APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil luana_21
Femeie
21 ani
Prahova
cauta Barbat
21 - 47 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / DISCUTII APICOLE DIVERSE / pastoral (si pescuit) in Delta Dunarii se poate asa ceva?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
strapazan
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 36
sunt pescar sportiv (de rapitor) si mai nou mi am luat 5 stupi (nu stiu daca se vor prinde nucleele, deci sigur 5). unde si cum sa fac un pastoral in Delta Dunarii ca sa pot sa pescuiesc la rapitor?
sa pescuiesti la rapitor inseamna sa te deplasezi pe canale, deci nu stai 100% langa stupi.
cum sunt locurile, accesul, perioadele melifere.
am inteles ca menta i la putere pe acolo; cand incepe cat dureaza...
familiile mele vor merge la floarea soarelui in Baragan. am inteles ca se uzeaza pe acolo, urmatoarea ponta a matcii ar fi cea pt iarna, nu se consuma albina la menta? ce fac, cumpar alte familii la primavara?


pus acum 17 ani
   
axor
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 329
toamna in delta merge cel mai bine,e cules si la final de septembrie, ( la fix cand incepe sa muste stiuca),multe stupine se duc acolo pentru refacere si complectare rezerve de miere,anul trecut in zona Murighiol,pe unde intru eu de obicei in delta erau o groaza de pavilioane si baietzii cam aveau treaba cu butoaiele de miere (20 august)

pus acum 17 ani
   
strapazan
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 36
cum trebuie sa arate vatra in delta? dupa ce trebuie sa ma orientez?
(eu trebuie sa ma gandesc si la locurile bune de pescuit)
la 5 stupi ai mei nu i o problema transportul fie si cu barca desi e de preferat s o iau pe diguri. intr un am am vazut la ostrov (mahmudia km 75) in capatul digului un pavilion apicol. cred ca avea in jur de 40-50 de stupi.
eu as putea accesa locuri si  mai frumoase. cum suporta familiile transportul? pt ca trecerea cu bacul se face in general ziua apoi drumul pe dig nu i ca pe autostrada, daca mai si ploua ai de asteptat o zi dupa ce inceteaza iar la 5 familii nu merita sa inchiriez bac poate salupa (cu lotca, verticalii sunt cam riscant de trecut).
si mai intrebasem eu daca o sa mai am albina dupa floarea soarelui.
in dobrogea e floarea soarelui 2? (sa nu radeti de intrebarile mele, asa am auzit)

cand m am facut vanator, tovarasii m au trimis pe mine sa iau autorizatie si mi au zis sa cer autorizatie de vanat iepure la far!


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la