APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"
APICULTURA : Forum-ul STUPARITUL , este un forum de apicultura infiintat pentru uzul apicultorilor romani si apartine site-ului www.stuparitul.com
Lista Forumurilor Pe Tematici
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" | Reguli | Inregistrare | Login

POZE APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL"

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Anna281
Femeie
25 ani
Iasi
cauta Barbat
25 - 44 ani
APICULTURA - FORUM DE APICULTURA "STUPARITUL" / LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA / Moment vesel ,Codul Fiscal , versiunea din 01-072008  
Autor
Mesaj Pagini: 1
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Oare de ce platesc impozit pe salariu !?

Sursa : INDACO LEGE 4

Codul Fiscal
.
.
.

    Deducere personală

   Art. 56. - (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
   (2) Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pānă la 10.000.000 lei inclusiv, astfel:
   - pentru contribuabilii care nu au persoane īn īntreţinere - 2.500.000 lei;
   - pentru contribuabilii care au o persoană īn īntreţinere - 3.500.000 lei;
   - pentru contribuabilii care au două persoane īn īntreţinere - 4.500.000 lei;
   - pentru contribuabilii care au trei persoane īn īntreţinere - 5.500.000 lei;
   - pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane īn īntreţinere - 6.500.000 lei.
    Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse īntre 10.000.001 lei şi 30.000.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice.
    Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 30.000.000 lei nu se acordă deducerea personală.
   (3) Persoana īn īntreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia pānă la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 2.500.000 lei lunar.
   (4) Īn cazul īn care o persoană este īntreţinută de mai mulţi contribuabili, suma reprezentānd deducerea personală se atribuie unui singur contribuabil, conform īnţelegerii īntre părţi.
   (5) Copiii minori, īn vārstă de pānă la 18 ani īmpliniţi, ai contribuabilului sunt consideraţi īntreţinuţi.
   (6) Suma reprezentānd deducerea personală se acordă pentru persoanele aflate īn īntreţinerea contribuabilului, pentru acea perioadă impozabilă din anul fiscal īn care acestea au fost īntreţinute. Perioada se rotunjeşte la luni īntregi īn favoarea contribuabilului.
   (7) Nu sunt considerate persoane aflate īn īntreţinere:
   a) persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice īn suprafaţă de peste 10.000 mp īn zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 m2 īn zonele montane;
   b) persoanele fizice care obţin venituri din cultivarea şi din valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor īn sere, īn solarii special destinate acestor scopuri şi/sau īn sistem irigat, din cultivarea şi din valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, precum şi din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, indiferent de suprafaţă.
   (8) Deducerea personală determinată potrivit prezentului articol nu se acordă personalului trimis īn misiune permanentă īn străinătate, potrivit legii.@
    __________
    @Articolul a fost modificat prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004.


pus acum 15 ani
   
jean
apicultor

Din: com. Rast, jud. Dolj,Craiova
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 603
Salut,


Cred, ca in anul 2008, luna octombrie, ziua 20, moneda oficiala in Romania este leul. ( parca ministrul de finante a terminat si facultatea de matematica )Daca nu este asa, de ce mai platim oare impozit pe salarii ,la eceste plaje de valori ?


                                                  Scuzati va rog!


pus acum 15 ani
   
gica
Moderator

Din: Bumbesti Jiu (Sadu),GORJ 1954
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3643
mai Jeane mai,
chitibusar mai poti fi.Crezi ca un ministru de finante se ocupa de corectura,denominare si alte alea.
Are alte trebi
Ca de aia e ministru
rotfl:   


_______________________________________
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii  de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu  merge nimic si nici nu stii de ce.

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la