APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
crazy_hell_angel pe Simpatie
Femeie
25 ani
Gorj
cauta Barbat
25 - 53 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / PRODUSELE ALBINELOR / Miere rapita cremizata Moderat de daniel dila
Autor
Mesaj Pagini: 1
nmarius
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 81
Aici s-ar putea spune cum se prezinta mierea de rapita pentru vanzare, cum se cremizeaza. Se stie faptul ca in mod natural mierea de rapita se zahariseste foarte repede. Orice parere e binevenita.

pus acum 15 ani
   
pintilied
apicultor

Din: Tulcea
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 88

nmarius a scris:

Aici s-ar putea spune cum se prezinta mierea de rapita pentru vanzare, cum se cremizeaza. Se stie faptul ca in mod natural mierea de rapita se zahariseste foarte repede. Orice parere e binevenita.





                        Eu consider ca mierea de rapita nu mai trebuie cremizata deoarece in urma cristalizarii are o granulatie foarte fina,asemanatoare cu a serbetului.
                        In orce caz,eu nu cunosc un alt sort de miere care sa cristalizeze atit de fin.


_______________________________________
pintilied

pus acum 15 ani
   
manu
apicultor

Din: linga Fagaras
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 184
toate sorturile de miere exceptie salcam se cremizeaza la fel dar la sortul in cauza nu trebuie sa ai grija asa cum s-a spus la granulatie dar ca sa nu fie tare si sa fie pasta gasesti pe forum aspecte de cremizare

pus acum 15 ani
   
mitica_g
apicultor

Din: petrosani-hd
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 124
STIMATE DOMN
Te rog sa-mi zici mie si celor 99,9999... %romani ce este mierea "cremizata".
Va asigur un loc de frunte in DEX.
Altfel...

Modificat de mitica_g (acum 15 ani)


pus acum 15 ani
   
nmarius
apicultor

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 81
Pentru "d-nul" mitica_g:

Pai de-asta intrebam... pentru ca am auzit de "miere cremizata" si nu stiu ce este/ cum se obtine.
Dar esti cam agitat... imi spui "te rog" dupa care ai continuat "va asigur". E bine ca ai auzit de DEX, desi dupa cum scrii pe aici nu cred ca te-ai uitat prea mult prin el.
Poate ar fi bine sa vomiti prin alta parte, ca nu e frumos sa ne murdaresti forumul. Ce zici?


pus acum 15 ani
   
pupemea
CLUB STUPARITUL

Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
Domnule mitica g
Va rog cu respecte.
Reveniti la postari cu specific apicol.
La urmatorul mesaj in contre si in afara subiectului apicol vi se va lua dreptul de postare.Si de data asta timpul nu va fi doar de ordinul zilelor.

Nu aveti ce scrie, nu doriti sa impartasiti din experienta, ramaneti la rubrica destinata acestui stil.

Guist Ioan


_______________________________________
A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.

pus acum 15 ani
   
mitica_g
apicultor

Din: petrosani-hd
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 124
"Pestele de la cap se..."
Tu l-ai imputit de cand ai pus acea -inteligenta intrebare- =D


pus acum 15 ani
   
lucky5strike
CLUB STUPARITUL

Din: Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 3248
Cremizata este mierea aflata in stadiu de cristalizare si asupra careia s-a intervenit, gospodareste sau prin mijloace hm... care impun utilaje costisitoare in scopul consumului propriu sau al comercializarii. Trebuie cremizata deoarece cu mici exceptii mierea cristalizeaza in granule mari, neatractive vizual sau gustativ deopotriva.
Gospodareste, se practica amestecarea periodica a mierii "zaharisite" pana cand aceasta devine untoasa; eu am facut asta pe mierea de taula si pe mierea de albastrica (aceasta din urma in asociere cu ceva salcam). E mult mai placuta la gust astfel, mai ales ultima. Sunt alte sorturi de miere, gen floarea soarelui care se preteaza greu la cremizare; mierea de rapita, dimpotriva, doar se amesteca putin si capata consistenta untului la cald.
E cremizata bine cand la temperatura normala a camerei ramane in consistenta untoasa.
E foarte populara in Germania si Anglia, dupa cum spune piata.


pus acum 15 ani
   
catalingiurgila
apicultor

Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
Rapita de toamna este o planta uleioasa.Exista la noi in tara doua specii mai raspandite (sau existau) Naveta si Colza. Din observatiile si analizele efectuate pe teren rezulta ca rapita este o planta melifera importanta,  atit sub productia de nectar dar si a productiei  de polen.Productie de nectar in conditii favorabile de vegetatie  se ridica in medie la 1,875 mg  pe floare, iar concentratia de nectar variaza in jurul 30-40%zahar. Ceea ce inseamna ca pe vreme buna albinele culeg nectarul cu placere .Rapita de tomna infloreste in luna aprilie si dureaza30 de zile acoperind astfel golul de cules dintre pomii fructiferi si salcam.S-a stabilit ca prin polenizarea rapitei cu ajutorul albinelor sporul la samanta de rapita este mai mare cu 50% decat de obicei.De la un hectar de rapita albina culege40-50 Kg miere de calitate buna avind o culoare galbena deschisa cristalizindu-se foarte repede.Aceasta cultura pentru noi apicultorii este valoroasa deoarece furnizeaza primavara polen si nectar ajutand la dezvoltarea  favorabila familiilor de albine.Se spune ca o albina viziteaza in jur de 9,7 flori pe minunt iar alte insecte polenizatoare doar2,4-5,1 pe minunt.Mierea de rapita este prima care se extrage saa ca nu va ingrijorati crezand ca va ramane si pe toamna punand in pericol iernaria albinelor prin cristalizare si apoi infometare diare ..... Am observat in aceasta primavara ca albinele la culesul de raaita erau agitate.Oare de ce? Nectaru-l de rapita este un picut iute de aceeia albinutele sunt un pic mai agitate. Cu  speranta ca am fost util  pentru unii dintre voi   va doresc multa bafta dragi coleg.

Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)


_______________________________________

Telefon-0727706953

pus acum 15 ani
   
Nikolas
apicultor

Din: Prahova 1969
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 75




pus acum 15 ani
   
proapi
apicultor

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 806
Despre cum se face cremizarea cu masina de spart cristalele de miere;


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la