APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login
POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Roxxy22 25 ani
| Femeie 25 ani Cluj cauta Barbat 25 - 48 ani |
|
catalingiurgila
apicultor
Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
|
|
Mierea lichida poate fi pastrata in aceasta stare timp indelungat daca este mai intai tinuta, timp de cel putin 5 saptamani la (0 grade Celsius) Probe de miere tinute mai intia 5 saptamini la (0 grade Celsius) si apoi la (14 grade Celsius nu au cristalizat timp de doi ani.
_______________________________________
Telefon-0727706953
|
|
pus acum 15 ani |
|
maruta
apicultor
Din: targu jiu
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 91
|
|
D-le Catalin, pe ce sortiment de miere ati facut acest experiment? Daca este miere de salcam curata fara reziduri din alt sortiment de miere aceasta isi mentine starea lichida minim 5 ani in conditii normale. Daca va referiti la miere poliflora (papadie, paducel, rapita, fanete, etc) este o parere interesanta si care ne ajuta foarte mult, stiind faptul ca mierea cristalizata prin incalzire isi pierde din calitate.
|
|
pus acum 15 ani |
|
valter.
apicultor
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
|
|
catalin are dreptate dintr-o directie, cealalta directie insa ... Intr-una din zilele pregatirii din september 2008 Gilles Ratia a prezentat cu lux de amanunt fenomenul cristalizarii, cauze, masuri de preintampinare, de intarziere, tehnologii moderne de pastrare a acestea in forma lichida mult timp sau chiar permanent.Nu pot reda totul, dar totusi. Mierea in zona balcanilor poate fi pastrata lichida daca se depoziteaza la minus 5 la zero grade sau de la 28- la 40 grade-bineanteles celcius. Temperatura care favorizeaza cristalizarea se situiaza in jurul temperaturii de 15 grade. Celelelte chestiuni raport fructoza/ zaharoza, efectul de butoi[rugozitate], efectul de maia etc sunt secundare. In Brazilia, Argentina acest fenomen este atat de redus incat nu sufera nici macar discutie. Totusi tarile civilizate[nordicele] prefera mierea cristalizata sau cremizata. Pentru pastrarea in forma naturala, lichida , a mierii se realizeaza doar prin pasteurizare[fles la temperaturi ridicate in scurt timp].Altfel, nenaturala cu E 330. zic si eu.
_______________________________________ decat codas la oras mai bine la tara fruntas
|
|
pus acum 15 ani |
|
catalingiurgila
apicultor
Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
|
|
Eu am procedat asa si adat roade.La inceput nici mie nu mea venit sa cred dar acum cred .Si un an daca tine asa e bine nu?
_______________________________________
Telefon-0727706953
|
|
pus acum 15 ani |
|
catalingiurgila
apicultor
Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
|
|
Dar prin pasteurizare mierea nu-si pierde din proprietati?(Zic si eu) ma refer la enzime ,proteine ,vitamine. etc
Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)
_______________________________________
Telefon-0727706953
|
|
pus acum 15 ani |
|
neculai.luca
apicultor
Din: Baita-MM;03.03.1955
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 653
|
|
catalingiurgila a scris:
Mierea lichida poate fi pastrata in aceasta stare timp indelungat daca este mai intai tinuta, timp de cel putin 5 saptamani la (0 grade Celsius) Probe de miere tinute mai intia 5 saptamini la (0 grade Celsius) si apoi la (14 grade Celsius nu au cristalizat timp de doi ani. |
Si cand s-o punem la 0 grd.C, vara dupa extractie Ca pana sa vina iarna e deja cristalizata ! Si temp de 14 grd.C trebuie sa fie riguros constanta? In acest caz cred ca presupune niste costuri de energie si spatiu prea mari ! Parerea mea este ca ar trebui sa lamurim clientii s-o consume cristalizata.
_______________________________________ bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!)
|
|
pus acum 15 ani |
|
catalingiurgila
apicultor
Din: Tg-Frumos-Iasi 11-07-1980
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 930
|
|
Ai dreptate dar cum sa-i convingem pe cei ce nu cunosc ca mierea cristalizata este naturala.Si cristalizare ei este un proces natural?
Modificat de catalingiurgila (acum 15 ani)
_______________________________________
Telefon-0727706953
|
|
pus acum 15 ani |
|
pupemea
CLUB STUPARITUL
Din: Cisnadie 23 01 1968
Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 5230
|
|
La povesti cu ei. Sunt ferm convins ca la o discutie in diferite ocazii un stupar gaseste un moment prielnic sa discute despre produsul minune ce intruneste tot ce se cauta acum pe piata.Ieftin,eco,bio,sanatos,hranitor,vindecator,natural,ecologic. Ca apoi ducem interlocutorul pe terenul de calitate si explicam ce si cum cu zaharul si "zaharisirea" Si azi unul, maine doi se cultiva un produs natural.
_______________________________________ A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, daca nu are tot sensul din lume. Oamenii nu ajung in iad din cauza pacatelor.Si nici in rai din cauza lipsei de pacat.Acceptarea lui Hristos sau nu, este ceea ce ne imparte. Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
|
|
pus acum 15 ani |
|
valter.
apicultor
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
|
|
Sa vezi curiozitate. Unul din marii procesatori la butoi, exportator in marea britanie, verifica personal ca marfa sa plece cristalizata pentru fiecare lot. Educatia'i mare lucru, noi o putem materializa. Azi doi ,mane trei, ne vine si noua mai usor, ca greu ne e primavara,vara -pazestene Doamne.
_______________________________________ decat codas la oras mai bine la tara fruntas
|
|
pus acum 15 ani |
|