APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Lista de useri | Reguli | Cauta | Inregistrare | Login

CHAT GENERAL | CHAT STUPARITUL | POZE STUPARITUL

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie.ro:
cristyiubi
Femeie
24 ani
Suceava

cauta Barbat
23 - 30 ani


Site "Stuparitul"--------- Anunturi Apicole -------TRATAMENTE SI PRODUSE NATURISTE
NU FA NIMIC

APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / TRATAMENTE NATURISTE PENTRU ALBINE SI STUPARI / miere pentru diabetici    
Autor
Mesaj Pagini: 1
fcvaslui
apicultor
Mesaj Privat

Din: undeva in Moldova
Inregistrat: 04-02-2007
Postari: 787
Mi-a fost pusa urmatoarea intrebare.Neavand timp sa googalesc dupa raspuns va rog pe voi sa dati un raspuns.

... faci cumva si miere "light", pentru diabetici?


_______________________________________
''prefer sa am lalele in gradina decat diamante la gat''
http://mimiana.sunphoto.ro/

03-01-2009 19:17:09
E-mail | Site  
filip
apicultor
Mesaj Privat

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: 29-03-2007
Postari: 1985
Am cativa diabetici care cumpara MIERE DE SALCAM.Mai nou mi sa cerut MIERE DE MANA tot pentru cei cu probleme de diabet.Dar Mierea de salcam o foloseste un coleg dependent de insulina{totul cu masura}
http://www.medicina-naturista.ro/terapi ... betul.html

Modificat de filip (03-01-2009 21:10:47)


_______________________________________
http://filip41.sunphoto.ro

03-01-2009 20:41:28
   
valy gudas
apicultor
Mesaj Privat

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: 16-02-2008
Postari: 1394
Mierea de mana poate fi consumata de diabetici dar sa fie curata de mana.

_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/
Tel. 0741297349.

03-01-2009 20:54:48
   
manu
apicultor
Mesaj Privat

Din: linga Fagaras
Inregistrat: 22-03-2007
Postari: 184
toate rudele din partea tatalui au diabet am o informatie pe care o cred si anume daca consumi numai miere chiar daca esti predispus diabetului sansele de a face diabet sunt aproape nule daca consumi numai miere si deloc alti indulcitori chiar si la prajituri e o informatie luata din testari universitare si tot acelasi regim pentru dantura , cariile nu mai avanseaza chiar daca sunt prezente in plus aceste studii ne avantajeaza la reclama dar atentie mierea neincalzita sub nici o forma

03-01-2009 22:08:36
   
stefan1
apicultor
Mesaj Privat

Din: sibiu 1953
Inregistrat: 09-04-2007
Postari: 619
O miere mai buna in diabet cred ca este mierea complet capacita. Standardele admit recoltarea mierii si din fagurii doar partial capaciti, dar aceasta miere nu este maturata complet si nici nu este invertita complet. Daca se permite recoltarea cum am spus, se admite si ca in miere sa mai fie 7%(parca) zahar neinvertit. Acesta cred ca este cel periculos pt diabetici din miere.

_______________________________________
O problema bine pusa e pe jumatate rezolvata.

04-01-2009 01:27:59
   
valy gudas
apicultor
Mesaj Privat

Din: Baia-Sprie. MM,RO.28.05.71
Inregistrat: 16-02-2008
Postari: 1394
Dupa arborii de la care provine este de mai multe feluri: de stejar, de brad, de molid etc. Secretia manei e conditionata de o serie de factori printre care mentionam:

1. Factorii interni: factorii genetici ce se transmit fiecarei specii de insecte producatoare de mana.
2. Factorii externi: factorii meteorologici, solul, expozitia insorita, altitudinea etc.
3. Factorii biotici: (pradatori, daunatori si paraziti). Pradatorii (veveritele, ghionoaiele, ciocanitoarele, pitigoii, sticletii, viespile, mustele etc.) decimeaza lachnidele in toate stadiile de existenta. Pe langa acesti aprigi dusmani, insectele producatoare de mana au si prietenii lor: furnicile de padure - care le protejeaza si le stimuleaza secretia de mana.

Pe langa faptul ca mierea de mana nu este recomandata pentru iernare deoarece provoaca intoxicatii grave, degenerescenta si necroza, sunt cazuri cand, chiar pe timpul verii poate provoca multe neajunsuri. Atunci cand mana contine zaharuri neasimilabile si mai ales in anii secetosi, cand albinele sunt lipsite de pastura, albinele se pot intoxica datorita consumului sporit de miere de mana. Exceptie face mierea de mana de conifere, care contine procente ridicate de zaharuri digestibile, albinele de munte fiind obisnuite sa consume o astfel de hrana chiar si iarna.

Mierea de mana contine inhibina, substanta cu o puternica actiune bactericida, iar procentul redus de glucoza si bogatia in dextrine si substante minerale o tin ani de zile in stare lichida. Totusi, uneori, mierea de mana este atat de vascoasa, incat nici nu mai poate fi extrasa din celule decat prin topirea fagurilor in cuptor, deasupra unor gratare, ori prin inmuiere cu apa calda si intercalarea intre acesti faguri a unor faguri goi gata claditi. Albinele iau din celule aceasta miere diluata si o intind in fagurii goi, dupa care acestia se scot si se extrag. (Wikipedia.com)

Caracteristicile mierii de mana

Caracteristicile generale ale mierii de mană sunt foarte asemănătoare cu cele ale mierii florale.
Totuşi, există unele diferenţe care trebuie să fie menţionate:

• Mierea de mană conţine o cantitate mai mare de minerale faţă de mierea florală; astfel:
• Culoarea este în mod obişnuit mai închisă (excepţie: mierea de mană galbenă de molid)
• Conductivitatea electrică este mai mare
• Cristalizează mai uşor şi mai repede
• Opalescenţa sa este mult mai intensă

Rotatia optica (polarizarea)

Mierea de mană, datorită conţinutului diferit de dextroză şi levuloză, dar mai ales datorită prezenţei unor zaharuri caracteristice, melezitoza şi erloza care sunt puternic dextrorotatorii, prezintă în general dextrorotaţie de diferite grade.
Continutul de zahar

Mierea de mană conţine peste 18 % trizaharide (rafinoză, melezitoză etc.)

Continutul de minerale

Conţinutul de minerale este determinat prin cântărirea cenuşii rămasă după calcinarea mierii la temperatură înaltă. Normal, mierea nu conţine mai mult de 0,6% cenuşă, în timp ce în mierea de mană poate depăşi 1 %.

Aciditatea (PH-ul)

• pH =5,9 – 7,8

Compozitia mierii de mana

De fiecare dată când avem nevoie să înţelegem mai bine compoziţia unui anumit produs, trebuie să cunoaştem mai întâi, pe cât este posibil, originea sa.
Listă cu posibilele surse pentru mierea de mană:

• Abies alba (BRAD)
• Accer campestre (ARŢAR)
• Accer platanoides
• Betula alba (MESTEACĂN)
• Corylus avellana (ALUN)
• Fagus silvatica (FAG)
• Fraxinus excelsior (FRASIN)
• Picea excelsa (MOLID)
• Pinus silvestris (PIN)
• Populus nigra (PLOP)
• Quercus robur (STEJAR)
• Salix alba (SALCIE)
• Ulmus campestris (ULM) (referate.ro)

Substante uscate: în afară de

• Carbohidraţi = 90 – 95 %
• Proteine = 0,2 – 1,8 %
• Minerale, acizi organici, vitamine, etc. aprox. 5 %

Carbohidrati

• Glucoză
• Fructoză (şi aproape deloc zaharoză
• Mierea de mană conţine peste 18 % trizaharide (rafinoză, melezitoză etc.)

Uleiuri esentiale

Dă arome specifice fiecărui tip de miere de mană.

Avertisment
Persoanele bolnave de diabet NU vor consuma miere si produse din miere decât sub îndrumarea medicului!
Copiii sub un an NU vor consuma miere! Mierea poate fi o sursa potentiala de spori de Clostridium botulinum, care nu afecteaza tinerii si adultii cu o microflora intestinala normala, dar care poate declansa botulismul infantil la unii copii sub un an.



Cu Sanatate Valy

Modificat de valy gudas (04-01-2009 02:25:41)


_______________________________________
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/
Tel. 0741297349.

04-01-2009 02:04:28
   
balasbebe
CLUB STUPARITUL
Mesaj Privat

Din: Zalau,SJ.:1956
Inregistrat: 25-09-2006
Postari: 5335
Te rog sa ma ierti Valy, ca scriu ceva de pe vremea cand nu era netul si atata informatie.  Sunt de acord cu postarile tale, dar vreau sa-mi dau si cu parerea.
  Fiica mea, de la 5 zile, a consumat miere si polen. La un moment dat, a ajuns sa consume doar ceai miere si polen. Nu a vrut sa consume altceva. Lapte consuma, dar la orice ailment facea figuri, si umbla sotia sau soacra prin casa cu farfuria de mancare sa o pacaleasca. S-a obisnuit sa nu mai consume deloc carne, mai putin ceea de peste. Poate ca i-a dereglat metabolismul, dar este aici, sanatoasa, si are 27 de ani.
Cand o sa am nepoti, si la acestia o sa le introduc produsele stupului, in alimentatie  inca din primele zile de viata.
  cat despre miere, pentru diabetici, eu am cunoscut mai multi oameni bolnavi de diabet, dar nu dependenti de insulina, injectabila. Au consumat miere, ca la un moment dat, aveam emotii sa le mai dau. Nici nu s-a inrautatit starea lor, nici nu s-a ameliorat.
  Nasul meu de cununie, dupa prima recolta de salcam, lua o data 100 de grame de miere, era si este diabetic, dar nu a patit nimic. Isi punea in cafea sau ceai cate 3-4 lingurite. se abtinea de la alte alimente, dar de la miere nu. Are 80 de ani, si astepta inca noua recolta de salcam.


04-01-2009 09:08:35
E-mail  
Pagini: 1    
Mergi la
Dezvoltat de 3X Media International
Forum Gratis


 



Termeni si conditii . Confidentialitate