APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
cataliina67 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 71 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE / paralizie?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
ambee
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 20
salut!
Am vazut ca sunt multi fini cunoscatori ai fenomenului apicol ,asi dori si eu un sfat daca cineva stie cum se scapa de paralizie.
La o familie din stupina am observat mortalitate constanta majoritatea albinei moarte avea corpul negru;erau albine care se chinuiau sa-si ia zborul dar aveau un tremurat al aripilor care nu le permitea sa zboare. Am tras concluzia ca ar fi vorba despre paralizie!
Multumesc!


pus acum 18 ani
   
axor
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 329
famili puternice sunt cam singurul remediu,paraliziile ataca de obicei familiile slabe,pe fondul altor boli,nu este vreun tratament care sa se fii dovedit eficace desi iincercari au fost,incearca niste protofil orcum,rau nu face

pus acum 18 ani
   
ambee
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 20
familiile le am f. puternice protofil folosesc in permanenta de exemplu in primavara la stimulare la fiecare introducere de faguri in familie pulverizez sirop cu protofil 17%.Am gasit totusi o reteta de ceai 20g sunatoare ,10g musetel,10g coada soricelului,10gmenta,10g galbenele si amestecate la un litru de infuzie .
oricum ms pt sfat!


pus acum 18 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
nasol de tine.
nu este tratament contra paraliziei.
eventual sa-i duci la un cules mai bogat decat in zona ta si o sa-si revina partial.dar dezinfecteaza lazile si reformeaza cat poti din faguri.
  si in plus mai tine-ne la curent.te salut.


pus acum 17 ani
   
maximus
Vizitator



dupa parerea mea nu este paralizie.

  este BOALA NEAGRA DE PADURE.Boala inchircirii si a cheliei albinelor, numita si boala neagra apare accidental si este atribuita fie mierii de mana (in special celei de la stejar), fie intoxicatiilor chimice, fie avitaminozei sau agentilor patogeni din ordinul virusurilor. Albina bolnava incepe sa se innegreasca din ce in ce mai tare, pana ajunge din bruna inchis, in negru lucios. S-au vazut albine a caror paralizie e partiala, cu o agitatie extrema a membrelor neatinse inca, o intepenire a antenelor, al carei scapel se innegreste. La altele, antenele se strang ca un covrig. Albinele atinse de aceasta boala nu mai pot sa recolteze polenul. Pe scandura de zbor ele sunt recunoscute numaidecat si sunt ucise fara mila. Boala apare fara a cauza depopulari masive si dispare fara a se aplica un tratament specific. Nu exista tratament specific. Se poate da totusi, timp de 2 saptamani, sirop de miere in doze de 200 g zilnic.

Simptome caracteristice:

caderea perisorilor de pe corp;
marirea sau micsorarea abdomenului care devine negru lucios,
albinele bolnave se retrag pe spetezele ramelor sau pe fagurii marginasi de unde sunt eliminate de albinele sanatoase;
in fata urdinisului pot fi vazute albine ce se tarasc si cad pe spate.

referintze:http://www.albinateob.lx.ro/B.htm#_Boala_de_padure

Modificat de maximus (acum 17 ani)


pus acum 17 ani
   
sandy16
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 7
bolile virotice sunt in general determinate de existenta in numar mare /infestare cu varooa, asa ca in primul rand fa tratamente impotriva acestui daunator :varachet +benzi cu mavrirol. poti face in paralel tratament/stimulare cu sirop1:1 care sa contina zeama de lamaie/vitC aduca 1lamaie/zeama la1 litru de sirop.vitamina c este cunoscuta ca eficienta in tratamentul virozelor.
atentie deosebita la infestarea cu varooa .acest paduche este cunoscut in literatura de specialitate ca in vector/purtator de boli virotice.


pus acum 17 ani
   
Alecs
CLUB STUPARITUL

Din: Iasi
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 866
Se spune ca Boala neagra de padure trece de la sine odata cu intarirea familiei si aparitia altor si altor generatii. Asa o fi , dar eu am o familie care este bolnava din primavara. Familia s-a intarit. Are albina de nu mai incape in stup. O perioada scurta de timp parea ca s-a restabilit dar au aparut din nou aceleasi simtome si multa albina moarta in fata stupului, care prezinta aceleasi caracteristici, a bolii negre de padure. Le-am pus cat dar l-au umplut cu puiet. De ridicat reme cu puiet pentru ajutorarea altor familii nu poate fi vorba , ca sa nu impanzesc boala in prisaca. De inmultit prin stolonare sau prin formare de roi - nu- ca sigur voi obtine alte familii tot bolnave. Probabil ca vor roi ca sant prea multe si in curand nu vor mai avea spatiul suficient, roi pe care cu toata parerea de rau nu-l voi prinde. Pacat insa ca , cu toata boala lor , sant foarte active. A fost dintotdeauna si mai este inca o familie harnica. Scriu acestea azi 21 06 2006 in ideea ca poate sant si alte pareri si poate ca nu e prea tarziu sa iau si alte masuri pentru a o salva  P.S Aduna miere. Va fi influientata calitatea mierii de boala ? Daca da , exista pericolul ca sa ajunga si la alte familii sub forma de adaos de hrana ..     

astept si alte povete

Cu stima-Alecs-


_______________________________________
Daca nu putem sa fim buni, sa incercam sa fim macar politicosi. (Nicolae Steinhart)

pus acum 17 ani
   
albinutza
apicultor

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 472
alecs,acuma nici unul de aici de pe forum nu am fost sa vedem daca intradevar este boala pe care o sustii tu.
acuma referitor la boala neagra de padure iti pot spune ca este o boala care nu are un antidot medicamentos,deci si doctorii cercetatori ,din insemnarile lor, recunosc ca este o boala inca necercetata,ca sa-i spun asa.
decei daca nu se stie mare lucru despre o astfel de boala,parerea mea este sa defintezi fam de albine,in ideea ca ar putea transmite si la alte fam virusul.(acum sau in timp.)
-zic acest lucru deoarece tot cercetatorii spun ca este o boala care se vindeca de la sine,dar poate reaparea.(nu sunt rare cazurile cand poate aparea si in sezonul urmator sau nu).
-din ce cauza nu stie nimeni,fiindca repet-NU S-AU FACUT CERCETARI VASTE SI COMPLECTE IN LEGATURA CU ACEAST ABOALA.
-DAR ALECS!ATENTIE MARE-daca deschizi cartea cu bolile si daunatorii albinelor-este lesne de inteles ca aceasta boala se aseamana ,leit ii putem spune ,cu alte boli.
-deci parerea mea-astepta si alte sfaturi si alege,...........dar nu uita nu se prea merita sa ti in stupina fam care au boli greu tratabile sau care au boli care nu se pot trata.


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la