APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
loryci_2006 pe Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bucuresti
cauta Barbat
21 - 49 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / INTRETINEREA ALBINELOR / distanta intre stupine in pastoral  
Autor
Mesaj Pagini: 1
indy_smd
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 172
stimati colegi nu putine sant cauzurile cand mergem si amplasam o stupina in pastoral (salcam) ne alegem o vatra temporara....amplasam stupina....ne asiguram sa nu mai fie alta stupina pe o raza de 3 km dar in 2.. 3 zile surpriza pe raza de 3 km inca 4..5 stupine....ce productie de miere vom avea? propun sa discutam acest subiect pt ca ne afecteaza pe toti...........cu respect indy_smd....

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
sebastian 89
apicultor

Din: ALESD , BIHOR
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 100
daca nu am insel in legislatia apicola scrie ca in masivele de padure (salcam, tei, etc)
distanta dintre stupine  trebuie sa fie de 150 m iar al culturile agricole 300 m. Nu prea cred ca se respecta aceste distante de exemplu la salcam in Valea lui Mihai apicultori se pun in functie de prietenii as putea zice. In iar culesul depinde de intensitatea  de albina pe km patrat de exemplu tot la salcam cand salajeni care au grosu de albine pleaca la salam II  si raman bihoreni care au un cules constant la salcam rosu in UNGARIA si putin in ROMANIA a fost ani cand nu a fost salcam II in Salaj si au ramas si ei in Valea lui Mihai durata de cules a scazut dar ce sa faci mai bn sa fie la toti cate ceva decat sa nu fie la nimeni nimic, sau intamplat ani cand au am venit cu buza umflata rar cei drept VA SALUT seby


pus acum 15 ani
   
indy_smd
apicultor

Din: craiova
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 172
sa va intreb ceva colegi....oltenia rojiste salcam.... am dus stupina in pastoral am ales o carare prin padure la 4 km de drumul principal intr.o poienita cu un mic izvoras ci drept drum greu noapte......la drumul principal 20 si ceva pavilioane si cateva srupine cu varsari.....la ei pe cantar sporuri de nectar 1 2 kg...........la mine  3....4.....oare de ce?

_______________________________________


pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
albinele tale rodeau singurepe raza de 1 km.Asa trebuie facut,ca tine

_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
v.vlad
apicultor

Din: BUZAU
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 289
In MANUALUL APICULTORULUI spune la un capitol despre nr de stupi amplasati la ha la diferite culesuri . Nu am experienta in pastoral ,dar cred ca cine tine cont de recomandarile manualului va avea si rezultate .

_______________________________________
Sa citim numai de bine !

pus acum 15 ani
   
yrynel_clau
apicultor

Din: VL
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 201
Unele albine mioase floarea iar altele cara cu ,,cobilitele''....depinde cu ce le dotam.  

pus acum 15 ani
   
valter.
apicultor

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 78
Intr-un an de gratie, 2003, cand am si trecut in randul pensionarilor, il plantez pe socramiu la salcam la Bertesti-Braila- salcam doi pentru dobrogeni si moldoveni.
Mobilul lucru putin cunoscut de batranei, la acea vreme, devine impediment si nu mod de comunicare. Totusi pe 21 mai reusesc conectare, dupa 5-6 zile de incercari, si-l gasesc pa tatie Nicu suparat foc. NU de telefon. Cantarul nostru avea constant 3,8-4,5 kg timp in care vecinii aveau cu 0,5-1 kg in plus fata de al nostru.Eu am fost super satisfacut de cel mai bun salcam din viata mea-treaba e cum te uiti la lampa cu gaz.
Stupul de pe cantar trebuie sa fie un real barometru, subiectul la propus pupemea la un capitol distinc-nimeni nu a indraznit, si nu un factor de stres.
Cand intr-un loc, la stupi relativi egali ,diferentele sunt cele prezentate de indy cauzele sunt putine si usor de evaluat.
Doar cei care au cantarit pot concluziona, eu mai putin.


_______________________________________
decat codas la oras mai bine la tara fruntas

pus acum 15 ani
   
florinapi
apicultor

Din: din Lugoj
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 107
Vreau sa va spun o vorba a unui stupar batran de la noi (RISTA GHEORGHE) care are stupi de peste 70 ani si zice cam asa: nu mie frica nici de stupi ca sant slabi ,nici de floare putina,numa de vreme imi este frica.
Am auzit cu totii cat nectar poate sa dea un ha. de salcam daca timpul este prielnic.
Numa stupi sa avem!


pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la