APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlexandraPopa la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 39 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PLANURI....PLANURI....PLANURI..... / In atentia Ministerului Agriculturi,ACA,APIA,ETC.  
Autor
Mesaj Pagini: 1
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Cei mai multi apicultori din romania practica apicultura din placere si pentru o mica recompensa financiara.Sunt multi cei care ar dori fonduri Europene dar nu sunt dispusi sa bata zile intregi pe la USILE BIROCRATIEI ROMANESTI.Printre ei ma numar si eu,am luat credit de la BCR am cumparat lazi,rame,centrifuga inox.Din pacate profitul meu se indreapta catre banca.Nu astept si nu voi astepta pomana,sunt ARDELEAN si am mandria de a nu ma da batut de obstacole.Totusi,venitul meu e de la actualul serviciu.Sa fiu sincer nu cred ca a-si putea intretine familia numai din apicultura,am fata la facultate iar baiatul la scoala generala,sotia e proaspata somera.Anul asta o cantitate importanta de miere de la mine si fratele meu a plecat in AUSTRIA.Se pune intrebarea ce vom putea sa exportam pe perioada de criza?Eu consider ca mierea ar fi un produs  cu potential la export.In incheiere am o concluzie ,putem renunta si la apicultura cum sa renuntat la atatea in Romania sau putem face ceva pentru a se salva ce mai e de salvat.In lume sunt cheltuite milioane de Dolari pentru redresarea apiculturii si salvarea albinei de la disparitie.
Ar fi prea mult daca apicultorii Romani va cer sa-i ajutati?


_______________________________________


pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
In 2009 se prefigureaza falimentul a 30% din firmele romanesti.Se pune intrebarea la ce bun sa-ti mai faci firma? Cand e de stiut ca apicultura nu-i atat de profitabila.Avand o firma sub diferite titulaturi e o sarcina in plus.Mai vorbim la anul pe vremea asta.

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
Baciu Octavian
apicultor

Din: Caracal
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 288
filip,
Trebuie să luptăm să obţinem tot ceea ce se poate obţine de la autorităţi. Sunt alocate anumite sume pentru fiecare măsură în parte, ştiu că birocraţia ne omoară dar pentru pasiunea de apicultor cred că merită să încercăm.
În organizaţia din care fac parte numai 10 apicultori au beneficiat de subvenţia pe medicamente, iar ceilalţi au pierdut din comoditate, cred şi din alte motive!
Vestul aşa s-a desvoltat, accesând aceste fonduri.


_______________________________________
Numai cu ambiţii vom putea să realizăm ceea ce vrem!

pus acum 15 ani
   
filip
apicultor

Din: stupii in jud. ARAD
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1985
Toamna asta prelungita a uzat albinele enorm,consumul de miere e mare.Nu stim ce va fi pana in primavara,dar oricum apicultorul trebuie sa faca sacrificii mari pentru a salva familiile de albine.De ce nu se pot face programe in intampinarea apicultorilor si tot timpul trebuie iventate norme si normative.Eu stiu ce am tras pana am autorizat stupina sanitar veterinar.Altfel nu beneficiam de subventia pe kg de miere predata la procesator.Subventia la medicamente am pierdut-o datorita faptului ca medicamentele achizitionate cu factura nu sa facut prin ACA,ci printr-o alta firma.Nu sunt dispus sa ma caciulesc pe la usile lor.Am clientela si firme interesate sa cumpere mierea produsa de albine.Mai am 100 lazi care asteapta sa fie populate,ma mai gandesc daca ma dezvolt sau nu.Sa fiti iubiti si sa mai aveti stupi la primavara!

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
CRISTI M
apicultor

Din: Slatina , OLT
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 215
Domnule Filip , stiu ca este foarte greu in apicultura , sa nu spuneti ca tocmai acum cand mai aveti cativa ani pana la pensie , o sa renuntati la albine . Tocmai cand o sa aveti mai mult timp liber ?
Apicultura este , dupa parerea mea , cel mai mare microb posibil care intra in sange .
Probabil ca dupa atatia ani de lupta cu birocratia ati obosit .
Noi , generatia mai tanara incercam sa luptam , macar cat ati luptat dumneavoastra .


_______________________________________
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru , si pot vedea ceva total diferit

pus acum 15 ani
   
Domn_sergiu
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 194
Eu sint adeptu masurilor drastice in orice domeniu.Exceptind ce e prin ograda :1ha teren ,o vaca un porc,10 gaini ,10 stupi,etc, restu trebe impozitat substantial.Totodata subventia ,ajutoare,fonduri,etc trebe sa se intoarca alora care fac dovada ca au produs./kg de produs.Macar terenurile se vor comasa asa linga aia ce-lvor munci.Chiar daca voi supara pe careva ,zic ca cu fondurile europene mai bine dotam "beton "100 stupari pe an .Cit despre criza ,daca neamtu se va lipsi de masina noua si concedi ,atunci va sta in birlog ,va da la buci si va baga in prost.Miere sa avem!

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la