| APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
 | Lista Forumurilor Pe Tematici | 
	
		| APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login 
 POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
 
 Nu sunteti logat.
 | Nou pe simpatie: bella_sexy la Simpatie.ro
 
 |  | Femeie 25 ani
 Bucuresti
 cauta Barbat
 27 - 48 ani
 | 
 | 
	
		| 
				
					| 
							catalingiurgila
							apicultor
							  Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980 
							Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 930
						 |  | 
				
					| Mierea lichida poate fi pastrata in aceasta stare timp indelungat daca este mai intai tinuta, timp de cel putin 5 saptamani la (0 grade Celsius) Probe de miere tinute mai intia 5 saptamini la (0 grade Celsius) si apoi la (14 grade Celsius nu au cristalizat timp de doi ani. 
 _______________________________________
 
 Telefon-0727706953
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							marutaapicultor
 
 Din: targu jiu
 Inregistrat: acum 17 ani
 Postari: 91
 |  | 
				
					| D-le Catalin, pe ce sortiment de miere ati facut acest experiment? Daca este miere de salcam curata fara reziduri din alt sortiment de miere aceasta isi mentine starea lichida minim 5 ani in conditii normale.
 Daca va referiti la miere poliflora (papadie, paducel, rapita, fanete, etc) este o parere interesanta si care ne ajuta foarte mult, stiind faptul ca mierea cristalizata prin incalzire isi pierde din calitate.
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							valter.
							apicultor
							  Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 78
						 |  | 
				
					| catalin are dreptate dintr-o directie, cealalta directie insa ... Intr-una din zilele pregatirii din september 2008 Gilles Ratia a prezentat cu lux de amanunt fenomenul cristalizarii, cauze, masuri de preintampinare, de intarziere, tehnologii moderne de pastrare a acestea in forma lichida mult timp sau chiar permanent.Nu pot reda totul, dar totusi.
 Mierea in zona balcanilor poate fi pastrata lichida daca se depoziteaza la minus 5 la zero grade sau de la 28- la 40 grade-bineanteles celcius.
 Temperatura care favorizeaza cristalizarea se situiaza in jurul temperaturii de 15 grade. Celelelte chestiuni raport fructoza/ zaharoza, efectul de butoi[rugozitate], efectul de maia etc sunt secundare.
 In Brazilia, Argentina acest fenomen este atat de redus incat nu sufera nici macar discutie.
 Totusi tarile civilizate[nordicele] prefera mierea cristalizata sau cremizata.
 Pentru pastrarea in forma naturala, lichida , a mierii se realizeaza doar prin pasteurizare[fles la temperaturi ridicate in scurt timp].Altfel, nenaturala cu E 330.
 zic si eu.
 
 _______________________________________
 decat codas la oras mai bine la tara fruntas
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							catalingiurgila
							apicultor
							  Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980 
							Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 930
						 |  | 
				
					| Eu am procedat asa si adat roade.La inceput nici mie nu mea venit sa cred dar acum cred .Si un an daca tine asa e bine nu?    
 _______________________________________
 
 Telefon-0727706953
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							catalingiurgila
							apicultor
							  Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980 
							Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 930
						 |  | 
				
					| Dar prin pasteurizare mierea nu-si pierde din proprietati?(Zic si eu) ma refer la enzime ,proteine ,vitamine. etc  
 Modificat de catalingiurgila (acum 16 ani)
 
 _______________________________________
 
 Telefon-0727706953
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							neculai.luca
							apicultor
							  Din: Baita-MM;03.03.1955  
							Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 653
						 |  | 
				
					| 
 | catalingiurgila a scris: 
 Mierea lichida poate fi pastrata in aceasta stare timp indelungat daca este mai intai tinuta, timp de cel putin 5 saptamani la (0 grade Celsius) Probe de miere tinute mai intia 5 saptamini la (0 grade Celsius) si apoi la (14 grade Celsius nu au cristalizat timp de doi ani.
 | 
 Si cand s-o punem la 0 grd.C, vara dupa extractie
 Ca pana sa  vina iarna e deja cristalizata !
 Si temp de 14 grd.C trebuie sa fie riguros constanta?
 In acest caz cred ca presupune niste costuri de energie si spatiu prea mari !
 Parerea mea este ca ar trebui sa lamurim clientii s-o consume cristalizata.
 
 _______________________________________
 bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							catalingiurgila
							apicultor
							  Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980 
							Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 930
						 |  | 
				
					| Ai dreptate dar cum sa-i convingem pe cei ce nu cunosc ca mierea cristalizata este naturala.Si cristalizare ei este un proces natural?  
 Modificat de catalingiurgila (acum 16 ani)
 
 _______________________________________
 
 Telefon-0727706953
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							pupemea
							CLUB STUPARITUL
							  Din: Cisnadie 23 01 1968 
							Inregistrat: acum 20 ani 
							Postari: 5230
						 |  | 
				
					| La povesti cu ei. Sunt ferm convins ca la o discutie in diferite ocazii un stupar gaseste un moment prielnic sa discute despre produsul minune ce intruneste tot ce se cauta acum pe piata.Ieftin,eco,bio,sanatos,hranitor,vindecator,natural,ecologic.
 Ca apoi ducem interlocutorul pe terenul de calitate si explicam ce si cum cu zaharul si "zaharisirea"
 Si azi unul, maine doi se cultiva un produs natural.
 
 _______________________________________
 A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume.
 Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte.
 Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  | 
	
		| 
				
					| 
							valter.
							apicultor
							  Inregistrat: acum 17 ani 
							Postari: 78
						 |  | 
				
					| Sa vezi curiozitate. Unul din marii procesatori la butoi, exportator in marea britanie, verifica personal ca marfa sa plece cristalizata pentru fiecare lot.
 Educatia'i mare lucru, noi o putem materializa.
 Azi doi ,mane trei, ne vine si noua mai usor, ca greu ne e primavara,vara -pazestene Doamne.
 
 _______________________________________
 decat codas la oras mai bine la tara fruntas
 
 
 |  | 
	
		| pus acum 16 ani |  |