierde procesul, şefa staţiei va fi acuzată de incompetenţă sau interese obscure?
Dnu Manea ştie foarte bine că dorinţa mea este aceea de a înfiinţa şi alte staţiii în alte zone, nicidecum de a desfiinţa.

    Sunt acuzat că am scos din producţia ICDA produsele de uz apicol Micicidin, Codratin şi Locamicin. Dnu Manea nu spune ce sunt aceste produse şi face confuzie între produse medicinale veterinare, suplimente nutritive şi antimicotice, pe care le bagă în aceeaşi oală, afimând că „sunt veritabile suplimente alimentare pentru albine cu acţiune antimicotică”. Dupa dânsul, acestea ar fi un hibrid supliment-aliment-medicament antimicotic. Cele 3 produse medicinale veterinare au fost scoase din producţie din 2 motive:
-    interzicerea de către Agenţia Europeană a Medicamentului- EMEA a substanţelor active (antibiotice şi antimicotice) din componenţa acestora pe motiv de siguranţa alimentară,
-    lipsa de autorizaţii de comercializare şi fabricaţie a acestor produse, la momentul retragerii din fabricaţie- mai 2006.

    Criză de Protofil în 2008?  Eu nu am fost sesizat de lipsa acestui produs.
    Astăzi este o secţie specială de producţie în cadrul ICDA cu capacitate de 3 ori mai mare faţă de 2005, care întruneşte toate condiţiile cerute de autorităţile statului din domeniu, sigură dpdv san-vet, PSI, protecţia muncii, etc.
    Dle Manea, afirmaţi cu neruşinare că producţia de Protofil în 2008 a fost mai mică decât în anii când conduceaţi dvs, când de fapt în realitate în 2005 au fost produse 14000 de flacoane iar în 2008,  39000 flacoane.
    Vă întreb, Dle Manea cum a ajuns Hofigalul sa produca Protofil sub licenta ICDA, patent dat în perioada când dvs erati director comercial şi bun prieten cu directorul Manea Ştefan de la Hofigal?, prin aceasta aducând mari prejudicii financiare ICDA  şi derutând apicultorii cu acest produs fabricat de 2 societati diferite. Cu ce pret ati vandut la Hofigal licenţa de fabricaţie?

    Dle Manea, nu uitaţi că aţi fost unul din şefii societăţilor din structura ACA şi aţi beneficiat cu vârf şi îndesat de clemenţa conducerii ACA şi a fostului Director General Ing. A. Mâlaiu. Aduceţi-vă aminte că nu vă pasă de apicultori ci de buzunarul dvs. Explicaţi apicultorilor  în calitatea pe care o aveaţi, cum aduceaţi ca achizitor propolis cu 150 lei noi/kg la ICDA, când preţul la apicultor era de 70-80 lei. Vă stabileaţi preţul de achiziţie de unul singur. Eraţi producător, cumpărător şi în acelaşi timp plătitor din contul ICDA .

    Explicaţi cum în iarna anului 2006-2007, fără a fi informat, aţi achiziţionat peste 600 kg polen de la o firmă cu 20-22 lei / kg fără TVA, când astăzi preţul unui kg de polen achiziţionat de ICDA este de 15-16 lei / kg fără TVA.

    Dacă v-a durut atât de mult de patrimoniu ACA, de ce nu aţi luat atitudine faţă de distrugerea Muzeului Apicol de la Cupolă, în anii 1995-2000?

    De ce nu ati luat atitudine faţă de cedarea cu uşurinţă a clădirii căminului din cadrul Liceului Apicol, în anii 1992-1993, care era în administrarea ICDA?

    Despre managementul pe care îl făceaţi în institut în funcţia deţinută: de ce aţi aprovizionat magazia centrală cu zeci de mii de pliante, prospecte şi ambalaje, pentru diverse produse ale ICDA, care nu mai corespundeau cerinţelor prezentului.
    De ce nu spuneţi nimic despre tonele de hartie filtru biologic care au fost achiziţionate ca neconform cu procesul tehnologic pentru Varachet, şi care au costat institutul sute de milioane de lei vechi.?
    De ce nu spuneţi nimic despre haosul din aprovizionare, unde totul era de-a valma, şi aprovizionarea se facea în salturi în stil pompieristic.
    De ce nu spuneţi nimic despre programarea producţiei?
    Spuneţi-ne despre marketing-ul şi promovarea produselor ICDA în timpul dvs?
    Ar trebui să vă pun o mie de întrebări pentru ceea ce trebuia să faceţi şi nu aţi făcut.

Pentru cele scrise şi afirmate vă stau la dispoziţie cu acte oficiale şi martori.
Întrucât acuzele la adresa mea au fost aduse de un fost director al ICDA, am considerat că trebuie să răspund acestora şi să cunoască toţi apicultorii adevărul din ICDA.  Menţionez că nu doresc să intru în polemici cu nimeni pe acest forum, şi sper să fie prima şi ultima postare de acest gen, deoarece timpul nu-mi permite.

Director General ICDA,
Ing. Moraru Petru


pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
Domule Director General ICDA Moraru Petre,
  In ochii apicultorilor v-ati uitat vreodata? De la investire incoace?
Dati-i inainte cu "greaua mostenire". E refrenul perfect.


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
alt stupar
CLUB STUPARITUL

Din: Jud. Arad
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 2312
Pai cum sa va permita timpul ?
Va coborati Dumneavoastra -o somitate in domeniu -la nivelul prostimii muncitoare ?
Ce tampenie si forumul asta !!! O tin astia numai in polemici, de parca n-ar avea ce face cu timpul lor liber !


_______________________________________
albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine... albine...

pus acum 15 ani
   
neculai.luca
apicultor

Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
Multumim domnule director general ing. PETRU MORARU ca v-ati facut timp sa postati raspunsul dvs. pe acest forum la gravele acuzatii aduse de dl. ec. STEFAN MANEA.
Nu ca ne-am fi lamurit deja, dar mai aflam cate ceva !

Apropo : oare regretatul VECESLAV HARNAJ o fi avut parte de critici in timpul activitatii sale din partea subalternilor si colaboratorilor sai ?


_______________________________________
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)

pus acum 15 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 736
Avand in vedere ca mesajul privat este inactiv pentru domnul director sunt fortat sa dialogam cu domnia sa de fata cu toata multimea.
Personal(valabil si pentru multi alti apicultori din Constanta) am declinat apartenenta la organizatia pe care a condus-o Dl. Zorici si pe care dumneavoastra v-ati propus sa o conduceti ca urmare:
-a lipsei legaturii cu masele, legatura rezumandu-se la cotizatie-reprezentare;
-pozitiei incorecte pe care presedintele Zorici in repetate randuri a avut-o in mas -media prin acuzarea apicultorilor ca fiind singurul factor vinovat in contaminarea loturilor cu antibiotice;
-prezentarea pentru vanzare( cu exceptia medicatiei) a celor mai putin performante materiale si utilaje;
-lipsei de masuri ferme in protejarea albinei autohtone(nu gargara-ci masuri practice);
-promovarea exclusiva a mosulicilor si babutelor in actul de conducere de la cercul apicol pana la nivel national(sa fiu iertat de aceasta exprimare).
Ori cat ati incerca sa mentineti unitatea de monolit a organizatiei, timpul - un real dusman si al predecesorului dumneavoastra o sa va insele , rau o sa va insele atat timp cat statutul este facut pentru oameni dornici de bani nemunciti, reprezentarea celor ce pupa mana si traiesc din amintirea marilor inaintasi.
Ma doare albina romaneasca- va rog externalizati producerea de reproducatori in romania din materialul genetic autohton si o sa ramaneti uimit de rezultate.Pana nu va fi prea tarziu.
Succes.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
Dnu Valter, cresterea reproducatorilor nu mai e demult exclusivitatea institutului. Dvs stiti asta, da ce nu stiu eu : nu stiu unde vreti sa ajungeti cu asta. Stiti la fel de bine ca mine ca in tara asta exista cca 40 de firme ce detin acreditare ca ferma de multiplicare.Ce va impiedica sa faceti si dvs una?
Parca mai ieri spuneati ca una din matcile recordiste ale dvs era de la institut. Acum nu mai sunt bune?
Cine va impiedica sa cumparati matci de la institut sau de la oricare firma acreditata doriti? Nu inteleg.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
in Gorj exista o firma acreditata,eu sunt in curs de acreditare

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
valter
apicultor

Din: cta
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 736
Nu doresc sa fac polemica cu Dl. Poncea, dar unde gasiti dumneavoastra reprosuri sau aprecieri negative asupra materialului genetic oferit de aca eu nu vad.
Sigur ca acreditarea vine...
Cunosc cel putin doi producatori de matci, care o fac la acelasi nivel cu ceia ce face astazi orce novice, daca asta-i externalizarea activitatii de crestere a reproducatorilor se si explica usoara noanta de pesimism ce o las sa transpire.
sanatate, ca-i mai buna decat toate.


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
yrynel_clau
apicultor

Din: VL
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 201
Bun venit pe forum domnului director Moraru,la mai multe postari,(nu de alta dar sa va cunoasca lumea adevarata valoare) si succes la alegeri.Apicultorii din Berbesti sunt cu dumneavoastra.  

pus acum 15 ani
   
pab
apicultor

Din: Buzau-Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1186
fiind piata libera, crescatorii de reproducatori cu acreditare se vor cerne singuri: cei buni vor ramane. asta inseamna externalizarea activitatii de crestere reproducatori.
Institutul nu detine monopol pe segmentul asta, asa cum s-a afirmat deseori. Institutul nu poate interveni in ograda fiecaruia, fiecare face matci dupa planul de selectie si ameliorare pe care l-a prezentat in mom acreditarii la ANARZ. Tot ce poate face institutul este sa amelioreze si sa fixeze caractere ale liniilor ce le detine, si sa conserve ce are. Altfel, nu poate interveni pe piata libera , unde fiecare aduce de afara ce vrea si cand vrea.


_______________________________________
Drd.Med.Vet. Poncea-Andronescu Bogdan
Bucuresti-Buzau
0721.269.791

pus acum 15 ani
   
pop
apicultor

Din: Lugoj, 25.06.1951
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 312
Stimate d-le director, va rog frumos contactati si contracandidatii dvs. , stabiliti o modalitate sa va cunoastem planurile in eventualitate castigarii alegerilor.Observati  ca de soarta ACA  sunt interesati membrii si nemembrii ACA. Nu ne lasati  intr-un con de umbra! Dovediti ca ne sunteti aproape ( candidatii) si cava pasa de noi!.Cu respect . pop

_______________________________________
orice este mai mult decat nimic!

pus acum 15 ani
   
doru sepi
apicultor

Din: Calafat
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 10
Dnu Necula faceti o blasfemie sa comparati un nemuritor si intemeetor de asociatie cu ce......fiecare sa adauge ce vrea.

"Stimate d-le director, va rog frumos contactati si contracandidatii dvs. , stabiliti o modalitate sa va cunoastem planurile in eventualitate castigarii alegerilor.Observati  ca de soarta ACA  sunt interesati membrii si nemembrii ACA. Nu ne lasati  intr-un con de umbra! Dovediti ca ne sunteti aproape ( candidatii) si cava pasa de noi!.Cu respect . pop"

cu adevarat unde mergem?


pus acum 15 ani
   
manea stefan
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 4
CUI II ESTE FRICA DE ADEVAR !

ec. Stefan Manea

Nu mi-am inchipuit nicio clipa ca ratiunea nu va invinge. Nu am crezut ca in mintea unor oameni pe care in continuare ii consider intelectuali de exceptie, functia de Presedinte al ACA din Romania este mai importanta decat functia de Presedinte al Romaniei.
Nu am inteles de ce accesul la candidatura pentru functia de presedinte al ACA se opreste la implinirea varstei de “maximum 65 de ani” in timp ce accesul la candidatura pentru functia de Presedinte al Romaniei nu are decat o singura limita de varsta – cea minima de 35 de ani -.
Concret art. 37 al.2 din Constitutia Romaniei prevede: “Candidatii trebuie sa fi implinit pana in ziua alegerilor inclusiv...varsta de 35 de ani pentru a putea fi alesi in functia de Presedinte al Romaniei”. Fara niciun fel de precizare la varsta maxima.
In schimb STATUTUL ACA din 26 aprilie 2006, la art. 13 prevede ca: “Candidatii la functia de Presedinte isi vor depune candidatura cu 60 de zile inainte de a avea loc lucrarile congresului, la Comitetul Director al ACA din Romania, acestia trebuind sa fie membrii ai Asociatiei, cu o vechime minima de 10 ani, cu o varsta maxima de 65 de ani si cu activitate recunoscuta in domeniu.
Dincolo de discriminarea si neconstitutionalitatea prevederii articolului din statut referitor la varsta, nu mi-am inchipuit ca maximum 65 de ani este sinonim cu pana la 65 de ani.
Oare, cei desemnati pentru avizarea candidaturii la functia de Presedinte al ACA, conform revistei Romania Apicola nr. 12/2008 pag. 3 sa nu fi remarcat neconstitutionalitatea unei asemenea prevederi si ca ea (aceasta prevedere) este impotriva intereselor profesionale ale membrilor asociatiei?
Domnilor apicultori, Constitutia Romaniei, privitor la PRINCIPIILE statului Roman,
- Prevede in art.1 al. 3 ca:”Romania este stat de drept, in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt garantate”.
Privind egalitatea in drepturi, art.16 al.1 precizeaza ca:”Cetatenii sunt egali in fata legii, fara privilegii, FARA DISCRIMINARI”.
Art. 9 din Constitutie, privitor la dreptul de asociere, prevede ca:”Asociatiile profesionale se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la apararea drepturilor membrilor lor”.
Unul din drepturile fundamentale ale membrilor asociatiei noastre este dreptul constitutional de a nu fi supusi nici unei discriminari. Anularea dreptului de a accede la functia de Presedinte de la o anumita varsta constituie o incalcare a principiilor statului de drept.
In astfel de cazuri, Constitutia Romaniei, la art.40 prevede clar:”organizatiile care militeaza impotriva statului de drept SUNT NECONSTITUTIONALE”
In cadrul Asociatiei, sigur mai mult de jumatate din membrii sunt in varsta de peste 65 de ani si care desfasoara o viguroasa activitate profesionala precum si o benefica activitate in folosul Asociatiei. Cu ce drept cineva le ia acestor apicultori dreptul de a candida la o functie in fruntea Asociatiei? Nu credeti domnilor ca membrii asociatiei singurii care au dreptul sa aleaga in mod democratic pe cei din fruntea Asociatiei, prin vot secret, dupa propria vointa?
Nu credeti domnilor, daca tot vreti o discriminare, ca era mai normal ca sa aiba interdictie de a-si depune candidatura la presedentia ACA persoanele care au fost clientii asezamintelor de psihiatrie?
In Romania, orice cetatean chiar daca a depasit varsta de 65 de ani, poate fi ales in functii si demnitati, ca parlamentar sau chiar ca presedinte al Romaniei.
Domnilor membrii ai comisiei de analiza si avizare a cererilor candidatilor, sa nu fi sesizat oare ca limitarea varstei la candidatura pentru functia de Presedinte ACA este in primul rand neconstitutionala si in al 2 rand doar pentru a bara calea unui singur om? Nu credeti ca era normal o analiza mai atenta si o audiere a candidatilor pe care dumneavoastra i-ati respins? Sunt absolut convins domnilor ca nu aveti nicio implicare in tot ce a insemnat jaful si faradelegile din ACA de cca. 10 ani incoace.
Si totusi, se naste firesc intrebarea – cui ii e frica de adevar?
Au fost nenumarate reclamatii fundamentate despre toate incompetentele, jaful si faradelegile din ACA la nivel central. Motivatia pentru care cei vinovati nu au fost trasi la raspundere este una singura. Organele care au fost sesizate sunt de stat, iar ACA este o asociere de apicultori care nu apartine statului.
Ori, in aceste conditii statul, prin organele sale verifica doar daca organizatia respectiva si-a achitat corect obligatiile catre stat si atat. Organelor statului le este indiferent daca Asociatia are o activitate prospera sau este in faliment. Domnilor, doar acesta este motivul pentru care pana in prezent nimeni nu a fost tras la raspundere.
Singurii care pot face lumina si constata faradelegile, greselile si meritele sunt membrii ACA prin reprezentantii lor responsabili si atasati scopului principal pentru care a fost infiintata ACA. In acest sens, in numele acestui adevarat scop, se impune crearea propriei “politii economice si propriul DNA”. Nu are importanta daca acest grup mic de oameni se numeste comisia de cenzori, corp de control sau altcumva. Important este ca ei sa fie apicultori, specialisti in probleme juridice si economice si atasati scopului pentru care a fost infiintata ACA. Acesti oameni trebuie sa aiba ca punct de reper doar frica de Dumnezeu si propria constiinta.
Numai in felul acesta se pot denunta corect “greselile” trecute pentru a fi deferite justitiei acolo unde este cazul si se pot preintampina “greselile” viitoare.

Va urma si replica!!!


pus acum 15 ani
   
alinndiaconu
apicultor

Din: Targu-Jiu
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 466
Bah fratilor, numai vorbe mari si atata.
Ce dreak, la vorbe ne pricepem toti! Da cand vine vorba de practica, cam multi o mierleste, aia e,!
Mai cititi din janese si ce zice el de si cu apicultori... 


pus acum 15 ani
   
doru sepi
apicultor

Din: Calafat
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 10
Uită că pentru fiecare lucru pe care merită să-l ai, trebuie să depui mult efort. Îl tot amânăm şi-l amânăm, până când posibilităţile noastre dispar complet.
Poţi avea mai mult de o misiunea în viaţă? Nu. Ar fi ca şi cum ai ajunge la o răscruce şi-ai încerca s-o apuci pe ambele căi. Cred ca asta fac cei de la Bucuresti!


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Datorita dezvaluirilor facute de mine aici in aceasta saptamana conducerea ICDA  si ACA a intrat  in faza de paranoia : pusa de sefi enigmatica doamna sau domnisoara NICOLETA LITA cu mai multi haidamaci a intrat cu forta la cercetare si a smuls SERVERUL si cu mare greutate l-au transportat in arhiva !!! unde l-au inchis ori pentru a da foc la tot si astfel sterg toate urmele ori vor sa aduca un hacher sa vada de unde provine scurgerea de informatie din interior catre mine. Pur si simplu nu mai judeca , au smuls un server care era pe inventar si luat pe bani din proiecte si l-au inchis numai pentru a afla cum achizitionez eu informatii din interior . Cred ca boala lui Zorici a devenit molipsitoare   .

   Ii atrag atentia in mod public lui domnul Moraru ca daca imi sparge cineva contul dupa apimardeal sau MAILUL  se cheama caz penal si in urmatoarele 10 minute are plangere penala la parchet intru-cat dansul este principalul suspect .
   Si ca un amanunt , actele constitutive si statutele sunt acte publice , restul documentelor vin "pe surse" , deci ATENTIE MARE  nu va atingeti de mine ca declansez uraganul pe langa care procesul cu cercetatorii pare furtuna intr-un pahar  cu apa rece. Nu  ma intaratati ca dau drumul la toate documentele.

   PS. Un martor sustine ca  LITA NICOLETA a strigat in gura mare ca vrea sa desfiinteze cercetarea pentru ca o incomodeaza ! la ce ?
   Intrebare de zece puncte : cine este Lita Nicoleta si cum a ajuns in ICDA ?  MORARU STIE !!!!

Modificat de dragos2006 (Ieri 18:34:19)


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Apropo in 1996 pe 24 dec. a aparut statutul ICDA cu cinci actionari , era cu adevarat un institut de cercetare dar aparea problema ca nu oricine poate fi director.  dar baietii destepti in imaginatia lor nelimitata pe 16 .07.2007 formeaza un alt S.A. LA CARE APAR SASE ACTIONARI  al saselea fiind ICDA acum prin acest artificiu Institutul a devenit SOCIETATE COMERCIALA  si Zorici taie si spanzura . Dar la un momentdat  Moraru a bagat pe ascuns un act constitutiv unde si-a dat atributii absolute ,  el are "drept de viata  si moarte " asupra angajatilor cat si a destinului a ceea ce a mai ramas din ICDA.  Ce tare este Moraru !!! singur face afaceri pana la 1000000 ( un milion ) euro si  isi da si ce salariu vrea si orice prima vrea!  Culmea , dupa ce si-au dat prime cat au vrut anul trecut SC ICDA  a ramas si cu un profit impresionant cica peste 800.000 ron. 
  Cand voi avea timp voi scrie despre PROVIT-API si STIM-API.

Modificat de dragos2006 (Ieri 05:44:01)


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Doamnisoara Lita Nicoleta a fost si a facut inventarul la stupina ICDA  aflata in cusdodia domnului Laurentiu Rosu situata undeva in Dambovita cica aproape de stupina domnului Zorici sau vila    nu mai tin minte exact .
   Ce i-a facut domnul Rosu d-rei Lita de a vazut intreg inventarul de la o stupina care nu cheltuie si nu produce . Nu putem si noi membri ACA sa vizitam aceasta stupina fanion a apiculturii romanesti ? sau macar sa degustam un borcan cu miere sau sa ne dea o matca de performanta din rasa apis carpatina cu care se lauda ...

   Ce parere are directoarea stiintifica a ICDA  despre stupina experimentala aflata la domnul Rosu ?

Modificat de dragos2006 (Ieri 18:36:26)


pus acum 15 ani
   
albinarul
apicultor

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 11
Trebuie imediat angajata o firma de audit de prestigiu pentru a afla paguba produsa de cei doi capi atat la ACA cat si la ICDA.

   P. S. Nu va mai interesati asa mult de viata mea , nu am fost angajat la ACA , nu iau bani de la ACA , de fapt doar platesc cotizatia . Eu am avantajul ca sunt din afara structurilor infactionale si pot sa scriu liber. Apropo daca tot cautati asa  de insistent mergeti si la Liceul Apicol poate mai este vre-un profesor de pe vremea mea , mi-ar face placere sa-l intalnesc.  Sunt cu lentila pe voi .       Justitia va face dreptate !


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la