APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
lavinia.monica
Femeie
24 ani
Timis
cauta Barbat
26 - 67 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / b) Pasta de miere cupolen.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Intru-n recipient emailat sau de sticla se toarna 250 g miere lichida sau foarte usor incalzita daca este deja zaharisita. Se adauga 50 g polen si cu ajutorul unei spatule se incorporeaza polenul in toata masa de miere. Se recomanda ase consuma cate 2 lingurite dimineata si la pranz. Recomanabil este ase pregati cantitatea de amestec zilnic acasta cantitte urmand a fi consumata in cursul aceleiasi zile. In acest fel eliminam posibilitatea fermentari mai cu seama pe timp de vara.

Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 15 ani
   
dan margarit
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 30
Peste acest amestec se mai poate turna şi puţină tinctură de propolis (20 - 30 ml). Eu pun tinctura peste conţinutul de miere amestecată cu polen aflat īntr-un borcan şi las borcanul o zi fără capac să se evapore alcoolul din tinctură, după care omogenizez īntreaga cantitate. Seara iau o linguriţă din care "ling" cāte puţin pentru a permite propolisului să stea cāt mai mult īn contact cu gātul. Garantez că toată iarna nu mai aveţi probleme cu tusea.

ps: gustul nu este prea plăcut, dar este suportabil.


pus acum 15 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Pai eu am mai consumat miere cu propolis dar nu-mi place are gust de alcol. Cum sa fac sa-i easa gustu ala de alcol? Daca las borcanu descoperit iese mirosu de alcol?

Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 15 ani
   
dan margarit
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 30
Se evaporă alcoolul. Gustul şi mirosul sunt date īn principal de propolis. Care nu este plăcut, nu ştiu exact cu ce să-l compar, sigur l-aţi gustat. Dacă doriţi puteţi micşora cantitatea de tinctură sau să lăsaţi borcanul fără capac mai mult timp. Eu am mai īncercat, atunci cānd mă durea gātul, următoarea reţetă: seara, īnainte de culcare, ţineam īn gură o bucăţică de propolis (cam cāt un bob mic de mazăre) şi o lipeam de cerul gurii, ţinānd-o pānă dimineaţă. La īnceput mă īneca gustul, dar dimineaţa gātul era mai bine.

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la